Ya arkadaşlar çok korkuyorum hemde çok herkes bana keşke aldırsaydın diyor napcağmı bilmiyorum Allaha güvendim sığındım.bana dedikleri ya bu bebek yaşarsa nasıl bir hayat seni bekliyor diye beni korkutmaları.benim durumumda olupta aldırmayan arkadaş yok mu.gerçekten arkadaşlar çok bitik bi durumdayım.ve sağlıklıda düşünemiyorum şuan doğru mu yaptım yanlış mı yaptım şuan işin içinden çıkamıyorum bana dokatorlar dediler ki bu bebek yaşamaz doğar doğmaz ölür gibi hep dediler eğer yaşama imkanı yoksa ben öldürmeyeyim diye olaay yaklaştım belki bi anlık dahi nefes alma ihtimali varsada bu hakkı elinden almaya muktedir değilim diye düşünüdm ona yaşama hakkını veren Allah ise o hakkıda O alsın diye yaklaştım olaya.şuan kafam darmadağın napayım arkadaşlar lütfen dua edin bana lütfen Rabbim beni hayırlısyla kurtarsın.banada bebeğimede eziyet vermesin bebiğime Rabbim zulmetmez.dualrınızı beklioyurm
canım herkes türlü türlü yorum yapabilir oncelıkle sen bunlara kulagını tık abı karar verdıysen arkasında dur dogru veya yanlıs bunu düşünme zaten bızde bılemeyız sana aldır veya aldırma hangsıı dogru ben kestıremıyorum acıkcası sonucta ıkı türlü de zor burda aldıran arkadasta vardı yazmıstı o yuzden sen Allah a dua et hakkında hayrılsını nasıp etsın zaman gectı mı aldırmak ıcın zaten oyel bı durum var sanırım o zaman hı cuzulme bundan sonrasını allaha bırak allah yardımcın olsun dualarımız senınle
ALLAH sana kolaylık versin. Gönlünü genişletsin. Gönlüne ferahlık versin...
Çok güzel iman etmişsin. Ve ne güzel teslim olmuşsun. ALLAH çektiğin bunca sıkıntıyı mukafatsız bırakır mı ? Mutlaka bir şekilde bunlara karşılık verecek... belki bu dünya da belki ahirette... ama bu çektiklerin zayi olmayacak kesinlikle...
Korkma! Bİz insanlar yorum yapmayı konuşmayı çok seviyoruz. Ağzı olan gerçekten konuşuyor. YOrum yapmak meziyetmiş gibi herkes mantığına doğru geleni sayıp döküyor. Kim ne derse desin senin yaşadıklarını yaşamıyor kimse... Sen en güzel yere dayanmışsın zaten. "innema emruhu iza erade şey en ey yeguğle lehu KUN FEYEKUN" diyor ALLAH ... Yasin suresi sondan bir önceki ayette. "ol der ve oldurur" hepimize ve bizim nesillerimize can veren ALLAH... senin yavruna da sağlıklı bir beden nasip edebilir... Ayrıca sağlıklı doğup sonra sağlıklarını da alabilir. Hiç bir şeyin garantisi yok... Mutlaka ALLAH seni sınıyor... Ayeti kerime meali var yine bakara suresi... "biz sizi mallarınızla evlatlarınızla sınarız..." diye... Nasıl farkımız olacak birbirimizden... "Sabredenlerle sabretmeyenler bir olur mu hiç diyor ALLAH"
sen en güzel makama yaslanmışsın arkadaşım. ELbette aldırada bilirdin! Ama sen HADDİNİ bildin. O karar mercii sen değildin! ben değildim! ALLAH gönlüne ferahlık versin. GÜçlüklerini kolay kılsın inşALLAH... (amin)
Ya arkadaşlar çok korkuyorum hemde çok herkes bana keşke aldırsaydın diyor napcağmı bilmiyorum Allaha güvendim sığındım.bana dedikleri ya bu bebek yaşarsa nasıl bir hayat seni bekliyor diye beni korkutmaları.benim durumumda olupta aldırmayan arkadaş yok mu.gerçekten arkadaşlar çok bitik bi durumdayım.ve sağlıklıda düşünemiyorum şuan doğru mu yaptım yanlış mı yaptım şuan işin içinden çıkamıyorum bana dokatorlar dediler ki bu bebek yaşamaz doğar doğmaz ölür gibi hep dediler eğer yaşama imkanı yoksa ben öldürmeyeyim diye olaay yaklaştım belki bi anlık dahi nefes alma ihtimali varsada bu hakkı elinden almaya muktedir değilim diye düşünüdm ona yaşama hakkını veren Allah ise o hakkıda O alsın diye yaklaştım olaya.şuan kafam darmadağın napayım arkadaşlar lütfen dua edin bana lütfen Rabbim beni hayırlısyla kurtarsın.banada bebeğimede eziyet vermesin bebiğime Rabbim zulmetmez.dualrınızı beklioyurm
hayırlı günler arkadaşlar ilk defa buraya giriyorum ben birşey paylaşmak istiyordum.18haftalık gebeyim.16.haftamda bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için doktoruma gittiğimde çok korkunç şeyler duydum.bebeğim anormal gelişmiş dediler.bende folik asit eksikliği olduğundan bebek gelişememiş.planlı gebelik olmadığı için öncedende bi tedbirim yoktu bu konuda.bebeğimin beyninin sıvı olduğunu limon dedikleri bir yapıda olduğu anormal geliştği beyin fonksiyonlarının gelişemediğini,buna bağlı olarak vücudunda etkilendiğini,omuriliğinin eğri oluştuğunu ve belinde ciddi açıklık olduğunu belinin kapanmadığını söylediler.yaşamla bağdaşmadığını ağır ve kalıcı bir özürlülük olduğunu ifade ettiler.doğsa bile doğumdan kısa birsüre sonra yaşamayacağını bildirdiler bu teşhis içinde biçok hastane ve doktor gezindim emar çektirdim sonuç aynı tıbben alınamsı gerektiğini ve hamileliği sonlandırmam gerektiğini söylediler ama ben aldırmak istemiyorum.vicdanım rahatsız aldırma konusunda.kalbimin sesini dinleyip aldırmıycam inş.benim durumumda olan veya olmuş birileri var mı.olupta aldıran veya aldırmayan.bunun sonuncunda ne olduğunu merak ediyorum bana yazarsanız çok sevinirim.hoşçakalın
benimde acım ömür boyu hep taze kalacağı için seni çok iyi anlıyorum, ne yaşadığını, ne hissettiğini biliyorum. benim bebeğimdede tıbbi adı dandy walker sendromu doğumdan sonraki patoloji raporunda çok daha detaylı bilgiler aldık tabi, başta hidrosefali, beyinde oluşum eksikliği, böbreklerde, kalpte birçok eksik vardı yani hiçbir şekilde yaşama olasılığı yoktu. çok zor bir karardı ama ben kesin bilgileri ve kesin teşhisi çok emin ellerden alınca kararımı hemen verdim. canım benim, tabi o duruma bakış açısıyla alakalı birşey.senin kararınada saygı duyuyorum ben bebeğime daha fazla acı vermek istemedim kendimi ve eşimide daha fazla yıpratmadan önümüzü görelim istedim. çünkü sonucu kesin olan bir acıdan daha az yıpranmayla çıkarsak sonraki bebeğimize daha iyi hazırlanırız diye düşündüm. dahamı az yıprandın dersen belki fiziksel olarak evet ama psikolojik olarak HAYIR. KİM BİLİR BELKİDE SENİN KADAR GÜÇLÜ DEĞİLDİM... YADA BEN GÜÇLÜ DAVRANDIM... bilmiyorum canım diyorumya bakış açısına göre çok değişiyor herşey...bende senin gibi internetten hep öyle doğan bebeklerin resimlerine baktım araştırdım, üniversitelerin anomalili doğmuş bebeklerin ayrıntılı patoloji raporlarına kadar inceledim ve araştırdım onun için ben bebeğimi görmek istemedim biliyordum görürsem asla gözümün önünden gitmeyecekti,dayanamayacaktım acıma acı katmaya, ama gözümün önünden doğumumu yaptıran doktorumun bebeğimi görünceki yüz ifadesi hiç gitmiyor o yüz ifadesi bile bana çok şey anlatıyor gelen patoloji raporuda çok ayrıntılı ve netti zaten. verdiğim doğru karardı. ilerleyen zamanda ne olur diye sormuşsun bu konuda sadece duruma göre tahminim olabilir öncelikle anomaliden kaynaklımı bilmiyorum ama çok zor bir hamilelik oluyor ve sezeryan olunca diğer hamileliğine bebeğinin normal doğum şansı olmayacak. ama şuna emin ol doktorunun dediği doğru eğer engelli doğacak olsa asla sonlandırılsın kararı verilmiyor bu konuda doktorlara güvenim sonsuz. canım ileriki dönem için başka bişey bilemiyorum ama sana tekrar şiddetle psikolojik destek almaya başlamanı tavsiye ediyorum. öyle veya böyle doğumdan sonra herşey bitmiyor asıl o zaman başlayacak herşey. o acıları yaşayıp kucağın boş çıkmak beni bitirmişti ben 24 saat suni sancı çekmiştim. senin ve eşinin gen araştırması istenecek. bu arada bebeğin kızmı erkekmi ilk bebeğinmi. benimki kızdı ve ilk bebeğimdi zaten kız bebeklerde risk daha yüksekmiş. başka soruların varsa seve seve cevaplarım veya yardımcı olmaya çalışırım canım öpüyorum ALLAHIM GÜÇ KUVVET VERSİN SANA...
boncuk kafa33 yazdıklarınızı okudum 3hafta öncesine bebeğimi kaybettiğim güne döndüm.benimde bebeğime amniyosentez sonucu trizomi 18teşhisi kondu.ve bana sonlandırıp sonlandırılmaması için sorulmadı dahi .ayrıntılı açıklamalarla yaşamla bağdaşmayan çok ağır bi anomali oldğnu büyük bi ihtimal karnımda öleceğini olaki doğdu sadece bikaç gün yaşayacağını benim hayatım tehlikeye girmeden bitirilmesi gerektiğini söylediler.bende aynı fikirdeydim çok acı yüreğime oturan beni mahveden bi fikir di ama böyleydi.doktorlarıma güvendim.4gün defalarca verilen sancıyla doğum gerçekleşti.acıya aşırı derecede dayanıksız bi insanım ve çok yalvardm ağrı kesici için veya beni bayıltıp yapmaları için.fakat o kadar ilginç bişey ki canlı canlı herşeyi hissederek bunu yaşadım dayanamam zannettim dayandım.O gücünü sabrını verdi.ağladım bağırdım kendimi sıkmadım hiç.doğumhaneden çıkışımı ömrüm boyunca unutamam sanırım.kucağım boş hayallerim yıkılmış eşimin ağlayan gözleri.evet sonucu belli bi acıdan ne kadaraz yıpranmayla çıkarsak okadar iyiydi.12.haftadan itibaren 7hafta ölü gibiydim yıprandım mahvoldum teşhis konana kadar.yolun sonu belliydi.kadere razı geldm.artık önüme bakmaya çalışıyorum ki sağlığıma kavuşup tekrar hamilelik sevincini yaşayabileyim bebeğimi kucaklayabileyim.bu acı hiç geçmeyecek ama hafifleyecek bebek sevinciyle.siz nasıl bi yol izlediniz tekrar hamilelik düşünüyormusunuz ne kadar ara vermeniz söylendi acaba.
canım benim, sanada kıyamam, aynı şeyleri yaşamış insanlar nasılda anlıyor ama birbirini.suni sancı normal doğum sancısından çok daha zor,bende dayanamayacağımı sandım ama Allahım yardımcımız oluyor buda bizlerin sınavı oluyor. bende hep bu sancılar ağrılar boşuna burdan kollarım bomboş çıkıcam diye bağırdım ağladım. canım seninde başın sağolsun,seninde meleğin sizi bekliyor olacak, ben bunu düşünerek avunuyorum hep. bana en az 6 ay bekleyeceksin dediler bu aradada gen araştırması yaptırılması önerildi ama şart değildi. benim 1 yılı geçti ama ben hazır hissetmedim kendimi,korktuğum için hep korundum. artık istiyorum ama bir kaç aydırda henüz hamilelik olmadı. bu aradada doktorum folbiol kullandırıyor. henüz lohusasın önce kendini toparla alabilirsen sana psikolojik yardım almanı mutlaka öneririm. ben almadım hep güçlü durmaya çalıştım ama sonradan çok pişman oldum keşke alsaydım diye.canının istediği kadar ağla zırla yasını tut ama kendini acıya kaptırıp kendini helak etme, sadece rahatlayacak kadar ağla. ben kendimi çok yalnız ve tek hissediyordum hep mutlu hamileler sağlıklı bebekler görüp duruyordum etrafta(allah hepsinin sağlığını daim etsin) ama bak yalnız değiliz. sana ne kadar süre söylendi bilmiyorum ama tavsiyem doktorunun sana söylediği süreyi geçirdikten sonra kontrollerini yaptır aylar öncesinden sende folbiol veya sana ne verilecekse onu kullanma başla tekrar dene.seni tanımıyorum ama öyle içten seni hissettimki sana kocaman öpücüklerimi ve sevgimi gönderiyorum.
kürtajı netten izledinizmi parça parça alınıyor vahşet bence herkes kendi kararını kendi verir vicdanına inancına mantıgına göre ama herşey bittiktan sonra acaba keşke demek en acısıdır sen kararını al ve arkasında dur herkes birşeyler söyler ama sonra vicdanıyla içsesiyle kalacak olan sensin düşüncelerinden dolayıda tebrik ediyorum seni rabbim sana güzel saglıklı yavrular versin
hayırlı günler arkadaşlar ilk defa buraya giriyorum ben birşey paylaşmak istiyordum.18haftalık gebeyim.16.haftamda bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için doktoruma gittiğimde çok korkunç şeyler duydum.bebeğim anormal gelişmiş dediler.bende folik asit eksikliği olduğundan bebek gelişememiş.planlı gebelik olmadığı için öncedende bi tedbirim yoktu bu konuda.bebeğimin beyninin sıvı olduğunu limon dedikleri bir yapıda olduğu anormal geliştği beyin fonksiyonlarının gelişemediğini,buna bağlı olarak vücudunda etkilendiğini,omuriliğinin eğri oluştuğunu ve belinde ciddi açıklık olduğunu belinin kapanmadığını söylediler.yaşamla bağdaşmadığını ağır ve kalıcı bir özürlülük olduğunu ifade ettiler.doğsa bile doğumdan kısa birsüre sonra yaşamayacağını bildirdiler bu teşhis içinde biçok hastane ve doktor gezindim emar çektirdim sonuç aynı tıbben alınamsı gerektiğini ve hamileliği sonlandırmam gerektiğini söylediler ama ben aldırmak istemiyorum.vicdanım rahatsız aldırma konusunda.kalbimin sesini dinleyip aldırmıycam inş.benim durumumda olan veya olmuş birileri var mı.olupta aldıran veya aldırmayan.bunun sonuncunda ne olduğunu merak ediyorum bana yazarsanız çok sevinirim.hoşçakalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?