• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Fikir - Bilgi ve Yardım rica ediyorum... Haftasonu Gelinlik Bakacağımda!

Merhaba,

Şimdiden hayırlı olsun. Karşıdasınız galiba, yoksa neden Fatih derdim.

Bu gönderdiğiniz gelinliklerin hepsinde fransız kupon kullanılmış. Fatihte kendim Fransız kuponla fiyat sormuştum, gerçekten Fransız dantelinin ne olduğunu bilen 2-3 gelinlikçiyle karşılaştım. Yüzde sekseni önüme brodeyi getirip Fransız danteli bu diyorlardı, bilenlerden ise aldığım fiyat 3500TL idi.

Bence gerçekten güzel bir örneğini giyinmek istiyorsan bu gelinliğin, ya Pronovias outletlere bak, ya da sahibinden.comda ikinci el bak. Bütçen ne kadar bilmiyorum ancak 2500-3000'lik bir para ödeyemeyeceksen, paylaştığın örneklere hakkıyla sahip olmanın yolu budur diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Ne güzel ya... Biz maddi anlamda malesef kısıtlı olduğumuz için, bir çok düşüncemi gerçekleştiremiyorum...
Ama zaten çokta birşey istemiyorum açıkçası, evlenelimde gerisi fasa fiso...:ssz:
Fotoğrafçımız bizim tanıdık, nişan fotoğraflarımızı da onda çektirmiştik, gayet iyiydi fotolar.
Sanırım yine aynı yer ile anlaşacağız, çünkü onun da bahçesini düzenlenecekti bu sene, bahçede fotoğraf çektirebilirsek süper olacak...

Dans kurslarına gidecekseniz muhteşem ya! Bende çok isterdim onu, fakat benim nişanlım pek yanaşmadı bu konuya...
Nişanlımı tango yaparken düşünemiyorum... :9: :9:

Tabii tango çok uçuk bir fikir, fakat en azından "salon dansı" öğrenseydik fena olmazdı yani... :34:

bnm de dans kursunu ikna etmem pek kolay olmadı aslına bakarsan :)pek dansa ilgisi yok nişanlımın ama ben böyle güzel hoş bi dans yapalım istiorm :) ne biliim bi kaç ufak tefek figür olsun gibilerinden :)sizin fotografcı nerde cnm ?eger memnunsan onla da bi görüşebiliriz..biz suan için ÜSKÜDAR FOTOĞRAFÇI - yeninesilfotografci burayı düşünüorz ..sence nası cekimleri buranın bi bakar mısın?

evet cnm neyseki nişanlım istanbulda evlenince de istanbulda olcaz yine :) Annen gercekten cok ince bi insanmış ya ama bence o da yrn yanında olsun sonucta sadece fikir edinmeye gidiosun almaya gitmiosun ki kayınvaliden de provalarda fln gelir :)bnm gelinlik annemlere sürpriz olcak gibi bişi provalara falan da pek gelemicek annem sadece ablam gelcek ankaradan belki provanın birine :) heralde beni düğün günü görünce çok fena aglıcak :)senin begendiin modeller çok zarif ve şık eminim çok güzel olcaksın cnm :)gelinlik denerken mümkünse duvak da taktır ''duvakla görebilir miyim?'' de..öyle çok daha güzel oluo :)senin düğün ne zmn?

Ayyy... Eminim çok heyecanlı olacaktır onlarda. İnşallah herşey istediğinden güzel olur canım...
Ya evet, bu modelleri çok seviyorum, hem zarif hem zengin duruyor açıkçası...
Ama bakalım, bana yakışacak mı? Daha hiç denemedim, vücut tipime göre birşeyler bulurum sanırım.

Benim düğün kısmetse 22.09.2012. :16:

Nişanlıma haber verdim bu akşam Profiloya gidicem diye, belki o da gelir.
Baksın o da. Fikrini söyler en azından ve yalnız gitmemiş olurum...

Annem evet ince düşünür, kayınvalidem tam tersine "benim dediğim olsun" cinsinden bir insan.
Nişan zamanı burnumdan gelmişti zaten, aynı şeyleri yaşamamak için ben modeli beğeneceğim, alım esnasında onlarda görecek...
Başka türlü sorunların üstesinden gelecek yolumuz yok gibi... Bir de sevmiyorum ben peşimde 10 kişi zöp zöp gelinlik bakmayı...
Ne gerek var, ama kayınvalidemler malesef bu görüşteler, sülalece gidelim hep beraber beğenelim, 10 kafadan 10 ses...
Tam streslik yani, ben kendi kafama göre bakayım istiyorum kısaca.. :34:

Merhaba,

Şimdiden hayırlı olsun. Karşıdasınız galiba, yoksa neden Fatih derdim.

Bu gönderdiğiniz gelinliklerin hepsinde fransız kupon kullanılmış. Fatihte kendim Fransız kuponla fiyat sormuştum, gerçekten Fransız dantelinin ne olduğunu bilen 2-3 gelinlikçiyle karşılaştım. Yüzde sekseni önüme brodeyi getirip Fransız danteli bu diyorlardı, bilenlerden ise aldığım fiyat 3500TL idi.

Bence gerçekten güzel bir örneğini giyinmek istiyorsan bu gelinliğin, ya Pronovias outletlere bak, ya da sahibinden.comda ikinci el bak. Bütçen ne kadar bilmiyorum ancak 2500-3000'lik bir para ödeyemeyeceksen, paylaştığın örneklere hakkıyla sahip olmanın yolu budur diye düşünüyorum...

Avrupa yakasında oturuyorum canım.
Evet senin dediğin gibi bir çok kişiden aynı şeyi duydum, fransız danteli ile brode arasındaki farkları siteden paylaşan arkadaşlar sayesinde öğrendim.
Fatih gelinlikçilerine hiç girmedim, fakat vitrinlerine bakarak caddeden yürüdüğümde vitrindeki gelinliklerde dahi fransız danteli ve diğer danteller hemen ayırdediliyor.
O yüzden içim rahat, keseme göre birşey alacağım kesin, fakat sahibinden.com aracılığı ile almak asla aklıma gelmez. Çünkü bu benim hayatımda yaşayacağım en özel gün, ikinci el almayı tercih etmiyorum. Sonra kendi kendimi yerim, illa fransız danteli olması da şart değil... Yeterki güzel olsun, şık olsun ama benim olsun... Kiralasam dahi dikilerek kiralanmasından yanayım...

Pronovias'ın yerlerini biliyorum, ama içim gider ve alamam o gelinlikleri, hakkaten bu sefer içime oturur.
O yüzden yanaşmıyorum bile, outlet fiyatları nedir, outletleri nerelerdedir hiç bilmiyorum zaten.
Ama bu kadar çok gelinlikçi varken, gidip Pronovias'a da o kadar para veremem doğrusu...

Gelinlikçiler malesef bazen fiyatları olduğundan daha çok şişiriyorlar diye duydum.
Ama bunlar tabii ki internet üzerinden yaptığım araştırmalar, kendim haftasonu çıktığımda daha iyi araştırma yapabilirim gibime geliyor.
İnşallah hem keseme, hem gönlüme, hem de zevkime uygun birşeyler bulabilirim...

Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :34:

Ayyy... Eminim çok heyecanlı olacaktır onlarda. İnşallah herşey istediğinden güzel olur canım...
Ya evet, bu modelleri çok seviyorum, hem zarif hem zengin duruyor açıkçası...
Ama bakalım, bana yakışacak mı? Daha hiç denemedim, vücut tipime göre birşeyler bulurum sanırım.

Benim düğün kısmetse 22.09.2012. :16:

Nişanlıma haber verdim bu akşam Profiloya gidicem diye, belki o da gelir.
Baksın o da. Fikrini söyler en azından ve yalnız gitmemiş olurum...

Annem evet ince düşünür, kayınvalidem tam tersine "benim dediğim olsun" cinsinden bir insan.
Nişan zamanı burnumdan gelmişti zaten, aynı şeyleri yaşamamak için ben modeli beğeneceğim, alım esnasında onlarda görecek...
Başka türlü sorunların üstesinden gelecek yolumuz yok gibi... Bir de sevmiyorum ben peşimde 10 kişi zöp zöp gelinlik bakmayı...
Ne gerek var, ama kayınvalidemler malesef bu görüşteler, sülalece gidelim hep beraber beğenelim, 10 kafadan 10 ses...
Tam streslik yani, ben kendi kafama göre bakayım istiyorum kısaca.. :34:
şimdiden mutluluklar diliyorum sana cnm :) benden daha fazla vaktin varmıs senin :)bnmki 8 eylülde:)bence de en azından gelinlik modeline karar verirken zevkine en cok güvendiin bir iki kişi ile beraber dolaş yeterli..nişanlın annen kuzenin artık kim uygun olursa..ama öyle kayınvalide falan alısverişte rahat olamam ben gibi gelio..ztn bnm kayınvalide nazar degmesin hiçbişiye karısmıo :)işte provada beraber gidersin kayınvalidenle yeterli die düşünüorm..ne kdr kalabalık gidersen o kadar kafan karısır ztn..birinin begendiini digeri begenmicek falan filan..sen bu aksam nişanlınla gez yrn da annenle gezersin kafanda bişiler şekillenir ztn..sora da gidersin kayınvalideyle olur biter işte :)

Pronovias'ın yerlerini biliyorum, ama içim gider ve alamam o gelinlikleri, hakkaten bu sefer içime oturur.
O yüzden yanaşmıyorum bile, outlet fiyatları nedir, outletleri nerelerdedir hiç bilmiyorum zaten.
Ama bu kadar çok gelinlikçi varken, gidip Pronovias'a da o kadar para veremem doğrusu...

Pronovias outletlerde ortalama 2000TL oluyor fiyatlar. 1600-3000 arası bir fiyat skalasında önceki sezonlarda reyonda kalmış orijinal modelleri bulabiliyorsunuz.

bnm de dans kursunu ikna etmem pek kolay olmadı aslına bakarsan :)pek dansa ilgisi yok nişanlımın ama ben böyle güzel hoş bi dans yapalım istiorm :) ne biliim bi kaç ufak tefek figür olsun gibilerinden :)sizin fotografcı nerde cnm ?eger memnunsan onla da bi görüşebiliriz..biz suan için ÜSKÜDAR FOTOĞRAFÇI - yeninesilfotografci burayı düşünüorz ..sence nası cekimleri buranın bi bakar mısın?

Anladım canım, desene erkeklerin geneli böyle... :9: ama ikna etmiş olmana sevindim. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun cancazım...
Fotoğrafçıya tabii bir göz gezdiririm. Ama duydum sanırım bu fotoğrafçıyı, bir bakayım sana yorumlarımı söyleyeceğim...
Araştırayım hele bir...

Sen Anadolu yakasında mı oturuyorsun? Bizim fotoğrafçı avrupa yakasında.
Ama istersen özelden sana bilgilerini vereyim, git bir görüş, belki daha uygun fiyata ayarlarsın.
O da dış çekim fotoğrafları yapıyor. Sadece nişanda biz tercih etmemiştik, hem malum dış çekim maliyetleri daha çok oluyor.
Yoksa onda da alternatif çok yani... Bizim de bir arada gidip fotoğrafçımızla konuşmamız lazım zaten...
Of yapılacak ne iş var, şimdi gözümde büyüyor hepsi ama inşallah hallederiz sırasıyla... :34:

Pronovias outletlerde ortalama 2000TL oluyor fiyatlar. 1600-3000 arası bir fiyat skalasında önceki sezonlarda reyonda kalmış orijinal modelleri bulabiliyorsunuz.

Çok teşekkür ederim, aklımda bulunsun... Eğer istediğim gibi birşey bulamazsam, muhakkak outletlere de başvuracağım.
Sağolun... :16:

şimdiden mutluluklar diliyorum sana cnm :) benden daha fazla vaktin varmıs senin :)bnmki 8 eylülde:)bence de en azından gelinlik modeline karar verirken zevkine en cok güvendiin bir iki kişi ile beraber dolaş yeterli..nişanlın annen kuzenin artık kim uygun olursa..ama öyle kayınvalide falan alısverişte rahat olamam ben gibi gelio..ztn bnm kayınvalide nazar degmesin hiçbişiye karısmıo :)işte provada beraber gidersin kayınvalidenle yeterli die düşünüorm..ne kdr kalabalık gidersen o kadar kafan karısır ztn..birinin begendiini digeri begenmicek falan filan..sen bu aksam nişanlınla gez yrn da annenle gezersin kafanda bişiler şekillenir ztn..sora da gidersin kayınvalideyle olur biter işte :)

Canım seninde hayırlı uğurlu olsun, evet senden biraz daha vaktim var ama malesef daha hiç birşeyi halledemedik...
Yeni yeni başlıyoruz herşeye, tarihimizde yeni belli oldu zaten. Anca toparlayabildik birşeyleri.
Kısmetse bütün işlere girişicez, çok korkmam böyle şeylerden hemen gider yaparım, kafamda birşeyler oturtmuşsam fazla kararsızlığa düşmeyen bir insanım.
Fakat gel gelelim nişanlım ailesinden etkilenerek bazen birşeyleri son dakikaya bırakabiliyor, bende onun stresini yaşıyorum diyebilirim.
Elimden geldiğince son dakikaya kalmaması için önlemlerimi alıyorum kendimce ama, inşallah son dakkaya kalmadan herşeyi hallederiz.

Kesinlikle öyle canım.. Bende aynı fikirdeyim.
Hem yaşları da var, kayınvalidemlerin falan. gezmeye mecalleri yok, ama gidicem desem benden önce çıkar kapıdan :)
Enteresan yani...
İnşallah bakalım, kısmetse akşam girebilirsem siteye tekrardan yorumlarımı yazarım sana...

Fotoğrafçıya baktım, yaratıcı güzel fotoğraflar var. Ben beğendim yani.
Sanırım kampanya yapmışlar, fiyatı 400 TL. Ona da bakmayı ihmal etmedim yani :9:

Bizim fotoğrafçıya fiyat ve paket bilgisi daha sormadık.
Yarın belki nişanlımı sıkıştırırım gidelim diye, o konuyu da genelde babası (k.p.) halletmek istiyor. Sıkı pazarlıkçıdır o da... :1:

Son düzenleme:
Anladım canım, desene erkeklerin geneli böyle... :9: ama ikna etmiş olmana sevindim. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun cancazım...
Fotoğrafçıya tabii bir göz gezdiririm. Ama duydum sanırım bu fotoğrafçıyı, bir bakayım sana yorumlarımı söyleyeceğim...
Araştırayım hele bir...

Sen Anadolu yakasında mı oturuyorsun? Bizim fotoğrafçı avrupa yakasında.
Ama istersen özelden sana bilgilerini vereyim, git bir görüş, belki daha uygun fiyata ayarlarsın.
O da dış çekim fotoğrafları yapıyor. Sadece nişanda biz tercih etmemiştik, hem malum dış çekim maliyetleri daha çok oluyor.
Yoksa onda da alternatif çok yani... Bizim de bir arada gidip fotoğrafçımızla konuşmamız lazım zaten...
Of yapılacak ne iş var, şimdi gözümde büyüyor hepsi ama inşallah hallederiz sırasıyla... :34:

ben anadolu yakasındayım ama nişanlım avrupa yakasında cnm düğün de ortaköyde olcak ztn o yuzden fotografcının nerde oldugu cok önemli diil..güzel ve ekonomik olması daha önemli :)bana özelden msj atarsan sevinirim o zmn :)gidip bi görüşürüz en azından :)yapacak iş çok valla daha ev ve eşyalar kısmına biz hiç girmedik bile..bakalım artk yavas yavas onlara da baslıcaz..herseyin hayırlısı :) msjını bekliorm cnm :)

Canım seninde hayırlı uğurlu olsun, evet senden biraz daha vaktim var ama malesef daha hiç birşeyi halledemedik...
Yeni yeni başlıyoruz herşeye, tarihimizde yeni belli oldu zaten. Anca toparlayabildik birşeyleri.
Kısmetse bütün işlere girişicez, çok korkmam böyle şeylerden hemen gider yaparım, kafamda birşeyler oturtmuşsam fazla kararsızlığa düşmeyen bir insanım.
Fakat gel gelelim nişanlım ailesinden etkilenerek bazen birşeyleri son dakikaya bırakabiliyor, bende onun stresini yaşıyorum diyebilirim.
Elimden geldiğince son dakikaya kalmaması için önlemlerimi alıyorum kendimce ama, inşallah son dakkaya kalmadan herşeyi hallederiz.

Kesinlikle öyle canım.. Bende aynı fikirdeyim.
Hem yaşları da var, kayınvalidemlerin falan. gezmeye mecalleri yok, ama gidicem desem benden önce çıkar kapıdan :)
Enteresan yani...
İnşallah bakalım, kısmetse akşam girebilirsem siteye tekrardan yorumlarımı yazarım sana...

Fotoğrafçıya baktım, yaratıcı güzel fotoğraflar var. Ben beğendim yani.
Sanırım kampanya yapmışlar, fiyatı 400 TL. Ona da bakmayı ihmal etmedim yani :9:

Bizim fotoğrafçıya fiyat ve paket bilgisi daha sormadık.
Yarın belki nişanlımı sıkıştırırım gidelim diye, o konuyu da genelde babası (k.p.) halletmek istiyor. Sıkı pazarlıkçıdır o da... :1:

canım bnm ben şimdi çıkıorm tekrar görüşürüz :) öpüorm seni :)gelinlik deneyimlerini konusuruz tekrar :)hoşçakal :):23:

ben anadolu yakasındayım ama nişanlım avrupa yakasında cnm düğün de ortaköyde olcak ztn o yuzden fotografcının nerde oldugu cok önemli diil..güzel ve ekonomik olması daha önemli :)bana özelden msj atarsan sevinirim o zmn :)gidip bi görüşürüz en azından :)yapacak iş çok valla daha ev ve eşyalar kısmına biz hiç girmedik bile..bakalım artk yavas yavas onlara da baslıcaz..herseyin hayırlısı :) msjını bekliorm cnm :)

Tamam canım, fotoğrafçı konusunda sana birazdan mesajı gönderiyorum.
Ev ve eşyalar konusuna bizde girmedik daha.
Hem zaten şimdiden kira ödemek mantıksız geliyor.
Allah nasib ederse Temmuz ortası - Ağustos başı gibi ev kiralamayı hallederiz diyoruz.
Ama geçende bir mobilya mağazasına baktık fırsat bulunca, haftasonu da mobilyacılara bakmak istiyoruz.
Maksat kafamızda istediğimiz modeller oluşsun, sonra gidip şunu istiyoruz, bunu istiyoruz diye alalım.
Kararsız kalmayalım. Almak sorun değil, sadece gezip beğenmek kısmı sorun, çok vakit alıyor ve içine sinen olması gerekiyor her zaman.

Beyaz eşyalarımıza bile girişmedik daha, onları da aynı şekilde ev tutulunca halledelim diyor nişanlım.
Fakat etrafa göz gezdirmiyoruz değil. Bakalım nasip, inşallah kesemize uygun buluruz birşeyler.
Fazla açılmadan yapalım herşeyimizi istiyoruz, k.v. & k.p. destekçimiz, ama onlarında sonuçta ellerindeki para kısıtlı.
Niyetimiz borçsuz evlenmek... İnşallah öyle olur hem benim hem tüm evlenenenler için...

Herkese tekrardan merhaba kızlar, haftasonu gelinliklere baktım.
Hemen hemen heryerde A kesim ve kollu model dediğimde şu tarz bir gelinlik çıktı karşıma:
$A0832EiPp.jpg
Aysira gelinlik - 3000 TL civarı

Güzel bir model ama ben giyince olgun gösterdiği kanısına varanlar oldu :)))
Daha sonra bir gelinlikçide pronovias modelinin (aşağıdakine çok benzeyen) bir modelini denedim:
$TAL-GE~3.jpg

Çok güzel bir modeldi, onunda fiyatı 3000 dediler. Fransız danteliydi ama bu kadar katları yoktu.
Sadece eteğin uç kısmından itibaren 3 kat mevcuttu. Ama bu da beni olgun göstermiş... :31:
Anlamış değilim...

Fakat benim sormak istediğim birşey var, hemen hemen bir çok gelinlik modeline "mendil kol" denilen koldan ekleyebiliyorlar.
Ben bir gelinlik denemiştim, onun kolları çok hoşuma gitti, bol tül şeklinde ve gelinliğin etek ucunda olan taşlı güpürler aynı şekilde bu kolların ucunda da vardı.
Tül kolun tülleri ise, aynı gelinlikteki gibiydi. Kısaca göstermem gerekirse şu şekildeydi:
$IMG-20120527-00052.jpg
biliyorum fotoğraf çok flu. Ama anlatması zor olduğu için foto ile bir sorayım dedim..

Merak ettiğim şey ise, her gelinliğe bu kol eklenebilir mi? Mesela aşağıdaki modellere?
Eki Görüntüle 431221 $mc2.jpg

Eğer bilen bir arkadaş varsa, yardım rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler...

umraniyede de bir suru gelinlikci var. bence oraya da bakabilirsin :). ayrica umraniyede kiralik veren cok gelinlikci var.

canım bencede en son iki model harika birinde etek uçları işlemeli olduğu için çok şık eklmeli bir kol eklettirebilirsin çok da güzel durur diye düşünüyorum.. hatta diğer modelede dantel işlemeli fakir kol işletebilirsin yanlız etek boyu daha uzun ve kuyruklu olursa daha hoş olur diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Etek çerçevesinde dantel istemek bir bütçe meselesi olmalı. Paylaştığınız iki gelinlikten soldakinin kabarıklığında bir gelinliğin eteğini çerçevelemek için 10-12 metre dantel kenar gidiyor. Düşük bir bütçede dantel çerçevede ısrar etmek sadece dantelin kalitesini düşürmenize neden olur. Ben şahsen bütçe yüzünden etekte su ile dantel kalitesi arasında kalsam kaliteli danteli seçerdim.

Souvenir, o belirttiğin kol stili tüm straples gelinliklere eklenebilir, yeter ki gelinliğin kendinde de dantel olsun.

umraniyede de bir suru gelinlikci var. bence oraya da bakabilirsin :). ayrica umraniyede kiralik veren cok gelinlikci var.

Ümraniye bana uzak olduğu için, o tarafa malesef ki bakmayı tercih etmiyorum.
Eminim uygun gelinlikler vardır, fakat prova vs. konusunda benim için büyük sıkıntı yaratacaktır.
Fakat, tavsiyen için teşekkür ederim.. :34:

canım bencede en son iki model harika birinde etek uçları işlemeli olduğu için çok şık eklmeli bir kol eklettirebilirsin çok da güzel durur diye düşünüyorum.. hatta diğer modelede dantel işlemeli fakir kol işletebilirsin yanlız etek boyu daha uzun ve kuyruklu olursa daha hoş olur diye düşünüyorum

Söylediklerine katılıyorum.
Bende ilk modeli çok beğendim ve etek uçlarındaki danteli de...
Bakalım inşallah gönlüme yatan ve içime sinen bir gelinlikçi bulurum...
Ondan sonrası artık gelinlikçinin maharetine kalmış olacak ;)

Back