folik asit eksikliğinin sonuçları

benefse45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
29
1
38
hayırlı günler arkadaşlar ilk defa buraya giriyorum ben birşey paylaşmak istiyordum.18haftalık gebeyim.16.haftamda bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için doktoruma gittiğimde çok korkunç şeyler duydum.bebeğim anormal gelişmiş dediler.bende folik asit eksikliği olduğundan bebek gelişememiş.planlı gebelik olmadığı için öncedende bi tedbirim yoktu bu konuda.bebeğimin beyninin sıvı olduğunu limon dedikleri bir yapıda olduğu anormal geliştği beyin fonksiyonlarının gelişemediğini,buna bağlı olarak vücudunda etkilendiğini,omuriliğinin eğri oluştuğunu ve belinde ciddi açıklık olduğunu belinin kapanmadığını söylediler.yaşamla bağdaşmadığını ağır ve kalıcı bir özürlülük olduğunu ifade ettiler.doğsa bile doğumdan kısa birsüre sonra yaşamayacağını bildirdiler bu teşhis içinde biçok hastane ve doktor gezindim emar çektirdim sonuç aynı tıbben alınamsı gerektiğini ve hamileliği sonlandırmam gerektiğini söylediler ama ben aldırmak istemiyorum.vicdanım rahatsız aldırma konusunda.kalbimin sesini dinleyip aldırmıycam inş.benim durumumda olan veya olmuş birileri var mı.olupta aldıran veya aldırmayan.bunun sonuncunda ne olduğunu merak ediyorum bana yazarsanız çok sevinirim.hoşçakalın

zaten birçok doktora gitmişsiniz ve sonlandırılması gerektiğini söylemişler
zaten beyin yapılarının gelişmemesi yaşamla bağdaşmaş
omurilik açıklığı için de başka anomali olmaması durumunda ameliyat filan yapıyorlar ama her zaman sakat olarak yaşamlarına devam ediyorlar
sürekli enfeksiyon sürekli hastane yatışları vs. yaşam kalitesi çok düşüyo maalesef bu bebeklerin..

çok geçmiş olsun.. gerçekten çok zor bir durum ne diyeceğimi bilemedim aldırsan bir türlü dert aldırmasan başka türlü bir dert ama bence bu durumda aldırmak sanki daha mantıklı

böyle olsa bile kıyamam bi canlının hayatına son vermeye elimde değil benim için ha küçücük bi beden veya büyük bi insan kendimi kötü hissediyorum bunu veren Alalh hayat sahibide O.Allahın iradesiyle olsun yaşamıycaksa vakti dolduğunda kendiliğinden olsun zaten dedikleri doğsada 1 ,2saat veya gün veya enfazla 1,2ay yaşamaz bu diyorlar.yanlış mı düşünüyorum aldırmama konusunda.bide sordum araştırıdm masum bi bebek vefat ederse ahirette anne babası cennete girmeden onalrda girmezmiş.yaşamıycaksa bana ahirette şefaatçi olurmuş ama ben öldürmediğim müddetçe.bana yardımcı olun.

bu konunun fetvasını büyük hocalara sormanı söylerm aslında ben aldırma derim seninde dediğin gibi bi can hemde senin cenından bi can annelik duyguların ağıır bastığı için aldırmak istemiyosun sen Rabbime tevekkül et ve şifasını ondan bekle Rabbim Ol buyurur ve bebeğin şifa bulur birde şunu söyleyeyim bebeğinin şifası için eğer okuyabilirsen veya okutabilirsen 500 yasini şerif okut ve şifayı Rabbimden dile umuduna kavuşursun inş bide hergün 313 tane fatiha suresini bir bardak suya okuyup o suyu abdestli bi şekilde iç inş miniğin şifa bulur Rabbim şafi ismi ile acil şifalar versin canının canına böyle kucağına gelsin inş

bizimde bi akrabanın bebeği 6 aylıkken yarım kiloydu..bebek gelişmemiş alınması gerekiyo dediler ve hamileliğine son vermek istediler..ama bizimkiler istemedi bekledi ve kadın doğum yaptı bebek 3 kilo doğdu fakat doğduktan bikaç saat sonra ölmüş..ama sonuçta ne oldu o bebek doğumdan sonra yaşayamasa bile(ki yaşamıycanı biliyolardı) anneden çıkınca ağladığı için yani bikaç saat bile olsa yaşadığı için o bebeğin cenazesi yapıldı namazı kılındı.. o yüzden böyle bi kararı vermeye bizim hakkımız olduğunu sanmıyorum eğer yaşamıycaksa bırak doğduktan sonra yaşamasın ama alacağı bikaç nefes varsa bunu elinden biz alamayız..Allah korusun bunun cinayetten farkı yok.. dünyaya gelmemiş olması cinayeti bize olumlu gösteriyo başka bişi değil..o zaman dünyadaki eli ayağı tutmayan sakat insanları öldürelim..olur mu böyle şey..neyse cnm bu bnm fikrim değil sadece geçen gün tamda bu konudan bahsediyodu ünlü bi din adamı..bu bi cinayettir dedi..ama snn sağlığını tehdit eden bişi varsa snn yaşamını tehlikeye sokacaksa tabi buna yapılcak bişi yok..fakat nasılsa doğsada yaşamaz diye bir cana kıyamayız.. Allah yardımcın olsun

sizin kararınız tabi ki sonuçta ama ağır anomalili ve yaşama şansı olmayan bir bebeği bile bile dünyaya getirmek benim terchim olamazdı muhtemelen..

canım allah yardımcın olsun. arkadaşım tabiki karar senin ama ben olsam... aldırmazdım. ona canı sen vermedinki sen alasın.. tabi işin diğer boyutuda var doğduktan sonra yaşamaya devam ederse ömür boyu bakıma muhtaç bir birey... fikrim seni yaralamasın açıkca yazıyorum. ben olsam gebeliği sonlandırmazdım. zaten doğduktan sonra yaşamaz dediler. alınıp tıbbi atık çöpüne atılacağına bari bir mezarı olur. gider dua edersin ağlarsın. yazmak çok kolay gelmiş, yazmışsın diyebilirsin. bırak senin imtihanında karnındaki bebeğin olsun. aldırma canım. bırak devam etsin içinde yaşamaya. ama yine de karar senin. çok üzgünüm.

o kadar büyüklükte bir bebek çöpe atılmıyor zaten, ailesine veriliyor, bilginize..

o kadar büyüklükte bir bebek çöpe atılmıyor zaten, ailesine veriliyor, bilginize..

çevremde yakın bir örnek var. 6 aylık bebek kafası gelişmedi alnı ve kafatası çukur diye alındı, aileyede verilmedi. o alınan bebeğin anneside benim görümcem, sürekli isyan eder çok pişman keşke zorla alsaydık hiç değilse mezarı olurdu diye...

????

patolojiye göndermişlerdir belki
bizim okulda veriyorlardı bebeklerin cenazesini

Allah yardimciniz olsun cok zor karar. Ben olsam da aldirmazdim sanirim. Eger beyni gelismemisse muhtemelen yasamaz. Ama ya yasarsa... 25 yasinda ozurlu kuzenim var teyzemin ilk cocugu. Ozurlu de olsa o bizim canimiz. Uzaktan tanidigim birisinde de duydum sana dediklerini soylemisler. Aldirmak istemediler 1 aya varmadan zaten bebek rahimde ölmüş. Allahim sana sabirlar versin, isyandan uzak eylesin

Bir yakınımın çocuğunda da aynı problem vardı fakat doğar doğmaz hemen ameliyata alındı Allaha şükür çocuk şuan sağlıklı ve yaşına bile girdi. Fakat tek problemi 1.5 yaşında olmasına rağmen yalnız yürüyemiyor sadece örümcek denen alet yardımıyla yürüyebiliyor. Herşey Allahtan Rabbim ol derse olur. Dualarınızı eksik etmeyin inşallah sağlıklı şekilde kucağınıza alırsınız.

gerçekten çok üzüldüm Allah kimseyi böyle bir seçim yapma durumunda bırakmasın nekadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum....ben anne değilim ,hamilede kalmadım senin hissettiğini hissedemeyebilirim ......senin yerinde olsaydım kendi adıma konuşuyorum karar senin tabi aldırırdım..yaşamaz diyorlar zaten bilmiyorum gördükten sonra acısı daha zor olur sanki yinede sen bilirsin ...yaşasa bile senin evladın elbet başının üstünde yeri var ama o bu hayattan ne anlıyacak bilemiyorum bebek içinde çok zor hayata devam etmek ...yarın öbürgün (Allah korusun tabi ) size birşey olsa ona kim bakıcak ?hayat bu neolacağı belli olmaz ...Allah yardımcın olsun canım ...inşallah gönlüne göre olur herşey ..

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum bana dua ve güzel temennileriniz için çünkü çok zor bi durumdayım.Ve bu benim ilk bebeğim çevremdeki herkes aldır diyor bende çalışıyorum bankacıyım.herşey Allahtan.yapacak birşey yok isyan etmeyede hiç hakkım yok.Rabbim işte herkesi bişeyle sınar.kimi eşiyle,çocuğuyla,işiyle,çevresiyle hatta kendisiyle bile imtihan olur benimde imtihanım bu.Kadere razı olcam.cinsiyetini öğrenip alışveriş için plan yapmıştık duyunca şok oldum neye uğradığımı şaşırdım cidden Rabbim kimsenin başına böyle bir şey vermesin kimseyi böyle kararla başbaşa bırakmasın çok ürkütücü birşey

çok zor bi karar Allah yardımcın olsun ...karar senin kararın ...okudugumda çok üzüldüm Allah hepimize saglıklı hamilelik ve bebekler nasip etsin..fakat bide şöyle düşün 2 saatte olsa yaşasa senin için zor olacak belkide bi ömür gözünün önünde hayaliyle üzüntüsüyle yaşayacaksın göz görmeyince gönül katlanır misali..Allah hakkında hayırlısını nasip etsin..

rabbim sana sabırlar ihsan eylesin, çok zor bi durum. ama rabbim sevdiği kullarına imtihanı ağır verirmiş. imtihanına razı olursan sen kazanırsın. anne karnında doğmamış bir bebeğin her ne özürü olursa olsun bile bile hayatını sonlandırmak (eğerki annenin hayati melekelerine zarar vermeyecekse)cinayetten başka bişey değildir. biz kullar kmsenin yaşama hakkını elinden almaya yetkili değiliz. buna cenabı hak karar verir. düşün herşeyi bilen allah o masumu senin karnına koyarken de onun bu durumunu biliyordu, bu senin imtihanın elinden geleni yapıp gerisini allaha bırakacaksın.sabredersen sen kazanırsın ... rabbim yardımcın olsun, imtihanını sana kolay kılsın...

çok çok zor bir durum gerçekten. Ben henüz hamile değilim ama kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum da ne karar verirdim bilemiyorum. İlk önce bende bir canı almanın çok günah olduğunu ve yaşamdan kopacaksa da doğduktan sonra Allah tarafından alınmasını tercih ederim gerisi cinayettir. Ama bir de yaşarsa ve o haliyle sürekli bana muhtaç olursa ki elbette bebeğim derim bakarım her anne bakar. Ancak ölüm herkesin başında bana birşey olsa kim anne gibi bakabilir ki o çocuğa. Ne kadar beyni gelişmeyecek deselerde o da acı çeker o da üzülür. Bir yandan da bunu düşünüyorum tamamen empati kurarak. Ama yine de ben aldırılmaması taraftarıyım. Allahtan umut kesilmez. Bir arkadaşın dediği gibi yasini şerif okutun. Bol dua edin. Allah yar ve yardımcınız olsun İnşallah..

Bir de konu burada açılmışken söyleyeyim. Ne olur arkadaşlar bebek sahibi olmaya karar verdiğiniz andan itibaren bakın hamileliği öğrendikten sonra bile değil kararı aldığınız tarihten itibaren folik aside başlayın, yemenize içmenize özen gösterin. Diyelim korunuyordunuz ama yine de oldu plansız bir gebelikti o zamanda kanda çktığı anda dr gidin o zaten size soracaktır kullanıyor muydunuz diye ve hemen başlatacaktır ilk 3 ayda devam edilmeli ve önceden içmemiş bile olsanız 3 ay sizi kurtarır. Arkadaş nasıl böyle bir ihmalde bulundu bilmiyorum. İlk üç ayda mı içmedi, eğer öyleyse dr kontrollerde hiç mi söylemedi içmesi gerektiğini anlamadım ama bu çok önemli. Bazı kişiler aman önceden var mıydı sanki diyor ama tereddüt etmeyin lütfen. Araştırın okuyun artık internet var elimizin altında hamilelik öncesinde ve esnasında neler yapılmalı sizde araştırın doktorunuzu uyarın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…