aslinda fikirlere kesinlikle acigim pratik ve lezzetli olsun yeter. zira 3 dakika ayakta durup 5 dakika oturuyorum. burda bi italian grocery den aldim fettuciniyi ve alfredo sosunu tatlari farkli olmasin diye sadece ne sekilde yapacagim konusunda dondum kaldim.Daha pratik italyan yemeği önerebilirim isterseniz. Makarnanın bizdeki tarifleri asla onlarınkiyle bir olmuyor eğer istediğiniz bu şekilde yapmaksa.
yok hayir ozellikle istemediler.biraz huylu insanlar her tada acik degiller kendi lezzetlerimizden bi iki sey hazirladim bu da banko olur diye dusundum , daha once bi muhabbeti gecmisti pratik olabilecegini dusundugum icin ypayim dedim. hi bide dun gece tatilden dondum ev bombos alisverisi bu sekilde yaptim. guzel bi baslangic olur demistim. malum corba niyetine makarnayla baslangic yapiyolar.Özellikle mi istediler?
Neden İtalyan'a İtalyan yemeği pişiriyorsunuz ki? Üstelik hiç yapmamışsınız.
3 saatte daha iyi bildiğiniz pratik şeyler yapabilirsiniz. Onlara da değişiklik olur.
aslinda fikirlere kesinlikle acigim pratik ve lezzetli olsun yeter. zira 3 dakika ayakta durup 5 dakika oturuyorum. burda bi italian grocery den aldim fettuciniyi ve alfredo sosunu tatlari farkli olmasin diye sadece ne sekilde yapacagim konusunda dondum kaldim.
Hmm fena yakalanmışsınız.yok hayir ozellikle istemediler.biraz huylu insanlar her tada acik degiller kendi lezzetlerimizden bi iki sey hazirladim bu da banko olur diye dusundum , daha once bi muhabbeti gecmisti pratik olabilecegini dusundugum icin ypayim dedim. hi bide dun gece tatilden dondum ev bombos alisverisi bu sekilde yaptim. guzel bi baslangic olur demistim. malum corba niyetine makarnayla baslangic yapiyolar.
nasil hamaratsiniz yaa. bu sekildede denemeliyim daha saglikli olacagindan suphem yok. su an hazir sosla yapmam lazim. sizin dediginiz yontemi sosu pisirmeden yapmaliyim sanirim.Ben alfredo sosunu da kendim yapıyorum. tavuk ve mantar ekleyeceksem onları ayrı pişirip kremayı kaynattıktan sonra malzemeyi sosa karıştırıyorum en son makarnayı süzdükten sonra sosu makarnanın üzerine döküyorum
evet feslegenli sos almadigima bin pismanim su an. koku kaldirmiyor bunyem. artik ne kadar olursa:)Haşlanan makarnanın üzerine dökün ,4 ,5 dk.kadar daha ocağın üstünde dursun. Diğer taraftan hazırladığınız mantarlı tavuklu karışımla buluşturup afiyetle yiyin.
Unutmayın bu yemeğin olmazsa olmazı; fesleğen , sarımsak , krema .. Diğerleri zaten ana malzeme.
Ben önce tavukları soteliyorum eğer mantar da ilave edeceksem sırayla soteliyorum yalnız sarmısağı bu sotelediğim malzemeye atıyorum ve sonra ayrı bir tencereye kremayı kaynatıyorum içerisinde tavuk ve mantarı ilave etmeden parmesan serpiştiriyorum sonra sos malzemesini bütün olarak karıştırıp az kaynatıp haşlanmış makarnanın üzerine döküyorumnasil hamaratsiniz yaa. bu sekildede denemeliyim daha saglikli olacagindan suphem yok. su an hazir sosla yapmam lazim. sizin dediginiz yontemi sosu pisirmeden yapmaliyim sanirim.
bruschettayi cok severimmm. mia bella romada bisey katiyolar icine ama soylemiyolar:) yapmak aklima gelmedi hic hos denemedimde bi gun icin bi risk yeter:). tarifini not aldim bile. bi internet sitesimi acsaniz:)Tek çeşit mi düşünüyosunuz? Bence illa italyan yemeği yapıcaksanız ortaya aperatif olarak bruschetta yapabilirsin. Ana yemek için de bizdeki mantı gibi ravioli yapabilirsin. Tiramisuyuda yapıştırırsan tam bir İtalyan mutfağı:) bu arada bruschetta atıştırmalık kıtır ekmek. Baget ekmeği dilimleyip üzerine fesleğen domates sarımsak zeytinyağı fırınlıyosunuz. Cok kısa sürede inanılmaz lezzetli oluyor. Gastronomi ve dünya mutfakları öğrencisiyim bu menüyle çok güzel notlar aldım
Canım inan çook haklısın fakat sartlarım öyle kötüki su an..amerıkada turk urunlerının satılmadıgı bıyerde yasıyorum, Buzluktakı canım annemın gönderdiği tum mantı börek stoğum bitti. Şu an bunları hazrlymycak kdar hastayım( gercı hasta olmasatdımda sanırım okadar hamarat degılım) kendi kezzetlerımzden basemal soslu patlıcan kebabı pitinç pilavı gibi şeyler hazırlafım ama yemezlerse fln diye bunuda yapıyım demiştim. Umarım güzel olur.acemi sansı:)Tatlım, kendi özel yemeklerinden bir kaçını yapsaydın keşke. Nezaketen alışık oldukları lezzetleri sunmak istemişsin ama ben şahsen bir İtalyan'a İtalyan yemeği pişirmeyi göze alamazdım.
Onun yerine, mantı olabilirdi mesela. Hem hamur işi hem değişik bir lezzet veya şöyle güveçte güzel bir kebap yapardım ne bileyim...
Forumda şöyle bir tarif buldum
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ttucine-harika-tavuklu-makarna-tarifi.326803/
Canım inan çook haklısın fakat sartlarım öyle kötüki su an..amerıkada turk urunlerının satılmadıgı bıyerde yasıyorum, Buzluktakı canım annemın gönderdiği tum mantı börek stoğum bitti. Şu an bunları hazrlymycak kdar hastayım( gercı hasta olmasatdımda sanırım okadar hamarat degılım) kendi kezzetlerımzden besamel soslu patlıcan kebabı pirinç pilavı gibi şeyler hazırlafım ama yemezlerse fln diye bunuda yapıyım demiştim. Umarım güzel olur.acemi sansı:)Tatlım, kendi özel yemeklerinden bir kaçını yapsaydın keşke. Nezaketen alışık oldukları lezzetleri sunmak istemişsin ama ben şahsen bir İtalyan'a İtalyan yemeği pişirmeyi göze alamazdım.
Onun yerine, mantı olabilirdi mesela. Hem hamur işi hem değişik bir lezzet veya şöyle güveçte güzel bir kebap yapardım ne bileyim...
Forumda şöyle bir tarif buldum
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ttucine-harika-tavuklu-makarna-tarifi.326803/