- 12 Temmuz 2006
- 56.540
- 217.131
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Doğrudur gülüm, İstanbul'da elit restoranlarda bir porsiyon et yemeği ki tabağın içindeki Eti büyüteçle bulmaya çalışmalısın 80-90 liralardan başlıyor, buna ara sıcaklar, mezeler, içecekler vs dahilde değil üstelik.999 tllik yemekle gerçekten açın halinden anlamışlardır eminim.
Madem manevi yönü baskın, ibadetle geçecek 30 günden bahsediyoruz, bari ruhuna uygun davranılsaydı.
Şahsen durumum olsa, 999 tllik yemek alabilecek kadar zengin olsam, yine de şu hareketi yapmazdım.
O değil de cidden doğru muymuş, yani cidden parası bu kadar mıymış o yemeğin? Birisi dalga falan geçmemiş değil mi?
Zira bu fırsat diye duyurulacak bir şey şey olamaz da...
Höhhh!Doğrudur gülüm, İstanbul'da elit restoranlarda bir porsiyon et yemeği ki tabağın içindeki Eti büyüteçle bulmaya çalışmalısın 80-90 liralardan başlıyor, buna ara sıcaklar, mezeler, içecekler vs dahilde değil üstelik.
Höhhh!
Birisi kral çıplak diyene değin devam ederler buna artık.
Bizim burada mis gibi hem de elit diyebileceğimiz bir mekan var, tek kişilik en pahalı menüsü 50 tldir herhalde. O da menü şeklinde bir tabak bile değil. Salatası, tatlısı, içeceği vs. dahil yani.
Höh hani marjinal bizdik la!
İstanbul'da iyi bir yere gideyim diyorsan kişi başı en az 200 lirayı gözden çıkarman gerekiyor.
En azından şuradan pay biç, biz bir gece annem kardeşim teyzem vs felekten bir gece çalalım diye kadın kadına sadece çay içip canlı müzik dinleyeceğimiz bir mekana 100 lira verip çıktık, tek yaptığımız çay içmekti, he birde meyve tabağı istedik hepsi bu
Az evvel iyi bir yerin Osmanlı menüsü adı altındaki iftar menü fiyatına baktım bir kişi 60€ O da 15 kişilik bir grup olursan 60€'dan veriyorlar menüyü, tek başına gidersen yolarlar kafadan 100€ öder çıkarsın
Hesap ortadayken haberdeki mekanın 1000 lirası çerez parası gibi kaldı
gezi döneminde kendisi 'alın köpekler' diyerek yürüyüş yapanlara bozuk etlerini fırlatmıştı görgüsüz ayı
Höh hani marjinal bizdik la!
Uçmuşlar bunlar ya hu!
Altı üstü mütevazi bir şekilde iftar edilecek, neyin şatafatıysa artık çözemedim valla.
Aç, yoksul diyoruz da, zengin olmayan hiç kimse gidemez ki zaten buralara. Memurun maaşının yarısı gider.
Osmanlı menüsünü de yemeyiveririz nolcek!
Annem de bir kere tostu gazeteye sarıp vermişti
Ay menüleri de öyle bir süslüyorlar ki sanırsın dünyayı yiyeceksin, önden bir Osmanlı şerbeti, örgü peynir, sigara böreği, hurma salatalık domatesten oluşan iftariyelik, şehriye çorbasına süslü bir isim koyuyorlar janjanlı bir şey içeceğim sanırken annemin yaptığı çorba geliyor, ara sıcak deyip 2 dolmalık biberden zeytinyağlı koyuyorlar, birde tavuğu bilmem ne kebabı diye ana yemek olarak sunuyorlar, hesap geliyor 200 lira
Evde yapsan 50 lirayı bulmaz bu menü ama elit restoranda yiyeceksin ya doyamadan kalktığın sofraya 200 lira verip çıkıyorsun, yediğin kazık yanına kar kalıyor, he birde hava atıyorsun ben xxx restoranda yaptım iftarımı, konum bilgilerine ekliyorsun , hiiihhh yedin 200 lirayı oturdun aşağıya da işte neyse
nusrethangisi?
nusret
Varlık düşmanı değilimdir, Allah herkese daha çok versin, bu fiyata yemek isteyen yesin de, bu gibi yerler Ramazan ayında en azından haftada bir gün kapılarını garibanlara açsa, ücretsiz iftar yemeği yedirseler.
Ama öyle bulduğu iftar sofrasına oturan, evinde yemek pişen kesime değil, gerçekten gariban olan, bırakın et yemeği bir sıcak çorba zor bulan insanları doyursalar.
Hadi onu yapmıyorlar diyelim, büyük marketler, restoranlar, oteller artan gıdaları bir Allah'ın kuluna vermiyorlar, artıklardan, kokuşmuş gıdalardan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın, hiç el değmemiş günlük gıdaları dahi atıp israf ediyorlar, hepsi kendi bölgesindeki garibanlara gönderse kötü mü olur?
Keşke burada da yapsalar, hiçbir gariban aç kalmazdı.Yurtdışında restoranlarda yapıyorlar bunu Mune. Hatta geçtiğimiz günlerde okumuştum günde seksen evsizi doyurıyormuş kadın fazla yapılıp satılmayan yemeklerle. Ne güzel.
Keşke burada da yapsalar, hiçbir gariban aç kalmazdı.
Aynen öyle, gerçi eskiden özür dilerim ayıp kaçacak ama dürüstte bir millettik, şimdilerde kapı önüne sofra kursan evinde aşı pişen, karnı doyanda gelir oturur, ben oturmayayım bir garibanın hakkına girmeyeyim demez.Yapan mekanlar olsa da bir elin parmağını geçmez. Nedense yardım edicez diye ödü kopan bir milletiz. Eskiden böyle değildik, ben yetiştim o herkesin birbirine yardım ettiği dönemlere ve çok üzülüyorum.
ama bütün ramazan mışO ne be ! Dana mı kesiyorsunuz iftar başı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?