- 27 Ekim 2020
- 746
- 231
- 30
-
- Konu Sahibi Kivircikkhatun
Tesekkur ederiimmgeçmiş olsun.
yoga, meditasyon ve stresten uzak durmak iyi gelir.
Banu Tasci Fresko diye bir dr var, kendisi de fibromiylaji hastası ve yapılabilecek egzersizleri anlattığı videoları güzel.
Hangi şehirdesiniz?Merhaba kizlar. 7 aydir fibromiyaljiyle ugrasiyorum hic bisey iyi gelmiyo artik kendimi cok cok kotu hissetmeye basladim. Var mi tavsiye edebileceginiz seyler ? Tekrar doktora gidecegim bu hafta
27 yasindayim. Cok stresli bi yapım var herseyi kafaya takarim üzülürüm. Ilac verdi ama kullanmadim mideme dokundugu icin. Bursa - Van sehirlerindeyim. Panik atagim var ayrica. Cok tesekkur ederiim . Son zamanlarda daha cok artti tutulmalarim ataklarim. En iyisi doktora gitmek baska carem kalmadi ilaclari kullanmaktan.Hangi şehirdesiniz?
tek hastalığınız bu mu?
Demir, d vitamini, b12 takviyesi alabilirsiniz. Glutensiz beslenme, düzenli ve olması gereken zamanda uyku olmazsa olmaz.
Üzüntü hiç olmayacak.
bende de bu hastalık var. Doktorumdan çok memnunum. Başladığı ilaçla ağrılarım %60 azaldı.
doktorunuz durumunuzla ilgili ne diyor, ilaç kullanıyor musunuz, yaşınız kaç?
Daha fazla bilgi verirseniz yardımcı olmak isterim
Merhaba ne gibi şikayetler yaşıyorsunuz bana da fibromiyalji dediler ama hastalık hastası oldum yok diyorum kötü bi hastalık var herhalde kollarım göğüs üstüm iman tahtasına dogru kram batma acı sırtım bazen dişim ağrıyor uyuşma uyku sürekli yorgun anlamadım gerçekten27 yasindayim. Cok stresli bi yapım var herseyi kafaya takarim üzülürüm. Ilac verdi ama kullanmadim mideme dokundugu icin. Bursa - Van sehirlerindeyim. Panik atagim var ayrica. Cok tesekkur ederiim . Son zamanlarda daha cok artti tutulmalarim ataklarim. En iyisi doktora gitmek baska carem kalmadi ilaclari kullanmaktan.
Merhaba arkadaşa da sordum merak ediyorum başka teşhis konulan kişiler neler yaşıyor. Ben romatoloji gittim fizik tedavi doktoruna gittim algoloji ye gidicem artık. Çok kramp giriyor kollarıma koltuk altımda göğsüme üstüne sırtım ortası kürek kemiklerim ağrıyor batıyor siz neler yaşıyorsunuz lütfen yardımcı olur musunuz panik atak anksiyete hepsi artık birbirine girdiMerhaba kizlar. 7 aydir fibromiyaljiyle ugrasiyorum hic bisey iyi gelmiyo artik kendimi cok cok kotu hissetmeye basladim. Var mi tavsiye edebileceginiz seyler ? Tekrar doktora gidecegim bu hafta
Merhaba. Cokk gecmis olsun. Bende hastalik hastasi oldum panik atak var bende de. Fibromiyalji eklendi bide. Suan tedavi gormuyorum ama artik gitmem gerekiyor. Vucut agrilarim cok fazla. Sirtim surekli tutuk hareketlerim kisitlaniyor ve cok aciyo huzursuzluk halsizlik keyif alamama. Bi ton seyMerhaba arkadaşa da sordum merak ediyorum başka teşhis konulan kişiler neler yaşıyor. Ben romatoloji gittim fizik tedavi doktoruna gittim algoloji ye gidicem artık. Çok kramp giriyor kollarıma koltuk altımda göğsüme üstüne sırtım ortası kürek kemiklerim ağrıyor batıyor siz neler yaşıyorsunuz lütfen yardımcı olur musunuz panik atak anksiyete hepsi artık birbirine girdi
Coookk tesekkur ederim. Gecmis olsun evet romatolojiye gideceğimmerhaba,
kardeşim 3 yıl fibromiyalji tedavisi gördü. gitmediğimiz dr kalmadı diyebilirim. baya ağır ilaçlar da denendi. bitmeyen ve çekilmez ağrıları vardı. dümdüz heykel uyuyordu, hareket edemiyordu ağrıdan sızıdan.
en son ankarada bir romatoloji profesörüne gitti. onun önerisiyle ilaçları bıraktı (yeşil reçeteli ilaçlardı kademeli bıraktı). yoga dersleri almaya başladı. ilk aylar hiç bir fark olmadı ama şu an çok iyi. bir su bardağını taşıyamıyordu başlangıçta, şu an 3 kilo civarı taşıyor. ağrıları bitti. uyku ilaçlarını da bırakabildi. haftada 3 gün yoga yapıyor, onun dışında da hergün esneme hareketleri, bu kadar.
herkesin durumu elbette kendine özeldir ama gitmediyseniz bir de romatolojiye gitmenizi öneririm. biz 3 yıl dolandık ve böyle bir bölüm olduğunu dahi bilmiyorduk.
Sonuç ne oldu sizinCoookk tesekkur ederim. Gecmis olsun evet romatolojiye gideceğim
Gitmedim henuz tam gaz devam agrilarimSonuç ne oldu sizin
Bacaklarında ağrı oluyormu diz altında beni mahvetti hayattan soğudumGitmedim henuz tam gaz devam agrilarim
Merhaba, fibromiyalji ben de 10 yildir var cok arastirdim maalesef hic bir ilaci olmadigini ogrendim arastirmalarim sonucu ve doktorlarin soylemleri uzerine. Aksine hepsi fibromiyalji icin deneme ilaclari ve insanin beynini uyusturuyor. Diger arkadaslarin yazdigi gibi egzersiz ve stresssiz bi hayat cok onemli ( mumkun degil biliyorum) D vitamini seviyenize baktirmadiysaniz baktirin cok onemli 50 nin uzerinde olmasi gerekiyor bu hastalikta. Amerikada yasiyorum ve En son gittigim fizik tedavi uzmani ilac yerine bir kac tane supplement yani destekleyici seyler onerdi. Yaklasik iki haftadir omega 3, magnezyum malate ve kalsiyum kullaniyorum. Enerjimde buyuk bir artis var eskisi gibi cabuk yorulmuyorum. Yapilan arastirmalarda fibromiyalji hastalarinda onemli rol oynuyormus bunlar. Onun disinda q-enzim, melatonin ve seratonin onerdi ama cok olur diye hepsine baslamadim. Isterseniz doktorunuzla gorusup magnezyum ve kalsiyum seviyelerinize baktirin.Merhaba kizlar. 7 aydir fibromiyaljiyle ugrasiyorum hic bisey iyi gelmiyo artik kendimi cok cok kotu hissetmeye basladim. Var mi tavsiye edebileceginiz seyler ? Tekrar doktora gidecegim bu hafta
Merhaba bacaklarınız agiriyormu.Benim diz altı bacaklarimda ağrı ve uyuşma var.bazen kollarımda oluyor d vit 20 .yürüdükçe ağrıyor.ayak bileklerim çok fena .işimi yapamiyorum.Bilgi için teskekurlerMerhaba, fibromiyalji ben de 10 yildir var cok arastirdim maalesef hic bir ilaci olmadigini ogrendim arastirmalarim sonucu ve doktorlarin soylemleri uzerine. Aksine hepsi fibromiyalji icin deneme ilaclari ve insanin beynini uyusturuyor. Diger arkadaslarin yazdigi gibi egzersiz ve stresssiz bi hayat cok onemli ( mumkun degil biliyorum) D vitamini seviyenize baktirmadiysaniz baktirin cok onemli 50 nin uzerinde olmasi gerekiyor bu hastalikta. Amerikada yasiyorum ve En son gittigim fizik tedavi uzmani ilac yerine bir kac tane supplement yani destekleyici seyler onerdi. Yaklasik iki haftadir omega 3, magnezyum malate ve kalsiyum kullaniyorum. Enerjimde buyuk bir artis var eskisi gibi cabuk yorulmuyorum. Yapilan arastirmalarda fibromiyalji hastalarinda onemli rol oynuyormus bunlar. Onun disinda q-enzim, melatonin ve seratonin onerdi ama cok olur diye hepsine baslamadim. Isterseniz doktorunuzla gorusup magnezyum ve kalsiyum seviyelerinize baktirin.
Bacaklarimda eklem yerlerimde zaman zaman agri oluyo ozellikle sabahlri uyusuk kalkiyorum. D vitamini seviyeniz cok dusuk mutlaka d vitamini kullanin yuksek dozda ( doktorunuza danisin tabiki once) benim seneler once 17 ye dusmustu ve bahsettiginiz bacak agrilari vardi yuruyemiyodum elim kolum tutmuyordu sebebi d vitamini eksikligiymis. her sene olcturuyorum suan 45 civarinda ama her gun d vitamini aliyorum muhakkakMerhaba bacaklarınız agiriyormu.Benim diz altı bacaklarimda ağrı ve uyuşma var.bazen kollarımda oluyor d vit 20 .yürüdükçe ağrıyor.ayak bileklerim çok fena .işimi yapamiyorum.Bilgi için teskekurler
Merhaba 10 yıldır bununla nasıl baş ettiniz dayanamıyorum oyle miyim onuda anlamıyorum anksiyete ile birlikte seyrediyor daha dogrusu ağrılarım oldukça anksiyete sahibi oldum koltuk altındaki kaburgama kramp giriyor normal mi acaba ya kürek kemiklerim sızlıyor vücudum seyiriyor dogru düzgün ilgilenip ciddiye almıyorlar tekrar gidicem gerildim bunaldım artıkMerhaba, fibromiyalji ben de 10 yildir var cok arastirdim maalesef hic bir ilaci olmadigini ogrendim arastirmalarim sonucu ve doktorlarin soylemleri uzerine. Aksine hepsi fibromiyalji icin deneme ilaclari ve insanin beynini uyusturuyor. Diger arkadaslarin yazdigi gibi egzersiz ve stresssiz bi hayat cok onemli ( mumkun degil biliyorum) D vitamini seviyenize baktirmadiysaniz baktirin cok onemli 50 nin uzerinde olmasi gerekiyor bu hastalikta. Amerikada yasiyorum ve En son gittigim fizik tedavi uzmani ilac yerine bir kac tane supplement yani destekleyici seyler onerdi. Yaklasik iki haftadir omega 3, magnezyum malate ve kalsiyum kullaniyorum. Enerjimde buyuk bir artis var eskisi gibi cabuk yorulmuyorum. Yapilan arastirmalarda fibromiyalji hastalarinda onemli rol oynuyormus bunlar. Onun disinda q-enzim, melatonin ve seratonin onerdi ama cok olur diye hepsine baslamadim. Isterseniz doktorunuzla gorusup magnezyum ve kalsiyum seviyelerinize baktirin.
İnan o kadar zor ki bende dayanamıyorum.Hep başka hastalık aramak peşindeyim.Fibromiyalji bunu yaparmi diyorum.Simdi parmaklarıma vurdu şişlikler oluyor ağrısı ekstra.doktorlar bişey demiyor .halsizlik var.Bazi günler kolum kalkmıyor nasıl geçecek bilmiyorum.Erken yorulma var mı sendeMerhaba 10 yıldır bununla nasıl baş ettiniz dayanamıyorum oyle miyim onuda anlamıyorum anksiyete ile birlikte seyrediyor daha dogrusu ağrılarım oldukça anksiyete sahibi oldum koltuk altındaki kaburgama kramp giriyor normal mi acaba ya kürek kemiklerim sızlıyor vücudum seyiriyor dogru düzgün ilgilenip ciddiye almıyorlar tekrar gidicem gerildim bunaldım artık
Merhaba kizlar. 7 aydir fibromiyaljiyle ugrasiyorum hic bisey iyi gelmiyo artik kendimi cok cok kotu hissetmeye basladim. Var mi tavsiye edebileceginiz seyler ? Tekrar doktora gidecegim bu hafta
Ben oturdugum yerde yoruluyorum konuşurken kızıma kitap okurken halim yok. Ama kürek kemiklerim çok tuhaf ağrıyor memelerşme vuruyor artık kanser miyim diyorum dayanamıyorum psikolojim kalmadıİnan o kadar zor ki bende dayanamıyorum.Hep başka hastalık aramak peşindeyim.Fibromiyalji bunu yaparmi diyorum.Simdi parmaklarıma vurdu şişlikler oluyor ağrısı ekstra.doktorlar bişey demiyor .halsizlik var.Bazi günler kolum kalkmıyor nasıl geçecek bilmiyorum.Erken yorulma var mı sende