Fikirlerinize o kadar çok ihtiyacım var ki..

proing

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
596
281
Günlerdir kaybettim yine uykularımı, konu evlilik, ailem evlilik konusunda çok baskı yapıyor ve bende istiyorum evlenmeyi yaşıma göre geç bile kaldım ama nasip olmuyor istediğim gibi,
Okulumdan bir öğretmenle görüşüyorum 2 aydır ama kafam karışmaya başladı,
1.benim maddi durumum çok iyi ,onun maddi sorunları var, bunu biliyordum ve sorun değil dedim, yıllarca abileri hesapsızca harcamış, tatillere gitmiş, bu ödemiş borçlarını ve ne ev ne araba hiçbirşey sahibi olamamış bu yüzdende çok yakın değil kardeşler arası, samimi olsam para isterler diyor,
2. annesini küçük yaşta kaybetmiş,babasıyla yaşıyor, 2 erkek, 2 kız kardeş var ama hiçbiri babayla ilgilenmiyor, 1 erkek yurt dışında, diğeri ilgilenmiyor, bir hafta on günlüğüne kızlarının yanına gidip geliyor, hepsi şehir dışında,
( evlenirsek babasının yalnız yaşayabileğini ama kendisinin bakımıyla ilgilenebileceğini söyledi, tamam dedim, ama sonra babasının 73 yaşında şeker-tansiyon ve böbrek hastası olduğunu öğrendim, babanın bakıma ihtiyacı var nasıl yalnız bırakacaksın dediğim zamanda ne yapabilirim ,sen bir çözüm söyle diyor, her kardeşte 2-3 ay kalsın dedim, yol var yaşlı adam gidip gelmesi kolay değil diyor ) kafam karıştı
3.hiçbir akrabası ile görüşmüyor, zamanında maddi sıkıntı çekmişler, akrabalarıda bunları küçük görmüş, o yüzden görüşmüyormuş hiç mantıklı gelmiyor,
4.inanç anlamında cuma namazlarına gitmiyor ve oruç tutmadığını söyledi, inanç özgürlüğü vardır karışamam dedim, ama ben kuran okuyorum, namaz kılıyorum, dua ediyorum, sana karışmam ne istersen yap ama sende bana karışma diyor, bu içten gelecek birşey diyor, 37 yaşında ama namaz dualarını bilmem diyor, annene bir yasin oku gönder dedim Ramazanda, bilmiyorum okumayı diyor, öğren dedim, aslında arapça biliyormuş okulda öğrenmişde, kuran okumamış,
5.ne zaman arasam evdeyim sıkılıyorum diyor, yemek yap diyorum kendine uğraşacak bişeyler bul diyorum ben yapamam beceremem diyor,bir çorba tarif ettim nerdeyse on beş yıldır bekar yaşayan biri bir çorba yapamaz mı, fırını varmış, yufkadan börek yap dedim, nasıl çalışacağını bilmiyorum diyor, (bende yerimde duramam, kurslara giderim, beceremem yapamam diye bişey yoktur bizim evde, bir olmaz iki olmaz üçüncüsünde olur ) ama o denemeye bile korkuyor, tek başıma uğraşmaya değmez diyor
6. ben kız olduğum halde çevremdekilere bir arkadaşım var diye ondan bahsettim ama o ne ablalarına ne de babasına benden bahsetmemiş ,neden bahsetmedin benden diyorum sen bana evet de gerisi kolay diyor, babanla tanışmak istiyor ailem dedim, ancak kız istemede gelir evinize dedi, senle tanıştırıyım parkta dışarda diyor,
7. yaşadığı ev şehrin merkezinde ama sobalı ve çngeneler mahallesinde, küçük gördüğümden değil ama buralarda 400 e de çok güzel dairelerde oturabilir, maaşı var sonuçta, okuldan çıkınca öğrenci görmek istemediği için okula yakın istemiyormuş,
Bir tarafta ailemin baskısı, bir yandanda hala unutamadığım çok sevdiğim eski erkek arkadaşımın evlendiğini duyunca, artık bende yoluma bakıyım dediğim anda o çıktı karşıma, birçok şeye sorun olmaz dedim ama şimdi düşünüyorumda bizim benzeyen bir yönümüz yok, bitirsem 2 ay görüştüm, okullar açılınca yüzyüze nasıl bakıcaz, devam etsem artık söz nişan bişeyler istiyor,

kararsızım, kendi kendime herkesin evliliği mükemmel değil yap bir başlangıç diyorum, sonra cesaret edemiyorum, karşımdaki insan efendi biri, çektiği sıkıntılar fazlasıyla olgunlaştırmış, belki bana değer verecek biri ama ben hayatın toz pembesindeyim, hayallerim var ama o çok inanmıyor böyle şeylere, sanki heves ve heyecanı yok hayata karşı, karamsar,

1-Maddiyat önemli ama aşılamayacak bir sorun değil, önemli olan 3 kuruş kazanıyosa onu seninle paylaşması çok zengin cimrileride biliyoruz sonuçta...

2-Adamın hayatta bir tek babası var kardeşleri hayırsız,bakmasın da napsın biraz empati yapmalısın.Ayrıca annesiz adamlar eşlerine ailesine daha bağlı oluyo ailenin kıymetini daha iyi biliyo kaynanan olmayacak adamın varı yoğu sen olcaksın bu çok büyük bir artı bence

3-O durumu yaşamayan bilemez görüşmemesi çok mantıklı

4-Bu konuda sen yardımcı olabilirsin ama bende içten gelerek yapılması taraftarıyım bu işler zorla olmaz Allah ile onun arasında olan birşey

5-Bir erkekten çok şey beklemicen :))

6-Kardeşleriyle arası kötü olduğu için bahsedecek ortam olmamıştır eninde sonunda tanışırsınız bi şekilde kafaya takmaya gerek yok.

7-Bir tarafta ailemin baskısı, bir yandanda hala unutamadığım çok sevdiğim eski erkek arkadaşımın evlendiğini duyunca, artık bende yoluma bakıyım dediğim anda o çıktı

hmmmm işte son madde herşeyin kilidi işte

yukarda saydığın bahaneler bu yüzden

hala eski sevgilini unutamamışsın

o yüzden kimseye bulaşma ve kimseye haksızlık etme derim

önce sen duygularından arın sonra yoluna devam et

kimseyi üzme üzülme :))

tabi ki kimsenin hayatı 4 4lük değil
ama bu kişiyle evlenirseniz bu saydığınız zorluklarla başedebileceğinizi sanmıyorum

Diğerlerini geçtim
37 yaşında adam tek yaşamasına rağmen fırının nasıl çalıştığını bilmiyorsa ben ondan çokta bişey beklemem yani

açıkçası ben çoktan elemiştim. bence sizde kararsızlıktan ziyade bu kişiyi istemiyorsunuz. hep eksi yönlerinden bahsetmişsiniz.

her şey bi tarafada allah korkusu olmayan insandan hayır gelir mi? çocuklarına iyi baba olur mu? bilmiyorum.aile desen düzen yok.ilerde size para için baskı yaparlarsa huzurunuz kalmaz babanın bakımıda size kalırsa herşey çok yorucu olur. yemek mutfak işleri önemli değil yapmak istemeyebilir.ama bence iyi düşünün.evlilik bu...

4 5 ve 7:KK19::KK19::KK19::KK19:

bu adam hayattan bezmis nefes alıyor sadece verdigi bahane çok saçma o ne ya çocuk görmek istemedigimden orda oturuyorum falan.cnm bu adam ölmüş diriltmeye gücün varsa adamda dirilirse e bide üstüne seversen olur ama yoksa hiç bulaşma ne insanlar var yıllarca görüsüp ayrılıp arkadaş oluyor ayrılırsan yüzyüze bakmazsınız olur biter

sorunlu bi kişilki bu saydığınız maddlere göre bence yaşınız kaç olursa olsun evlenmek için evlnmeyın sizde mutlu değilsiniz zaten belliki hiç zolamayın nasipse evlilikte olur ama bu kişiden hayır beklemeyın

Sakın evde kaldım psikolojisine girip aklına hiç yatmayan bir evlilik yapma arkadaşım. Benim de yaşım genç değil ama sigara içen birisine bile asla evet demiyorum hala, çünkü kendimi biliyorum; kaldı ki bu senin anlattığın kişi ile hayat görüşünüz bile farklı. Öğrenci görmek istemiyorum ne demek, yaptığı mesleği bile sevmiyor o zaman. Kardeşleri gezsin o ödesin bir de? Hadi şefkat ile babasını, küçükleri sahiplenmesi güzel de gerektiği zaman hayır diyecek kadar kişiliği oturmamış gibi geliyor senin bu anlattıklarından.

Çevremizden etkileniyoruz, ama bak bizim ile ailelerimizin jenerasyonu bir değil. Onlar hep erkek diye başımda dursun, eve para getirsin yeter mantığında. Bundan mahrum olanı eksik, zavallı görüyorlar. Senin için de bu yeterli mi peki? Yoksa olucaksa gönlüme göre olsun, gözüme batacak, huzurumu bozacak biriyle olmaktansa ben kendi kendime de hayatın tadını çıkarırım diyebiliyor musun?

Her yönden aranızda büyük farklar var. Yaşım geçiyor diye strese girip yanlış adımlar atmayın.
Bir arkadaşım yaşım geçiyor diyerek acele bir evlilik yaptı, maalesef 10 ay sonra boşanma kararı aldı.

Aslında durumu çok iyi analiz etmişsiniz,geriye karar vermek kalmış
Dini yönden eşler birbirine denk olmalı,aynı evde yaşayınca göze daha çok batıyo bazı şeyler,birde çoğu şeyi insan eşiyle beraber yapmak istiyor mesela bu bir umre de olabilir beraber yürüyüşe çıkmak alışveriş yapmak,gezi turlarına katılmak olabilir,eşiniz bunlardan hoşlanmıorsa istediğiniz kadar saygı duyun ama bi müddet sonra paylaşacak bişeyiniz kalmayabilir

Kısaca kendınızı '' Yakmayın ''
Bu adamdan bırakın eş,hayat arkadası cacık bıle olmaz..
Herseye bahane bulan , pasif hayat baglarını koparmış bırıyle mı omrunuzu gecırıceksınız yazık değil mi size..

Canım kırılabilirsin belki ama ben hiç iyi bakmadım bu ilişkiye. Gelecek vaat etmiyor gibi geldi bana. Evlenmeden önceki sorunlar evlendikten sonra bitmez bilakis kat kat artar. Bir erkek değişmez. Göze alabiliyorsan yani... Eski erkek arkadaşın evlenmiş diye kendini evde kalmış görme. Hayırlısıyla biri bulunur bu adam olmak zorunda değil...

maddeler tartışılır ama ben yazdıklarınızda şunu gördüm nşa'da yüzüne bakmayacağınız adama yaşınız geçtiği için elimden kaçırmasam mı şeklinde yaklaşıyorsunuz.

yaşınız kaç bilmiyorum fakat bana göre evlilik için ideal yaş diye bir şey yok herkes kendi için doğru zamanda evlenmeli bu biri için 25tir diğeri için 35. evlenmiş olmak için evlenmek insanın hayatında kendine yapıp yapabileceği en büyük kötülük olsa gerek.

mahalle baskısı yüzünden kendinizi ateşe atmayın, mutlu olacağınız biri elbet vardır yoksa bile insan yalnız da mutlu olabilir bir başkasıyla mutsuz olmaktansa yalnız ve mutlu olmayı tercih ederdim şahsen. bu adam size göre değil belli ki, okulda ne olur diyorsunuz bir sorun oalcağını sanmam ben de öğretmenim bizim okulda da böyle çiftler vardı. çok doğal bi süreç evet millet konuşuyor bir süre ama unutulup gidiyor sonra. olmadı tayin istersiniz ama dediğim gibi sorun çıkacağını sanmıyorum.

öncelikle konumu okuyan ve fikir veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, o kadar zor durumdayım ki, bunları anlatıp konuşabileceğim kimse yok,

yorumları okudum tek tek hatta birkaç kez, bazen insan kendi göremiyor, bir ay önce ben bunların hiçbirini göremiyordum, ama şimdi çok daha farklı, ama ne yapıcağımı da bilemiyorum,bu arada 32 yaşımdayım , babamla çok önceden birkaç kez tartıştık evlilik konusunda,

Bir keresinde ben tesettürlü değilim ve çalışıyorum , bana zengin bir koca bulsan kapan dese kapanırsın, çalışma otur evinde desen oturursun dedi, ki ben mesleğimi çok seviyorum, babamın para için benim bunları yapabileceğimi düşünmesi çok zoruma gitti,

Bir başka seferde hiç unutmuyorum babalar günü, hediyemizi verdik açmadı, erkek kardeşim var o da bekar, ikimizede beni UTANDIRDINIZ dedi, ikinizde evlenmiyorsunuz dedi, annemin seçtiğiyle kardeşim evlenmeliymiş, sorun olurmuş her evlilikte zamanla alışılır gidilirmiş, ve daha bir sürü şey saydı, ne erkek arkadaşım oldu, ne sevgilim oldu şimdiye kadar, sokaklarda gezen biri değilim, yani ailemi utandıracak bişey yapmadım şimdiye kadar, bu sözler çok ağırıma gitti, babamla iletişimim çok çok azaldı, öyle sohbet falan yok aramızda

ve ben bunları unutamıyorum bu karşıma çıktığında da ne olursa olsun evet deyip evlenicem dedim, ilk başta tek sorun maddiyat gibiydi, bunu hiç umursamadım, değer versin, kıymet bilsinde ikimizde çalışır kazanırız dedim, ama konuştukça farklı şeyler ortaya çıktı,

babasının resmini gördüm facede hiç şirin biri değil, yıllarca ailesine sahip çıkamamış, bütün yükü oğlunun üstüne yüklemiş, ve ben o adamla aynı evi paylaştığımı düşünemiyorum, (babam ayrı evde yaşayacak desede inanmıyorum yaşlı bir adam ayrı bir evde yaşamasıda uygun olmaz,)

karışık kafam hemde çok, olmaz dediğimde öncelikle evde babamla yaşıyacağım tartışmaları düşünüyorum, geçen kış o kadar bunalttı ki evlilik konusunda her gece saatlerce ağladığım olurdu, hatta intihar etmeyi bile düşündüm, 3-4 ayda yaklaşık 10 kilo verdim, bu sadece stresden şimdide hiçbişey yiyip içemiyorum artık, midem hep kasılıyor,

ne olur dua edin bana da, bazen kısmetim mi kapalı diyorum, olacak gibi oluyor sonra sorun çıkıyor hep olmuyor,

Ya canim cok uzuldum, bir de evde bu kadar agir mi konusuyorlar sana, hem de baban! Ne cahilce bir tarz ya, yarin iki cocugunla donsen bu babami kucak acacak sana? Guzel arkadasim, inan hersey insan beyninde bitiyor, sen umursamazsan kimse seni sade lafla uzemez. Yok yapamiyorsan baska bir sehire tayinini iste, kendi hayatini yasarsin. Bu dunyaya bir yasam hakkimiz var, babamin dirdirindan kurtulucam diye yanlis bir adama tutunma. Baban utansin asil, evladini daim sevgiyle sarmak yerine, boyle laflar ettigi icin. Sen onu utandiracak hic birsey yapmadin, cevrende de kimse oyle dusunmuyordur. Arada mutlaka sen ne zaman evleniyon diye konusan olur, napicaksin, dizilerden baska aksiyon yok bu insanlarin hayatinda, bugun sana bana, yarin capraz komsuya saracak elbet. Yoksa bizi dert edip, gercekten dusundugunden degil.

Günlerdir kaybettim yine uykularımı, konu evlilik, ailem evlilik konusunda çok baskı yapıyor ve bende istiyorum evlenmeyi yaşıma göre geç bile kaldım ama nasip olmuyor istediğim gibi,
Okulumdan bir öğretmenle görüşüyorum 2 aydır ama kafam karışmaya başladı,
1.benim maddi durumum çok iyi ,onun maddi sorunları var, bunu biliyordum ve sorun değil dedim, yıllarca abileri hesapsızca harcamış, tatillere gitmiş, bu ödemiş borçlarını ve ne ev ne araba hiçbirşey sahibi olamamış bu yüzdende çok yakın değil kardeşler arası, samimi olsam para isterler diyor,
2. annesini küçük yaşta kaybetmiş,babasıyla yaşıyor, 2 erkek, 2 kız kardeş var ama hiçbiri babayla ilgilenmiyor, 1 erkek yurt dışında, diğeri ilgilenmiyor, bir hafta on günlüğüne kızlarının yanına gidip geliyor, hepsi şehir dışında,
( evlenirsek babasının yalnız yaşayabileğini ama kendisinin bakımıyla ilgilenebileceğini söyledi, tamam dedim, ama sonra babasının 73 yaşında şeker-tansiyon ve böbrek hastası olduğunu öğrendim, babanın bakıma ihtiyacı var nasıl yalnız bırakacaksın dediğim zamanda ne yapabilirim ,sen bir çözüm söyle diyor, her kardeşte 2-3 ay kalsın dedim, yol var yaşlı adam gidip gelmesi kolay değil diyor ) kafam karıştı
3.hiçbir akrabası ile görüşmüyor, zamanında maddi sıkıntı çekmişler, akrabalarıda bunları küçük görmüş, o yüzden görüşmüyormuş hiç mantıklı gelmiyor,
4.inanç anlamında cuma namazlarına gitmiyor ve oruç tutmadığını söyledi, inanç özgürlüğü vardır karışamam dedim, ama ben kuran okuyorum, namaz kılıyorum, dua ediyorum, sana karışmam ne istersen yap ama sende bana karışma diyor, bu içten gelecek birşey diyor, 37 yaşında ama namaz dualarını bilmem diyor, annene bir yasin oku gönder dedim Ramazanda, bilmiyorum okumayı diyor, öğren dedim, aslında arapça biliyormuş okulda öğrenmişde, kuran okumamış,
5.ne zaman arasam evdeyim sıkılıyorum diyor, yemek yap diyorum kendine uğraşacak bişeyler bul diyorum ben yapamam beceremem diyor,bir çorba tarif ettim nerdeyse on beş yıldır bekar yaşayan biri bir çorba yapamaz mı, fırını varmış, yufkadan börek yap dedim, nasıl çalışacağını bilmiyorum diyor, (bende yerimde duramam, kurslara giderim, beceremem yapamam diye bişey yoktur bizim evde, bir olmaz iki olmaz üçüncüsünde olur ) ama o denemeye bile korkuyor, tek başıma uğraşmaya değmez diyor
6. ben kız olduğum halde çevremdekilere bir arkadaşım var diye ondan bahsettim ama o ne ablalarına ne de babasına benden bahsetmemiş ,neden bahsetmedin benden diyorum sen bana evet de gerisi kolay diyor, babanla tanışmak istiyor ailem dedim, ancak kız istemede gelir evinize dedi, senle tanıştırıyım parkta dışarda diyor,
7. yaşadığı ev şehrin merkezinde ama sobalı ve çngeneler mahallesinde, küçük gördüğümden değil ama buralarda 400 e de çok güzel dairelerde oturabilir, maaşı var sonuçta, okuldan çıkınca öğrenci görmek istemediği için okula yakın istemiyormuş,
Bir tarafta ailemin baskısı, bir yandanda hala unutamadığım çok sevdiğim eski erkek arkadaşımın evlendiğini duyunca, artık bende yoluma bakıyım dediğim anda o çıktı karşıma, birçok şeye sorun olmaz dedim ama şimdi düşünüyorumda bizim benzeyen bir yönümüz yok, bitirsem 2 ay görüştüm, okullar açılınca yüzyüze nasıl bakıcaz, devam etsem artık söz nişan bişeyler istiyor,

kararsızım, kendi kendime herkesin evliliği mükemmel değil yap bir başlangıç diyorum, sonra cesaret edemiyorum, karşımdaki insan efendi biri, çektiği sıkıntılar fazlasıyla olgunlaştırmış, belki bana değer verecek biri ama ben hayatın toz pembesindeyim, hayallerim var ama o çok inanmıyor böyle şeylere, sanki heves ve heyecanı yok hayata karşı, karamsar,

Aşık mısın bu adama ?

Şartlar ortada arkadaşım..
yaşım küçük değil diyorsa ölç tart biç kararını ver..

Bence ilk başta düşünmen gereken şu:
büyük ihtimalle babası ölene kadar sizle yaşayacak..(Alllah uzun ömür versin) kardeşlerdn hayır yok anlaşılan..Kayınbabayla yaşamaya hazır mısın? ilk başta bunu düşün..
Diğerleri zamanla rayına girer..yani bir erkeğin çorba yapamaması sorun değildir..evlenince sen yapacaksın zaten..kaç erkek yemek yapıyor ki evlenince?

dini konularda sana kalmış..namazında niyazında orucunda bir koca istiyorsan zaten olmaz , ama değişir mi bilemem..

şu an oturduğu mahale neden sorun onu anlamadım..evlenince iyi bir yerden tutarsınız..

ama benin asıl kafamı kurcalayan şu::26:

sen sanki evlenmiş olmak için bu adamla evlilik düşünüyorsun..:26:aşk zaten yok, mantığına da uymayan bir sürü madde yazmışsın..

o halde neden bu adamı düşünüyorsun ki?:26:

evlilik bu oyuncak değil..

bence sen de istemiyorsun ama evleneyim de iş olsun..modundasın sadece..ama yanlış.

X