• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Fikirlerinize ihtiyacım var anneler :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
selam anneler... benim 4 aylık bi oğlum var. emziriyorum.kilosu falan iyi... sizce yavaş yavaş ek gıdalara yeni tatlara alıştırayım mı.. çevremdeki insanlar 6 ay bişey vermezsen sonra o istemez, yemez, çok geç olur falan diyolar.. ne yapayım arkadaşlar.. ne verebilirim oğluma...cokacimcoook

:sm_confused: ek gıda değil de cnm bence meyve püreleri asitsiz meyveler daha iyi olacaktır biberonda alıstırma dişlerinin yapısı kötü olurmuş kaşıkla werebilirsin bence 6 ay sadece :teselli: senden faydalansın zaten sende hersey mevcut fındıgın agzının tadını bozma daha kilosuda iyi diyorsun daha ne bak belki yediklerinin tadı daha güsel gelir seni emmeyi bırakırsa bide bunu düşün bırak millet konussun senin kuzun seni emcek :emir_bebek:

Merhaba,

Bebişin hayırlı olsun. Ben bu lafa artık inanmıyorum. yani şu alıştırmazsan sonra alışmaz lafına.

çok güvendiğim bir doktorun bu konuda şöyle bir açıklaması var: 'Ben 60 yaşımdan sonra ananas yedim ve çok sevdim. tadına da alıştım. yani bebeğiniz 1 yaşında yese ilk meyvesini tadına alışmayıp bir daha hiç meyve yemeyecek mi?'

Bence biz anne sütünün hala kıymetini bilemiyoruz. Bebeğini 2 yıl başka hiçbir ek besin olmaksızın sadece anne sütüyle büyüten anneler var. o bebeklerin de hiçbir şeyi eksik değil. 2 yıl çok uzun süre hakkaten başarması çok zor ki ben kendim de başarabileceğimi sanmam. ancak ben kızım 6 ayını bitirdikten sonra ek gıdalara başlamıştım. 3-4 hafta sonra bıraktım ve sadece sütle devam ediyoruz. ve de çok güzel kilo da aldı, boyu da uzadı.

tüm yaşamı boyunca o yiyeceklerden zaten yiyecek. ancak annesinin sütünü nerden bulacak bir daha bebişlerimiz?? üstelik her annenin sütü bebeğine özel, onun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilirken çok erken başlamıyor muyuz bu ek gıdalara??

Merhaba,

Bebişin hayırlı olsun. Ben bu lafa artık inanmıyorum. yani şu alıştırmazsan sonra alışmaz lafına.

çok güvendiğim bir doktorun bu konuda şöyle bir açıklaması var: 'Ben 60 yaşımdan sonra ananas yedim ve çok sevdim. tadına da alıştım. yani bebeğiniz 1 yaşında yese ilk meyvesini tadına alışmayıp bir daha hiç meyve yemeyecek mi?'

Bence biz anne sütünün hala kıymetini bilemiyoruz. Bebeğini 2 yıl başka hiçbir ek besin olmaksızın sadece anne sütüyle büyüten anneler var. o bebeklerin de hiçbir şeyi eksik değil. 2 yıl çok uzun süre hakkaten başarması çok zor ki ben kendim de başarabileceğimi sanmam. ancak ben kızım 6 ayını bitirdikten sonra ek gıdalara başlamıştım. 3-4 hafta sonra bıraktım ve sadece sütle devam ediyoruz. ve de çok güzel kilo da aldı, boyu da uzadı.

tüm yaşamı boyunca o yiyeceklerden zaten yiyecek. ancak annesinin sütünü nerden bulacak bir daha bebişlerimiz?? üstelik her annenin sütü bebeğine özel, onun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilirken çok erken başlamıyor muyuz bu ek gıdalara??

dr beni gebertti :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

arkadaşlar çok alemsiniz :) doktorunuzun lafını sölemek lazım öle diyenlere.. ama ne bilim ya.. bi de ilk çocuğum..acemiyim :( arkadaşlar bişey daha sorcam sizi yakalamışken.. :) 6 aydan sora ek gıdalara geçeceğiz ya.. çocuk doyduğu zaman bana belli eder mi bunu... yoksa ben ye babam ye yaparım, çocuk mahfolur yaaaa

iyi bari yaa.. yoksa ben miktarını nasıl vereyim diye soracaktım.. bir de biberona alışmadı.. herkes ilerde zorlanacaksın falan diyo.. hani meyvesuyu falan verdiğimiz zaman nası yapacaksın diye.. bu saatden sora alışma imkanı var mı acep :(

meyvenin zaten ilk bikaç gün suyunu verip alerji yapmadığını görünce meyvenin püresini vereceğin için o konuda üzülme. o bikaç gün kaşıkla verirsin nolcak. belki ileride biberonla süt içmesi daha kolay olur. bence şimdiden sonra da alışabilir biberona. hatta meyve suyu lezzetli gelir belki. bahaneyle biberona alışır.

inanmayın şimdi vermezsen alışmaz laflarına ben oğlum kilo almadığı için 4. ayda vermeye başladım hiç mi hiç sevmedi istemedi hiçbirşeyi neredeyse 9 aylık oldu hala hiçbirşey yemiyo sadece anne sütü alıyo gibi bişey bende bu duruma üzülüyorum kendimi çok yetersiz hissediyorum :(

sen başkalarını boşver canım..o öyle, bu böyle dedi diye..
6 ay sadece anne sütü sonra da yavaş yavaş başlarsın..
doktorun seni yönlendirir..
doymuşsa 1 lokma bile yediremezsin toosbalaraa...
hem anne sütünün koryuyucu tarafı var..
önümüzde bahar ..gripten korur canım...
Hem zaten ek gıdayı ömrünün sonuna kadar yiyecek..acele etme...

inanmayın şimdi vermezsen alışmaz laflarına ben oğlum kilo almadığı için 4. ayda vermeye başladım hiç mi hiç sevmedi istemedi hiçbirşeyi neredeyse 9 aylık oldu hala hiçbirşey yemiyo sadece anne sütü alıyo gibi bişey bende bu duruma üzülüyorum kendimi çok yetersiz hissediyorum :(

ahh be canım üzme kendini.benim oglum 4 aylıkken bıraktı emmeyi bende kendimi hiç bi işe yaramıyorum gibi hissediyorum su anda. şimdi bes aylık ve hiç emziremiyorum senağlama bak seninki 9 aylık olmus hala emiyor maşallah.kendini yetersiz hissetmene gerek yok.üzme hiç kendini bosyere...Anne sütü gibi yok bence.kıymetini bilin valla. ve emzirmenin tadını cıkartın....

emzirmek güzel tabikide ama sanki yeterli olmuyo gibi geliyo hep alması gereken vitaminleri 6. aydan sonra anne sütü tamamen karşılamıyo sonuçta ama yapacak bişey yok çok şükür emiyo en azından o da olmasa herşeyi tükürüyo zaten :( sizde üzmeyin kendinizi annelik işte üzülecek şey arıyoruz kendimize

selam anneler... benim 4 aylık bi oğlum var. emziriyorum.kilosu falan iyi... sizce yavaş yavaş ek gıdalara yeni tatlara alıştırayım mı.. çevremdeki insanlar 6 ay bişey vermezsen sonra o istemez, yemez, çok geç olur falan diyolar.. ne yapayım arkadaşlar.. ne verebilirim oğluma...cokacimcoook

6,5 aylık bir ane olarak sana tavsiyem haftada 2-3 kere birkaç çay kaşığı taze mayalanmış yoğurt havuç suyu elma suyu vermen demir damlasına başladıgında kabızlık sorunu yaşıcaksın büyük ihtimalle arada 1 kayısıyı incecikkk incecik doğrayıp güzelce haşlayıpp kayısısını elinle ezip verebilirsin sonra cam rende al elma armut püresi yap bir iki kaşıkda ondan ver bunları günlere bölüp maksat ağzı tatlara alışsın diye tattırmak özellikle aç karnına
benim ilk pütürlü verdiğim şey doktorumun tavsiyesi üzerine kaynamış kayısıydı öylece alıştı pütürlüye mama gibi şeyleri hiç sevmiyo pütürlü istiyo ağzının tadını biliyo benim oğlum :emir_bebek:

bu arada ben 6 boyunca emzirdim hiç mama vermedim 6 aydan sonra düzenli meyvelere yoğurtlara çorbalara ve kahvaltılara başladım ama dediğim gibi 4. aydan sonra hep tattırdım babaanne usülü az tuzlu yemeklerden bi çimdik verdim ağzına

Son düzenleme:
Back