• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibrogel

• Konu Sahibi Konu Sahibi linn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

linn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
23
0
86
İstanbul
  • Selam kızlar aranızda fibrogell uygulaması yaptıran var mı?
    bilmiyorumkismile

Bu yöntemi Dr.Tunç TıRYAKı yapıyor uygulama detayını veriyorum..

Fibroterapi ve Fibrogell

Cilt altında kollajen ve elastin liflerinin azalmasıyla yüz çizgileri oluşur. Bugüne kadar bu problemi çözmek için cildi destekleyen çeşitli dolgu malzemeleri kullanılmakta idi. Ancak dolgu maddelerinin etki süreleri sınırlıdır. Yeni geliştirilen ''Otolog kültüre fibroblast enjeksiyonu'', FıBROGELL tekniği ile hem yan etkinin azaltılması hem de kalıcılık sağlanmııştır. Uygulama, ABD den FDA onayını almış, sonuçları izlenmiş, denenmiş ve başarılı olmuş son derece güvenilir ve yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Uygulama

Bu yöntemde hastanın, güneşten hasar görmemiş bir bölgesinden (tercihen kulak arkası) küçük bir parça alınır ve cilt örneği gerekli işlemlerden geçirilerek, içerdiği fibroblast hücreleri ayrıştırılır, bu hücreler 3 hafta boyunca özel koşullarda çoğaltılır. Çoğalan hücreler hyalüranik asit dediğimiz ve çok sık kullanılan dolgu malzemesi içinde hastaya, 3. haftanın sonunda küçük bir iğne yardımıyla kırışıkların olduğu bölgeye yoğun olmak şartıyla tüm yüz cildine uygulanabilir. Enjekte edilen hyalüranik asit erken ve orta düzeyde bir dolgu etkisi yapar, fibroblast hücreler ise iki ay sonra kollogen sentezini arttırmaya başlar ki bu dönem biyolojik saatin geriye döndüğü zamandır.

Sonuç
Zamanla artan bir iyileşme, kırışıklıkların dolması ve en önemlisi oluşacak kırışıklıkların önlenmesi anlamındadır, yani gençlik ve zamanı durdurma aşısı diye yorumlanabilir.

Son düzenleme:
ben de yaptırmak istiyorum ve yaptırırsam güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum ama yaptıranların yorumlarını duymakta güzel olurdu.. kimsede bir şey yazamamış ki

Back
X