- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
Herkese yeniden merhaba
Yeni kategoride yeniden karşınızdayım.
Yine sizler için bomba gibi bir tarifim var, sıkı durunnnn...
Malzemeler
-300 gr kuşbaşı et (Ben koyun eti olarak kurban etimizden kullandım)
-10 adet arpa soğan
-10 adet çeri domates
-3 adet yeşil biber (Ben tatlı köy biberi tercih ettim)
Marine sosu için
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı zeytin yağ
-1 adet rendelenmiş kuru soğanın suyu
-1 diş rendelenmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-Karabiber, pul biber, kimyon
Ayrıca tuz ve kekik.
Not: Bu malzemelerden 10 şiş çıktı biz eşimle beşer beşer yedik ancak tadına doyamadık. Siz arzu ettiğiniz ölçüde malzeme miktarını arttırabilirsiniz.
Hazırlanışı
Fotoğraflara bakarken burnunuza kebapçıdaymış gibi kokular geldi mi bilmiyorum O marine edilmiş etin lezzeti ve közlenen sebzelerin uyumu öyle muhteşemdi ki kelimelerle anlatmam mümkün değil.
Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun
Not: Fotoğraflarda görülen ezme tarifini ramazan sofralarında açtığım konumdan bulabilirsiniz.
Not: Ayrıca fotoğraflarda gördüğünüz Ramazan sofraları yarışmasının ödülü olan muhteşem takım için isabel ve K Kazen e tekrar teşekkür ederim.
Yeni kategoride yeniden karşınızdayım.
Yine sizler için bomba gibi bir tarifim var, sıkı durunnnn...
Malzemeler
-300 gr kuşbaşı et (Ben koyun eti olarak kurban etimizden kullandım)
-10 adet arpa soğan
-10 adet çeri domates
-3 adet yeşil biber (Ben tatlı köy biberi tercih ettim)
Marine sosu için
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı zeytin yağ
-1 adet rendelenmiş kuru soğanın suyu
-1 diş rendelenmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-Karabiber, pul biber, kimyon
Ayrıca tuz ve kekik.
Not: Bu malzemelerden 10 şiş çıktı biz eşimle beşer beşer yedik ancak tadına doyamadık. Siz arzu ettiğiniz ölçüde malzeme miktarını arttırabilirsiniz.
Hazırlanışı
- Kuşbaşı doğranmış etleri marine malzemeleriyle karıştırıp hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında en az 2 en fazla 24 saat bekletiyoruz. (Marineye etin sert olmaması için tuzu daha sonra ekliyeceğiz. Ayrıca kekik de fırında yanacağı için piştikten sonra servis aşamasında kullanacağız.)
- Mis gibi ve yumuşacık olan etlerimizi tuzlayıp sebzelerle birlikte çöp şişe diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ızgara teline dizerek fazla kurutmadan pişiriyoruz.
- Etlerin kurumaması için ayrıca fırın ızgarasının altına su dolu fırın tepsimizi yerleştiriyoruz.
- Uno lavaş ekmeklerinin üzerine şişlerimizi dizip kekik serperek servis ediyoruz.
Fotoğraflara bakarken burnunuza kebapçıdaymış gibi kokular geldi mi bilmiyorum O marine edilmiş etin lezzeti ve közlenen sebzelerin uyumu öyle muhteşemdi ki kelimelerle anlatmam mümkün değil.
Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun
Not: Fotoğraflarda görülen ezme tarifini ramazan sofralarında açtığım konumdan bulabilirsiniz.
Not: Ayrıca fotoğraflarda gördüğünüz Ramazan sofraları yarışmasının ödülü olan muhteşem takım için isabel ve K Kazen e tekrar teşekkür ederim.
Son düzenleme: