• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım varrr..

Thes ise saff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
229
184
53
37
Slm kk nın hamarat hanımları

haftaya görümcem eşi çocukları ve kvdeler bana gelecekler 2 gün kalacaklar büyük ihtimal

şimdi beni aldı bir telaş temizlik yemek nasıl yapacam

mesela şimdiden başlasam camları falan silsem haftaya kadar kitlenir mi??

birde ne yemek yapacam geldikleri gün aklımda bir tek yaprak sarma var başka bir şey bulamadım

bana akıl verirmisiniz hem temizlik konusunda hemde yemek menüsü belirleme konusunda şimdiden teşekkürler

Fırında tavuk patates şehriyeli pirinç pilavı cacık salata tatlı

Mantı ve tatlı

Sarma çorba borek ve tatlı

İstediğiniz yemeği yapın bu sıcakta çok yenmiyor zaten

Cam silme perde yıkama duvar silme gibi işlemleri şimdiden yapın
Yemekleri sabah erkenden veya bı gece önceden yapın ilk gün telaş olur çünkü ısıtır yersiniz

Toz alma yer silip süpürme balkon yıkama WC yikamayida bı gün önceden yaparsınız

Gazaniz mübarek olsun kolay gelsin :KK66:

Fırında tavuk patates şehriyeli pirinç pilavı cacık salata tatlı

Mantı ve tatlı

Sarma çorba borek ve tatlı

İstediğiniz yemeği yapın bu sıcakta çok yenmiyor zaten

Cam silme perde yıkama duvar silme gibi işlemleri şimdiden yapın
Yemekleri sabah erkenden veya bı gece önceden yapın ilk gün telaş olur çünkü ısıtır yersiniz

Toz alma yer silip süpürme balkon yıkama WC yikamayida bı gün önceden yaparsınız

Gazaniz mübarek olsun kolay gelsin :KK66:
Teşekkür ederim

bende bir telaşlanıyordum eski konularımdan bakabilirsiniz artık hiç tkmıyorum gelmelerinden bir gün önce genel temizlik yapıyorum sil süpür toz al ortalık topla banyo tuvalet ev mis zaten gelince yemek falan birlikte yapılır kasmayın bukadar bi akşamdan önce yol yorgunulardır diyip aparatif yemekler yapqabilirsiniz. şahsen bene camları kayınpederime sildiriyorum çok rahat oluyor :temizlik::temizlik::KK71::KK71:

Temizligi simdiden halledin sebze corbasi islim kebabi barbunya pilav salata bir menu olabilir

bende bir telaşlanıyordum eski konularımdan bakabilirsiniz artık hiç tkmıyorum gelmelerinden bir gün önce genel temizlik yapıyorum sil süpür toz al ortalık topla banyo tuvalet ev mis zaten gelince yemek falan birlikte yapılır kasmayın bukadar bi akşamdan önce yol yorgunulardır diyip aparatif yemekler yapqabilirsiniz. şahsen bene camları kayınpederime sildiriyorum çok rahat oluyor :temizlik::temizlik::KK71::KK71:
Ayy ne hoş kayınpederin cam silmesi rüyamda bile göremem galiba :KK70:

Ay boş ver ya takılma bu kadar :) Yağmur falan yağmazsa öyle kolay lekelenmez camlar. Çorba yapacaksan en risksizi mercimek çorbası ya da şehriye çorbası. Ana yemek sulu köfte, islim kebabı, musakka falan yaparsın. Ana yemek yanına pilav ya da makarna. Yaprak sarma cacık salata ana yemek pilav yeter zaten. Tatlı yerine karpuz kesersin :) Sıcakta pek bir şey yenmiyor zaten.

biraz rahat olun.
sonuçta sizin için geliyorlar evi köşe bucak temizlik teftişi için değil.
genel temizlik dışında
kimse için cam ,hali
dip köşe ugrasamam.
normalde nasıl yapıyorsanız öyle yapın.
yemek olarakta fırında tavuk patates kurtarıcı yemektir.pilav çorba
cacık üstüne de karpuz kesin bitti gitti:))
kolay gelsin.

biraz rahat olun.
sonuçta sizin için geliyorlar evi köşe bucak temizlik teftişi için değil.
genel temizlik dışında
kimse için cam ,hali
dip köşe ugrasamam.
normalde nasıl yapıyorsanız öyle yapın.
yemek olarakta fırında tavuk patates kurtarıcı yemektir.pilav çorba
cacık üstüne de karpuz kesin bitti gitti:))
kolay gelsin.
Teşekkür ederim :KK52:

Ay boş ver ya takılma bu kadar :) Yağmur falan yağmazsa öyle kolay lekelenmez camlar. Çorba yapacaksan en risksizi mercimek çorbası ya da şehriye çorbası. Ana yemek sulu köfte, islim kebabı, musakka falan yaparsın. Ana yemek yanına pilav ya da makarna. Yaprak sarma cacık salata ana yemek pilav yeter zaten. Tatlı yerine karpuz kesersin :) Sıcakta pek bir şey yenmiyor zaten.
Teşekkür ederim :KK52:

temizliği halledin. kıyı bucak yapacaksanız.
balkon yıkanır-perdeler yıkanır-camlar silinir
dip bucak süpürüp silinir- toz alınır. silinebiliyorsa koltuk sandalye silinir.
banyo tuvalet temizlenir.
mutfağı ayrıca yapabilirsiniz.

anladığım kadarıyla iyi ağırlamak istiyorsunuz.

onlar gelmeden yapabilecekleriniz;
börek sarıp buzluğa atın.
kek yapın.
zamanınız varsa sütlü tatlı olabilir.
(hazır damla sakızlı muhallebi veya tavukgöğsü kalabalığa göre 2-3 paket tepside üstüne fındık)
çoluk çocuk varsa mısır haşlayın düdüklüde.
bunlar ara öğün olur iyi olur.
kavun karpuz alın.

herkes önermiş
tavuk-patates/pilav/salata/cacık
patlıcan alternatifleri kebap/musakka/karnıyarık yanında pilav makarna veya püre
patates-patlıcan-domates-biber-kuşbaşı et fırında pişirin

kalabalıkta sarma zahmetine girmem ben.
ha iyi yaparım severler diyorsanız o ayrı.

meze olarak cacık/yoğurtlu havuç/yoğurtlu semizotu/mantar sote veya fırında mantar
çeşitleri arttırabilirsiniz.veya fazla geldiyse sınırlandırabilirsiniz.

Temizlik konusunda uzman değilim ama yemek için bence 2 çeşit etli, 1 tane zeytinyağlı pilav çorba salata tatlı yeterli.

Bence kürdan kebabı, tavuklu Manisa kebabı, pirinç pilavı, zeytinyağlı fasulye, yoğurt çorbası ve çoban salata. Hem gösterişli oluyor, hem de lezzetli bir menü.

temizliği halledin. kıyı bucak yapacaksanız.
balkon yıkanır-perdeler yıkanır-camlar silinir
dip bucak süpürüp silinir- toz alınır. silinebiliyorsa koltuk sandalye silinir.
banyo tuvalet temizlenir.
mutfağı ayrıca yapabilirsiniz.

anladığım kadarıyla iyi ağırlamak istiyorsunuz.

onlar gelmeden yapabilecekleriniz;
börek sarıp buzluğa atın.
kek yapın.
zamanınız varsa sütlü tatlı olabilir.
(hazır damla sakızlı muhallebi veya tavukgöğsü kalabalığa göre 2-3 paket tepside üstüne fındık)
çoluk çocuk varsa mısır haşlayın düdüklüde.
bunlar ara öğün olur iyi olur.
kavun karpuz alın.

herkes önermiş
tavuk-patates/pilav/salata/cacık
patlıcan alternatifleri kebap/musakka/karnıyarık yanında pilav makarna veya püre
patates-patlıcan-domates-biber-kuşbaşı et fırında pişirin

kalabalıkta sarma zahmetine girmem ben.
ha iyi yaparım severler diyorsanız o ayrı.

meze olarak cacık/yoğurtlu havuç/yoğurtlu semizotu/mantar sote veya fırında mantar
çeşitleri arttırabilirsiniz.veya fazla geldiyse sınırlandırabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim çok güzel fikirler verdiniz

Temizlik konusunda uzman değilim ama yemek için bence 2 çeşit etli, 1 tane zeytinyağlı pilav çorba salata tatlı yeterli.

Bence kürdan kebabı, tavuklu Manisa kebabı, pirinç pilavı, zeytinyağlı fasulye, yoğurt çorbası ve çoban salata. Hem gösterişli oluyor, hem de lezzetli bir menü.
Çok teşekkür ederim

T Thes ise saff panik yapmayın :)
Temizligi bi bayanla da çözersiniz.

Benin kurtarici menüm: Karnıyarık pilav cacık üçlemesi :) yanina bir de tatlı.. karpuz meyve.. 2 cesit de zeytinyağlı tamamdır. Gunlere göre, zeytinyağlılardan Enginar, sarma, barbunya, biber dolma, pazı sarma, taze fasulya, bruksel lahana, vs yapabilirsin..

Corba sicakta icilmiyor zaten. Soğuk corba yapabilirsin bugdaylı.. Serin serin mis gibi gider. Yanına da kıymali bezelye pilav ikilisi.. Veya bakliyat pilav salata gibi birseyler yapabilirsin..

Back
X