ben finlileri pek sicak bulmuyorum.ozellikle yabancilara daha bir soguk davraniyorlar,kendi aralarinda da iliskileri bizim gibi degil.finli gelin turkce bilmiyor, ya da biliyorsada konusmuyor.esim ve kardesi senelerdir burada olduklari icin finceleri super.yani bir onlar konusuyor ben dinliyorum bir biz konusuyoruz o dinliyor.bende fince onda turkce yok napalim.senin anlayacagin iletisim pek kuramiyoruz.zaten cok fazla gorusemiyoruz.
kurstan bir iranli arkadasim vardi.ama cok iyi turkce konusuyordu,zaten istanbulda yasiyorlarmis.esi doktordu gorevli olarak 2 seneligine gelmisler.bu sene gittiler.onun kizini okulda disliyorlarmis somalili cocuklar ,o hic ayirmamis yemekleri finliler ne yiyorsa o da yiyormus.bu sefer digerleri sen ne bicim muslumansin diyorlarmis.oda burada yasiyorsak buraya uymak gerekir diyordu,finli cocuklarla arkadaslik yapmasini istiyordu sanirim.
oglun ingilizce egitim veren okula mi gidiyor?size birisi mi tavsiye etti?bizim daha cok var ama ben ingilizce egitim veren bir okula gitmesini istiyorum.ingilizce,fince,isvecce ogrenmesini isterim.
ailecek mi balikesirlisiniz?yoksa balikesirde mi oturyordunuz?esim ardahanli,ben de ankara dogumluyum ama baba tarafindan elazigliyim.balikesiri gormedim hic.buranin kisina alismaniz cok zor olmustur sizin,belki balikesirde fazla kar bile yagmiyordur.ankara da cok kara kislar gorduk:) ama artik olmayacak gibi.
espoo da oturan arkadasinla burada mi tanistiniz?burada turk derneginin olmamasi ne kotu.isvecte var sanirim gerci orada turk cok fazla.organizasyon falan yapsalar insanlar tanissa iyi olurdu.eurovision da kenana oy verdiniz mi?:)))biz 6 tane gonderdik ama ise yaramadi.
kizin uyumasindan faydalaniyorum.o uyanikken birseyler yazip birakiyorum,zaman asimi olunca tekrar giris yapiyorum falan...fazla uyumuyor gunduz 15-20 dak ancak uyuyor.
herhalde cok yazdim bu sefer basina bakmiyorum bile,sonra gorusuruz