Fibromiyalji

Ben oturdugum yerde yoruluyorum konuşurken kızıma kitap okurken halim yok. Ama kürek kemiklerim çok tuhaf ağrıyor memelerşme vuruyor artık kanser miyim diyorum dayanamıyorum psikolojim kalmadı
Bende ev işimi zor yapıyorum işe zor gidiyorum.memem çok şiş el parmaklarim agiriyor diz altı baldirlarim agiriyor.Ben kötü hastalik var gibi anlamıyorlar halsizlik diz boyu.kuru öksürük var kimse beni anlamiyor.ben eski ben değilim kisacasi

Ben univ yillarinda yasiyormusum. Once ortopediye gittim, sonra arkadasimin yakinina gittim. Meger fibromiyalji uzerine arastirmalari varmis. Şöyle aciklamisti, toksinlerin birikmesi ile agrilar olusur derin uykuya gecisi engeller ama derin uykuya gecisle toksinler olusur. Kisir döngu.
Aksam 6dan sonra yeme icmeyi kestim, bol spor, sicak dus. Yurtta kaliyordum yuruyus bandina iniyordum.
Derin uyumaniz gerek, uyku olmuyorsa bol bol terlemek. Toksinler atildikca agrilar hafifliyor.
Ben böyle cozdum, hala bazen o agri hortladiginda kendimi sokaga atar yururum.

Bende ev işimi zor yapıyorum işe zor gidiyorum.memem çok şiş el parmaklarim agiriyor diz altı baldirlarim agiriyor.Ben kötü hastalik var gibi anlamıyorlar halsizlik diz boyu.kuru öksürük var kimse beni anlamiyor.ben eski ben değilim kisacasi
Allah yardımcımız olsun ne diyim çok üzülüyorum neşe doluydum bu hastalık depresyona soktu beni

Merhaba 10 yıldır bununla nasıl baş ettiniz dayanamıyorum oyle miyim onuda anlamıyorum anksiyete ile birlikte seyrediyor daha dogrusu ağrılarım oldukça anksiyete sahibi oldum koltuk altındaki kaburgama kramp giriyor normal mi acaba ya kürek kemiklerim sızlıyor vücudum seyiriyor dogru düzgün ilgilenip ciddiye almıyorlar tekrar gidicem gerildim bunaldım artık
Yeni goruyorum mesajinizi kusura bakmayin gec cevap icin. Insan bir sekilde alisiyor cok sukur olumcul degil diye kendini avutuyor. Biliyorum agrilar cok yogun oluyor. Ama doktorlarin dedigi gibi yasam kalitesi cok etkiliyor bu hastaligi. Soguk havalarda maalesef tavan yapiyor. Stressli durumlarin akabinde yine kotulesiyor. Bir sene sirt agrisiyken diger sene boyun agrisina donuyor. Yoga pilates gibi aktiviteler , d vitamini, kalsiyum, omega 3 gibi destekleyici seyler gecici de olsa bende cok buyuk rahatlama sagliyor. Lutfen d vitamininizi olcturun cok cok onemli. Dedigim gibi kabullendim durumu iyi gunlerime sukrediyorum. Daha once agrilarim gecti yine gecicek diyorum, geciyo da bir sekilde. Baska bir hastaliginizin olmadigindan emin olduktan sonra benden size tavsiye fibromiyaljiyo kabullenmeniz. Doktorlarin verdigi hic bir ilac maalesef bu kronik hastalik icin degil maalesef insanin beynini kotu yonde etkiliyor o yuzden tavsiye etmem. Klasik ama moralinizi yuksek tutun gerekirde terapiye gidin. Umarim sebebi hala bilinmeyen bi kronik hastaliga da ilac bulundugunu omrumuz bitmeden goruruz 💜 bu konuda konusmak isterseniz yada daha fazla bilgi icin tekrar yazabilirsiniz bana

Ben univ yillarinda yasiyormusum. Once ortopediye gittim, sonra arkadasimin yakinina gittim. Meger fibromiyalji uzerine arastirmalari varmis. Şöyle aciklamisti, toksinlerin birikmesi ile agrilar olusur derin uykuya gecisi engeller ama derin uykuya gecisle toksinler olusur. Kisir döngu.
Aksam 6dan sonra yeme icmeyi kestim, bol spor, sicak dus. Yurtta kaliyordum yuruyus bandina iniyordum.
Derin uyumaniz gerek, uyku olmuyorsa bol bol terlemek. Toksinler atildikca agrilar hafifliyor.
Ben böyle cozdum, hala bazen o agri hortladiginda kendimi sokaga atar yururum.
Ah uyku en guzel ilac. Bana da amerikada bir norolog uyuyabildigin kadar uyu demisti ama maalesef gunumuz sartlatinda pek mumkun olmuyor

Ben oturdugum yerde yoruluyorum konuşurken kızıma kitap okurken halim yok. Ama kürek kemiklerim çok tuhaf ağrıyor memelerşme vuruyor artık kanser miyim diyorum dayanamıyorum psikolojim kalmadı
Meme agrisi sanki emzirirkenki gibi mi? Ben de yeni basladi boyle bir sey. Hemen tabi google a meme sanci fibromiyalji sanci yazdim. En ufak yeni semptomda google a bunu soruyorum ve illaki bir sey cikiyor. Evet meme sancisi da fibromiyaljiyle iliskiliymis maalesef 🤦🏻‍♀️

Evet memem süt dolmuş gibi yada adet öncesi sancı gibi ama aşırı hassas iki taraf koltuk altımda da var batma donuk bi acı özellikle kürek kemiği sırtımın memeye doğru dönüş kısmı çok ağrıyor ezilmiş gibi ultoroson çekecekler meme için sırt için de mr giricem sizde fibromiyalji teşhisi konulmadan neler yapıldı

Evet memem süt dolmuş gibi yada adet öncesi sancı gibi ama aşırı hassas iki taraf koltuk altımda da var batma donuk bi acı özellikle kürek kemiği sırtımın memeye doğru dönüş kısmı çok ağrıyor ezilmiş gibi ultoroson çekecekler meme için sırt için de mr giricem sizde fibromiyalji teşhisi konulmadan neler yapıldı
Kan testleri yapildi tomografi falan cekildi. Yillar icinde bir kac kere.
Kan testleri tomografi falan yillar icinde bir kac kere. Arastirirken meme egzersizine denk geldim Breast Pain and Fibromyalgia
bu linkte bi tane video var bi bakin isterseniz ara ara yapiyorum ben. Benimki sizin anlattiniz kadar siddetli degil sadece arada sag meme de hissediyorum sanci batma falan. Benim fibromiyalji genelde sirt boyun agrisi ve enerji olmamasi 🤦🏻‍♀️

Kan testleri yapildi tomografi falan cekildi. Yillar icinde bir kac kere.

Kan testleri tomografi falan yillar icinde bir kac kere. Arastirirken meme egzersizine denk geldim Breast Pain and Fibromyalgia
bu linkte bi tane video var bi bakin isterseniz ara ara yapiyorum ben. Benimki sizin anlattiniz kadar siddetli degil sadece arada sag meme de hissediyorum sanci batma falan. Benim fibromiyalji genelde sirt boyun agrisi ve enerji olmamasi 🤦🏻‍♀️
Evet sırtım perişan içi oyuluyor sanki böyle bişey görmedim mr giricem

27 yasindayim. Cok stresli bi yapım var herseyi kafaya takarim üzülürüm. Ilac verdi ama kullanmadim mideme dokundugu icin. Bursa - Van sehirlerindeyim. Panik atagim var ayrica. Cok tesekkur ederiim . Son zamanlarda daha cok artti tutulmalarim ataklarim. En iyisi doktora gitmek baska carem kalmadi ilaclari kullanmaktan.
Ne gibi sıkıntılarınız var paylaşır mısınız bende göğüs ağrısı meme acısı koltuk altı acısı ağrısı kürek kemiklerim de tükenmişlik kollarımda acıya hassasiyet ağrı tuhaf şeyler yaşıyorum her doktora gidiyorum tek tek kafayı yemek üzereyim

Evet sırtım perişan içi oyuluyor sanki böyle bişey görmedim mr giricem

Ne gibi sıkıntılarınız var paylaşır mısınız bende göğüs ağrısı meme acısı koltuk altı acısı ağrısı kürek kemiklerim de tükenmişlik kollarımda acıya hassasiyet ağrı tuhaf şeyler yaşıyorum her doktora gidiyorum tek tek kafayı yemek üzereyim
Meme agrisi sanki emzirirkenki gibi mi? Ben de yeni basladi boyle bir sey. Hemen tabi google a meme sanci fibromiyalji sanci yazdim. En ufak yeni semptomda google a bunu soruyorum ve illaki bir sey cikiyor. Evet meme sancisi da fibromiyaljiyle iliskiliymis maalesef 🤦🏻‍♀️
Merhaba hanımlar sanırm bendede fibromiyalji var 😔 sürekli yorgunluk halsizlik, uyusam da dinlenememe dwpresif ruh hali, geçmeyen omuz ve boyun ağrısı, kollarda ağrı, bazen telefonu tutmaya bile dermanı olmuyor, çene ekleminde ağrı, aklıma gelenler bunlar..
Ramotoloji bölümüne gitmem lazm ama bi yanım da gitme diyor zaten tedavisi yok, hastalık tehşisi konursa psikolojikmen daha kötü olurm diye gitmek istemiyorm, baya araştırdm düşünmemek ve düzenli yoga egzersiz yapmak iyi geliyormuş sizlerinde tavsiyesi varmı

Acaba iyilestinizmi merak ettim bende aynı hastalıktan muzdaribim ins görürsünüz çok zamn geçmiş amabve ins iyisinizdir

Deneyimimi paylaşmak için fibromiyalji başlıklarına deneyimimi yazıyorum.
Merhaba, bana da birçok bölüme gitmemin ardından fibromiyalji dendi. ramatoid artrid tetkikleri de yapıldıktan sonra geriye sadece fibromiyalji kaldığı için artık bana da fibromiyalji dendi. ilk başta ortopedi, fizik tedavi, el cerrahisi vs birçok bölümden sonra ramatolojiye de giderek sürecimi tamamladım ben. çünkü ağrılara her açıdan bakıyorlar. MR vs de çektirdim yani. fıtık, boyun düzleşmesi, kifoz vs var mı diye, işte kolda ülnar sinir diye bi şey var o da kol ağrılarına sebep olabilir gibi. ihtimalleri eliyorlar.
dyloxia kullanmaya başladım ve evet ağrılarımı büyük oranda geçirdi ama yan etkileri çok oldu. metabolizmamı çok hızlandırdı ve iştahımı kesti, uykusuzluk yaptı, cildimdeki suyu tüketti, geceleri terleme yaptı. ben de bırakmak istedim ve başka çare aradım. kereviz sapı suyu içmeye başladım her gün. sabah aç karnına limonlu su ardından kereviz sapı suyu. ve beslenme düzenimden karbonhidrat ve şekerli yiyecekleri iyice çıkardım. kahveyi de arada bir içiyorum bi fincan. çay çok açık içiyorum ama çok açık. onu sınırsız içiyorum. dengeli bi şekilde protein ve sebzemi yiyorum. ayrıca omega 3 balık yağı, magnezyum, hyalix veya kolajen takviyesi kullanıyorum, hyalix ve kolajeni kür şeklinde yapabilirsiniz. 3 ay kolajen tozu vs, hyalix mesela bi kutu aldım bi destek olsun vücuda gibi..d vitamini, b12 vitaminlerime dikkat ediyorum. magnezyum bisiglinat vs formları daha da etkili ben efervesan magnezyum kullanıyorum sadece o bile yeterli oluyor. ve tabii ki stresten uzak durmak, özellikle iyi uyku çok önemli, uykusuz olduğumda ağrı ve yangılarım artıyor. benim omzum boynum ellerim ve kollarımı etkiliyor. parmaklarımı. ve bu şekilde bu tip ilaçları kullanmadan idare ediyorum yaşam kalitem hastalık başlamadan önceki haline dönüyor artık neredeyse. egzersiz yapıyorum. ayrıca boyun düzleşmesi, kifoz vs de bu ağrıları tetikleyen şeyler. fıtık da öyle tabii. genel olarak omurilik ve kas sisteminiz iyiyse ağrılarınız geriliyor. ağrılardan bi kurtulup rahatlamak için ilacı kullanırsınız ancak evet 30 mg, 60 mgdan az ama yine de her gün alınınca fazla oluyor işte. ben arada doktoruma gidip görünmedim çünkü oh ne güzel ağrılarım azalıyor hapı aldıkça kafam da rahatlıyor dedim ama geç kalmışım açıkçası. bazı insanlarda ilaç bu kadar yan etki yapmıyor kullanmaya devam ediyorlar ancak hastalığa ilaçsız da yardımcı olabiliriz. ilaç yan etkisi çok olursa kapılıp her gün almak yerine iyi geliyor diye, gün aşırı almak ya da işte doktora danışarak tabii ve bedendeki ağrıların durumuna bakarak mg mını azaltıp kullanılabilir. özetle ben ilaçla bi nefes almış oldum, sonra ilacı tamamen bıraktım yukarda bahsettiğim yöntemlerle. ha bi de güzel taze zerdeçal tozu, katkısız besinler vs de beslenme rutinine katılmalı bence. ne zaman şekerli bir şeyler yesem abartarak ya da ekmek, hamur işi (Makarna vs de dahil) çok tüketsem ne yapsam da alttan alta ağrılarım artıyor resmen. bedenimi ve ağrılarımı gözleyebiliyorum. olmayan ağrı beslenmeme göre geliyor. kereviz sapı suyu için de ne yapıyorum; pazarcılara ya da mahalledeki manavlara söyledik, sapları temizliyorlar zaten ya, ayırtıyoruz alıyoruz, atacağınıza biz alalım diyoruz yani. ayrıca internette ve bazı marketlerde de sap olarak var. zaten artık her gün içmesem de oluyor. vücut toparlıyor gerçekten çünkü. ve suyunu sıkmak için elinizde yoksa sıfır veya 2. el bir katı meyva sıkacağı almak ya da evde yoksa ya da alma imkanı yoksa iyi bir rondoda kerevizleri yeşil su haline getirmek de olabilir. tadına gelirsek ben seviyorum, içememe durumunda ilaç niyetine şifa niyetine burnunuzdan nefes almadan dikin kafaya. geçmiş olsun. Bu hastalık psikolojik temelleri de olduğu söylenen bir hastalık, kendimizi sevmemiz ve öz şefkat göstermemiz öncelik. konuyla ilgili kitaplar da var. ayrıca nöral terapi, kuru iğne gibi işlemler de düşünüyorum.

Bende kendi olayımı anlatmak istiyorum
Covidden sonra dışarı çıkamadım aniden sol kol ve sol göğüs ağrısı başladı sol kürek kemiğim 4 senedir ağrıyor gitmediğim doktor kalmadı sırtım sanki bedenime yapışmış yanma oluyor 4 sene antidepresan kullandım kesinlikle tavsiye etmem günden güne artıyor aniden bayılasım geliyor kendimi kanser sandım artık ağrı ağrı insanın sürekli sol kolu kürek kemiği boyun ağırdır mı benim ağırıuor halan daha en son midede mikrop memede fibrokist boynumda düzleşme ve fıtık cıkrı fizik doktoru fibromiyoloji dedi geldiğim nokta yine aynıyım ne yapacağım bilmiyorum

X