• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FMF adet ağrısı ve Ters rahim

Cubri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
2
0
36
37
Arkadaşlar merhaba;

Aranıza yeni katıldım; size bir sorum olacak ,yıllardır adet ağrısı ile karıştırmış olabileceğimi düşündüğüm bi hastalık var; ismi FMF(Akdeniz ateşi) , doktor gen testime bakacak henüz tahlil vermedim fakat benim gibi bir geçmişe sahip olan var mı aranızda bana yol gösterebilecek?

Teeşkkür ederim

Karistiracagini samiyoeum.fmf ataklari adet günleri haricinde de oluyor çünkü. En büyükatagimda koltuktan kkalkamadim.16 saat doğum sancisi gibi sanci yasadim.2 gün idrarimi tutamadim:(
Agri olunca sirt ustu yatiyorum daha cabuk geçiyor.
Geçmiş olsun

Muhat çok teşekkür ederim ilgin için sana da ağrısız ataksız güzel bir yaşam diliyorum; Benim de yılda 2-3 defa dahi olsa adet dönemi dışında atak şeklinmde ağrılarım oluyor, hatta bi çok forumda bahsedildiği gibi Apandisit ameliyatı yapıldı, benim tam olarak korkum şu;gen tahlillerinde fmf olduğuma dair sonuç belirlenmeyecek olsa dahi ömürboyu yanlış teşhisle ilaç kullanmak istemiyorum, ters rahim kaynaklı adet ağrısı çekip yanlışlıkla fmf teşhisi konulmuş olan birisi varsa bana deneyimlerini aktarabilir mi?

dna testinde fmf zaten kesin tani olarak cikiyor arkadaslar guvenebilirsiniz bnce

Muhat çok teşekkür ederim ilgin için sana da ağrısız ataksız güzel bir yaşam diliyorum; Benim de yılda 2-3 defa dahi olsa adet dönemi dışında atak şeklinmde ağrılarım oluyor, hatta bi çok forumda bahsedildiği gibi Apandisit ameliyatı yapıldı, benim tam olarak korkum şu;gen tahlillerinde fmf olduğuma dair sonuç belirlenmeyecek olsa dahi ömürboyu yanlış teşhisle ilaç kullanmak istemiyorum, ters rahim kaynaklı adet ağrısı çekip yanlışlıkla fmf teşhisi konulmuş olan birisi varsa bana deneyimlerini aktarabilir mi?
33 yaşındayım yaklaşık 25 senedir bu hastalıkla yaşıyorum rahimde terslik var fakat şöyle bir çözüm buldum adet dönemlerinde çok sık atak geçiriyorum Gastroenteroloji bölümüne gittim orada Doktorum birkaç tane spazmı giderici ilaç verdi denedik hiçbirisi etkili Olmayınca kreon diye bir ilaç verdi O ilacı kullandım yaklaşık 6 7 aydır atak geçirmiyorum. Bizim hastalığımız da bağırsak spazmı çok fazla oluyor ve atağı tetikliyor tavsiye ederim

Back
X