• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce.......

kralicetaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
937
1.031
33
Son bir kaç aydır aklımı kurcalayan bana kendimi hem kötü hissettiren hem sürekli çift taraflı düşünmemi gerektiren bir konu var.
5 yıllık bir iliskim var. Düzenli bi hayatım yolunda giden sakin huzurlu bi iliskim, her zaman yanımda hayatımda bana destek olan bi erkek arkadaşım. Çok şükür bu anlamda bi sorunum yok, bütün meselede burada baslıyor galiba cünkü gel-git aklım muhtemelen bu ilişki için bi takım sorunlar çıkarmama sebep olucak.
Üniversitede maliye okuyorum. Bu bölümü çok isteyerek yazdım. Lisanstan sonra yükseklisans yapmak, mali müşavir olmak gibi bir takım isteklerim vardı kendi adıma. Bu konuda yolumu açıcak herşeyinde arkasından gittim. Fakat babam bu kariyer planlarımın çok dışında olan idari hakimlik mesleğini ısrarla aklıma yerleştirmeye uzun süredir çalışıyordu ve sanırım ne yazıkki son bir kaç aydır bu konuda biraz başarılıda oldu. Aklım karıştı kafam bulandı. Kendimi Hakime hanım olarak düşündüğüm bi kaç hayal anıma dahi denk geldim. Hakimlik sınavlarına mı hazırlansam ki diye düşünürken çalışma kitapları ve bununla ilgili dershaneleri/kursları araştırırken buldum kendimi. Ama bu benim için hiçte iyi olmadı.
Bilmeyenler için belirtmek isterim hakim/savcı olan kişi şayet bayansa, eş durumunu kullanamıyor. Yani Hakim olan ben olduğum için eşim benimle birlikte tayinimin çıktığı yerlere gelmek zorunda kalıyor.
Fakat benim erkek arkadaşımın bulunduğumuz şehirde yerleşik bir hayatı ve devlet dairesiyle/tayinle uzaktan yakından alakası olmayan kendine ait bir şirketi var.
Mali müşavirlik/Yüksek lisans gibi bir takım şeyler istediğim dönemde sürekli bunlarla ilgili yaptığım stajlar/yurtdışı dil eğitimleri gibi bir çok dönemimde bana çok yardımcı oldu, yanımda oldu, destekleyici oldu.
Şimdi ise yaşadığım bu hakimlik takıntısı beni çok zor durumda bırakıyor çünkü bu ilişkinin hakim olursam herhangi bir şekilde devam etme ihtimali yok. Tayinim çıktığında benimle birlikte gittiğim yerlere gelebilicek bir eşim yok. Yerleşik hayatı olan bi adam var karşımda.
Kendimi çok suçlamaya başladım, onu seviyorum bunun için fedakarlık yapmalıyım neden sürekli yeni şeyler çıkarıyorum ben şimdi diye kendime kızıyorum, biyandan da hakim olmanın güzelliğini aklımdan çıkaramıyorum. Ne yapmam ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Mecburen ilişkimde de ileriye dönük düşünmek durumundayım seneye mezun oluyorum, sorunsuz güzel bi ilişkim var absürd bir durumla karşılaşmadığımız sürece biticek bir ilişki değil. Yıllar sonra adamın karşısına geçip iyiyiz güzelizde hakimliği kazandım ben sende gelemiceksin benimle kusura bakma ayrılalım madem dicek halimde yok. Ay deliricem ya. Yaktın beni baba!!!!!!!!!! İçim sıkılıyo, siz benim yerimde olsanız ne düşünür ne yapardınız?
Parça parça anlattım kusura bakmayın lütfen toparlayamıyorum konuyu bu aralar iyice kafam allak bullak çünkü. Ne diyeyim...

kaç yaşındasın şu an?
üni biter bitmez evlenmeyi mi düşünüyorsun ki?
hakimliğin mecburi hizmet süresi ne kadar?
sen hayalinin peşinden koş bir bakalım belki sınavı kazanamayacaksın..
belki farklı şartlar oluşacak..
tut ki hakim oldun ve evlendin mecburi hizmeti tamamlayana kadar idare edersiniz bir şekilde..evlilik illa yapışık ikiz gibi yaşanmıyor şartlara göre yol yöntem bulunur..
oynamaya niyeti olan yerim dar demez..

kaç yaşındasın şu an?
üni biter bitmez evlenmeyi mi düşünüyorsun ki?
hakimliğin mecburi hizmet süresi ne kadar?
sen hayalinin peşinden koş bir bakalım belki sınavı kazanamayacaksın..
belki farklı şartlar oluşacak..
tut ki hakim oldun ve evlendin mecburi hizmeti tamamlayana kadar idare edersiniz bir şekilde..evlilik illa yapışık ikiz gibi yaşanmıyor şartlara göre yol yöntem bulunur..
oynamaya niyeti olan yerim dar demez..

24 yaşındayız ikimizde. Mecburi hizmetten sonra da onun bulunduğu şehire dönemicemki. Bütün mesele birkaç yıllık mecburi hizmetten ibaret olsaydı keşke. Bir çok yere gidebilirim ve o benimle gelmek zorunda, eş durumu olayı yok çünkü.
Hemen evlilik düşünmüyoruz ama mezun olduktan 1 sene sonrası için düşünüyoruz. Bu süreç benim hayatımı düzene sokmam için ideal dedik. Kötü bi yönüm var, istediğim şeylerden vazgeçmek çok zor geliyor ve bu sefer birlikte ilerleyemicek iki farklı şeyi istiyorum. Bilemiyorum. Kullandığınız söz çok hoşuma gitti yalnız oynamaya niyeti olan yerim dar demez:))))))) teşekkürler:))))

Tayin konusunda kadin/erkek ayrimi yok bildigim kadariyla ,istisna bir iki meslek haricinde hakime tabi olunur,bu genel kuraldir.

Iliskiniz hakkinda yorum yapmak istemiyorum,fedakarlik yapip yapmamak sizin tasarrufunuzda ama ben genel olarak Iibf mezunlarinin idari hakim olmak hayallerine sicak bakmiyorum,neyse ki kontenjanlar cok dusuk.

Umarim babanizin yarattigi kafa karisikligi kisa surede gecer ve kendi hayallerinizi gerceklestirirsiniz.

Idari yargiyi sevmeme ragmen cok yuksek kapattigi icin yapamayacagimi dusunup adliden girdim sinava siz nasil bu kadar eminsiniz kazanacaginiza merakimi mazur gorun zira hic kolay degil idariyi kazanmak
Kazanin ondan sonra bu durumu sevgilinizle konusursunuz hicbir sey ideallerinizden onde olmamali.

Kariyer planını yaparken ben ne istiyorum diye sor kendine. Babam ne istiyor, sevgilim ne der diye değil. Ne malum iki gün sonra ayrılmayacağınız? Gerçekten hakim olmak istiyorsan ol, baktın ilişkin de devam ediyor ona o zaman bir çare bulursun.

Son bir kaç aydır aklımı kurcalayan bana kendimi hem kötü hissettiren hem sürekli çift taraflı düşünmemi gerektiren bir konu var.
5 yıllık bir iliskim var. Düzenli bi hayatım yolunda giden sakin huzurlu bi iliskim, her zaman yanımda hayatımda bana destek olan bi erkek arkadaşım. Çok şükür bu anlamda bi sorunum yok, bütün meselede burada baslıyor galiba cünkü gel-git aklım muhtemelen bu ilişki için bi takım sorunlar çıkarmama sebep olucak.
Üniversitede maliye okuyorum. Bu bölümü çok isteyerek yazdım. Lisanstan sonra yükseklisans yapmak, mali müşavir olmak gibi bir takım isteklerim vardı kendi adıma. Bu konuda yolumu açıcak herşeyinde arkasından gittim. Fakat babam bu kariyer planlarımın çok dışında olan idari hakimlik mesleğini ısrarla aklıma yerleştirmeye uzun süredir çalışıyordu ve sanırım ne yazıkki son bir kaç aydır bu konuda biraz başarılıda oldu. Aklım karıştı kafam bulandı. Kendimi Hakime hanım olarak düşündüğüm bi kaç hayal anıma dahi denk geldim. Hakimlik sınavlarına mı hazırlansam ki diye düşünürken çalışma kitapları ve bununla ilgili dershaneleri/kursları araştırırken buldum kendimi. Ama bu benim için hiçte iyi olmadı.
Bilmeyenler için belirtmek isterim hakim/savcı olan kişi şayet bayansa, eş durumunu kullanamıyor. Yani Hakim olan ben olduğum için eşim benimle birlikte tayinimin çıktığı yerlere gelmek zorunda kalıyor.
Fakat benim erkek arkadaşımın bulunduğumuz şehirde yerleşik bir hayatı ve devlet dairesiyle/tayinle uzaktan yakından alakası olmayan kendine ait bir şirketi var.
Mali müşavirlik/Yüksek lisans gibi bir takım şeyler istediğim dönemde sürekli bunlarla ilgili yaptığım stajlar/yurtdışı dil eğitimleri gibi bir çok dönemimde bana çok yardımcı oldu, yanımda oldu, destekleyici oldu.
Şimdi ise yaşadığım bu hakimlik takıntısı beni çok zor durumda bırakıyor çünkü bu ilişkinin hakim olursam herhangi bir şekilde devam etme ihtimali yok. Tayinim çıktığında benimle birlikte gittiğim yerlere gelebilicek bir eşim yok. Yerleşik hayatı olan bi adam var karşımda.
Kendimi çok suçlamaya başladım, onu seviyorum bunun için fedakarlık yapmalıyım neden sürekli yeni şeyler çıkarıyorum ben şimdi diye kendime kızıyorum, biyandan da hakim olmanın güzelliğini aklımdan çıkaramıyorum. Ne yapmam ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Mecburen ilişkimde de ileriye dönük düşünmek durumundayım seneye mezun oluyorum, sorunsuz güzel bi ilişkim var absürd bir durumla karşılaşmadığımız sürece biticek bir ilişki değil. Yıllar sonra adamın karşısına geçip iyiyiz güzelizde hakimliği kazandım ben sende gelemiceksin benimle kusura bakma ayrılalım madem dicek halimde yok. Ay deliricem ya. Yaktın beni baba!!!!!!!!!! İçim sıkılıyo, siz benim yerimde olsanız ne düşünür ne yapardınız?
Parça parça anlattım kusura bakmayın lütfen toparlayamıyorum konuyu bu aralar iyice kafam allak bullak çünkü. Ne diyeyim...
sayılı gun cabuk gecer. eger haklimlik istiyoresan bundan vazgecme. seven kişide 3 yılda bekler 5 yılda. eger beklemesse ( ki sen keyfin için gitmiyorsun kariyer için gidiyorsun ) zaten hiç senin olmamıştır. salla gitsin. dunyada tek erkek sen degilsin diyip önüne bakmalısın.
ya bana az sacma geliyor boyle ben gidicem o kalacak filan... göbekleriniz bir kesilmedi ya.. iş için egitim için insanlar bir yerdfen bir yere gidebiliyor. katlanacaksınız.

sevgili konu sahibi,

basin mensubuy(d)um. esim profesor.
esim gorevi geregi 5 yildir fransa'daydi, ben turkiyedeydim.
yaklasik iki yil evvel bir donum nomtasi oldu ve ben cok emek harcadigim isimden istifa ederek paris'e tasindim esimin yanina.
demem bu ki, iliskiler gerektiginde hayati ozveriler yaparak ilerler.

ancak size diyemem ki butun planlari bozun. birincisi arkadaslar 'sinavi kazanma' garantiniz uzerinde durmuslar ama 'evleneceginizin' esas garantisi var mi? atalar ne demis:

- gelin ata binmis, ya nasip...

hayatinizi kendi istediginiz gibi planlayin.

planlarinizi yasarken ayrimlara geldiginizde de icerisinde oldugunuz kosullara gore tercihlerde bulunun.

yolunuz acik olsun.

kralicetaci kralicetaci

Bunu Nasıl söyleyebiliyorsunuz ki

Yazılıda ilk üçe girmiş de mülakatta elenen o kadar çok kişi var ki

Mülakat heyetlerinin bile ne olacağı belli değil Nisan dan sonra

Yine yazılı da zor her babayiğit geçemiyor

Mülakatla ilgili bir sorunum yok. Yazılı sınavı geçmem durumunda sorun yaşamam. Yalnız konumuz bu değil rica ediyorum. Belki kazanamam/kazanırım diye düsünmekten ziyade söz konusu durum gerçek olursa arada kalıcağım duruma çözüm arıyorum.

30 yaşına gelmiş ve mezuniyetinden beri hakimlik sınavına çalışan mülkiye mezunu çok ta zeki bir arkadaşım var. Siz nasıl böyle emin konuşabiliyorsunuz, neye güvenerek yani?..

kendime güvenme ihtimalim sanırım biraz gözardı edilmiş, soru tarzınızda öyle bir hava sezdim. Yani sizce o zaman zaten kazanma ihtimalimi hiçte gözönüne almayarak ilişkime dair hiç bişey düşünmemem gerektiğimi? Bir çok hakim/savcının açığa alındığı bir dönemdeyiz. Alım sayıları son derece arttırıldı. 70 alt sınırı kaldırıldı, çok başarılı bir öğrenciyim, benimde kuzenim iktisat mezunu ve ilk senesinde kazandı şuanda gaziantepte idari hakim olarak çalışıyor.
Yani bu sebeple bende kazanıp gidersem bu ilişki nereye gider acaba diye sorguluyorum. Doğal değil mi? Zaten zormuş kazanamam amma da düşündüm he kimsin ki sen kralicetaci unut bi bahsi kapatalım lütfen mi demeliyim?

sevgili konu sahibi,

basin mensubuy(d)um. esim profesor.
esim gorevi geregi 5 yildir fransa'daydi, ben turkiyedeydim.
yaklasik iki yil evvel bir donum nomtasi oldu ve ben cok emek harcadigim isimden istifa ederek paris'e tasindim esimin yanina.
demem bu ki, iliskiler gerektiginde hayati ozveriler yaparak ilerler.

ancak size diyemem ki butun planlari bozun. birincisi arkadaslar 'sinavi kazanma' garantiniz uzerinde durmuslar ama 'evleneceginizin' esas garantisi var mi? atalar ne demis:

- gelin ata binmis, ya nasip...

hayatinizi kendi istediginiz gibi planlayin.

planlarinizi yasarken ayrimlara geldiginizde de icerisinde oldugunuz kosullara gore tercihlerde bulunun.

yolunuz acik olsun.

kralicetaci kralicetaci

Çok teşekkürler:) doğru söylüyorsunuz böyle bi bakış açısına ihtiyacım vardı.

Idari yargiyi sevmeme ragmen cok yuksek kapattigi icin yapamayacagimi dusunup adliden girdim sinava siz nasil bu kadar eminsiniz kazanacaginiza merakimi mazur gorun zira hic kolay degil idariyi kazanmak
Kazanin ondan sonra bu durumu sevgilinizle konusursunuz hicbir sey ideallerinizden onde olmamali.

Kesin gözüyle bakmıyorum tabi. Ooo girdim bitti kesin olcak zaten gibi değil, daha çok yüksek ihtimalle evet dediğim bir sınav. Bunu çözdüğüm bir takım denemeler, girdiğim sınavlar doğrultusunda söylüyorum. Birde galiba yatkınlık meselesimi nedir, üniversite hayatım boyunca hukuk sınavlarına bir kere notlarımı okuyarak girdim hiç kalmadım, bazı arkadaşlarım 3. Kez alıyor. son senemde bununla ilgili dershaneye gitmek iyi bir çalışmayla halledebiliceğim kanaatindeyim bu yüzden sadece bu aslında. Mülakat konusunda da sorun yaşamicağım için bir takım sebeplerden dolayı ister istemez arada kaldım yazmış olduğum konudaki gibi. Böyle işte:) ihtimaller doğrultusunda fikir ayrılığı yaşıyorum yani sadece haliyle de olma ihtimaline karşı düşünüyorum tabii. Kesinlik söz konusu değil.
Bir de Kemal Gözler hocanın öğrencileri olmanın verdiği özgüven:)))) çok arkamızda, eminim bana çok yardımcı olucaktır böyle bi karar aldığımı söylediğimde. Bu tarz şeyler.

Back