Fitre-zekat

Kaybolmuscennet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
1.374
1.443
133
Mübarek ramazan ayında Allah'ım herkesin evine önce sağlık huzur sonra bereket versin. Çevresinde fitre zekat verecek kimsesi olmayanlar ya da bulunduğu şehirde yabancı olanlar ne yapmayı düşünüyor . Borçluda olsak dinimizin hükmü kadar zekat vermemiz fitre vermemiz gerekiyor. Kızılay vb sivil toplum örgütlerine vermek iyi olur mu. ?Az önce bir programda Kızılay dan bir sorumlu yaptıkları bazı yardımları anlattı izlerken bile için titredi...
Ameller niyetlerle göredir sonuçta .
Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Not: fitre zekatı silersek konu dini değil sosyal sorumluluk konusu oluyor.

Son düzenleme:
Dini konu açmak yasak canım.

Soruna gelirsek; zekat şahısa verilir kuruma verilmez.Kesin olarak tüm paranın herhangi bir şekile ve mala çevrilmeden fakirin eline para olarak ulaştırılacagından eminseniz sivil toplum örgütünü vekil tayin edip verebilirsiniz.
Kitlenene kdr knşuruz bilmeyen öğrenir bilenler bildiğini öğretir. Dedikodu yapmaktan daha iyi

Lösev de olabilir geçen sene de oraya vermiştim gönüllüsüyüm ayrıca, kızılay lösev mehmetçik hepsi de makul önemli olan niyet
Haklısın ikisi de aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim farklı önerin için. Kızılay TV de yaptıgı yardımları anlatınca etkilendim açıkçası.

Haklısın ikisi de aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim farklı önerin için. Kızılay TV de yaptıgı yardımları anlatınca etkilendim açıkçası.
Canım Losev yıl boyunca bagislarla neleri başardıklarını gazete gibi basıp bağışçılarina gönderiyor.Ben kızım adına da yapmıştım bağış.Onun adına böyle birşey gelince çok duygulanmistim:KK200:

Canım Losev yıl boyunca bagislarla neleri başardıklarını gazete gibi basıp bağışçılarina gönderiyor.Ben kızım adına da yapmıştım bağış.Onun adına böyle birşey gelince çok duygulanmistim:KK200:

Yeni hastane açıldı bir tuğla da sen koy bağışları ile cem yılmaz da çok sağlam destek veriyormus ne kadar güzel

Aa bunu söylemen çok iyi oldu teşekkür ederim. Sonuçta sitelerinden .Baktığımda bu bilgilere ulaşamazdım

Yeni hastane açıldı bir tuğla da sen koy bağışları ile cem yılmaz da çok sağlam destek veriyormus ne kadar güzel
Lösev de olabilir. Aslında paket dağıtan kuruluşlar Ramazan'a daha uygun geliyor bana. Senin adına bir eve ekmek girmesi öyle güzel duygu ki. Bizim en kötü durumda olanımız bile karnını doyuruyor ama ç çok insan var

Ne idüğü belirsiz, dini alet edip başka yerlere para harcayan vakıf ve derneklerdense Mehmetçik vakfı, Kızılay, lösev ya da benzer kurumlara vermek bin kat iyidir...

Olmuyor diyenler nereye gittiğini bilmeden vermeye devam etsinler.

Eşim genelde şahsa vermekten yana ama bu sene ben de bu kurumlara vereceğim.

Ne idüğü belirsiz, dini alet edip başka yerlere para harcayan vakıf ve derneklerdense Mehmetçik vakfı, Kızılay, lösev ya da benzer kurumlara vermek bin kat iyidir...

Olmuyor diyenler nereye gittiğini bilmeden vermeye devam etsinler.

Eşim genelde şahsa vermekten yana ama bu sene ben de bu kurumlara vereceğim.
Aynen öyle en azından bu kuruluşların emekleri ortada

Back