Fizik tedavi ile Karpal Tunel Sendromu tedavisi olan var mı?

tugce32

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
294
4
arkadaşlar benim hamileliğimin sonuna doğru sol el parmak uçlarımda uyuşma başlamıştı. doğumdan sonra dahada şiddetlendi.nöroloji uzmanına gitim B vitamini verdi 1 ay kullandım ama geçmedi. Fizik Tedaviye gitmeyi düşünüyorum bu konuda rahatsızlıklar fizik tedavide nasıl tedavi oluyor bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

arkadaşlar benim hamileliğimin sonuna doğru sol el parmak uçlarımda uyuşma başlamıştı. doğumdan sonra dahada şiddetlendi.nöroloji uzmanına gitim B vitamini verdi 1 ay kullandım ama geçmedi. Fizik Tedaviye gitmeyi düşünüyorum bu konuda rahatsızlıklar fizik tedavide nasıl tedavi oluyor bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
öncelikle çok geçmiş olsun..ben fizik tedavi ve rehabilitasyon 4.sınıf öğrencisiyim...hastalığınızın tedavisi tamamen fizik tedavi ve rehabilitasyondur.. uyuşmalarınız için bir FİZYOTERAPİST tarafından sinir mobilizasyonları yani sinir germeleri ve egzersizler verilecektir..Ayrıca ağrılarınızda oluyorsa analjezik elekto terapi aletlerinden de yararlanabilirsiniz..Ancak daha öncede söylediğim gibi lütfen tedavinizin bir fizyoterapist tarafından yapıldığına emin olun,yoksa sonuçlar daha kötü olabilir..Allah şifalar versin..

bu hastalığın fizik tedavi ile tedavi edilip edilemeyeceğine hastalığın şiddetine göre karar verilir. Kesinlikle TAMAMEN fizik tedavi değildir. Lütfen bu şekilde kesin cümleler kurup insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Bu ne cesaret yaa??

eğer hastalık çok ilerlemişse cerrahi gerekir. onun içinde bir çok hasta zaten ilk fırsatta tedaviye gelir. son noktaya kadar bekleyipte tedaviye gelen sayısı çok azdır. geçmiş olsun

doğruya da doğru derim
smha dediğin doğru
orta ve ileri kts opere edilmelidir

sevgili nurtopu...
Hastalığın medikal,ftr ve cerrahi tedavi seçenekleri olduğunu biliyorum tabiki ancak tamamen ftr derken kastım soru soran bayanın şikayeti içindi..
Amacım insanları yanlış bilgilendirmek değil tabiki,ve inanın bunu en son ben isterim bu işe en azından 4 yılımı vermiş ve devamında ömrümü vermeye gönüllü biri olarak..
Söylediklerimde bir yanlışlık yok ancak eksik yazmış olabilirim
Ancak 'bu ne cesaret yaa'cümlesine maruz kalacak bi saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum..
Keşke siz daha düzgün bir cümleyle uyarıda bulunsaydınız...

ben fizik tedavi ve rehabilitasyon 4.sınıf öğrencisiyim...hastalığınızın tedavisi tamamen fizik tedavi ve rehabilitasyondur.. uyuşmalarınız için bir FıZYOTERAPıST tarafından sinir mobilizasyonları yani sinir germeleri ve egzersizler verilecektir..

Fizik tedavisi en son aşama, oda cerrahi müdehale sonrası ihtiyaç duyuluyorsa. Konu siz fizyoterapistlere gelene kadar, öncelikle sinirlerin nerde ve ne durumda olduğu ve cerrahi müdehaleye gerek duyulup duyulmadığı konusun araştırılması ve direk emg çekilmesi gerekir. Bende ilk okuduğumda nasıl bu kadar kesin konuştuğunuza şaşırdım. eli kolu uyuşan ağrıyan birine direk bize gelin diyorsunuz, daha neler

Son düzenleme:
Gece uyurken ve agır işlerde kullanacagınız el bilegini sabit tutan bileklikler uyusmalarınızı azaltabilir, gittiginiz doktora danısabilirsiniz..

konu bayagi eski yalniz ben fizik tedavi ile bunun giderildigini hic duymadim..
kurativ tedavi, %100 bir sonuc alinmayabilir.

ellerimizde 3 ana sinir damari vardir.
dirsekten ismini alan nervus ulnaris
nabizdan ismini alan nervus radialis
ve ikisinin ortasinda elimize ücüncü ana sinir damari vardir oda nervus medialis
(türkcesi az biraz degisik olabilir)

KTS hastaliginda nervus medialis, diger iki sinir damardan "ezilir" ve cerrahlar nervus medialisin "rahat ve diger iki sinir damardan ezilmeden" durabilmeis icin diger iki sinir damarlarini enstrümanlari ile n.medialisten geri cekerler.
genellikle hangi elimizle sIk calisiyorsak o elimizde bu sendrom günyüzüne cikar.
tedavisi zor bisey degil. anesteziye tamamiyle gerek kalmadan sadece kolun uyusturulmasi ilede yapilabilen bir operasyondur.

sanırım tendonitle aynı hastalık bu
doktor bu teşhisi koydu bana fizik tedavide ise sadece sıcak parafine sokup çıkarıyorum elimi ancak faydası olmuyor gibi sanki
ve eğer bu bu iltihabik bir rahatsızlıksa sıcağın olumsuz etkisi olmaz mı diye de bir şüphe düştü içime

X