fl kısalığı

okyanusunkalbiben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
1.220
954
arkadaşlar fikri olan kişiler lütfen cevap yazsın bebeğimin hep bir hafta geriden gidiyor bacak boyu diğer yerlerinde bi sıkıntı yok çok şükür çoğu doktor önemli birşey değil dedi benim içim içimi yiyor böyle bi durum yaşayan varmı aranızda

benim oğlumun da fl değeri sata göre 3-4 gün geriden geliyor
doktorlar sıkıntı olmadığını söyledi
birkaç doktora birden sordum
ben de kafama takmıyorum artık
sen de düşünme bence

arkadaşlar fikri olan kişiler lütfen cevap yazsın bebeğimin hep bir hafta geriden gidiyor bacak boyu diğer yerlerinde bi sıkıntı yok çok şükür çoğu doktor önemli birşey değil dedi benim içim içimi yiyor böyle bi durum yaşayan varmı aranızda

Canım benim diğer başlığa da yazmıştım ama buraya da yazmadan edemedim. Kalbini ferah tut bol bol dua et ben de edicem ikiniz için de... Doğuma yakın hep böyle şeyler söylüyorlar ultrasona bakıp... benim birçok arkadaşıma da söylediler ama hiçbir şey olmadı çok şükür. Dualarım sizinle... Sevgiler...

benim bebegiminde 1-2 hafta gerıden gelıodu .fl boyu.simdi 7 aylık bi sıkıntımız yok cok sukur.insan hamıleyken cok takıo boyle seylere ama doktor sorun yok dıosa yoktur canını sıkma.51 cm doğmustu bebısımde.

Canım benim diğer başlığa da yazmıştım ama buraya da yazmadan edemedim. Kalbini ferah tut bol bol dua et ben de edicem ikiniz için de... Doğuma yakın hep böyle şeyler söylüyorlar ultrasona bakıp... benim birçok arkadaşıma da söylediler ama hiçbir şey olmadı çok şükür. Dualarım sizinle... Sevgiler...

inşallah canım bi sıkıntı olmaz ben hamile kalınca fazla kurcalamayacağım dedikçe bişeyler çıktı Rabbim sonumuzu hayretsin

benim bebegiminde 1-2 hafta gerıden gelıodu .fl boyu.simdi 7 aylık bi sıkıntımız yok cok sukur.insan hamıleyken cok takıo boyle seylere ama doktor sorun yok dıosa yoktur canını sıkma.51 cm doğmustu bebısımde.

maşallah canım boyuda epey uzun bekleyip göreceğiz bakalım bizimkisi nasıl olacak

ben de aynı dertten muzdaribim bu ara.. 1 hafta fl geriliği var diyordu dr. bugün kontrolde 33+0 olmama rağmen fl 30+5 çıktı.. yani gerilik artmışş.. buralardan okuduklarım biraz rahatlattı beni.. haftaya detaylı usgmiz olacak.. ama yazılanlar çok iyi geldi, moralimi bozmamaya çalışacağım.. zaten çok az kaldı bebeğimi kucağıma almaya..

daha sonra ihtiyaç duyacaklar için gelişmeleri buraya yazıcam..

yanlış hatırlamıyorsam bizimde 30'lu haftalarda fl kısalığı başlamıştı hatta 3 haftaya kadar çıkmıştı bende çok korkmuştum doktorum normal olduğunu söyledi ,50 cm doğdu kızım şimdi 2 yaşında

ben de aynı dertten muzdaribim bu ara.. 1 hafta fl geriliği var diyordu dr. bugün kontrolde 33+0 olmama rağmen fl 30+5 çıktı.. yani gerilik artmışş.. buralardan okuduklarım biraz rahatlattı beni.. haftaya detaylı usgmiz olacak.. ama yazılanlar çok iyi geldi, moralimi bozmamaya çalışacağım.. zaten çok az kaldı bebeğimi kucağıma almaya..

ah bu femur kemiği kısalığı hamileliğimi zehir etti bana. gitmedik profda kalmadı. hepsine sinirliyim.hamileliğimin son haftalarıda artık 4haftalık fark çıkıyordu. hep sorunlu bebek diyip duruyorlardı. hamilelik boyunca zeka testlerinin hiç birini yaptırmadım çünkü yanlış çıkan çok tanıdıklarım var. hamilelik boyunca o stresi yaşamayayım diye.ama daha beteri geldi buldu beni neler neler dediler kuzuma hergünüm ağlamakla geçti. hala sorunlu bebekleri görünce katılırcasına ağlıyorum.korkmayın bayanlar. anne karnı kapalı bir kutu yaratandan başkası bişeycik bilmiyor.profmuş hıh.gördük profluğunu. sakın sakın kafanıza takıpta en güzel günlerinizi zehir etmeyin bebişinizide üzmeyin. ama bol bol dua edin. bu arada kızım 1,5 yaşında zehir gibi maşallah onun hızına zekasına yetişmek ne mümkün.proflarımıza kapak olsun. anne adaylarına bişeyi söylemeden bin kere düşünsünler .en güzel günlerime kıydılar.

ah bu femur kemiği kısalığı hamileliğimi zehir etti bana. gitmedik profda kalmadı. hepsine sinirliyim.hamileliğimin son haftalarıda artık 4haftalık fark çıkıyordu. hep sorunlu bebek diyip duruyorlardı. hamilelik boyunca zeka testlerinin hiç birini yaptırmadım çünkü yanlış çıkan çok tanıdıklarım var. hamilelik boyunca o stresi yaşamayayım diye.ama daha beteri geldi buldu beni neler neler dediler kuzuma hergünüm ağlamakla geçti. hala sorunlu bebekleri görünce katılırcasına ağlıyorum.korkmayın bayanlar. anne karnı kapalı bir kutu yaratandan başkası bişeycik bilmiyor.profmuş hıh.gördük profluğunu. sakın sakın kafanıza takıpta en güzel günlerinizi zehir etmeyin bebişinizide üzmeyin. ama bol bol dua edin. bu arada kızım 1,5 yaşında zehir gibi maşallah onun hızına zekasına yetişmek ne mümkün.proflarımıza kapak olsun. anne adaylarına bişeyi söylemeden bin kere düşünsünler .en güzel günlerime kıydılar.

ben de zeka testlerini yaptırmadım, ne gelirse Allahtan diye.. ama dediğin gibi işte bu fl kısalığı geldi buldu sona doğru.. ben evladımı da kendimi de Allah'a emanet ediyorum.. ve de biliyorum ki bedeniyle, ruhuyla, aklıyla sapasağlam bi oğlum olacak..

paylaşımın için teşekkürler..

ben de zeka testlerini yaptırmadım, ne gelirse Allahtan diye.. ama dediğin gibi işte bu fl kısalığı geldi buldu sona doğru.. ben evladımı da kendimi de Allah'a emanet ediyorum.. ve de biliyorum ki bedeniyle, ruhuyla, aklıyla sapasağlam bi oğlum olacak..

paylaşımın için teşekkürler..

eminim sapa sağlam doğucakdır canım. biliyomusun anneler gerçekten hissediyor. doktorlar tabiki kafa karıştırıyor acabalar oluyor ama içimde hep bi huzur vardı.ona sığındım görenler ne cesaret diyordu napayım o benim bi parçam herhaliyle kabulüm rabbimin emaneti.rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah.

daha sonra ihtiyacı olanlar için gelişmeleri yazmak istedim..

2 gün önce detaylu usgye girdim tam 34+0da, ölçümler detaylı da yapıldı fl yine 2 hafta geri çıktı, bunun yanında hl de aynı şekilde.. ama doktor diğer ölçümlere bakıldığında bi rahatsızlık görülmüyor dedi ( down-cücelik).. oğlum yüzünü de gösterdiği için de downu gösteren bi yüz olmadığını söyledi..

bakalım nasıl doğacak oğluşum, bence sapasağlam (=

mutlaka yaz canım bende de aynı soprun var genetik dedi benim kontrol de iki hafta sonra

arkadaşlar benim oğlumun da kafası büyük çıkıyor bi sorun olur mu kafama takılıyor.4hafta ilerde doktor dengeler sonraki haftalar dedi ama işte insan düşünmeden edemiyor...var mı bu durumda olan?

konuyu takip eden arkadaşlar için yazıyorum, oğluşumun fl geriliği 1 haftadan 2 haftaya çıkmıştı malum en son belirtmiştim sonraki kontrollerde bi artış olmadı çok şükür hala 2 hafta gerilik görülüyor.. doktor genetik olduğunu düşünüyorum dedi... 2 gün sonra kontrolümüz var tam 37+0 olmuş olucaz, bakalım durum nasıl olacak..

merhaba benim oğlumda da fl kısalığı var kafası iki hafta önde karın gelişimi normal fakat bacak boyu kısa hatta bir doktor gelişim geriliği teşhisini bile koydu ama gittiğim başka doktor ölçümlerin hatalı olabileceğini söyledi kendi de gösterdi bak burdan ölçğnce üç hafta geri çıkıyor dedi yansımasında ise aradaki fark sadece birkaç haftaydı bacak boyu kısalığında down sendromundan şüpheleniriz ama ikili üçlü testin güzel down sendromu olsaydı böbrek ve kalpte de problem olurdu onlar sağlıklı dedi arkadaşlarla da konuşuyoruz bu konuyu türklerin yapısı olduğunu düşünüyoruz dedi kafa büyük bacaklar kısa :KK1:

bu konuda acı bi deneyimim olduğu için bazı önemli noktaları belirteyim.1-2 hafta geri gitmesi önemli değil.şayet suyunuz fazla değilse ve bebeğinizin beynine ve kalbine ayrıntılı bakıldıysa ve birkaç doktora da danıştıysanız bişeycik olmaz.

Ben de eylül 2012 annesiyim, 7,5 aylık oldu oğlum. Aynı durum benim hamileliğim süresince de geçerliydi. Sanıyorum bacaklar bükük olduğu için böyle sapmalar olası, eşim de bacak boyunun kısa olduğunu söylerdi normalde (halbuki ben öyle görmüyorum, ergenlikte takmış heralde :) ) Neyse doktor da genetik olabilir fakat böyle şeyler normal zaten bu şekilde sana tahmini görüntüyü verebiliyoruz, hiçbirşey % 100 garantimiz altında olamıyor demişti.
Ben de hiç üzülmedim, eşim zaman zaman "bacakları çok mu kısa olacakmış, sor doktora" diyerek beni tembihliyordu :) fakat zamanla anladım ki çok milimetrik ölçümler, makine bebeğin vücut ölçülerini adet tarihine göre vurgulayarak genel standart ölçülere göre değerlendiriyor. Halbuki hiçbirimizin uzuvları diğerimizinkiyle aynı değil ki :) genetik faktör çok önemli.
Doğduktan sonra bacak macak unutmuşum zaten geçenlerde "yaa böyle bişey vardı dur bi bakayım" diyerekten altını değiştirirken inceledim. Sonuç kendimi o tombik bacakları ısırmaktan zor alı koyup vakumlu vakumlu öptüm, mıncırdım :))))
Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum, o bebek herşeyiyle sizin içiniz rahat olsun, yeter ki siz müdehale edebileceğiniz, düzeltebileceğiniz şeyleri öğrenip tedbir alın, gerisi Allah kerim :)
öpüldünüz...

daha sonra konudan moral bulmak isteyecek olan güzel annelerimiz için yazıyorum..

bebişim sağlıkla doğdu ve bugün 40 günlük oldu.. çok gelişkin bi bebek olarak doğmadı 2980gr ve 48 cm.. ama sapasağlam doğdu oğlum çok şükür.. başlarda emme düzenimiz hemen oturmadı ama şu an her şey yolunda.. en son 8 günde yarım kilo almıştı.. 1 aylık kontrolünde 4 kiloyu geçmişti.. boyumuz da 53 cmdi..

işin özü bu fl meselesini kafanıza takmayın arkadaşlar bebişiniz benim tosbağam gibi minik doğar ama sonra toparlar (=

X