Folik Asit& Down Sendromu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ne bileyim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2017
6
2
16
Selam,
Folik Asit hakkında size düşüncelerimi yazmak istedim...
Son zamanlarda dikkat ettiğim şey şu ki, gebelik öncesi kullanıma başlanılan folik asit çocuklarının çoğunda down sendromu riski görülmekte. Çok zaman geçmeden bunun uzmanlar tarafından onanacağını düşünmekteyim. Bizim ülkemiz böyledir bilirsiniz; önce överler, onaylarlar kesin kulanın diye dayatma yaparlar daha sonra da kullanmayın diye bütün ürünleri toplarlar. Evet herkes haklı yediklerimiz gerçekten hormonlu ve sağlıksız ama folik asit de sonuç olarak bir ilaç. Demir eksikliğiniz var ise şayet bence bol bol yeşil yapraklı sebzeler yiyin. 10 yıl önce 1000/1 görülen bu tip riskler son zamanlarda 600/1 e kadar düştü. Annelerimiz bizi folik asitle beklemedi. Ben yine de folik asit kullanmayın demiyorum ama en azından gebeliğinizi öğrenene kadar kullanmayın diyorum. Down Sendromu anne karnında sonradan olanbir durum değil, Spermin ilk döllenmesiyle meydana gelen bir durum. Genetiğinizi bozmayın..Sağlıklı Yaşamlar,Sağlıklı Bebekler.
 
Bu durumun folik asitle ilgisini nasıl tespit ettiniz merakta soruyorum ciddi bi konu çünkü
 
Bu çok ciddi bir iddia. Arkadaşımın bebeği de folik asit eksikliği yüzünden spina bfida sendromuyla doğdu. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin lütfen
 
Bir arkadaşım hamile kalmadan 3 ay önce iki çoçuğu içinde folik asit içti ikisi de gayet sağlıklı. Bir arkadaşımda aynı şekilde hamile kalmadan 3 ay öncesi içmeye başladı şuan gayet sağlıklı bir hamileliği var. Ben hamile kalmayı düşündüğümde doktor kan değerlerimin eksik olmasından sebep şimdiden folik asite başlayın deyip birde üstüne omepa-Q10 başlattı. Hatta kimyasal gebelik geçirdiğim için bunun tekrar olmaması adına düzenli içmeye özen gösterin diye uyardı. Şimdi bu denli bir açıklama kesin olarak yapıldı mı? Henüz hamile değilim ama ben sebzede yesem sebzenin içinde de olsam maalesef ilaç takviyesiz değerlerim yükselmiyor
 
Bildigim kadariyla amerikada artik hamilelere folik asit yerine gunde en az 1 ogun bulgur yemekeri tavsiye ediliyor
 
Arkadaslar bende bu bilgiyi ilk dr dan almistim fakat o alinmamasi gerektigini degil bazi folik asit ureten markalarin gereginden fazla miktarda uretildigini bu sebeple bebeklerde kalitsal hasarlar olusabilecegini yeteri duzeyde olan folik asit ilacini icmemi tavsiye etmisti
 
Nedense aklıma şu görsel geldi. Bu aşı karşıtları için yapılmış ama sizinki de çok farklı değil. Tam olarak nasıl tespit ettiniz??
 

Eklentiler

  • B7D3F730-34AD-4B67-81BB-CCCD20F4C265.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 68
Hah evet okudugum arastirma yazisi, gereginden fazla folik asitin down sendromuna yol actigina dairdi, simdi hatirladim
 
Cok yakin bir tanidigimin yegenide annedeki folik eksikliginden engelli dogdu. Sebebi kanitlandi yani. Peki buna ne diyeceksiniz?
Bende gamile kalmadan önce folik kullandım 2li 4lü test dün de detaylı çekildi şükür hiç bir problem yok bu konu tartışmaya açık bir konu. Ama tabi ki bunu bizim degerlendirmemiz dogru olmaz. Folik asidin kullanılma sebebi omurilik açık kalmasın tüplerin kapanmasına yardımcı olması icindir hastalığın adı da spina bifidadır bu çok ciddi bir rahatsızlık ve doğan çocuklar çok ciddi bir oranla ölüyor. Dusuncenizi tecrübelerinizi paylaşmışsınız saygı duyarım ama bu böyledir kullanmayın demek dogru olmaz diye düşünüyorum.
 
Hanımlar,
ilaçlar elbette kulaktan dolma kullanılmamalı, hekiminizin gerekli tetkikler, tahliller sonrası reçete ettiği ilaçları kullanmalısınız, lakin özellikle söz konusu sağlıksa hiçbir bilimsel araştırmaya dayalı olmayan, kişisel gözlemlerinize dayalı iddialarda bulunmayınız.

Vitaminleri elbette sebze-meyvelerden karşılayabiliriz ama gebelik döneminde özellikle folik asit ihtiyacı hamile olmayan birine göre 5-6 kat fazladır, vereceğim rakamlar temsilidir, hamile olmayan bir kadının folik asit ihtiyacı 100 mcg ise hamile bir kadının 600 mcg'dir ve bu kadar yüksek orandaki folik asit ihtiyacını sebze meyvelerden karşılanması çok mümkün değildir zira karnabahar, brokoli, ıspanak vb sebzelerde olan folik asit ısıya maruz kaldığında vitamin değeri düşer, pişirme şartlarını doğru uygulayamadığımızda folik asitten maksimum seviyede faydalanamayız, haliyle doktorumuz gebelik öncesi ve gebelik sırasında folik asit kullanmamızı uygun buluyorsa doktorumuzun tavsiyesine uymalıyız çünkü folik asit aksi bilimsel araştırmalarca ispatlanmadıkça down sendromuna neden olmaz, down sendromunu engeller, Uluslararası Down Sendromu Tarama Grubu'nda görevli Prof. Howard Cuckle 1000 kadar hamile kadın üzerinde yaptığı araştırma sonucunda Down Sendromu ile nöral tüp defekti arasında bağlantı olduğunu, folik asit hamile kalmadan kullanılmaya başlanırsa down sendromu riskini düşüreceğini söylemiştir.

Velhasıl lütfen hamilelik öncesi/sonrası veya herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle ilaç kullanmanız gerektiğinde doktorunuza danışınız, burada yer alan kişisel görüşleri baz almayınız.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…