- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
Herkese merhaba,
Lazanya'yı hepimiz Garfield'dan biliyoruzdur sanırım :)) obur kedicik ve tembel :))
zorluk : orta
süre : 45 - 60 dk
Ben çok fazla yapmadım kızım yemediği için.
Malzemeler
Beşamel Sos
Yapılışı
1) ilk önce rendelenmiş ya da doğranmış soğanımızı az sıvı yağ eklediğimiz tenceremizde kavuruyoruz
2) Soğanımıza kıymamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz suyu salıp çekene kadar
3) julyen (ince uzun)doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz.
4) Rendelenmiş domatesi ekliyoruz suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
5) Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Beşamel sosun yapımına geçiyorum
Tereyağında unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra yavaş yavaş süt ekliyoruz biraz koyu olabilir puding kıvamı iyi.
Ön hazırlık aşaması bittikten sonra kaynayan suda lazanyaların kuruluğunu almak için haşlıyoruz yaklaşık bu cins lazanya da 3 dk gibi çok haşlanmasın parçalanır haşlandıktan sonra hemen soğuk suya atıp çıkarıp seriyoruz bi nevi su böreği gibi :)
Tepsimize serdiğimiz lazanyaların üstüne 1 kaşık Beşamel Sos bir kaşık kıymalı harçtan döküyor ve sarıyoruz isteyen tek yapraklı yapabilir ben bir yaprak bitince üstüne 2. yaprağı devam ettim
Hepsi bitince fırın kabımıza koyup üstüne önce Beşamel Sos sonra kaşar dilimlerini yerleştiriyoruz ve fırına veriyoruz 170 derecede 15 dk yeterli
alttaki soldan ilk fotoğrafta bir tanesi tek yaprak bir tanesi çift yaprak kalabalıkta çeşit çokken teki yeterli gelir bence
ve işte sunum
Herkese başarılar dilerim kilo almalı bir kategori oldu bizler için
Lazanya'yı hepimiz Garfield'dan biliyoruzdur sanırım :)) obur kedicik ve tembel :))
zorluk : orta
süre : 45 - 60 dk
Ben çok fazla yapmadım kızım yemediği için.
Malzemeler
- 10 yaprak lazanya (kenarları tırtıklı olandan bulabiliyorsanız daha iyi)
- 400 gr kıyma
- 2 adet biber ( yeşil ve kırmızı )
- 1 orta boy soğan (isteyen sarımsak ta koyabilir unuttum ben)
- 3 adet domates (benim domatesler küçük olduğundan 3 tane kullandım fotoğrafta 2 tane)
- 1 çay kaşığı tuz
- silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kayığı pul biber
Beşamel Sos
- 2 - 2.5 bardak süt
- 2 yemek kayığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- üzeri için kaşar peynir i fotoğraflarken unutmuşum
Yapılışı
1) ilk önce rendelenmiş ya da doğranmış soğanımızı az sıvı yağ eklediğimiz tenceremizde kavuruyoruz
2) Soğanımıza kıymamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz suyu salıp çekene kadar
3) julyen (ince uzun)doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz.
4) Rendelenmiş domatesi ekliyoruz suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
5) Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Beşamel sosun yapımına geçiyorum
Tereyağında unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra yavaş yavaş süt ekliyoruz biraz koyu olabilir puding kıvamı iyi.
Ön hazırlık aşaması bittikten sonra kaynayan suda lazanyaların kuruluğunu almak için haşlıyoruz yaklaşık bu cins lazanya da 3 dk gibi çok haşlanmasın parçalanır haşlandıktan sonra hemen soğuk suya atıp çıkarıp seriyoruz bi nevi su böreği gibi :)
Tepsimize serdiğimiz lazanyaların üstüne 1 kaşık Beşamel Sos bir kaşık kıymalı harçtan döküyor ve sarıyoruz isteyen tek yapraklı yapabilir ben bir yaprak bitince üstüne 2. yaprağı devam ettim
Hepsi bitince fırın kabımıza koyup üstüne önce Beşamel Sos sonra kaşar dilimlerini yerleştiriyoruz ve fırına veriyoruz 170 derecede 15 dk yeterli
alttaki soldan ilk fotoğrafta bir tanesi tek yaprak bir tanesi çift yaprak kalabalıkta çeşit çokken teki yeterli gelir bence
ve işte sunum
Herkese başarılar dilerim kilo almalı bir kategori oldu bizler için
Son düzenleme: