• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibroadenom?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.308
1.024
133
Kızlar tekrardan merhaba,

Benim bir göğsümde 2cmlik fibroadenom vardı alındı biyopsiden de aynı sonuç geldi. 1 yıl sonra diğer göğsümde de aynı “dokununca aşırı hassaslaşma, acı, bazen elektrik çarparmış gibi” hislerini alınca doktora gitmiştim onda da 1.1 cm lik fibroadenom ya da yağ lobülü gözüküyordu ultrasonda. 6 ay sonra bir daha gitmiştim aynı sonuç çıkmıştı büyüme yoktu sonra pek üzerinde durmadım. Aradan 2 yıl geçti. Dokununca ya da o bölgeye bir şey değince hala hassaslaşıyor aynı acı hissi oluyor. Ama biraz tribe de girdim çünkü internette fibroadenom acı yapmaz genelde falan deniyor 😂 normalde bi usg çektirip rahatlardım ama corona yüzünden hastaneye gitmek de istemiyorum. Fibroadenom teşhisi almış kadınlar sorum size, sizde de aynı acı/hassaslık hisleri oluyor mu dokunduğunuzda?

Benim de ultrason vaktim geldi ama gidemiyorum şu an maalesef .
Fibroadenom dahil birkaç çeşit ( isimlerini hatırlayamıyorum ) bir şey var göğsümde.
Kısaca iyi huylu tümörler demişti dr tanım için.
Ve korkunç acıyor. Özellikle adet dönemi öncesi daha belirgin hale geliyor bazıları, çocuklarımla sarılmaya korkuyorum. Ellerini bastırırlarsa gözümden yaş geliyor öyle bir hassasiyet.

Merhaba bende de mart sonunda gogsumde kitle teshis edildi dr fibroadenom dedi ama 6 ay sonrasina kontrol onerdi ceviz buyuklugunde elle hissediliyor arada yer degistiriyor bazen agri yapiyor cok sık olmasa da.. bu kitleleri gecirmek icin cesitli bitkisel kurler varmis onlari duydunuz mu hic?

Kızlar tekrardan merhaba,

Benim bir göğsümde 2cmlik fibroadenom vardı alındı biyopsiden de aynı sonuç geldi. 1 yıl sonra diğer göğsümde de aynı “dokununca aşırı hassaslaşma, acı, bazen elektrik çarparmış gibi” hislerini alınca doktora gitmiştim onda da 1.1 cm lik fibroadenom ya da yağ lobülü gözüküyordu ultrasonda. 6 ay sonra bir daha gitmiştim aynı sonuç çıkmıştı büyüme yoktu sonra pek üzerinde durmadım. Aradan 2 yıl geçti. Dokununca ya da o bölgeye bir şey değince hala hassaslaşıyor aynı acı hissi oluyor. Ama biraz tribe de girdim çünkü internette fibroadenom acı yapmaz genelde falan deniyor 😂 normalde bi usg çektirip rahatlardım ama corona yüzünden hastaneye gitmek de istemiyorum. Fibroadenom teşhisi almış kadınlar sorum size, sizde de aynı acı/hassaslık hisleri oluyor mu dokunduğunuzda?
Merhaba bende de mart sonunda gogsumde kitle teshis edildi dr fibroadenom dedi ama 6 ay sonrasina kontrol onerdi ceviz buyuklugunde elle hissediliyor arada yer degistiriyor bazen agri yapiyor cok sık olmasa da.. bu kitleleri gecirmek icin cesitli bitkisel kurler varmis onlari duydunuz mu hic?

Alıntı Cevapla

fibroadenomun ağrı yapmadığını ilk kez duyuyorum benim bildiğim kötü huylu kitleler genelde ağrı yapmaz. bende de var ve evet ağrı yapıyor kaç aydır hiç ağrım yoktu ama son iki üç gündür çok ağrı yapmaya başladı adet öncesi dönem diye.ama dediğim gibi aylardır ağırmıyordu

4 tane var.
Dogumdan sonra Emzirme bitince aldırmayı yahut sularını çektirmeyi düşünüyorum.
Göğüs zaten dolgun+sut+fibroadenom
Yürüyen ağrılı sancılı bir meme olmak zor tabi ...
Ayrıca nasıl ağrı yapmaz tabi ki de ağrı veriyorlar

Back