- 25 Kasım 2020
- 162
- 476
- 18
- 31
benim 6 yıllık bir ilişkim var evlenme teklifi aldım her şey güzel tıkırında ama son 2 yıldır okullarımız bitti memleketlere döndük ilişkimiz de mecburen uzak mesafe ilişkisine döndü. virüs yüzünden 3 aydır da görüşemiyoruz. kıskanma güvensizlik gibi bi sorunum yok ama bu mesafelerle de başa çıkamamaya başladım. mühendisim yaşadığım şehirde tatmin edici bir iş bulamadım sanayi yok çünkü en son çalıştığım işten de ayrıldım asla tatmin etmiyordu. o şuan istanbulda ben aşırı küçük bir şehirdeyim. istanbulda işe başlamayı düşündüm ama pandemi döneminde cesaret edemedim. ingilizcem var fransızca öğreniyorum virüs olmasa istanbulda iş bulmakta zorlanmayacağım aslında ama özel sektörden de yoruldum. akademiye yönelmek ya da kpss çalışmak gibi planlarım var. siz tebcürebeli kadınlardan 2 konuda fikir istiyorum birincisi erkek arkadaşım evlenince 2 yıl çalışmana gerek yok diyor. kpss çalış ya da yüksek lisans yap sonra ya memur olursun ya doktoraya başlarsın diyor. benim de aslında gelecekten beklentim bu yönde ama ben 2 yıl eve maddi katkı sağlamamayı kabullenemem gibi geliyor. hem çalışıp hem yüksek lisans ve kpss de çok olurlu durmuyor. sizce ne yapmak mantıklı? ikinci de başlıkta da belirttiğim gibi mecburen farklı sehirlerdeyiz erkek arkadaşımla ama ben bu uzak mesafe olayını aşamıyorum çok zor geliyo mutsuz oluyorum özlüyorum bazen de sanki uzaklaşıyorum bunu nasıl aşabilirim ne yapabilirim.