Tatlı Tarifi Firinda sütlaç (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
pirincleri yikayip tencereye koyuyoruz uzerine sutu dokuyoruz,ocagin altini acip kaynayana veya tasana kadar kaynatiyoruz,sonra altini iyice kisip ,yavas yavas pirincler pisene kadar bekliyoruz pirinc fazla ise biraz sut katiyoruz, kivamini ayarlayinca icine sekerini atip karistiriyoruz,seker sevenler az daha atabilir,sevmeyende fazla atmayabilir,sonra ocaktan indiriyoruz,
firina dayanikli kaselere koyuyoruz,firinin ust gozu varsa sadece ustunu aciyoruz ,yoksa normal acip isitip, tepsiye dizip altinada biraz su dokup ,firina koyuyoruz,devamli basinda bekleyip ,ortadaki kase kizardikca tepsiyi cevirip digerlerinde kizartiyoruz,firindan cikarip ,biraz soguduktan sonra dolaba koyuyoruz
afiyet olsun

Son düzenleme:
firindastlacr4.jpg

Son düzenleme:
firin sutlaci cok cok yaparim,, evde muptelalari var,, ama uzerini kizartmak icin her kaseye toz seker serpin, kizarmasi daha guzel olur! seker karamelize oluyor ve enfes bir tat veriyor.

firin sutlaci cok cok yaparim,, evde muptelalari var,, ama uzerini kizartmak icin her kaseye toz seker serpin, kizarmasi daha guzel olur! seker karamelize oluyor ve enfes bir tat veriyor.

ben hic tozseker atmadim , oylede olur ama tozsekere gerek kalmadan zaten uzerleri kendiliinden kizariyo,
normal yapamayanlar, seker atabilir

Lokantalarda yediğimiz gibi olmuyor nedense, orda yediklerimiz kaymak gibi oluyor, evde yapılanların pirinci ayrı sütü ayrı sütlü pirinç tatlısı gibi oluyor ve pirinçler devasa büyük oluyor. Sizin tarifin aynı lokantalardaki gibimi eğer öyleyse yapıcam. Bi kaç kez sütlaç tarifi denedim ama dışardakiler gibi olmdı.

canim seni yaptigin nasil bilmiyorum cok kisi pirinci suyla biraz hasliyo suzuyo ,sonra sutunu dokuyo ,ozaman koyu olmuyo,
ben pirinci yikayip dogrudan sutun icine atil altii kisip yavas yavas kaynatiyorum kivami ayni muhallebi gibi koyu oluyo, hem bu daha pratik ,istersen bide bunu dene bakalim begencekmisin ben cok seviyorum

Övünmek gibi olmasın ama çok güzel sütlaç yaparım..Hatta akrabalara özel sütlaç günleri güzenliyorum hem ağzımız tatlanıyo hemde biraraya gelmiş oluyoruz bu bahaneylecokacimcoookAma daha önce hiç fırında sütlaç yapmadım cesaret edememiştim üstü çok kızarır, az kızarır, yanar vs gibi şüphelerim vardı ama artık elimde pratik bi tarifim var..gamyoncuiremsuEn kısa zamanda deneyeceğim..Artık fırında sütlaç günleri düzenlerimkaydirigubbakcemile3

ay ay ay guvecinde sutlacinda cok guzel gorunuyo canim bende cok severim firinda olan herseyi ama firin sutlac yemeyeli epey oldu normal sutlac asla bunun yerini tutmuyo :( hamarat kardesime afiyet olsun

Ellerine sağlık Sempatik,süper görünüyor.
Ben de 2 lt süte 6 çorba kaşığı pirinç,1.5- 2 su bardağı şeker,2 kaşık nişasta,vanilya ve damla sakızı koyuyorum..Daha önce hiç fırında denemedim,çünkü güveç kaplarım yok.Yalnız benim duyduğuma göre üstlerinin daha güzel kızarması için sütlaçtan bir kepçe alıp 1 yumurtanın sarısıyla karıştırılıp güveçlerin üstüne paylaştırılıyormuş,tavsiye ederim..yerimseniben

Övünmek gibi olmasın ama çok güzel sütlaç yaparım..Hatta akrabalara özel sütlaç günleri güzenliyorum hem ağzımız tatlanıyo hemde biraraya gelmiş oluyoruz bu bahaneylecokacimcoookAma daha önce hiç fırında sütlaç yapmadım cesaret edememiştim üstü çok kızarır, az kızarır, yanar vs gibi şüphelerim vardı ama artık elimde pratik bi tarifim var..gamyoncuiremsuEn kısa zamanda deneyeceğim..Artık fırında sütlaç günleri düzenlerimkaydirigubbakcemile3

hadi canim insallah eminim tadina dahada tat katacak ,,gelenler iki kati olur sutlac gunundea.s

ay ay ay guvecinde sutlacinda cok guzel gorunuyo canim bende cok severim firinda olan herseyi ama firin sutlac yemeyeli epey oldu normal sutlac asla bunun yerini tutmuyo :( hamarat kardesime afiyet olsun

merci canim
insallah fiinin oldugunda sende cesit cesit yaparsin ,ben normal sutlaci pek sevmiyorum boyle firinda olursa yerim

Ellerine sağlık Sempatik,süper görünüyor.
Ben de 2 lt süte 6 çorba kaşığı pirinç,1.5- 2 su bardağı şeker,2 kaşık nişasta,vanilya ve damla sakızı koyuyorum..Daha önce hiç fırında denemedim,çünkü güveç kaplarım yok.Yalnız benim duyduğuma göre üstlerinin daha güzel kızarması için sütlaçtan bir kepçe alıp 1 yumurtanın sarısıyla karıştırılıp güveçlerin üstüne paylaştırılıyormuş,tavsiye ederim..yerimseniben

canim illaki guvec kabina ggrek yok firina dayankli kaselerdede olabilir, once oyle yapiyodum bunlari memeletimden aldimyerimseniben
dediginsekilde bilmiyodum bidakine denerim ama boylede guzel kizariyo
ozamanda yumurta kokar icinde onu yiyeyemem ben fisfisfis

Bu haftasonu yaptım bu tarifi
Pirinçlerim pişmedi , çiğ kaldı
Çok katı oldu
Sütlacın üzeride kızarmadı :çok üzgünüm:

Tariften farklı olarak içine 2 çorba kaşığı pirinç unu ekledim..

>Neden böyle kötü oldu anlayamadım :çok üzgünüm:

canim ben yaptigim zman cok guzel pisiyo ,aceba sen pirinc ununu atin oyuzden koyulasti pirinc pismedi normalde hic un ,yokpirinc pistikce kendiiliginden koyulasiyo canim
firinda pismemesinin sebebinde bilmiyorum, cunku bizim ust ayari var ben onu actim yaptim guzel kirardi
yani bu dnenmis tarif neden olmadi bilmiyorum

ben işte bi sütlacın kıvamını tutturamıyom ama deneyecem bunu sana güveniyom sympathique, senin tariflerin güzeldir.
ellerine sağlık bu arada.

Back
X