fırın temizliği

kızlar amwayin fırın temizleyicisi süper. Fırçasıyla sürüyorsun biraz bekliyorsun ve silip duruluyorsun o kadar.. En ağır kurumuş lekeleri bile çıkarıyor. Duşakabin içinde banyo temizleyicisi var. Onu da sıkıp biraz bekliyorsun ve duruluyorsun o kadar.. Ersağ'ında ürünlerini tavsiye ederim..

cillint bang banyo sıkıp 15 dk sonra siliyorum eser kalmıyor.

bir de amywayin duşa kabin temizleyicisi süper.
Senin duşa kabinin benimki gb değildir.ben uzun süre temizleyemedim.su lekeleri sanki camla butünleşmiş.o yüzden çooook çok etkileyici bir ürün olması lazım.belki dediğini de kullanmısimdır.ama yine de alıcam . teşekkür ederim canım.amway satan da yok etrafimda.

Bakingsoda sula onu karistirip firininiza bir guzel yediriyorsunuz. 1 gece bekletip siliyorsunuz. Hep zararli degil iciniz daha rahat eder. Turkcesi nedir bilmiyorum ama karbonat olabilirmi?

Canim daha yeni bir konuya yazmistim. duskabin, kuvet, fayanslar, lavabolar birde parlak mutfak dolaplari icin araba cilasi cok iyimis. Bir bezi islatosun azicik araba cilasini istedigin yere yediriyorsun guzelce. Sonra onu kuru bir bezle guzel siliyorsun. Ne el izi oluyormus, ne kireclenme nede su izi. Baya arastirdim bunu. Simdi yeni evimde kendim denicem. Once kuvetim , lavabo, fayans ve kabinlerime denicem. Eger gercekten iyiyse mutfagimada yapicam. 2/3 ayda bir bunu tekrarliyomussun okadar.

Gerçekten miii? Nerde satılıyor acaba? Cillit bang aldım.daha uygulama fırsatım olmadı.çok teşekkür ederim canım. Hemen bir araştırayım:))

Araba cilasiymis turkcesi. belki online ismarliyabilirsin. Bizim burda heryerde satiliyor.
Bende yarin buyuk temizlige girisicem. Ilk once duskabinimi deniceem bakim dedikleri kadar varmi. Normalde araba icin bakim yapiyomus..

Gerçekten miii? Nerde satılıyor acaba? Cillit bang aldım.daha uygulama fırsatım olmadı.çok teşekkür ederim canım. Hemen bir araştırayım:))

Araba cilasiymis turkcesi. belki online ismarliyabilirsin. Bizim burda heryerde satiliyor.
Bende yarin buyuk temizlige girisicem. Ilk once duskabinimi deniceem bakim dedikleri kadar varmi. Normalde araba icin bakim yapiyomus..
Canim o zaman sen dene.bana öyle haber ver lütfen.ben de cillit bangi kullanayımm.bir yandan da araba deterjanını bulmaya çalışayım.

Tamam canim. Yarin buyuk gun! Butun evimi temizliyecegim. Is arkadaslarina sordum onlarda dis camlarina yapiyorlarmis. Yani gercekten ise yariyormus. Ben deniyeyim eger iyi sonuc alirsam hemen yazarim.

Canim o zaman sen dene.bana öyle haber ver lütfen.ben de cillit bangi kullanayımm.bir yandan da araba deterjanını bulmaya çalışayım.

bimin güldal yağ çözücüsü.tek geçerim.mutfak dolapları için bile püskürtün nemli bezle silin.

yazan oldumu bilmiyorum ama ben karbonat ve arap sabununu macun kıvamınd akarıştırıp fırının üst ve arka yüzü hariç iç ve dış kapağına süngerle yayıyorum bir gece bekletip ertesi gün bol sulu mikrofiber bezle duruluyorum aynı şekilde ocağımıda siliyorum müthiş bir temizlik oluyor hatta durulamadan önce biraz ısındırıp fırını sonra silersen çok güzel oluyor...

Karrbonatlı bir karısim yaptım en son,tarif vereyim.
1bardak elma sirkesi,1-1.5 bardak karbonat ve ılık su karıştırıp kalın kıvamlı macun yapip gece sürüp yatıyorum,sabah duruluyorum,normalde sabunda konuluyor ama ben kokar arınmaz diye tercih etmiyorum. Firının icini temizlemeye başlarken camada karbonat ve suyla macun hazırlayıp sürüyorum,20 dakika sonra durulayip,kagıt havluyla kuruluyorum, camıda gayet temiz oluyor.

boyle bı karısım almıstım bır uyeden işe yaradı :)

Harika bir konu teşekkürler, ben de fırınıma çözüm bulamıyorum börekler çörekler çok seviyorum yemekleri bile orda pişirmeyi kolay oluyor çünkü ama sıcakken temizlemek zor kapatıyorum kuruyunca da hüsran...
rossmandan o ürünü deniycem evde cif banyo cif yağ sökücü var bence işe yaramadı sadece ocağın üstüne kullanıyorum onları ben, belki ben beceremedim rossman ürünü deniycem.

uzun süre fırın temizliğini ihmal edince maalesef yağ kalıntılarını temizlemek çok zor oluyor canım imkanın varsa fırında işin bitince fırın daha sıcakken ıslak bezle şöyle bir sil derim ama maalesef kendimde dahil olmak üzere sonra toptan temizlik yaparım diyoruz ve onsdan sonra o iğrenç kokulu yağ çözücülerle ha babam de babam uğraşığ duruyoruz

Yalnış hatırlamıyorsam Ernet diye markanın dı galiba fırın temizlemek için spreyi var. Kim marketlerde satılıyor. Yağçöz porçöz fln reyonunda

kizlar merhaba,

bu konunun tarihi gecmis ama konuyla alakali bir sorum olacak. soruma gulmeyin lutfen :) cunku hepinizin iyi bildigi birsey olabilir ancak ben bilmiyorum bu nedenle size sormak istedim :)
ilk defa ankastre firin aldim, bu firinin temizligi esnasinda bize elektrik carpmamasi icin firinin elektrigini kesmemiz gerekiyor mantiken, kullanim kilavuzunda da boyle yaziyor. ama ankastre firinlarin elektrigi dolaplarin ardinda gomulu oluyor, yani prizi goremiyoruz. elektrigi nasil kesecegiz ? son carem sigortayi kapatacagim ama o zaman da mutfagin isigi da kapandigi icin karanlik oluyor icerisi. napsam bilemedim.
siz elektrigi nasil kesiyorsunuz ankastre firinlarinizi temizlerken ??

cok tesekkurler...
(bu arada bu mesaji mutfak puf noktalari kismina da yazdim ama oraya girilme orani cok dusuk sanirim o yuzden buraya da yaziyorum...)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…