Mutfak Püf Noktaları fırında çiğ kalan patatesler için yardım.

gorkemli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
1.184
3
arkadaşlar fırında yapılan tavuk ,et ,köfte ve balığın yanına garnitür olarak kattığım patatesler her seferinde çiğ kalıyor.pişmiyor.bir püfünüz varsa yazın lütfen

Birincisi kizartip koyabilirsin .
Ikinci olarak eger hafif olsun dersen uzerini aluminyum folyoyla kapatip bir sure pisirdikten sonra acabilirsin kizarmasi icin.
Son olarak da pisirme posetlerine koyarak pisirebilirsin.Hatta Turkiye'de var mi bilmiyorum kirmizi kabuklu patatesler,onlarin kabuklarini soymadan elma dilimi seklinde dograyip zeytinyagi,pulbiber kekik,tuzla harmanlayip pisirme posetine koyarak pisirirsen guzel bir garnitur olur tavuk yemeklerinin yanina.

ben hafif kızartarak koyuyorum. hem daha lezzetli oluyor hemde pişmeme riski ortadan kalkıyo..

biraz kalın doğruyor olabilirmisin canım bilmiyorumkismile
tavuğun pişip patatesin pişmemesi ilginç geldi bana

ben patatesleri kızartmalık doğrayıp,az yağ, istenilen baharatlar ve tuz ilave edip hepsini birlikte harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup sıcak fırına atıyorum çok ta güzel ve lezzetli oluyor...

ee zaten fırında yapılmasının sebebi hafif olması biraz yağda kızartıcaksak neden fırında yapıyoruz :))

fırın poşeti kullanırım her zaman balık tavuk ne yaparsam yapayım hep yanına patatesde koyarım pamuk gibi 15dk pişerler kaydirigubbakcemile5

Kalın doğruyor olabilirsin.
Genelde fırında yapacağım patatesleri ,istediğim şekil doğrayıp zamanım varsa tuzlu suda bekletiyorum.
Patates güzel pişiyor.
Tavsiye ederim.

Bizimde fırınımızın biri aynen senin dediğin gibi et tavuk gibi yemeklerin içine konan patatesler çiğ kalıyo diğerlerini pişiriyordu.Tamamen fırından kaynaklanıyor.Yeni fırnımız hepsini eşit bi şekilde pişiriyor

Patatesleri fırına koymadan önce hafif haşlarsan iyi olur, o zaman çiğ kalmıyor, çünkü patates diğer malzemelere nazaran daha ağır pişer

fırına çiğden patatesli bir yemek koyacağın zaman tepsiye veya kullandığın kaba su koyuyor musun ya da ne kadar su koyuyorsun diyeyim?turbo fırına sulu yemek şeklinde yemek koyarsan çiğden patatesler pişmiyor.ben yarım su bardağı kadar su koyuyorum sadece ve ara sıra da patatesler tepsiye yapıştığında tekrar yarım bardak su koyuyorum.yemek tamamen pişene kadar,yemek tepsiye yapışmamış halde çıkacak vaziyette ara sıra su koymaya devam ediyorum.Bu şekilde pişiyor patatesler.Ben sinir oluyordum senin gibi saatlerce yemek pişiyordu fırında.Ben bu şekilde çözüm buldum

bu konuda benim püfüm patatesi önceden 3 dk kızartıyorum sonra ekliyorum diğerlerinin yanına bu sayede çiğ kalmıyor

ben patatesler ince ince dogradim önce yagda hafif kizarttim ve firinda 1 bucuk saattir duruyor hala bi kac yeri cok diri. ben cilidircam her seferinde aynisi napmam gerek

X