• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fitre ile ilgili bir soru

cennet47

Birine verebileceğin en güzel hediye, dua'dır.
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2015
155
100
53
Arkadaşlar fitremi kızkardeşime verebilir miyim 9yaşında
soruyu bu alana yazdım inşallah doğru alandır
hayırlı ramazanlar

FİTRE KİMLERE VERİLMEZ?

Fitre verilirken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır ve zekatla benzer özellikler taşır. Anne, baba, çocuk gibi kimselere, gayri müslimlere ve zengin sayılabilecek kişilere fitre verilmemektedir.

Dinen fakir sayılan kardeşe evli de olsa bekâr da olsa zekât, fitre verilebilir. Hatta zekât ve fitrenin, kendilerine zekât verilebilecek akrabaya ödenmesi daha faziletlidir. Bunlar öncelikle muhtaç olan erkek veya kız kardeşe, daha sonra amca, halı, dayı gibi yakın akrabalara, komşulara vs. verilmelidir. Hala aklınızda takılan bir soru varsa diyaneti arayıp oraya sorabilirsiniz aynı cevabı alacağınız muhtemel fakat daha geniş detay verirler ve içiniz daha rahat olur aklınızda da soru işareti kalmaz.

İnternetten araştırarak bile bulursunuz, niçin bilgisinden asla emin olamayacağınız bir topluluğa soruyorsunuz?

Normalde kardeşe fitre verilir fakat kardeşiniz küçük ve ona verdiğiniz babanıza vermişsiniz gibi sayılır.
Babaya fitre, fidye, zekat verilmez.

Daha 2 yorumda bile farklı görüşler gelmiş.
Ki bu tarz sorular görüşlere açık değil net kesin cevabı olan şeyler..

Buradan sormayın lütfen.
Netten güvenilir dini sitelere bakın daha iyi

9 yaşındaki kardeşin ihtiyacı olacağını sanmıyorum anne baba varsa onlara vermiş gibi olur bence büyük veya evli olsa neyse

İnternetten araştırarak bile bulursunuz, niçin bilgisinden asla emin olamayacağınız bir topluluğa soruyorsunuz?

Normalde kardeşe fitre verilir fakat kardeşiniz küçük ve ona verdiğiniz babanıza vermişsiniz gibi sayılır.
Babaya fitre, fidye, zekat verilmez.
Mantıklı insan ,hayran olduğum insan....insan mantığı ile herşeyi bulabilir değil mi....

Şimdi her kafadan bir ses çıkar. O nedenle konunuz için uygun yerin burası olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca, dini konu açmak yasak. Mune Mune

Yasla ne alakasi var?fakirse verilir.bu isin egitmini almadan fetva vermeye kalkmayin.

Siz fetva eğitimi aldınız mı, mevzu fetva vermekse ilahiyat mezununun böyle bir ehliyeti yok.

Benim söylediğim de yeni bir fetva vermek değil, verilmişi tekrar etmek.

Back
X