Ben de eylül 2012 annesiyim, 7,5 aylık oldu oğlum. Aynı durum benim hamileliğim süresince de geçerliydi. Sanıyorum bacaklar bükük olduğu için böyle sapmalar olası, eşim de bacak boyunun kısa olduğunu söylerdi normalde (halbuki ben öyle görmüyorum, ergenlikte takmış heralde :) ) Neyse doktor da genetik olabilir fakat böyle şeyler normal zaten bu şekilde sana tahmini görüntüyü verebiliyoruz, hiçbirşey % 100 garantimiz altında olamıyor demişti.
Ben de hiç üzülmedim, eşim zaman zaman "bacakları çok mu kısa olacakmış, sor doktora" diyerek beni tembihliyordu :) fakat zamanla anladım ki çok milimetrik ölçümler, makine bebeğin vücut ölçülerini adet tarihine göre vurgulayarak genel standart ölçülere göre değerlendiriyor. Halbuki hiçbirimizin uzuvları diğerimizinkiyle aynı değil ki :) genetik faktör çok önemli.
Doğduktan sonra bacak macak unutmuşum zaten geçenlerde "yaa böyle bişey vardı dur bi bakayım" diyerekten altını değiştirirken inceledim. Sonuç kendimi o tombik bacakları ısırmaktan zor alı koyup vakumlu vakumlu öptüm, mıncırdım :))))
Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum, o bebek herşeyiyle sizin içiniz rahat olsun, yeter ki siz müdehale edebileceğiniz, düzeltebileceğiniz şeyleri öğrenip tedbir alın, gerisi Allah kerim :)
öpüldünüz...