Fiks menü 999 TL !

:KK70:
İstanbul'da iyi bir yere gideyim diyorsan kişi başı en az 200 lirayı gözden çıkarman gerekiyor.
En azından şuradan pay biç, biz bir gece annem kardeşim teyzem vs felekten bir gece çalalım diye kadın kadına sadece çay içip canlı müzik dinleyeceğimiz bir mekana 100 lira verip çıktık, tek yaptığımız çay içmekti, he birde meyve tabağı istedik hepsi bu:KK70:

Az evvel iyi bir yerin Osmanlı menüsü adı altındaki iftar menü fiyatına baktım bir kişi 60€ O da 15 kişilik bir grup olursan 60€'dan veriyorlar menüyü, tek başına gidersen yolarlar kafadan 100€ öder çıkarsın:KK70:

Hesap ortadayken haberdeki mekanın 1000 lirası çerez parası gibi kaldı:confused:
Osmanlı menüsünüde € üzerinden satmak :confused:

O kadar para verip çiğ et yemem valla kusura bakmasın.Ben dışarıda köfte ve döner harici et yiyemiyorum.Hele bu yeni etçiler eti çiğ bırakıyor,görüntüsünden bile fena oluyorum.
Survivor da pişirmişlerdi.O kadar aç olsam yer miydim diye düşündüm,herhalde benimkini daha pişirin derdim,yine yemezdim.

Yuh be.. Ramazan'da yapmayın bari.. Burda da birçok mekan var...İndirimli iftar menüsü 100TL diye yazıyorlardı onlara bile yuh derken 1000TL nedir?

gel gel sende gel parkon nene ısmarlayacak çabık toplaşın :KK53: dimi bebişim parkon parkon
İlk mesajı görünce heyecan yaptım:KK12:
Ömrü hayatımda ilk kez 999 tl lik et yiyecedim sen ısmarlasan:((
parkon parkon ısmarlıyacaksa Kurban Bayramın 'da kurban kesmesine gerek kalmaz hem 
4 kişi danaya girmiş oluruz :KK53:
He bak bu olur:KK53:
Kurbanda dana keseyim ben size daha uygun olur sanırsam:KK45:

Hakkaten bu ne ya:eek:
4 kişi gitsen 4.000 lira:bicak:
Param olsada vermem be:63:

İlk mesajı görünce heyecan yaptım:KK12:
Ömrü hayatımda ilk kez 999 tl lik et yiyecedim sen ısmarlasan:KK43:(

He bak bu olur:KK53:
Kurbanda dana keseyim ben size daha uygun olur sanırsam:KK45:

Hakkaten bu ne ya:eek:
4 kişi gitsen 4.000 lira:bicak:
Param olsada vermem be:63:

999 liralık et mi olur, bildiğin angus o :27:

Aman ben zati izledim bu adamı, azpişmiş et getiriyo, hayatta yemem:KK12:
Ismarlasanız gene yemem:bicak:
Onun modeli öyle bir kere!

Ay pardon o kıyafette deniyordu di mi ya? :deli:
Yav onca tantana ettim ama, ben zaten dışarıda et falan yemem ki, evde de öyle. Hiç et lokantasına falan gitmişliğim de yoktur. En fazla tavuklu salata falan alıyorum dışarıdan, evde de fırında tavuk yerim :D
Bana ne etçiler düşünsün, ben yemiyorum nasılsa. :hamarat:

Bir insan bir öğün yemek için bu kadar parayı verip karşısında bir ekmek için el açan bir çocuk görünce ne hisseder??????

Hiçbir şey hissetmez.
Daha da kötüsü, parayı, elinde tutanın hakkı olarak gören kesim sayesinde, kendisiyle gurur bile duyar.
"Fakir edebiyatı", "aciz olmak", "zavallılık", "şükürsüz olmak" gibi damgalar öyle çoğalmış ki, "Ceo'da olsa hakkı değil" demeye kalkınca, "başkasının parasına göz diken zavallı ahmak" konumuna düşüyorsun.
Bunlar varken, kim kendini kötü hisseder ki?

Halinden memnun orta gelirli kimselerin ne kadar tehlikeli bir kabulleniş içinde olduklarını bir kez daha fark ettim.
Sıkılmadan, durmaksızın yazmaya devam edeceğim ki, para asla elinde tutanın değildir.
Ve ona yöneltilen yuhalamlar, ne fakir edebiyatı ne de tembellik ile itham edilemez.
Zor olan zenginden, 999 tl'yi bir oturuşta harcayandan değil, herkesin "pis, tembel ve fakir" olmakla suçladığı "insanlar aç iken..." ile başlayan cümleleri kurarak isyan bayrağı çekenden yana olmaktır.

Ebuzer değil midir, "evinde ekmeği olmayan adamın eline kılıç alıp isyan etmemesine şaşarım" diyen, Muhammet Peygamberin "dostum!" dediği kişi.
Yine aynı Peygamber değil miydi, arkasında bir ceket dışında hiçbir şey bırakmayan?

Yani, 999 tl'yi harcayan siz olmayabilirsiniz, hatta hayatınızda o kadar parayı bir arada hiç görmemiş bile olabilirsiniz, önemli olan böyle bir olayı normalleştirmek, "kazandıysa harcasın" tarzında mantık geliştirerek destek çıkmaktır.
Bu, bir hareket ile 999'tl yi savurmaktan çok daha tehlikeli, çok daha haince bir davranıştır.

Bana ucurum gelmedi
şoyle ki ...bir oyuncu bolum basi 50 bin alsa bin lira ona 10 tl gelir
sonra is adamlarina falan 1000 tl ne ki?

Back