Et Yemekleri Fırında Pirzola - Bulgur Pilavı Eşliğinde -Duru Bulgur Sponsorluğunda

Merhabalar.. :KK24:

Cok uzun bi aradan sonra, Nevreste Ablama da verdiğim söz itibari ile katılmaya karar verdim :)

Çok farklı bi tarif olsun, iddialı olsun diye düşünmeye gerek yok. Hersey sizin sihirli ellerinize kalmış. Sunumda bitiyor büyük bölümü :)
Ben de farklı tarif arayışına son verip, son derece bilindik, kolay ve lezzetli bir tarif ile katılma kararı aldım. Hadi bakalım başlayalım :)

Malzemeler:
Eki Görüntüle 2188073

• 1 kilo kuzu pirzola
Marine İçin:
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • Kekik, kimyon, toz kırmızı biber
Bulgur pilavı için:
Eki Görüntüle 2188074

• 1 su bardağı iri bulgur (başbaşı bulgur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyag
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 domates
  • Tuz
Yapılışı:

Önce etlerimizi marine ediyoruz. Marine işlemi çok önemli, lokum gibi bir et yemek istiyorsanız :)

Sütü, sıvıyağı ve baharatları bi kaba alıp karıştırıp, üzerine etlerimizi ekliyoruz. Güzelce karıştırıp, en az 2 saat, en fazla 1 gün, üzerini kapatıp dolapta bekletiyoruz.
Ben 4 saat beklettim, 1 gün bekleyince daha lezzetli oluyor..
Eki Görüntüle 2188077
Eki Görüntüle 2188076
Eki Görüntüle 2188075

Marine işleminden sonra etlerimizi tepsiye diziyoruz. Üzerine domates, biber ve sarımsak da ekleyip,

Eki Görüntüle 2188086

190 derecelik fırında uzerleri kızarana kadar pirisiriyoruz.

Eki Görüntüle 2188087
Bulgur pilavı için; tavaya sıvıyağı alıp ocağı açıyoruz. İçerisine küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip, güzelce ölene kadar kavuruyoruz.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar bi kaç dakika çeviriyoruz.
Eki Görüntüle 2188097

Sonra yıkanmış bulgurları ve tereyağını ve tuzunu ekleyip bi kaç dakika daha karıştırıp üzerine 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.

Eki Görüntüle 2188096
Eki Görüntüle 2188095
Eki Görüntüle 2188094

Bulgur pilavının suyunu pirinç pilavına göre fazla koymamız lazım. İri bulgurla yapılan pilavda su daha fazla gidiyor. Eğer diri kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Kapağını kapatıp kısık ateşte güzelce pişirip dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 2188093
Eki Görüntüle 2188092

Eki Görüntüle 2188079

Şimdi sunuma geçelim :)

Eki Görüntüle 2188091
Eki Görüntüle 2188088
Eki Görüntüle 2188089
Eki Görüntüle 2188090

Eki Görüntüle 2188078
Eki Görüntüle 2188143

Tarih yazmayı, yemeği yiyip bitirdikten sonra akıl ettiğim için özrümü kabul edin lütfen. . Geriye kalan kısmına tarih ekledim sıkıntı olmaması açısından. Kamera arkası görüntü ile tarihi paylaşırim isteyen arkadaşlara :)
Yapacak olanlara afiyet olsun. Diğer yarışmacı arkadaşlara da başarılar dilerim..
Sevgi ile kalın :)
Şahane görünüyor :kk77: Ellerinize sağlık,yarışmada başarılar :KK54:

ellerine sağlık oylama başlayınca bakayım tek tek inceleyim dedim tarifleri gerçekten çok güzel olmuş :kk77:

X