Fitre-zekat

Sosyal sorumluluk icin,
Benim guvenerek bagis yaptigim kurumlar;

koruncuk vakfi
Losev.

Ozellikle losevin kurban bayramindaki yontemini cok guzel buluyorum.
Kurban bağışı da mı alıyor lösev... Mesela oda önemli konu. Adak adıyoruz yada kurbanda kesecek oluyoruz. En güzeli et alamayan ailelere dağıtılmasj

Kurban bağışı da mı alıyor lösev... Mesela oda önemli konu. Adak adıyoruz yada kurbanda kesecek oluyoruz. En güzeli et alamayan ailelere dağıtılmasj

Losev diyanete danisarak soyle bir yontem uyguluyor kurbanda;

Kurban bagislarini vaktibde kestirip buyuk firmalara olcup veriyor. Sonra yil icinde bu firmalardan taze et alip hastalarina gonderiyor. Losemi hastalari taze et yemesi gerektigi icin bu yontem daha cok faydali oluyor hastalar icin. Cok mutlu oluyorum oraya bagis yapabilirsem eger.

Losev diyanete danisarak soyle bir yontem uyguluyor kurbanda;

Kurban bagislarini vaktibde kestirip buyuk firmalara olcup veriyor. Sonra yil icinde bu firmalardan taze et alip hastalarina gonderiyor. Losemi hastalari taze et yemesi gerektigi icin bu yontem daha cok faydali oluyor hastalar icin. Cok mutlu oluyorum oraya bagis yapabilirsem eger.
Gerçekten bilmiyordum öyle güzel ki bahsettiğiniz yöntem . Mesela sağsalim evlenir evimizde olursak kurban keselim diye düşündük. Adak olduğunda evine girmemeli. Löseve bağış yapılabilir. Teşekkür ederim bu bilgi için

Açıkçası Kızılay bağış yapacağım, fitre zekat için düşüneceğim son kurum olurdu.
Lösev son derece güvenilir.
Ya ben bu konuda hiç birşeye denk gelmedim yada hep size denk gelmiş. Çoğunluk lösev diyor . Şu mübarek ramazan bütün hastalara şifa versin Allah .

Mübarek ramazan ayında Allah'ım herkesin evine önce sağlık huzur sonra bereket versin. Çevresinde fitre zekat verecek kimsesi olmayanlar ya da bulunduğu şehirde yabancı olanlar ne yapmayı düşünüyor . Borçluda olsak dinimizin hükmü kadar zekat vermemiz fitre vermemiz gerekiyor. Kızılay vb sivil toplum örgütlerine vermek iyi olur mu. ?Az önce bir programda Kızılay dan bir sorumlu yaptıkları bazı yardımları anlattı izlerken bile için titredi...
Ameller niyetlerle göredir sonuçta .
Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Not: fitre zekatı silersek konu dini değil sosyal sorumluluk konusu oluyor.

Mehmetçik vakfı, kızılay veya çocuk esirgeme yurtlarına bağışta bulunmalısın.

Not: fitre ve zekatı silersen konun da konuşulacak bir şey kalmaz. İlla dini içerikli olup buraların karışması sorun olur.

Mübarek ramazan ayında Allah'ım herkesin evine önce sağlık huzur sonra bereket versin. Çevresinde fitre zekat verecek kimsesi olmayanlar ya da bulunduğu şehirde yabancı olanlar ne yapmayı düşünüyor . Borçluda olsak dinimizin hükmü kadar zekat vermemiz fitre vermemiz gerekiyor. Kızılay vb sivil toplum örgütlerine vermek iyi olur mu. ?Az önce bir programda Kızılay dan bir sorumlu yaptıkları bazı yardımları anlattı izlerken bile için titredi...
Ameller niyetlerle göredir sonuçta .
Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Not: fitre zekatı silersek konu dini değil sosyal sorumluluk konusu oluyor.

Dini yönü konusunda fetva verecek bilgim yok ancak bana da Lösev uygun geliyor
Ayrıca Darüşşafaka'ya her ay sürekli bağışım var, oraya da verilebilir, çok güzel işler yapıyorlar
Mehmetçik vakfına da çok güveniyorum

TRT 1 de izlediniz muhtemelen bende izledim. Zekatı kişiye vermeniz gerekiyor sanırım tam emin değilim diyaneti arayıp sorabilirsiniz.

Ama fitreyi verebilirsiniz. Kizilay gibi belirli bir kuruma ozellikle

Biz akrabadan ihtiyaç sahibi olanlara vermeyi tercih ediyoruz. Akrabalarımda ihtiyaç sahibi kimse olmasaydı muhtarlığa veya kaymakamlığa gidip sorardım herhalde mahallemde civarımda yoksul aile var mı diye.

Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi onkoloji servisinde Mavi melekler diye bir dernek var. Her gün ihtiyaç sahibi kanser hastalarına açma, simit, çay, su servisi yapıyor. Hastanede görmüştüm, inanılmaz etkilemişti beni. İmkanın varsa oraya da verebilirsin.

Aynen zaten çevre de olmaması sıkıntı. Bir de gerçekten ihtiyaç sahibine ulaşması önemli

Çevrede olmamasını acar mısınız?
Bu söylediğimin dinen durumu nedir bilmiyorum.
Gönüllü bağışları kurumlara yapmak mantıklı. Ama iş dini yükümlülük olana gelince eft Müslümanlığı benim içime sinmiyor.
Evlenmeden önce ailem sıcak bakmazdı bu isteğime, huzursuzluk çıkmasın diye uzatmazdım, vakıf ve kuruluşlara yardım ederdik.
Evlendiğimden beri gidip arayıp bulup yapıyoruz yardımı eşimle.
İstanbul da yasıyorum, 3 aşağı 5 yukarı nerede kim Yaşar biliyorum.
Bazen öğretmen arkadaşlarım sayesinde, bazende gidip muhtara sorup, çevredeki esnaftan onay alıp falan yardım etmeye çalışıyorum.
Benim için nereye verdiğimi bilmek önemli.
Bir kere verip bırakmamaya da çalışıyorum. Ara sıra bir ihtiyaç var mı diye yokladıklarım oluyor.
Benim için görmek, bilmek önemli.
Zekat dediğiniz dinen sizin paranı değil, paranızdaki ihtiyaçlının payıdır. Size emanettir. Emaneti bir başkasına emanet eder miydiniz? Ben edemiyorum :)

Biz akrabadan ihtiyaç sahibi olanlara vermeyi tercih ediyoruz. Akrabalarımda ihtiyaç sahibi kimse olmasaydı muhtarlığa veya kaymakamlığa gidip sorardım herhalde mahallemde civarımda yoksul aile var mı diye.
Teyzem bu sene annem ve bizden istemis ihtiyaci varmis.Detayli bilginiz var mi bu konuda?Verilebiliyor mu ki?Benim aklima yatmamisti teyzemin esi hayatta,hem esinin hem kvsinin maasi var,evleri kira degil.

Back