Köfteler Fıstıklı Köfte (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
Bulgurdan yapılan güzel bir köfte

Köftesi için:
2,5 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik (suya ıslanmış)
1 yumurta
un
tuz

Üzeri için :
yoğurt
sarımsak
tuz

Sosu için:
Zeytinyağı
Kuru nane
Kırmızı toz biber

Bulguru ılık suyla ıslıyoruz ve yarım saat şişmesini bekliyoruz. Islanmış irmik, yumurta ve tuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz. En son göz kararı un ekliyoruz (içli köfte hamuru kıvamında olacak şekilde). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp iki avuç arasında yuvarlıyoruz ve elimizin işaret parmağı ile kabuklu yer fıstığı büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yine işaret parmağının arasında bastırılarak kabuklu yer fıstığı şekli veriyoruz. Hazırladığımız köfteleri sıcak suda haşlayıp bir borcama süzerek alıyoruz ve oda sıcaklığında soğutuyoruz. Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve soğuyan köftelerin üzerine döküyoruz. Sos olarak zeytinyağında kırmızı biber ve kuru nane yakıyoruz ve köftemizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun :)

oyyyyyyy tucem bu ne kadar güzel bişey oyy ellerine sağlık tucemm :asigim:

Bu kızın verdiği tarifler

beni deli ediyoorrr uneynnkötükedihüso

kaydirigubbakcemile3

Ellerine sağlık fıstıklı köftemm

yirim sini

tucem ben buna benzer bişi yapıyorum ama fıstık şeklini veremiyorum :çok üzgünüm:

oyyyyyyy tucem bu ne kadar güzel bişey oyy ellerine sağlık tucemm :asigim:

Baronesim dün misafirim vardı, onlar için hazırlamıştım, teşekkürler canım benim :1hug:Şeniz

Bu kızın verdiği tarifler

beni deli ediyoorrr uneynnkötükedihüso

kaydirigubbakcemile3

Ellerine sağlık fıstıklı köftemm

yirim sini
Libyanam senden böyle sözler duyduğumda çok mutlu oluyorum ama ben :kedipuyorumnanaktana.s.
tucem ben buna benzer bişi yapıyorum ama fıstık şeklini veremiyorum :çok üzgünüm:

oyyy kuzum sen bunun alasını yaparsın, şekil sorun değil tatlışım :asigim:

ellerine sağlık tatlım cidden çok hoş görünüyor..ğpaylaşım için teşekkürler..

elline sağlık...çok severim bu köfteyi...ama ben yoğurtsuz sadece soslu
daha çok seviyorum özellikle sosa kuru nane çok yakışıyor ..

elline sağlık...çok severim bu köfteyi...ama ben yoğurtsuz sadece soslu
daha çok seviyorum özellikle sosa kuru nane çok yakışıyor ..

Bunun yoğurtsuzu, sarımsaklı ve pul biberli olanı kürt köftesi ya da fellah köftesi oluyor bildiğim kadarıyla, her ikisini de çok severim ben de cokacimcoook

Son düzenleme:
kele bacı yedım bundan kanımca,ama yogurtsuzdu bızımkıler.

kele bacı yedım bundan kanımca,ama yogurtsuzdu bızımkıler.

oyyy Aksim de gelmiş Şeniz canım yoğurtsuzu da olur aynı köfte ile, o tarifte sarımsaklı pul biberli zeytinyağı dökülüyor haşlanan köftelerin üzerine, en son da maydonoz ekleniyor cokacimcoook

benim anneannem de yapar bu köfteyi çokta güzel olur malatyanın yöresel yemeğidir yalnız irmik yerine un konularak yapılıyor.

off off offcokacimcoookçok severim bu tarifi,genelde antep ve adanalılar yapar,muhteşem bi tarif bayılırım ben.ellerine sağlık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…