fikirlerinize ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum

Isterse dogursun emek yoksa hakkida yoktur.Emek dedigimde sadece maddiyat degil para vermesin destek olmasinlar ama kostekte olmasinlar manevi olarak yipranmayin.
Arayin diyaneti esinizin yaninda kayinvalide kayinpedere gelin bakmak zorundami hakki varmi diye sorun.
yemin ederim bu konularda bilen birine sormak istyrm içimi okudunuz bir hocayı arayıp sormak istyrm bu kadar
namaz kılıp beni herkese kötü eden insanlara ben görüşmek zorunda mıyım diye sormak istyrm
ama ben gitmeyince insanlara mağduru oynuyrlar herkese ağlyrlar ya siz değilmiydinz beni istemeyen ne değişti
değişen bşy olmadığını siz de söylyrsnz

bacım onlara göre evlat vermeli evlat yedirmeli evlat bakmalı
şu mantıkdalar siz bize bakın hergün gelin yedirin içirin verin
gezdirin ev araba alın. yani bana siz ne verdiniz niye ben size yapayım bunları

ya ben deli eden düzenimi oturttum zor günlerim geride kaldı şimdi şunu düşünüyorlar oğlumuz bize maddi destek versin o yüzden geline iyi görünelim. eşimin yanında benle bir ilgileniyorlar dersiniz ki gerçekten öyle insanlar
ya anlatamıyorum benim allah katında suçum yok ben elim üzerimde de hakları yok niye kendimi bu eziyete tamam diyeyim
eşim gidip gelmiyor görüşmek istediğinde bni zorluyor sen gelmesen ben gitmem diyr ben gitmeyince adam bir yıl gitmiyor
kötü ben oluyrum onu ben engelliyormuşum

allah kahretsin dyrm gidiyrm sonra üzülüyrm eşime diyrm bana destek vermeyenlere bn bşy yapmak istemyrm diyrm
bana ana baba hakkı diyr ana baba hakkıysa üstüne düşeni yap beni bahane etme git gel banane diyrm yakamı kurtaramıyorum
ayy ne güzel sen gitmeyince esinde gitmiyomus gitme sende ne gidiyosun 1 degil 10 sene olsun gitmee

Boşver o art niyetle iyikide kefil olmamış kayınbaba..

Ilerde başınıza kalkacağı bi durum olmaz enazından..

Nekadar muhtaç davranırsan okadar ezmeye çalışırlar,isabet olmuş..
aynen zaten iykide olmamış diyrm ama beni deli eden
adam sanki herşeyimizi o yapmış gelip iyi insanı oynuyor
herkese oğlumun evi diye gezdiryr 2+1 ev bitiremediler göstermeyi

asla aç da kalsam onlardan asla bşy almadım istemedim istememde o an acildi oğlu istedi
iyiki de istemiş şimdi ben gerçek yüzünü görüyrm ama oğlu dahil herkese biz onlara çok iyiz mesajı vermeleri beni çıldırtyr

Anne baba hakkıysa eşiniz düşünecek onu, kendi gidip ilgilenecek, hak ona çünkü onu beslemiş büyütmüşler sizi değil. Günahını sevabını bilmem merak ediyorsanız onu işinin ehli bir din hocasına sorarsınız ama bana kalırsa manen sizin bakma yükümlülüğünüz yoktur.

ayy ne güzel sen gitmeyince esinde gitmiyomus gitme sende ne gidiyosun 1 degil 10 sene olsun gitmee
işte öyle olmyr canım üzerimde öyle bir psikolojik baskı yapyrlarki görümcem olacak sosyal medyadan anne baba hakkı diye yazılar paylaşıyr tüm akrabaları arar niye gidip gelmyrsnz evde hzurum kalmyr tedavi aşamasına geldim
en nefret ettiğim şeyle imtihan oluyrm iki yüzlü insanlarla görüşmek ne mecburiyetim var
eşime diyrm allah kahretsin sen dengeyi sağlayacaksn arada gideceksn üstüne düşeni yap bakalım o zaman kim arayacak hayırsızsınz diye sen gitmediğin için ben huzursuz olyrm beni rahatsız edyrlar

Anne baba hakkıysa eşiniz düşünecek onu, kendi gidip ilgilenecek, hak ona çünkü onu beslemiş büyütmüşler sizi değil. Günahını sevabını bilmem merak ediyorsanız onu işinin ehli bir din hocasına sorarsınız ama bana kalırsa manen sizin bakma yükümlülüğünüz yoktur.
ama yok canım yok sanki adamlar beni beslemiş büyütmüş allah bana onlarla ilgili görev vermiş
haa düzgün insan olsalardı kapım herkese açık ama içinde bana fesatlık besleyen insanlara kim olusa olsun kapım kapalı
bu benm babam da olsa çünkü en tahammül edemediğim şey

gerçekten soracağım bir gün gidip soracağım sadece gerçekten beni tanımayıp hak nedir konuşan birine gidip soracağım
ya bana o kadar kötülük yaptılar benden nasıl beklerler

kv. olacak kadın bana neler dedi şimdi bana diyr unut yeni sayfa açalım ya burdan kafayı yiyeceğm sen söyledin herşeyi oğlumu çaldın nerden çıktın ortalık malı gibi oğluna dedin görüş şimdilik ama evlenme bunları sen dedin şimdi benden nasıl yeni sayfa istersin

ama yok canım yok sanki adamlar beni beslemiş büyütmüş allah bana onlarla ilgili görev vermiş
haa düzgün insan olsalardı kapım herkese açık ama içinde bana fesatlık besleyen insanlara kim olusa olsun kapım kapalı
bu benm babam da olsa çünkü en tahammül edemediğim şey

gerçekten soracağım bir gün gidip soracağım sadece gerçekten beni tanımayıp hak nedir konuşan birine gidip soracağım
ya bana o kadar kötülük yaptılar benden nasıl beklerler

kv. olacak kadın bana neler dedi şimdi bana diyr unut yeni sayfa açalım ya burdan kafayı yiyeceğm sen söyledin herşeyi oğlumu çaldın nerden çıktın ortalık malı gibi oğluna dedin görüş şimdilik ama evlenme bunları sen dedin şimdi benden nasıl yeni sayfa istersin

Net tavrınızı koyarsanız görüşmezsiniz, eşiniz ne derse desin kayınvalidenizin zamanında size söylediklerini hatırlatın ve bundan çok kırıldığınızı, unutmanızın mümkün görünmediğini belirtin. Herkesin kaldırabileceği sözler söylememiş, haklısınız.

kefil olamam deyince çok üzüldük demek ki gerçekten iyiliğimizi istemiyorlar diye düşündük
evi de aldık bir şekilde şimdi kv ve kp. uzaktan bir akrabaları gelse bizim evi göstermek için can atıyor
biz işteyken arıyor akşama şu akraba geldi evi bir görsünler
bir oldu iki oldu yani en sonunda çıldırdım
eşime dedim baban ne yapmaya çalışıyor altı üstü bir ev niye her geleni evime taşıyor

bizim oralarda buna el s.k. ile gerdeğe girmek deniyor :kahve:

akıllarınca etrafa karşı böbürlenecekler, hadi yapsınlar kendi utanmazlıkları da bir de sizi aptal yerine koymasalar insanı en çok bu çıldırtıyor değil mi ?
boş verin biraz sıkıntı çekersiniz ama ne güzel işte bir kuruşları geçmemiş size
eşiniz tabi ki anasıdır babasıdır Kuran da yazdığı gibi hürmet göstersin ama sizden beklemeye hakkı yok :63:
inanın zaten bir kere yüzlerine bşy demedim gören duyan sanacak kötü gelin ben sadece öle mi dedim bana el atmadınız beni herkese kötü ettiler o evimi gezmeye getirdikleri herkes tek tek eşimi aryrdu o kızdan vazgeç diye
şimdi ben onları evimde ağırlyrm bu zoruma gidyr.
evet herkese hava atyrlar akıllarınca en çok sinir eden beni aptal yerine koyuyorlar
ben görmüyrm onların niyetini

şimdi eşimle kavgamız çocuk düşünyrz çocuğu bu insanlara teslim etmeyi istyr

merhaba arkadaşlar,

yeni üye oldum fikirlerinizi almak için yardımcı olabilir misiniz?

4 yıllık evliyim sorun kv. kp. çok sıkıntı çektim beni istemediler
maddi manevi hiç destek olmadılar evlenirken her şeyimizde tek kaldık
istemeye gelmediler sonuna kadar karşı çıktılar kendi aramızda yüzük taktık
eşime çok baskı yaptılar yüzüğü at diye. uzatmak istemyrm daha neler neler

derken evlendik düzen kurduk para kısmını atlatınca bu sefer bize yaklaşmaya
başladılar. art niyet halen ortada arkadaşlar içlerinde halen sen nerden çıktın
derdi var

ev almaya karar verdik eşimle ve kefil gerekiyordu babası emekliydi emekli kefil gerekince
gidip babasına bize kefil olur musun dedi tabi aldığı cevap kimseye kefil olamam (bu arada
eşim babasının emekli olması için elindeki tüm birikimini verdi primlerini ödedi)

kefil olamam deyince çok üzüldük demek ki gerçekten iyiliğimizi istemiyorlar diye düşündük
evi de aldık bir şekilde şimdi kv ve kp. uzaktan bir akrabaları gelse bizim evi göstermek için can atıyor
biz işteyken arıyor akşama şu akraba geldi evi bir görsünler bir oldu iki oldu yani en sonunda çıldırdım
eşime dedim baban ne yapmaya çalışıyor altı üstü bir ev niye her geleni evime taşıyor

dedim akrabalarını getirirken yolda onlara diyor mu ev aldılar ben kefil olmadım
bşy diyememek beni çıldırtıyor. Şimdi bize diyrlar iyiki de almışsınız evler çok yüksek
ya anlamıyorum nasıl bunu diyebiliyrolar.

arkadaşlar allah rızası için ne olun bana bir yol gösterin ben bunlarla görüşmek istemiyorum
hasta oluyorm dayanmadım buraya yazdım.
açıkçası ben görüşmek istemiyorum ama eşim zaman zaman yaptıuklarını unutuyor tabi annesi babası
normal ama bakıyorum bir anda karşıma dikiliyor yeter diyor.
kur-an da yazıyor anne baba hakkı diyor bana
bende çıldırdım kur-an da yazıyorsa be adam o zaman sen üstüne düşeni yap ben sana beni götürme o insanları görmek istemiyorum diyrm snin annen baban benm değil benim üstümde hakları yok nasıl bana dersiniz anne baba hakkı bana gelinlik almayan sni mecbur oğlumuz vazgeçmiyordu kabul ettik diyen
insanlar benm annem babam değil

ama yok üstüme yapıştı allah bana günah yazıyormuş onları hoş tutmam gerekiyormuş
dediklerini duymamam yaptıklarını görmemem gerekiyormuş

görüşmek istemiyorum ama bunu nasıl yaparım bilmiyorum

Evet Kuranda ana baba hakki vardir. Ama kv, kp hakki yoktur. Sen istersen kendi saygindan ötürü saygi edersin. Onun haricinde " dinen" tirnak icinde diyorum cünkü esinde kurani karistirmis araya, ne ev temizlemek, ne cocuk bakman, ne camasir yikamak, ne yemek yapmak, ne kv ile kp ile oturmak veya onlara gitmek gelmek, nede calisip evine katki saglamak zorunda degilsin. Bunlar " kuranda" erkegin görevi
Seni kuranla vurmak isteyen, dini kurani kendi cikarlari dogrultusunda kullanan kocana, bir zahmet bunlarida de belki o sığ beynine girer

Ben yine agir konustum... kusuruma bakmayin ama böyle seyleri okuyunca sinirlerim zipliyor

işte öyle olmyr canım üzerimde öyle bir psikolojik baskı yapyrlarki görümcem olacak sosyal medyadan anne baba hakkı diye yazılar paylaşıyr tüm akrabaları arar niye gidip gelmyrsnz evde hzurum kalmyr tedavi aşamasına geldim
en nefret ettiğim şeyle imtihan oluyrm iki yüzlü insanlarla görüşmek ne mecburiyetim var
eşime diyrm allah kahretsin sen dengeyi sağlayacaksn arada gideceksn üstüne düşeni yap bakalım o zaman kim arayacak hayırsızsınz diye sen gitmediğin için ben huzursuz olyrm beni rahatsız edyrlar
eee engelle görümceni cok görüsmek tez ayrılık getirir ben de öyle gelin görümce görüsmek şsterdim ama anladım niyetlerni kendimden sildim bi daha istek yolladı kabul etmedim görüsmem zaten bayramdada gitmem 2 senede bi giderim kaynananya sende gitme gidiyosun da ne oluyo sana zerre faydası yok o insanların kocanın anne babası senin hic bisein yanii degistir bu kafayı cok cekmissin zaten

Net tavrınızı koyarsanız görüşmezsiniz, eşiniz ne derse desin kayınvalidenizin zamanında size söylediklerini hatırlatın ve bundan çok kırıldığınızı, unutmanızın mümkün görünmediğini belirtin. Herkesin kaldırabileceği sözler söylememiş, haklısınız.
ya neler yaptık neler dedim bana tmm diyr haklısın ama gel gidelim
gitmediğim zaman kv. eve geliyr niye gelmyrsn diyrm görüşmek istemyrm
bana dediği el alem için peki snin elin alemin var benm yokmuydu zamanında
oğluna yüzük takılmışken yüzüğü at dediğinde elin içinde istemeye bile gelmedin benim
elim alemim yok mu. kadın anlamyr yakamı kurtaramyrm

sen ayrıca kocana cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yuz vermissin ne hakla seni yada esini ararlar ne hakla sizi ilgindirmez der cat diye kapaturm teli suratlarına neden korkuyosn ki kocanla kavga edicen diyemi zaten huzursuzsun daha ne yapabilir yani aslında esin suclu kaynana kayınpeder degil sende dicen ki esine senin saglayamadın dengeyi bende böyle kavgayla saglıyorum der gitmezsin ama sen hasta oldugnn halde gidiyosan esin seni cok bastırmıs cok aglarsın daha

Evet Kuranda ana baba hakki vardir. Ama kv, kp hakki yoktur. Sen istersen kendi saygindan ötürü saygi edersin. Onun haricinde " dinen" tirnak icinde diyorum cünkü esinde kurani karistirmis araya, ne ev temizlemek, ne cocuk bakman, ne camasir yikamak, ne yemek yapmak, ne kv ile kp ile oturmak veya onlara gitmek gelmek, nede calisip evine katki saglamak zorunda degilsin. Bunlar " kuranda" erkegin görevi
Seni kuranla vurmak isteyen, dini kurani kendi cikarlari dogrultusunda kullanan kocana, bir zahmet bunlarida de belki o sığ beynine girer

Ben yine agir konustum... kusuruma bakmayin ama böyle seyleri okuyunca sinirlerim zipliyor
ya ben oturduğum yerden çıldıryrm geçen bağıra bağıra dedim eğer kuranda yazıyorsa sen yapacaksın beni
bahane edip gidip gelmyrsn sonra bana kalkmış kur an dyrsn kur an da yazıyrsa eşini dinle gitme demiyrki
git kardeşim yap yapacağını ama ben yokum diyrm

ya neler yaptık neler dedim bana tmm diyr haklısın ama gel gidelim
gitmediğim zaman kv. eve geliyr niye gelmyrsn diyrm görüşmek istemyrm
bana dediği el alem için peki snin elin alemin var benm yokmuydu zamanında
oğluna yüzük takılmışken yüzüğü at dediğinde elin içinde istemeye bile gelmedin benim
elim alemim yok mu. kadın anlamyr yakamı kurtaramyrm
kaynanan nasıl geliyo sana sen demekki surat yapımıyosun ne bo... k a yarıyosun be kadın deseydin ya seni istemiyorum hayatımda gelme deseydin yada geldi gitmiyo cı dısarı gez esinede de ananı babanı istemiyorum yeter de git 1 hfta tatil yap cocugun varmı bilmiyorum al onuda artık senin ailene tahammulum yok de bak o zaman esin nasıl tutuscak

ya lütfen lütfen biri beni anlasın ben neler yaşadım
bana şimdi şunu yapyrlar biz iyi anne babayız
bizim hakkımızı ödeyemezsiniz zaten kp. iki lafından biri anne baba hakkı
çaktırmadan bana ve eşime bize iyi olun allah sizi cezalandıracak
ya eşime diyrm biri duysa derki acaba eziyet mi ediyrlar
aç mı bırakyrlar onların evi ayrı benm ayrı ayda bir giderim
daha nasıl bunu konuşabiliyrsnz
bana hiç bşy yapmadılar eşime derim sni sahipsiz evlendirdiler
şimdi nasıl unutrusun bana savunursun
ben sana kötü davran demyrm sadece ben görüşmek istemyrm bu kadar
dinimizde kv kp e bakmak diye bişey yoktur
alo diyaneti arayıp eşinizin duyacağı şekilde konuşun
bu arada eşinize ailen şöyle böyle demeyin
senin üzerinde hakları olabilir ama benim yok diyin

kp inize de ev göstermek istediğinde
bu yaptığın bana ters geliyor kusura bakma
kendi tırnaklarımla kazıyarak aldığım evi kimseye de gösteremem nazar değer falan diyin

gerektiğinde hadlerini bildirin kamasın içinizde

sen ayrıca kocana cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yuz vermissin ne hakla seni yada esini ararlar ne hakla sizi ilgindirmez der cat diye kapaturm teli suratlarına neden korkuyosn ki kocanla kavga edicen diyemi zaten huzursuzsun daha ne yapabilir yani aslında esin suclu kaynana kayınpeder degil sende dicen ki esine senin saglayamadın dengeyi bende böyle kavgayla saglıyorum der gitmezsin ama sen hasta oldugnn halde gidiyosan esin seni cok bastırmıs cok aglarsın daha
yüz vermedim inanın ilk günden tepkimi koydum yeni aklım başıma gelmedi kaç yıl oldu diyrm bırakın beni
ben sizi kaldıramyrm. sadece her defasında allah rızası için diye gittim her gelmemizde ikimiznde sinirleri bozulmuş olyr oda görüyr bilyr tek sıkıntı beni giderken götürmek istyr

yemin ederim bu konularda bilen birine sormak istyrm içimi okudunuz bir hocayı arayıp sormak istyrm bu kadar
namaz kılıp beni herkese kötü eden insanlara ben görüşmek zorunda mıyım diye sormak istyrm
ama ben gitmeyince insanlara mağduru oynuyrlar herkese ağlyrlar ya siz değilmiydinz beni istemeyen ne değişti
değişen bşy olmadığını siz de söylyrsnz

bacım onlara göre evlat vermeli evlat yedirmeli evlat bakmalı
şu mantıkdalar siz bize bakın hergün gelin yedirin içirin verin
gezdirin ev araba alın. yani bana siz ne verdiniz niye ben size yapayım bunları
Varken yapmamak aci doyurmamak manevi yipratmalar kotu cokta fazla dini yorumlara girmeyin yasak konunuz kapanir ama haklisiniz yapmak zorunda degilsiniz esinizde size baski uygulamak zorunda degil.
Esiniz sizden ayri manevi olarak gorusebilir ama maddi olarak birsey yapmamali sizinde hakkiniz var o konuda.

kaynanan nasıl geliyo sana sen demekki surat yapımıyosun ne bo... k a yarıyosun be kadın deseydin ya seni istemiyorum hayatımda gelme deseydin yada geldi gitmiyo cı dısarı gez esinede de ananı babanı istemiyorum yeter de git 1 hfta tatil yap cocugun varmı bilmiyorum al onuda artık senin ailene tahammulum yok de bak o zaman esin nasıl tutuscak
ben gitmediğimde gelir niye gelmyrsn demek için habersiz kapı çalar açarım kv
neyse diyrm allah rızası için yer gösteryrm otursun buyur edyrm ama mesafem var dyrm
sadece allah rızası için ben gelip gidyrm benden daha fazla bşy beklemyn dyrm yok uzak duramyrm ya

Varken yapmamak aci doyurmamak manevi yipratmalar kotu cokta fazla dini yorumlara girmeyin yasak konunuz kapanir ama haklisiniz yapmak zorunda degilsiniz esinizde size baski uygulamak zorunda degil.
Esiniz sizden ayri manevi olarak gorusebilir ama maddi olarak birsey yapmamali sizinde hakkiniz var o konuda.
hiç bşye ihtiyaçları yok borçsuz ev aldılar emekli oldu sorumlu olduğu bir çocuk yok
sadece boğaz ama onlara bu yetmyr daha fazlasını istyrlar bize ikinci ev alın yeni araba alın
oysa ben üç kuruş için sabah 7,30 da işe gelyrm haftasonu demeden çalışıp borç ödeyim
niye vereyim bunlara siz alacağınızı almışsınız hayattan bırakında ben kendi paramla yuvamı kurayım ayakta kalayım
yok olmaz

dinimizde kv kp e bakmak diye bişey yoktur
alo diyaneti arayıp eşinizin duyacağı şekilde konuşun
bu arada eşinize ailen şöyle böyle demeyin
senin üzerinde hakları olabilir ama benim yok diyin

kp inize de ev göstermek istediğinde
bu yaptığın bana ters geliyor kusura bakma
kendi tırnaklarımla kazıyarak aldığım evi kimseye de gösteremem nazar değer falan diyin

gerektiğinde hadlerini bildirin kamasın içinizde
ne güzel yazdınız içimde kaldı saygı dedik eşimin için dedim oflaya oflaya iyi dedim
aynen öyle dedim BENİM ÜZERİMDE HAKLARI YOK ONLARA MECBUR DEĞİLİM dedim ama kimse beni duymyr
beklyrm tekrar ev konusu olsun nazara geldi sıkıntılarımız bityr herkesi doldurdunuz işimiz kötü diyeceğim bakalım bi daha diyecekler mi onlar mesafeyi görecekler beni aptal sanıyorlar ya aptal gibi davranyrlar

X