böyle olsa bile kıyamam bi canlının hayatına son vermeye elimde değil benim için ha küçücük bi beden veya büyük bi insan kendimi kötü hissediyorum bunu veren Alalh hayat sahibide O.Allahın iradesiyle olsun yaşamıycaksa vakti dolduğunda kendiliğinden olsun zaten dedikleri doğsada 1 ,2saat veya gün veya enfazla 1,2ay yaşamaz bu diyorlar.yanlış mı düşünüyorum aldırmama konusunda.bide sordum araştırıdm masum bi bebek vefat ederse ahirette anne babası cennete girmeden onalrda girmezmiş.yaşamıycaksa bana ahirette şefaatçi olurmuş ama ben öldürmediğim müddetçe.bana yardımcı olun.
evet dediğim gibi hayatta bazı şeyler varki sadece yaşayan bilir... 1buçuk yıl öncemi yaşadım görünce, ama di'li geçmiş zaman kullandığıma bakma, ömür boyuda içimde kanayacak yaram o benim... bende 22 haftalıkken bebeğimi suni sancıyla sonlandırmak zorunda kaldım. seninle sohbet etmek isterdim, ama bende bu konuda hala hiç güçlü değilim. tek ricam lütfen bu konuda yorum yapanlar çok dikkatli yapsınlar iyi niyetli olduğunuza şüphem yok ama fazlasıyla hassas bir durum... arkadaşım öncelikle benim en büyük hatam derhal profesyonel bir psikolojik yardım almamak oldu.atlatabilirim sandım kendimi oyalamaya güçlü durmaya çalıştım ama yaşadığım büyük acım 1 yıl sonra bana başka hastalıklar olarak döndü. hemen profesyonel yardım almaya başlamanı şiddetle öneririm. seni çok iyi anlıyorum, seni okuduğumda gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı ve hemen kk üye oldum sırf sana yazmak için. benim minik kızımın beni cennette beklediğini biliyorum. ben acıları ve üzüntüleri ertelememeyi seçtim. ALLAH yardımcın olsun arkadaşım... seni gözlerinden öpüyorum...
evet dediğim gibi hayatta bazı şeyler varki sadece yaşayan bilir... 1buçuk yıl öncemi yaşadım görünce, ama di'li geçmiş zaman kullandığıma bakma, ömür boyuda içimde kanayacak yaram o benim... bende 22 haftalıkken bebeğimi suni sancıyla sonlandırmak zorunda kaldım. seninle sohbet etmek isterdim, ama bende bu konuda hala hiç güçlü değilim. tek ricam lütfen bu konuda yorum yapanlar çok dikkatli yapsınlar iyi niyetli olduğunuza şüphem yok ama fazlasıyla hassas bir durum... arkadaşım öncelikle benim en büyük hatam derhal profesyonel bir psikolojik yardım almamak oldu.atlatabilirim sandım kendimi oyalamaya güçlü durmaya çalıştım ama yaşadığım büyük acım 1 yıl sonra bana başka hastalıklar olarak döndü. hemen profesyonel yardım almaya başlamanı şiddetle öneririm. seni çok iyi anlıyorum, seni okuduğumda gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı ve hemen kk üye oldum sırf sana yazmak için. benim minik kızımın beni cennette beklediğini biliyorum. ben acıları ve üzüntüleri ertelememeyi seçtim. ALLAH yardımcın olsun arkadaşım... seni gözlerinden öpüyorum...
canım allah yardımcın olsun ben yazacağımı bilemiyorum aldı aldırma dıyemıyorum hem etkılemek de ıstemıyorum bunun zorlugunu en cok sen yasıyorusn ve belkıde yasıycaksın ılerde de bılemeyız.Ama gercekten cok zor bır ımtıhan ve Rabbim kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş bende sen de onu görüyorum gayet mantıklı ve aklı başındasın güçlüsün inş hersey yoluna girer ve bu ımtıhandan başarıyla cıkarsın ve belkı bebegınde sende sanrıım aldırmayı düşünmüyorsun zaten peki eşinin fikri ne ben acıkcası onu da merak ettim.Dualarım senınle sen de mutlaka dua et canım Kuran oku mutlaka ferahlatrı iyi gelir sana
canım inan dualarım seninle...benim bebeğimde hidrosefali trizomi13 18di. 6 ay boyunca neler yaşadığımı bir ben bir ALLAH'IM biliyor. anomaliden dolayımı bilmiyorum benimde hamileliğim çok zor geçmişti. midendeki sorunlarda bendede vardı ve ülser reflü olarak yadigar kaldı seninkide üzüntüden dolayı olsa gerek, bende hala midemden tedavi görüyorum. bende çok araştırdım hangi şehirdesin bilmiyorum ama izmirde bu konuda en iyi profesöre gittim ve son teşhisi o koydu... bin kez yıkıldım... ama doktorumu dinlemekle doğrumu yaptım diye sorarsan yüzde yüz doğru yaptığımı doğum yaptıktan sonra iyice anladım. zor günlerdi diyeceğim ama bu asla doğru ve yeterli bir kelime değil. bilgin varmı bilmiyorum, sonlandırma doğumları sadece ve sadece bebek yaşamayacaksa heyet raporu alınarak yasal şekilde izin veriliyor, engelli doğacak bebeklerde sonlandırma gibi bir hakkı hiçbirşekilde yok, ve aynı zamanda yaşama şansı olmayan bebeklerde dahi sadece 23 veya 25 haftalığa kadar(hafta konusunda yanıltmak istemem tekrar öğren tam kaç haftalık olduğunu) yasal izin var daha sonrasında karar değiştirsen bile sonlandırma doğumunu seçme şansın yok. üzmek istemiyorum çok hassas olduğunu biliyorum ama bu konuda belki bilgin yoktur diye söylemek deneyimimi paylaşmak mecburiyetinde hissettim kendimi. sevgiler. allahım seni korusun.
Beni düşünmem ve bana bilgi vermen hoşuma gtti açıkçası.size konan teşhis tam olarak neydi.benmkine önceki yazdkalrımda da dediğim gibi 3şey konuldu.afyonda oturuyordum ve eskişşehr acıbademde bi prof vardı onada gttim aynı şeyleri söyledi.bana kesinlikle aldırmam gerektiğini söyledi onu söylerken ben çok duygusallaştım bu karar sana bağlı dedi doğmakda isteyebilirsn ama dedi doğsada yaşamaz.yaşam kalitesi düşük ve bağdaşmıyor dedi afyondaki doktorumda bana bunu aldır dediği zaman bu bildiğimiz bir engellilik değil,özürlülük değil öyle olsa asla sonlandırman gerekiyor demem ama dedi sen bilirisn yine boşuna taşıycaksın ve başı büyüyormuş oyzden normal doğum yapamaycağmı söyledi.tüm doktorlarımın kararı tıbben bu bebek yaşamaz yüzde 90danda yüksek bi oran dediler.bende Rabbim vermiş Rabbim alsın diye aldrmadım eğer tıbben sonuç böyleyse imtihanımı beklemeyi düşünüdm oyzden aldırmama kararı verdim.seninkide böylemiydi bilmiyorum.veya sonlandırınca bebek nasldı.bide evet banada dedielr hastane rapor vererek bu bebeği 22.haftaya kadar sonlandrıabilirsn diye söylediler bu hafta 22,hafta.bide ne oluyor ilerleyen zmanda bi bilgin var mı aldrımasam.cevap yazarsan seviniirm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?