• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

folik asit eksikliğinin sonuçları

Merhaba arkadaşım;

Öncelikle rabbim sana sabırlar versin,hep yanında olsun.

Bebeğini aldır ya da aldırma diyemem haddime değil.

Ama öyle mucizeler oluyor ki ,kelimeler yetmez anlatmaya.

Bir yakınımız hamileydi başlarda herşey normal gözüküyordu,

daha sonradan bebeğin spastik doğacağını hamileliğinin sonlandırılması gerektiğini öğrendiler.

Dr.lar doğsada yaşamaz dediler,anne ağladı sızladı,yalvardı yakardı ve bebeği aldırmama kararı aldı.

Allah verdi,Allah alır ancak dedi...

Doğum yaptı belki inanmayacaksın ama bebeği dünya tatlısı çok sağlıklı normal bir insan olarak doğdu.

Herkes,hepimiz doktorlar hemşireler şok geçirdiler...

Yani demek istediğim Allahın bir bildiği vardır,o nederse ne isterse o olur ki sende bunun bilincindesin.

İnşallah herşey normale döner,rabbim yar ve yardımcın olsun.

Herşeyi vicdanla düşünüyorsak madem o bebegin durumunu bir göz önüne al bebegini bu dünyaya o koşullarda getirerek ne geçicek eline.Kendi nefsini körliyeceksin sadece.İşte şöyleydide aldırmadım nede olsa anneyim .Annelik böyle olmaz güzelim.Senin bebegin tedavisi olmayacak bir şekilde rahatsız.Onu bu dünyaya getirmekle en büyük hatayı yaparsın.Farzet dogum yaptın ve o bebek yaşadı.Sürekli makinalara baglı sürekli acı içerisinde ne derdini anlatabilecek ne birşeyini bu vicdanını daha çok rahatsız etmezmi.Şahsen ben kendi nefsimi körlemek için böyle birşeyi kendi canıma yapamam.Elbette aldırmakta çok zor ama onu bu dünyaya getiripte onca acıyı yaşatmak daha felaket bence

Allah şifalar versin.. Rabbim büyük ben aldırma derim ama karar senin.. Rabbimbu yollarda kimseyi koymasın.. verende o alacak olanda o.. ona güven sıgın.. görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler..

Ya ben bir dergide okumuştum yabancı bir ülkede anne karnında bu tür problemleri olaan bebekler tedavi edilebiliyormuş.Öyle bir umut yada şans yok mu ? dünden beri aklım sende kaldı valla bol bol dua etdim inş rabbim saglıklı bir şekilde kucagına almayı nasip eder.Zor karar valla allah yardımcın olsun

Arkadaşlar hep beni düşünerek cevap vermişsiniz Allah rzı olsun şuna açıklık getireyim ben bankacı olduğum için bebek düşünmüyordum korunuyordum ve düşünemdiğim için böyle bi durum aklıma gelmedi bende ne var ne yok diye folik asit ilacı gebelikten aylar önce başlanıyormuş taki 3.aya kadar dr ler bunu tespitte etselerdi bana bi faydası olmayacaktı enson acıbademde bi prof.gittim oda dr bile bilemez sende bilemezsin anca senin başına gelir bu sana bi sonraki gebeliğinde yol olur bende bu sorun var diye.aldırma ve aldırmama konusuna gelince bu çok zor bi durum arkadaşlar bunu yaşamak çok feci bişey çnkü ilk gebelik ve bebekle alakalı hayaller kuruyorsun sonra bebeğine yaşamıycak diyorlar helede bazı drler bana boşu boluna taşıyorsun bunu dedikleri zman benden bi parça kopuyor belki annelik şefkati bilemiyorum ama yapısı ne olursa olsun nasıl ben bunu fazlalık gibi görebilirm böyle bişey olabilir miii.bide üzüldüğüm bişeyde gebe annelere bakınca benim bebeğim sağlıklı değil diye ama kendimi topluyorum Rabbim öyle istedi böyle oldu benim ilmim ve gücüm bu sonucu değiştirmez.hele ilerisi için hiç bi düşüncem yok yaşar mı yaşamaz mı diye Rabbim istese yaşamıycak olan bi bedeni yaşatır,istese sağlıklı olanı öldürür.bana düşen dua etmek sizlerde dua edin Rabbim bu sınavımı atlatsın desteklerinizi bekliyorum

ALLAH kolaylık versin. Ama bence tereddütsüz aldırma. ALLAH verdi o alır... ALmasa bile bir bildiği vardır... İmtihan boyutu var bu olayın.
Bizler bu dünyaya yiyip içip şükretmek için gelmedik ki. Bunu yapanlar hayvanlar zaten. Kendi lisanlarında yiip içtiklerine şükrediyorlar... ALLAHın ayeti kerimesi var... "sizler sınanmadan denenmeden bize geri döneceğinizi mi sandınız?" diyor ALLAH... Hiç tereddüte mahal yok. Mutlaka ALLAHın bir bildiği vardır. Güçlü olup bol bol dua et...Bizlerde edelim inşALLAH...

ayrıca çok yakın bir ark eşinin parmaklarından bazıları eksik. bunu bildiği halde dr na özellikle sordu durumu da izah etti. Eşimin parmakları eksik. Varsa böyle bir durum bileyim önceden dedi kız. dr tek tek parmaklarını saydığını eksik olmadığını söyledi. Avrupa da bazı kontrollerini oldu. ORda da aynı şeyi söylediler. Ve doğum avrupa da gerçekleşti. NEtice çocuğun iki elinde ve ayağında toplamda 5 tane parmak var... ve bir ikisi birbirine yapışık...

aynı şekilde ablamın bir arkna da dawn sendromlu olduğunu aldırmasını gerektiğini söylediler. kız o hamilelikte mahvoldu ama maşallah sapasağlam bir çocuk sahibi oldu....
Hİç bir şeyin garantisi yok...
ALLAH ol dedimi herşey olur...

bende bebek bekliyorum tüm hayallerini bende kuruyorum onu seviyorum senin gibi..ama parçamın acı çekeceğini bilmek cok zor olurdu herhalde tabiki karar senin ama onun yerinede karar vereceğini unutma hep yanında olamayabilirsin..ALLAH'ım yardımcın olsun dualarını kabul etsin..

böyle olsa bile kıyamam bi canlının hayatına son vermeye elimde değil benim için ha küçücük bi beden veya büyük bi insan kendimi kötü hissediyorum bunu veren Alalh hayat sahibide O.Allahın iradesiyle olsun yaşamıycaksa vakti dolduğunda kendiliğinden olsun zaten dedikleri doğsada 1 ,2saat veya gün veya enfazla 1,2ay yaşamaz bu diyorlar.yanlış mı düşünüyorum aldırmama konusunda.bide sordum araştırıdm masum bi bebek vefat ederse ahirette anne babası cennete girmeden onalrda girmezmiş.yaşamıycaksa bana ahirette şefaatçi olurmuş ama ben öldürmediğim müddetçe.bana yardımcı olun.

canım bnm seni anlamam mümkün değil nasıl bir acı yaşadığını düşünemiyorum bile ama o masum zavallıcığın 2 ay bile olsa o şekilde acı çekmesi gerçekten de istediğin şey mi? özellikle de cennet cehennem demen ne bileyim kesinlikle yerine kendimi koyamıyorum ama sonra olması sana daha çok acı verecek onun ölümünü mü bekleyeceksin daha kötüsü büyüyüp acılar içinde mi yaşatacaksın ne diyecek sana o zman nasıl anlatacaksın neden doğurduğunu sen o şekilde doğmak mı isterdin hiç acı çekmemek mi öyle düşün nolur bencil olma... annelik genelde bencillliktir çünkü o yaşasın o olsun diye yapamayacağımız şey yok ama empati kur kendini koy yerine...

evet dediğim gibi hayatta bazı şeyler varki sadece yaşayan bilir... 1buçuk yıl öncemi yaşadım görünce, ama di'li geçmiş zaman kullandığıma bakma, ömür boyuda içimde kanayacak yaram o benim... bende 22 haftalıkken bebeğimi suni sancıyla sonlandırmak zorunda kaldım. seninle sohbet etmek isterdim, ama bende bu konuda hala hiç güçlü değilim. tek ricam lütfen bu konuda yorum yapanlar çok dikkatli yapsınlar iyi niyetli olduğunuza şüphem yok ama fazlasıyla hassas bir durum... arkadaşım öncelikle benim en büyük hatam derhal profesyonel bir psikolojik yardım almamak oldu.atlatabilirim sandım kendimi oyalamaya güçlü durmaya çalıştım ama yaşadığım büyük acım 1 yıl sonra bana başka hastalıklar olarak döndü. hemen profesyonel yardım almaya başlamanı şiddetle öneririm. seni çok iyi anlıyorum, seni okuduğumda gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı ve hemen kk üye oldum sırf sana yazmak için. benim minik kızımın beni cennette beklediğini biliyorum. ben acıları ve üzüntüleri ertelememeyi seçtim. ALLAH yardımcın olsun arkadaşım... seni gözlerinden öpüyorum...

evet dediğim gibi hayatta bazı şeyler varki sadece yaşayan bilir... 1buçuk yıl öncemi yaşadım görünce, ama di'li geçmiş zaman kullandığıma bakma, ömür boyuda içimde kanayacak yaram o benim... bende 22 haftalıkken bebeğimi suni sancıyla sonlandırmak zorunda kaldım. seninle sohbet etmek isterdim, ama bende bu konuda hala hiç güçlü değilim. tek ricam lütfen bu konuda yorum yapanlar çok dikkatli yapsınlar iyi niyetli olduğunuza şüphem yok ama fazlasıyla hassas bir durum... arkadaşım öncelikle benim en büyük hatam derhal profesyonel bir psikolojik yardım almamak oldu.atlatabilirim sandım kendimi oyalamaya güçlü durmaya çalıştım ama yaşadığım büyük acım 1 yıl sonra bana başka hastalıklar olarak döndü. hemen profesyonel yardım almaya başlamanı şiddetle öneririm. seni çok iyi anlıyorum, seni okuduğumda gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı ve hemen kk üye oldum sırf sana yazmak için. benim minik kızımın beni cennette beklediğini biliyorum. ben acıları ve üzüntüleri ertelememeyi seçtim. ALLAH yardımcın olsun arkadaşım... seni gözlerinden öpüyorum...

ne güzel yazmışsın... HAklısın bize konuşmak çok kolay... HErkes yaşadığını bilir. En azından benim yorumlarımı boşver... hakikaten bir dış ses olarak yazmışım...
ALLAh size kolaylık versin...

Herkesin düşüncesini önemsiyorum kimisinin başından geçmiş kimisinin etrafında tanık olmuş kimisi düşünceleriyle yazmış herkes kendi penceresinden bakılırsa doğru olabilir.evet acım büyük Allaha çok şükür ki çalışıyorum yoğun bir işim var.belki öyle olmasa aklımı kaçırabilirdim.ama yalnız kaldığımda hep aklımda bide ağrılarım çok var bebekten mi yoksa zaten benim hamileliğim mi zor geçiyor anlamadım doktora soruyorum normal diyor.aşırı yanma var boğazımdan mideme kadar ve oturup ağlayacak kadar karnım hep sert ve kusma halim sürekli var rahat değilim sabahları hala kıusuyorum çok acı ve sapsarı bir su bazen bunlardan ve yanmamdan dolayı ağlıyorum sonra bebeğimle konuşuyorum senden dolayı değil ben rahatsızım diye.ve en kötüsü 5buçuk aylık oldu hareket etmiyor hissetmiyorum sadece ara ara kalp atışı gibi bişey hissediyorum hergece elim karnımda acaba şuan nerde nasıl ayakları elleri kafası nerde diye.sonrada dua ediyorum Rabbime bize doğruyu göstersin bide biliyorum ki Rabbim zalim değil benim bebeğime zulmetmez hiçbirşeyden haberi olmayan ve kendi isteğiyle öyle olmayan masum ve küçük bedene Rabbim eziyet vermez yine biliyorum ki ben Rabbimi nasıl tanırsam O da bana öyle muamelede bulunacaktır diye.bide benim merak ettiğim bebeğime konan teşhisler hidrosefali,skolyoz,spina bifida yani beyinde sıvı olması,omurun eğri oluşması,sırtında oyuk açıklık olması acaba benim durumumda olupta aldırmayıp böyle bebek doğan var mı.nasıl oluyor.dualarınzı bekliyorum

canım allah yardımcın olsun ben yazacağımı bilemiyorum aldı aldırma dıyemıyorum hem etkılemek de ıstemıyorum bunun zorlugunu en cok sen yasıyorusn ve belkıde yasıycaksın ılerde de bılemeyız.Ama gercekten cok zor bır ımtıhan ve Rabbim kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş bende sen de onu görüyorum gayet mantıklı ve aklı başındasın güçlüsün inş hersey yoluna girer ve bu ımtıhandan başarıyla cıkarsın ve belkı bebegınde sende sanrıım aldırmayı düşünmüyorsun zaten peki eşinin fikri ne ben acıkcası onu da merak ettim.Dualarım senınle sen de mutlaka dua et canım Kuran oku mutlaka ferahlatrı iyi gelir sana

canım allah yardımcın olsun ben yazacağımı bilemiyorum aldı aldırma dıyemıyorum hem etkılemek de ıstemıyorum bunun zorlugunu en cok sen yasıyorusn ve belkıde yasıycaksın ılerde de bılemeyız.Ama gercekten cok zor bır ımtıhan ve Rabbim kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş bende sen de onu görüyorum gayet mantıklı ve aklı başındasın güçlüsün inş hersey yoluna girer ve bu ımtıhandan başarıyla cıkarsın ve belkı bebegınde sende sanrıım aldırmayı düşünmüyorsun zaten peki eşinin fikri ne ben acıkcası onu da merak ettim.Dualarım senınle sen de mutlaka dua et canım Kuran oku mutlaka ferahlatrı iyi gelir sana

Evet haklısın ben kaldırabiliyorum ki Rabbim beni bu şekilde sınıyor zaten fazlasını vermez ama biz altında kendi kendimizi ezdirebiliriz.eşim oda hala kararsız benim sıkıntı çektiğimi görünce aldır diyor bana kıyamıyor çnkü cidden zor geçiyor ben anlatınca beni dinliyor o ne derse desin sonuç beni bağladığı için bana hak verip tamam aldırma diyor açıkçası eşim belli bi düşüncede değil bana göre şekilleniyor doktora gidip zorluğunu anlatınca hemen aldıralım diyor yapamycağmı söylediğimde de tamam aldırma diye teselli ediyor beni.onada üzülüyorum.ayrıca en son doktora gittiğimde bana biraz kızdı yaşamycak zaten neden taşıyrsun tıbben bu böyle yapacak hiçbirşey yok ve bebeğin başının büyüyeceğini bundan dolayı asla normal doğum yapamycağmı söyledi ve boşu boşuna inat ediyorsun diye kızıp beni öylece bıraktı (tayin olduğum için doktorumu değiştirdim) acaba ben mi çok inat ediyorum acaba sağlıklı mı düşünemiyorum sonra kendi içimde ben cebelleşiyorum aklım duruyor hiçbişey düşünemiyorum ilk defa dün netten böyle duurmda olan bebekelrin resimleri vardı onlara baktım aman Allahım içim parça parça oldu görünce dedim ki Rabbim Sen ne büyüksün Senden korkmayan varsada bunlara baksın o şekilde de Seni tanısın.sonra aklıma bebeğim geldi yok yok dedim ileriyi asla düşünmiycem zaten herşeyi O yapıyor boşu boşuna kendimi şimdiden harap etmeye gerek yok o aşamaya geldiğimde Rabbim muhakkak ki elimden tutcaktır diye kendimi toparlıyorum.

canım inan dualarım seninle...benim bebeğimde hidrosefali trizomi13 18di. 6 ay boyunca neler yaşadığımı bir ben bir ALLAH'IM biliyor. anomaliden dolayımı bilmiyorum benimde hamileliğim çok zor geçmişti. midendeki sorunlarda bendede vardı ve ülser reflü olarak yadigar kaldı seninkide üzüntüden dolayı olsa gerek, bende hala midemden tedavi görüyorum. bende çok araştırdım hangi şehirdesin bilmiyorum ama izmirde bu konuda en iyi profesöre gittim ve son teşhisi o koydu... bin kez yıkıldım... ama doktorumu dinlemekle doğrumu yaptım diye sorarsan yüzde yüz doğru yaptığımı doğum yaptıktan sonra iyice anladım. zor günlerdi diyeceğim ama bu asla doğru ve yeterli bir kelime değil. bilgin varmı bilmiyorum, sonlandırma doğumları sadece ve sadece bebek yaşamayacaksa heyet raporu alınarak yasal şekilde izin veriliyor, engelli doğacak bebeklerde sonlandırma gibi bir hakkı hiçbirşekilde yok, ve aynı zamanda yaşama şansı olmayan bebeklerde dahi sadece 23 veya 25 haftalığa kadar(hafta konusunda yanıltmak istemem tekrar öğren tam kaç haftalık olduğunu) yasal izin var daha sonrasında karar değiştirsen bile sonlandırma doğumunu seçme şansın yok. üzmek istemiyorum çok hassas olduğunu biliyorum ama bu konuda belki bilgin yoktur diye söylemek deneyimimi paylaşmak mecburiyetinde hissettim kendimi. sevgiler. allahım seni korusun.

canım inan dualarım seninle...benim bebeğimde hidrosefali trizomi13 18di. 6 ay boyunca neler yaşadığımı bir ben bir ALLAH'IM biliyor. anomaliden dolayımı bilmiyorum benimde hamileliğim çok zor geçmişti. midendeki sorunlarda bendede vardı ve ülser reflü olarak yadigar kaldı seninkide üzüntüden dolayı olsa gerek, bende hala midemden tedavi görüyorum. bende çok araştırdım hangi şehirdesin bilmiyorum ama izmirde bu konuda en iyi profesöre gittim ve son teşhisi o koydu... bin kez yıkıldım... ama doktorumu dinlemekle doğrumu yaptım diye sorarsan yüzde yüz doğru yaptığımı doğum yaptıktan sonra iyice anladım. zor günlerdi diyeceğim ama bu asla doğru ve yeterli bir kelime değil. bilgin varmı bilmiyorum, sonlandırma doğumları sadece ve sadece bebek yaşamayacaksa heyet raporu alınarak yasal şekilde izin veriliyor, engelli doğacak bebeklerde sonlandırma gibi bir hakkı hiçbirşekilde yok, ve aynı zamanda yaşama şansı olmayan bebeklerde dahi sadece 23 veya 25 haftalığa kadar(hafta konusunda yanıltmak istemem tekrar öğren tam kaç haftalık olduğunu) yasal izin var daha sonrasında karar değiştirsen bile sonlandırma doğumunu seçme şansın yok. üzmek istemiyorum çok hassas olduğunu biliyorum ama bu konuda belki bilgin yoktur diye söylemek deneyimimi paylaşmak mecburiyetinde hissettim kendimi. sevgiler. allahım seni korusun.

Beni düşünmem ve bana bilgi vermen hoşuma gtti açıkçası.size konan teşhis tam olarak neydi.benmkine önceki yazdkalrımda da dediğim gibi 3şey konuldu.afyonda oturuyordum ve eskişşehr acıbademde bi prof vardı onada gttim aynı şeyleri söyledi.bana kesinlikle aldırmam gerektiğini söyledi onu söylerken ben çok duygusallaştım bu karar sana bağlı dedi doğmakda isteyebilirsn ama dedi doğsada yaşamaz.yaşam kalitesi düşük ve bağdaşmıyor dedi afyondaki doktorumda bana bunu aldır dediği zaman bu bildiğimiz bir engellilik değil,özürlülük değil öyle olsa asla sonlandırman gerekiyor demem ama dedi sen bilirisn yine boşuna taşıycaksın ve başı büyüyormuş oyzden normal doğum yapamaycağmı söyledi.tüm doktorlarımın kararı tıbben bu bebek yaşamaz yüzde 90danda yüksek bi oran dediler.bende Rabbim vermiş Rabbim alsın diye aldrmadım eğer tıbben sonuç böyleyse imtihanımı beklemeyi düşünüdm oyzden aldırmama kararı verdim.seninkide böylemiydi bilmiyorum.veya sonlandırınca bebek nasldı.bide evet banada dedielr hastane rapor vererek bu bebeği 22.haftaya kadar sonlandrıabilirsn diye söylediler bu hafta 22,hafta.bide ne oluyor ilerleyen zmanda bi bilgin var mı aldrımasam.cevap yazarsan seviniirm

cok zor bir durum rabbim kimselerın başına vermesin inş.
allah yardımcınız olsun dogsa bile yaşamayack denmiş sizin saglıgınıza bir zararı yoksa ben gidebildiği yere kadar gitsin rabbim sonlandırsın sonlanacaksada sen o vebale girme kardeşim allah yardımcın olsun cok üzüldüm gercekten

okuduklarım beni yıl öncesine götürdü...benimde dr 2li testimden sonra bana hiç içaçıcı konuşmamıştı bebegin sağlıklı olacagına dair garanti verememişti..kesin sonucun belli olması için 1 ay bekledimm..ama hep gözyaşlarıyla..aslında sonra anladımki benim en büyük korkum bebegimi kaybetmek..allaha çok şükür 4 yaşında çok sağlıklı bir oğlum var..senin durumun biraz daha farklı ama senin içinde bulunduğun durumu okadar iyi anlıyorum ki..allah yardımcın olsun..allah kimseyi evladıyla sınamasın..

Beni düşünmem ve bana bilgi vermen hoşuma gtti açıkçası.size konan teşhis tam olarak neydi.benmkine önceki yazdkalrımda da dediğim gibi 3şey konuldu.afyonda oturuyordum ve eskişşehr acıbademde bi prof vardı onada gttim aynı şeyleri söyledi.bana kesinlikle aldırmam gerektiğini söyledi onu söylerken ben çok duygusallaştım bu karar sana bağlı dedi doğmakda isteyebilirsn ama dedi doğsada yaşamaz.yaşam kalitesi düşük ve bağdaşmıyor dedi afyondaki doktorumda bana bunu aldır dediği zaman bu bildiğimiz bir engellilik değil,özürlülük değil öyle olsa asla sonlandırman gerekiyor demem ama dedi sen bilirisn yine boşuna taşıycaksın ve başı büyüyormuş oyzden normal doğum yapamaycağmı söyledi.tüm doktorlarımın kararı tıbben bu bebek yaşamaz yüzde 90danda yüksek bi oran dediler.bende Rabbim vermiş Rabbim alsın diye aldrmadım eğer tıbben sonuç böyleyse imtihanımı beklemeyi düşünüdm oyzden aldırmama kararı verdim.seninkide böylemiydi bilmiyorum.veya sonlandırınca bebek nasldı.bide evet banada dedielr hastane rapor vererek bu bebeği 22.haftaya kadar sonlandrıabilirsn diye söylediler bu hafta 22,hafta.bide ne oluyor ilerleyen zmanda bi bilgin var mı aldrımasam.cevap yazarsan seviniirm

benimde acım ömür boyu hep taze kalacağı için seni çok iyi anlıyorum, ne yaşadığını, ne hissettiğini biliyorum. benim bebeğimdede tıbbi adı dandy walker sendromu doğumdan sonraki patoloji raporunda çok daha detaylı bilgiler aldık tabi, başta hidrosefali, beyinde oluşum eksikliği, böbreklerde, kalpte birçok eksik vardı yani hiçbir şekilde yaşama olasılığı yoktu. çok zor bir karardı ama ben kesin bilgileri ve kesin teşhisi çok emin ellerden alınca kararımı hemen verdim. canım benim, tabi o duruma bakış açısıyla alakalı birşey.senin kararınada saygı duyuyorum ben bebeğime daha fazla acı vermek istemedim kendimi ve eşimide daha fazla yıpratmadan önümüzü görelim istedim. çünkü sonucu kesin olan bir acıdan daha az yıpranmayla çıkarsak sonraki bebeğimize daha iyi hazırlanırız diye düşündüm. dahamı az yıprandın dersen belki fiziksel olarak evet ama psikolojik olarak HAYIR. KİM BİLİR BELKİDE SENİN KADAR GÜÇLÜ DEĞİLDİM... YADA BEN GÜÇLÜ DAVRANDIM... bilmiyorum canım diyorumya bakış açısına göre çok değişiyor herşey...bende senin gibi internetten hep öyle doğan bebeklerin resimlerine baktım araştırdım, üniversitelerin anomalili doğmuş bebeklerin ayrıntılı patoloji raporlarına kadar inceledim ve araştırdım onun için ben bebeğimi görmek istemedim biliyordum görürsem asla gözümün önünden gitmeyecekti,dayanamayacaktım acıma acı katmaya, ama gözümün önünden doğumumu yaptıran doktorumun bebeğimi görünceki yüz ifadesi hiç gitmiyor o yüz ifadesi bile bana çok şey anlatıyor gelen patoloji raporuda çok ayrıntılı ve netti zaten. verdiğim doğru karardı. ilerleyen zamanda ne olur diye sormuşsun bu konuda sadece duruma göre tahminim olabilir öncelikle anomaliden kaynaklımı bilmiyorum ama çok zor bir hamilelik oluyor ve sezeryan olunca diğer hamileliğine bebeğinin normal doğum şansı olmayacak. ama şuna emin ol doktorunun dediği doğru eğer engelli doğacak olsa asla sonlandırılsın kararı verilmiyor bu konuda doktorlara güvenim sonsuz. canım ileriki dönem için başka bişey bilemiyorum ama sana tekrar şiddetle psikolojik destek almaya başlamanı tavsiye ediyorum. öyle veya böyle doğumdan sonra herşey bitmiyor asıl o zaman başlayacak herşey. o acıları yaşayıp kucağın boş çıkmak beni bitirmişti ben 24 saat suni sancı çekmiştim. senin ve eşinin gen araştırması istenecek. bu arada bebeğin kızmı erkekmi ilk bebeğinmi. benimki kızdı ve ilk bebeğimdi zaten kız bebeklerde risk daha yüksekmiş. başka soruların varsa seve seve cevaplarım veya yardımcı olmaya çalışırım canım öpüyorum ALLAHIM GÜÇ KUVVET VERSİN SANA...

yorumların hepsini okuyamadım ben de senın olayına yakın bır olayı bızzat yaşadım canım..şubat ayında ben de 11 haftalık bebeğim için kontrole gittim herşey normaldı cinsiyeti belki söylerim demişti doktor ben heyecanla cinsiyet öğrenirken doktor anormallik var dedi.benımde beynı oluştu fakat kafatası oluşmadı açık kaldı ve yaşamla bağdaşmaz dedi...doktora inanmadım yok dedim belki gelişir ama şu var kafatası ve beyın 7.haftada tamamlanıp bitiyrdu ordan çıkıp başka bi doktora gittim.o da aynı şeyi söyledi kalktım ankara gataya gittim oradakı hocalarda aynı şeyi söyledi olmaz bu senın ya karnında ölür zehirler ya da doğduktan sonra ölür o da senin için daha zor olur dediler.benım durduğum yerde zehirlensem hiç anlamam hastane yok..ve o yüzden suni sancıyla bebeğim gitti.ve bebeğim genetik ve patolojiye gitti...şimdi doktorlar folık asıt eksikliği falan diyorlar ama ben içtim yani 3 ay falan...bizim önceki atalarda da böyle bı durum olmuş.sonra sonra öğrendik tabi...ve dini olarak aldırdıktan sonra acaba demeye başladım ya gunaha girmişsem ama bizzat bu kanal 7 deki mustafa karataş hoca söyledi eğer ki anneyi zehirler ve doğduktan sonra kesin ölür derlerse buna gunah yok dediler ki benim de öyle oldu..durum bundan ibaret cnm ben sana aldır ya da aldırma diyemem ama benım durumum böyleydi..allah sana sabırlar versin ben baya kendime gelemedim sürekli ağladım üzüldüm ama bir şekilde hayat devam ediyor şu anda hala hamile kalabilmek için de uğraşıyorum bakalım allahtan hayırlısı

Back