fikir vermek icin okuyun lutfen ,cok uzgunum

nazi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
124
0
slm arkadaslar

oyle sikintili geciyorki gunlerim anlatamam tek dert ortagim kadinlar kulubu herhalde , icimi bosaltmak icin yazicam sizde fikir verin lutfen /????

arkasalar ben 22 yasinda 3 senedir evli bir bayanim 1 sene ayri kaldim esimden neden derseneniz esim hollandada kaliyodu bende turkiyede vize isleri falan derken bir sne ayri kaldik birbirimizden sonra yesil psaportla geldim hollandaya 2 sene kacak kaldim yasim dolana kadar oturum alayim diiye

iki sene sonra yine geldim turkiyeye bu sefer gercek vize islerini yapmak icin tam 6 ay yine ayri kaldim
o kadar ugrastikki vize isleri ile canimiz cikti... tabi islerle bziim aile hep ugrasti onlarin ailesinin umrunda degildi tabiii,,,,

6 ay sonunda vizem cikti esimin yanina geldim gelmez olaydim

esim dinine cok bagli biri ,,, ben geldikten sonra

sonra turkiyeye tasinmaya karar verdi, beni turkiyede annemlere birakip cihada gidecekmis........

artik halimi dusunmussunuzdur yuvanim yeni kurdum buraya gelmek icin o kadar ugrastim simdi yuvamaiz bozulacak benim gunahim ne arkadaslar eger cihada gidecek ti niye evlendi? niye hayatimla oynadi ???
biz amca cocuklariyiz,,, ailerimiz ic ice ,,,,, esimin aileside oyle fazla islama bagli insanlardegil ,, hic sevmemde aslinda onlari,,, babasi sapigin biri ,, \

benim ve onun ailesi turkiyedelr suan onun ailesi 6 ay turkiyede 6 ay hollandada kaliyorlar

esimin simdiki planlari ise beni kendi ailemin yanina goturup birakmak,,,,

ne yapacagimi bilmiyorum ayrilcakmiyiz yoksa onun cihat tan donmesinimi bekliyecem bilmiyorum ...... ya zaten donmesini bekleyeymem cunku cihada gidenleri terorust biliyorlra mutlaka donende yakalarlar dimi???

ailemin yaninda kalmam iskence olur bana,,,, butun akrabalar orda butun dedikodu orda,,,onun ailesi orda,,, hep beni suclayacaklar hep bana baski yapacaklar tabi anne babalar cok korkara kizlari ayrilip eve gelemsinde elelem ne der diye dimi?

cok sikintiliyim keske olsemde hic yasamasam diyorum cok sukur muslumanim intihar falan dusunmem,, esimede engel olamam

ne yapacagimi hic bilmiyorum ,,, burda hollandada kalayim diyorum dili bilmiyorum nasil yaparim tek basima az once birsey istedim esimde: oda sen yap niye benden yardim istiyon diyo : eslik bu kadar mi?? neden allah biz kadinlari erkeklere mutac yapti ,,,suan olumumu o kadra cok istiyorum ki anlatamam ,,

fikir verin kizlar ne yapayim ???????

biktim artik ,,,,, biktim artik ....oyle bir yerdeyim ki kimsem yok yapacagim birsey yok evin icine kafese kapatilmis kus gibiyim,,

ahh be canım ne kadar bahtsızmısın hakkaten. eğer eşine engel olmak istemiyorsan bırak gitsin bence ama ailenin yan ında insanın evlendikten sonra ya da belirli bi yaşa geldikten sonra ne kadar zor yaşadığını biliyorum ve seni çok ii anlıorm.. hollandada kalabilme ihtimalin varsa kal. dil dediğin kolay öğreniliyor. iş bulabilirsin. ne biliyim bu kadar karamsar olma. eşin seçimini o yönde yapmak istiyor. hayata biraz sarılman lazım ve erkeklere muhtaç olmadığını düşün sadece. inan bana kendin de bişeler yapabilirsin... umarım biraz olsun yüreğini rahatlatabilmişimdir..

sevgiler..

Cihata gitmek derken?

Ailenizin desteği varsa evinin ve ailesinin sorumluluğunu taşıyamayan bu adamla yollarınızı ayırın derim ben. Dinine bağlı olmak evi yuvayı terk edip eşi yapayalnız ve biçare bırakmak demek değildir.

Eşiniz bir tarikate mi üye acaba? Onlar genelde dini alet ederek insanları bu şekilde yönlendirirler.

bence eşinle oturup konuşmalısın benim urumum ne olucak de cihada ben olsam göndermezdim tabi dinlerse gidersede sağ dönmeme ihtimalide var ayrıcada dünya sonu yaklaştığı zaman dinler arası savaş olucak ondan sora allah cihada gidin diyor gitmesi çok anlamsız

cihat????

herkes dinine bagli tabi ama kimse karisini birakipta cihata gitmiyo canim.
esinle aranda baska problemler var mi?
ailesi ne dyo bu duruma?

cihata gitmeği bende anlamadım nereye gidiyor eşiniz savaşamı .
neler duyacağım bu kkda :1shok:.

ben böyle birine dinine bagli biri inancli biri demek gelmiyor.icimden....benim fikrimi sorarsaniz ne ailesine muhtac olun nede esiniz olacak adama bagli kalin veya yolunu gözleyin..böylelerinden hayir gelmez size...bir sekilde yolunu bulun kendi ayaklarinizin üstünde durmaya calisin..biliyorum kolay deyil...ama böyle insanlarlan muhatap olursaniz basiniz ilerde daha fazla agriyacak...

cihad dini savas falanmı yapcak..hani dinine cok baglı cihada cıkıcak deyince ben boyle birsey anladım

ortada bir savaş olmadığına göre yasadışı eylemlerde bulunacak demek ki okypete'cim? çok yazık..

size de üzüldüm muhtemelen boşanmayı da aklınızdan geçirmiyorsunuzdur. nasıl devam edeceksiniz ne yapacaksınız peki böyle?

kafamçokkarıştıaa çıktı. keşke sorularımıza bir cevap verseydi arkadaş. savaşmı var nerede var pkkylamı savaşacak. türk olduğuna göre bana öyle geldi.
kafam karıştı

Cihat ille savaş anlamına gelmeyebilir. Eskiden bir cemaat üyesi bir sınıf arkadaşım vardı, onların evlerinde kalıyordu, sonra bir devlet yurduna geçirildi, malûm, orada yakın olabileceği daha fazla kız var, onların öğretilerini yavaş yavaş yaymak amaç.

Bu yaptığının adı cihat idi onların literatüründe. Bir nevi misyonerlik yani.

ortada bir savaş olmadığına göre yasadışı eylemlerde bulunacak demek ki okypete'cim? çok yazık..

size de üzüldüm muhtemelen boşanmayı da aklınızdan geçirmiyorsunuzdur. nasıl devam edeceksiniz ne yapacaksınız peki böyle?

terörist olacak kısaca..
böyleyse,arkadaşım hemen ayrıl...

ya zaten donmesini bekleyeymem cunku cihada gidenleri terorust biliyorlra mutlaka donende yakalarlar dimi???
ama misyonerse terörist bilinmezki.. terörist biliyorlar yazmış. yakalarlar mı diye sormuş.

ya zaten donmesini bekleyeymem cunku cihada gidenleri terorust biliyorlra mutlaka donende yakalarlar dimi???
ama misyonerse terörist bilinmezki.. terörist biliyorlar yazmış. yakalarlar mı diye sormuş.

O cümle gözümden kaçmış, o zaman benim anladığımdan uzak bir anlamda kullanılmış, ve bayağı bayağı sakat bi iş bu. Hey Allah'ım, bir insan neden evini eşini bırakıp böyle bir şeye kalkışır :kızgın:

ortada bir karışıklık var bence arkadaş gelsin anlatsın..herkes başka bişey diyo

ne cihadı anlamadım ki

cihat mı ilan edilmiş ki savaşmaya gidiyor

çok dinine bağlıysa önce karısının kendisi üzerindeki hakkını gözetsin resmen kul hakkına giriyor kocan

kimbilir nereye gidecek ya Afganistan a ya Filistin e ya da Irak a

yerinde olsam o adamla bir gün daha evli kalmazdım ne pahasına olursa olsun

X