Fikirlerinize ihtiyacım var

veronika_nika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
1.088
953
Kızlar dert degil ama ilgili bolume konu acsam da orda kimse yok o yuzden burdan daha çok fikir alirim diye konuyu buraya actim.
Biz esimle birlikte onumuzdeki yil subat tatlinde ya da yaz tatilinde yurtdisi turlarina katilmayi dusunuyoruz. Prag,viyana,budapeste turunu dusunduk butcemize daha uygun olacagi icin.

Sizden şu konularda fikir almak istiyorum

1)daha once orta Avrupa turuna katilanlar acaba hangi mevsimde gitmek daha iyi olur. Kisin daha ucuz yazin daha pahali ama kisin giders3k cok sey kacirirmiyiz

2) memnun kaldiginiz yada "asla bulaşma" dediginiz tur sirketleri varmi

Biz önumuzdeki ay turu satin alip taksit taksit ödemek istiyoruz. Iyice arastirmak istedim cunku ilk kez yurt disina cikacagiz ve ikimizde özel sektorde calisan belli maasi olan insanlariz yani birseylerden kısıp bu tatile cikacagiz, paramiz bosa gitsin istemiyoruz. Simdiden tesekkurler kizlar.

orta avrupa turuna gitmedim ama bir sonraki hedefim kendisi :)

tatil.com'la italya ve paris-benelüx turuna gittim, memnun kaldık genel olarak.
birine mayıs sonunda birine temmuz sonunda gitmeme rağmen ikisinde de yağmur yağdı, italya'da her gittiğim şehirde vardı, paris'te de 3-4 gün yağmurluydu, baya bi üşüdüm temmuzun sonu olmasına rağmen.

prag-viyana için ben olsam kışı tercih ederdim, hatta vizeyi uzun verselerdi bu kış bile gözümü karartmıştım :))

ekstra turlar çok oluyor, maliyeti hesaplarken onu da göz önüne alın mutlaka.

Aslinda italya yi da parisi de dusunduk ama orta avrupa daha uygun olunca bir de ilk olunca ordan baslayalim dedik. Cok tesekkurler siteyi inceleyecegim:)

Aslinda italya yi da parisi de dusunduk ama orta avrupa daha uygun olunca bir de ilk olunca ordan baslayalim dedik. Cok tesekkurler siteyi inceleyecegim:)
orta avrupa da çok güzele bence, gidenler çok beğeniyor.
bu arada tatil.com paketin satıcısı oluyor.
daha büyük şirketler turları düzenliyor.
mesele gittiğimiz turda jolly vs. başka firmalardan gelenler de vardı.
hatta rehberimiz ets ve kappa tur dışında mıydı neydi diğer firmaların paketi sattığını, organizasyonu yapmadığını söylemişti.

Yaa o zaman ets den de alsak olur ilk oraya baktim çünkü. Çok teşekkürler

İtalyaya kışın gitmeyin. İtalyanın tadı güzel havada çıkıyor, ilkbahar-sonbahar gidin derim.

Orta Avrupa bence kışın iyi fikir dek getirirseniz yılbaşı ve öncesi derim. Christmas pazarı, süslemeleri iyi oluyor. Yalnız hava çok çok soğuk oluyor , bere eldiven vs ihmal etmeyin :)

Olursa en erken şubat tatilinde olacak ögretmenim çünkü. Çok çok teşekkürler

Budapeşte,Viyana,Prag turuna eylül ayında gittim ama acayip soğuktu,iliklerime kadar üşüdüm,şal bere almamıştım yanıma oradan temin ettim. Ekim ve sonrası düşünürseniz kalın giysiler alın muhakkak yanınıza.
Jolly tour ile gitmiştim herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Ekstralar var,onlar içinde bütçe ayırın derim zira genelde uzak oteller tercih ediliyor ,kendi imkanlarınızla gezmek bu anlamda sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
Yanınızda hafıza kartı alın ekstra,telefon,fotoğraf makinesi için biz oradan temin etmiştik çok güzel yerler var bol bol fotoğraf çekmek istiyor insan. Özellikle Hundertwasserhaus çok güzeldi. Orada bol bol fotoğraf çekmiştik.
Iyi tatiller dilerim

Jolly turu hemen inceliyorum çook tesekkurler önerileriniz icin

İlkbahar ya da sonbahar tercihimdir fakat şubat ayında da sıkı giyindikten sonra gayet keyifli bir tatil olabilir.
Etsyi turlar konusunda öneririm.
Bir de bu tarz turlara kesinlikle büyük valizle gitme 1 haftada 3 şehir 3 otel değiştirileceği için çok yorucu olabiliyor.
Zaten sürekli kalın montla gezeceğin ve tüm gün dışarda olacağın için buna göre ayarlayabilirsiniz valizinizi.

Evet orta boy valiz iki kisi icin yeterli olur sanirim. Teşekkürler

Biz kendimiz gezmiştik Prag viyana budapeşte bratislava çok yakın yerler zaten otobüsle 4 5 saat sürüyor araları. Hatta zamanımız olsaydı hırvatistana da uğrayacaktık ama nasip değilmiş. Haziran sonunda gitmiştik ve inanılmaz sıcaktı, biz çok memnun kalmıştık. Belki baharda daha iyi olabilir. Kışın çek cumhuriyetinin bazı yerlerinde dondurucu soğuk olduğunu söylüyordu orda okuyan arkadaşlarımız. Turla gidecekseniz zaten konaklama yol vs onlar ayarlar, yemek müzeler vs siz ödersiniz. Ben olsam çok fark ettirmiyorsa yazın giderdim, gezmesi rahat oluyor, kışın bot kaban vs ağırlık yapıyor çünkü.

1300,1500 bi fark var arada biz de kararsiz kaldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…