benimde acım ömür boyu hep taze kalacağı için seni çok iyi anlıyorum, ne yaşadığını, ne hissettiğini biliyorum. benim bebeğimdede tıbbi adı dandy walker sendromu doğumdan sonraki patoloji raporunda çok daha detaylı bilgiler aldık tabi, başta hidrosefali, beyinde oluşum eksikliği, böbreklerde, kalpte birçok eksik vardı yani hiçbir şekilde yaşama olasılığı yoktu. çok zor bir karardı ama ben kesin bilgileri ve kesin teşhisi çok emin ellerden alınca kararımı hemen verdim. canım benim, tabi o duruma bakış açısıyla alakalı birşey.senin kararınada saygı duyuyorum ben bebeğime daha fazla acı vermek istemedim kendimi ve eşimide daha fazla yıpratmadan önümüzü görelim istedim. çünkü sonucu kesin olan bir acıdan daha az yıpranmayla çıkarsak sonraki bebeğimize daha iyi hazırlanırız diye düşündüm. dahamı az yıprandın dersen belki fiziksel olarak evet ama psikolojik olarak HAYIR. KİM BİLİR BELKİDE SENİN KADAR GÜÇLÜ DEĞİLDİM... YADA BEN GÜÇLÜ DAVRANDIM... bilmiyorum canım diyorumya bakış açısına göre çok değişiyor herşey...bende senin gibi internetten hep öyle doğan bebeklerin resimlerine baktım araştırdım, üniversitelerin anomalili doğmuş bebeklerin ayrıntılı patoloji raporlarına kadar inceledim ve araştırdım onun için ben bebeğimi görmek istemedim biliyordum görürsem asla gözümün önünden gitmeyecekti,dayanamayacaktım acıma acı katmaya, ama gözümün önünden doğumumu yaptıran doktorumun bebeğimi görünceki yüz ifadesi hiç gitmiyor o yüz ifadesi bile bana çok şey anlatıyor gelen patoloji raporuda çok ayrıntılı ve netti zaten. verdiğim doğru karardı. ilerleyen zamanda ne olur diye sormuşsun bu konuda sadece duruma göre tahminim olabilir öncelikle anomaliden kaynaklımı bilmiyorum ama çok zor bir hamilelik oluyor ve sezeryan olunca diğer hamileliğine bebeğinin normal doğum şansı olmayacak. ama şuna emin ol doktorunun dediği doğru eğer engelli doğacak olsa asla sonlandırılsın kararı verilmiyor bu konuda doktorlara güvenim sonsuz. canım ileriki dönem için başka bişey bilemiyorum ama sana tekrar şiddetle psikolojik destek almaya başlamanı tavsiye ediyorum. öyle veya böyle doğumdan sonra herşey bitmiyor asıl o zaman başlayacak herşey. o acıları yaşayıp kucağın boş çıkmak beni bitirmişti ben 24 saat suni sancı çekmiştim. senin ve eşinin gen araştırması istenecek. bu arada bebeğin kızmı erkekmi ilk bebeğinmi. benimki kızdı ve ilk bebeğimdi zaten kız bebeklerde risk daha yüksekmiş. başka soruların varsa seve seve cevaplarım veya yardımcı olmaya çalışırım canım öpüyorum ALLAHIM GÜÇ KUVVET VERSİN SANA...