Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bende antalyada yaşıyorum.antalyada turizimcıyım.nışanlıma helsinkıden iyi bir iş teklıfi var.o gitmek istıyor ama ben kararsız oldugum için şuan beklemedeyız
selam nilgüncan....aslını istersen aynı durumdayım...bi de prosedürler zorlayıcıymış benim de kaygım bu.... benim erkek arkadaşım finlandiyada çalışan bir türk..10 yıldır orda..evlenmeye karar verdik ve şimdi de araştırıp duruyor ne zaman aldırabilir nasıl olur diye...
önceki yıllarda orada bi kafesi vardı...işler ter gitti muhasebeci olayları falan zamanla anlatırım...bi dönem izmire döndü yapamadı ve tekrar finlandiyaya gitti...şimdi bi arkadaşıyla beraber yine kafe işletiyorlar...be gidicem ondan yana kaygım yok...beraber olduğumuz sürece herşeyin üstesinden geliriz...ondan emin olman lazım..tabiii kendinden de
bi de şöyle bidurum var aslında...gördüğüm kadarıyla antalyadansın..ben de izmirdenim.finlandiyanın buralarla hiç ilgisi yok :)))) olanca soğuğuyla bekliyor ben tampereye gidicem...sen helsinkiyse orası daha güzelmiş...ama tampere de doğa açısından çok zengin..biraz doğacıyımdır ben kalabalıkları pek sevmem.... AMA BEN SOĞUĞU DA SEVMEEEMMMM :)))))))))))))))99
bence çok da kaygılanma...kötü yönlerini değil iyi yönlerini düşünmeye çalış...eminim yapabileceğin şeyler olacaktır... farklı bir ülkede yaşayacaksın..evet ailenden ayrı olacaksın belki ama sonuçta kendi kurduğun ailenle beraber olacaksın...eğer gerçekten seviyorsan...ona güveniyorsan ve seni yalnız bırakmayacağına inanıyorsan (iş harici tabii ) kendineden eminsen ben de orada bişeyler yaparım diyorsan...neden kaygılanasın ki...gerçi ben biraz yaş itibariyle de böyle düşünüyor olabilirim senin yaşın kaç bilmiyorum ama içinden ne geliyorsa onu yap...
aslını istersen benim için dil de problem...düşün artık buna rağmen korkmuyorum ya da kaygılanmıyorum diyelim....ingilizcem anlayacak kadar var ama cümle kurumlarında zorlanıyorum..ama derdimi anlatabildiğim kesinn...oraya gidince ilk işim dil kursu olacak zaten..
nişanlımdan yana aslıında kaygım yok bana yardımcı olacagından eminim.o benden daha şanslı daha öncede orada yaşadıgı için,benımde dil sorunum var.siz ne zaman gideceksınız,ben gidişin sorun oldugunu bilmıyordum...
yaa her ülke gibi prosedürleri var işte...nişanlın burdaysa şu an onunla evlenip gitmeniz heralde daha farklı olur... benim erkek arkadaşım orada yaşıyor şu anda ekim kasım gibi gelecek ve nişan acil nikah yapıcaz hayırlısıyla tabiii :S sonra gidecek orada bildirim yapacam onun ardından ben burda konsolosluğa bildirim yapıcam...ondan sonrası konsolosluğun iznine kalmışş öööylece beklicez...benim ne zaman gidebileceğime onlar karar verecek anlayacağın..ya 6 ay ya 11 ay meçhul yanii..sadece bu prosedür canımı sıkıyor
allah yardımcınız olsun,inşallah sorunsuz bir şekılde en kısa zamanda halledersınız.biz gitmeye karar verırsek o eylül ayında gidecek çalışmaya başlayacak...bayramda buraya gelecek gelince düğün yapacagız ve beraber gidecegiz...
hayırlısı olsun sadece kaygılarından sıyrıl önemli olan o...dediğim gibi sevdiğin zaman katlanamayacağın şey yoktur.baştan itibaren okudun mu bilmiyorum ama orada yaşayan iki bayanın yazışmaları vardı..ben onlara sormak istemiştim aslında nasıldır nedir ne değildir diye...onlarda anladığım kadarıyla artık görüşmeye başlamış foruma girmeyi bırakmışlar :))) en iyi onlar cevaplandırırdı bizim soruları :) bi de internetten çok araştırdım ben finlandiyayı ...mesela helsinkide bi türk derneği varmış faaliyetleri falan veriyor nette...istedikten sonra yapamıcağımız şey yok sanırım. zorluğu elbette çekicez bambaşka bi yaşamın içine giricez...ama kimler gidiyor başarıyor da diye düşünüyorum benim gibi girişken biri mi başaramıyacak...olumlu düşünmek lazım... bak mesela ben gider gitmez ikimize de birer bisiklet alıcam göl kıyısında ormanda bisiklet sürücez....:)))))))) demem o ki tadını çıkarmak istedikten sonra herşey olur...