Mrb arkadaşlar ben memurum ama işimi sevmediğim için tekrar sınava hazırlanıyorum. benim hayalim hep öğretmenlikti ama başka iki yıllık bi bölüm okudum ve atandm yinede ilerde pişman olmamak için hayalimi gerçekleştrmek istiyorum 23 yaşındayım. sizden fikir almak istiyorum özellikle varsa öğretmenlerden. hangi branş öğretmenlik iyi olur ilerisinide düşünüyorm yani çocuklarımada yeterince vakit ayırmak istiyorum
mrb gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekür ederm bende sözel bölümünde bi branş seçmeyi düşünüyorum çünkü sözele çok ilgim varmerhabalar. öğretmenlik ve bölüm konusunda az buçuk çekmiş biri olarak birkaç kelam edeyim dedim. odtü fizik öğretmenliği öğrencisiyim, bu bölümü seçmemin nedenini pek bilemiyorum, anlık bir durumdu sanırım, hiç fizik öğretmeni olmayı düşünmemiştim.
öğretmenlik düşünülenden çok daha önemli bir meslek bence, çok daha fazla dikkat edilmesi gereken..yüzlerce insanın hayatını bu kadar fazla etkileyecek olmak bence insanda stres yaratması gereken bir durum, bu stresi yaşamıyorsan bir şeyleri düşünmemişsin demektir (size karşı değil dediklerim, genel olarak konuşuyorum :))
önemli olan, hatta epey önemli olan bir diğer konu da branş, bu nedenle sormakla iyi etmişsiniz bence. yalnız ben olaya mesleki rahatlık ya da para olarak değil de tamamen akademik bakacağım, doğrusunun bu olduğuna inanıyorum çünkü. -öğretmenlik para hesabı yapılmaması gereken, hassas bir meslek-
branş seçiminde dikkat etmeniz gereken şey ise, ilginiz, sevginiz, o alandaki zekanız (yanlış anlamayın, farklı zeka türleri vardır ya ondan bahsediyorum, sayılsaldır sözeldir...) herhangi bir braş söz konusuyken, bu özellikler bulunmuyorsa sizde kendinizi kötü hissetmeyin, bu sizin aptal falan olduğunuzu göstermez, sadece daha iyi öğretecek bir şeyinizin olduğunu gösterir.
burada biraz kendimden bahsetmek isterim; belirttiğim gibi fizik öğretmenliği öğrencisiyim, fakat bu mesleği yapmayı düşünmüyorum, çünkü hiçbir zaman çok iyi bir fizikçi olamayacağım, sınavlarda yapıyorum, dersleri veriyorum tamam ama bu benim iyi bir fizikçi olduğumu ya da olacağımı göstermez, çünkü fiziğe yeterince ilgi duymuyorum, derinlemesine anlamadığım bir şeyi de başkalarına anlatmak istemiyorum. işte bu nedenle ingilizce öğretmenliği yapmaya karar verdim, çünkü yabancı dil tutkuyla bağlı olduğum bir alan, fizikte bunları hissetmiyorum malesef.. ya da bir aksilik çıkmazsa eğitim psikolojisi alanında doktoraya yöneleceğim bundan sonra..eğitim dersleri almaya başlamadan önce bölümü bırakmayı düşünüyordum ama sonra fark ettim ki benim derdim öğretmenlik değil, fizik öğretmenliği imiş.
neticede demek istediğim, seçeceğiniz branş oldukça önemlidir fikrimce sorunuza biz değil ancak size cevap bulabilirsiniz çünkü sizi tanıyan kendinizsiniz. ha merak ettiğiniz her alanda bilgi vermeye, bilmiyorsam da edinmeye çalışırım o ayrı, ama ne olur seçiminizi yaparken dikkat edin, ne kendinize ne yetiştireceğiniz nesillere yazık etmeyin.
karışık ve uzun olmuş sanırım, bir yandan ders çalışıyorum da, kafam dağılıp duruyor, kusuruma bakmayın lütfen.
bu arada ankarada yaşıyorum. eğer bu taraflardaysanız buyrun bir çayımı için,sohbet edelim, isterseniz hocalarımla tanıştırayım sizi.
her ne seçerseniz, umarım en doğrusu olur. umarım hayallerinize kavuşursunuz :)
Mrb arkadaşlar ben memurum ama işimi sevmediğim için tekrar sınava hazırlanıyorum. benim hayalim hep öğretmenlikti ama başka iki yıllık bi bölüm okudum ve atandm yinede ilerde pişman olmamak için hayalimi gerçekleştrmek istiyorum 23 yaşındayım. sizden fikir almak istiyorum özellikle varsa öğretmenlerden. hangi branş öğretmenlik iyi olur ilerisinide düşünüyorm yani çocuklarımada yeterince vakit ayırmak istiyorum
ben gündüz çalışıyorum ama ikinci öğretim okumama da gerek yok çünkü okuyunca işyerinde bi şekikde idare ediyorlar diye biliyorumbence de hayallerinizin peşinden gidin bende aynı şekilde memurum fakat sizin gibi öğretmenlik okumak istiyorum 24 yaşındayım bence daha yaşımız genç okuyabiliriz. hem okur hem çalışırsınız. yapamazsanız öğretmen olarak atanamazsanız da işinizden olmamış olursunuz. çalışırken okuyabili rmisiniz bilmiyorum ama gündüz çalışıyorsanız 2. öğretim okuyabilirsiniz. ben nöbet usulü çalışıyorum ve aşırı yoğum çalışıyorum zor olacak ama denemeye karar verdim. ne kaybederiz ki
Selam canm ben okul öncesi öğretmeniyim, okurken sınıfımda bı arkadasım unıversıtede memurdu aynı zamanda.. Tesadufen aynı okula atandık ve memurluktan cok daha rahat oldugunu soyluyor. Rahatlık acısından rehber ogretmenler cok rahat gercekten. Ama sırf rahatlık için seçilir mi bilmiyorum. Öğretmenlik cidden yorucu bi meslek sabahcıyım eve gelıyorum aksama kadar yatyrm. Annem nasıl bu kadar yatysn napıosun sankı fln dıyodu bı gun sınıfıma geldı 1 saat durdu anladm smdı nye bu kadar uyudugunu dedi :) Ayrıca 2. öğretim secmelisin dedgn gibi cok fazla izin verilmiyor. Senın sureklı ızın alman gerekecek eger 1.öğretım okursan senı sıkıntıya sokabilir
mrb canım senin mesleğinde çok güzelmiş.ben ikinci öğretim seçme şansım olmaz diye düşündüğüm için gündüzde olabilir dedim senin arkadaşın ikinci öğretim miydi aslında benim gibi olanlarla tanışmayı çok isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?