- 27 Mart 2019
- 29.511
- 106.647
Merhaba hanımlar
Yarışmaya fırında tepsi güveciyle katılmak istedim inşallah begenirsiniz ....
Tarifime geçeyim öncelikle malzemeler
..1 kilo dana az yağlı parca et
..1 kilo patlıcan
..yarım kilo patates
..bir kaç dis sarımsak
❤..tuz kekik kırmızı toz biber
..bir yemek kaşığı salça
...1,5 yada 2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Önce parca etleri düdüklü ye koyuyoruz ister sade pişirin isterse içine soğan domates yeşil biber bir yemek kaşığı salça ve tuz ilave edip suyunu koyupta pişirebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum et daha lezzetli oluyor..
Et pişerken patlıcan ve patatesleri küp küp doğuruyorum patlıcanı tuzlu suda bekletip acısını alıyorum sonra kızartıyorum
Kızartma işlemi bittikten sonra pişen etleri de parçalayıp tepsiye yerlestriyorum..
üzerine sarımsakları doğuruyorum tuz ve baharatları atıp salçayı suyla eritip ilave ediyorum
Üzerine ıslattıgim fırın kağıdını seriyorum önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 40 dk pişiyorum
Ve servise hazır.. afiyet olsun herkese bol şanslar
Yarışmaya fırında tepsi güveciyle katılmak istedim inşallah begenirsiniz ....
Tarifime geçeyim öncelikle malzemeler
..1 kilo dana az yağlı parca et
..1 kilo patlıcan
..yarım kilo patates
..bir kaç dis sarımsak
❤..tuz kekik kırmızı toz biber
..bir yemek kaşığı salça
...1,5 yada 2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Önce parca etleri düdüklü ye koyuyoruz ister sade pişirin isterse içine soğan domates yeşil biber bir yemek kaşığı salça ve tuz ilave edip suyunu koyupta pişirebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum et daha lezzetli oluyor..
Et pişerken patlıcan ve patatesleri küp küp doğuruyorum patlıcanı tuzlu suda bekletip acısını alıyorum sonra kızartıyorum
Kızartma işlemi bittikten sonra pişen etleri de parçalayıp tepsiye yerlestriyorum..
üzerine sarımsakları doğuruyorum tuz ve baharatları atıp salçayı suyla eritip ilave ediyorum
Üzerine ıslattıgim fırın kağıdını seriyorum önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 40 dk pişiyorum
Ve servise hazır.. afiyet olsun herkese bol şanslar