Fetal redüksiyon yaptıran var mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi zhdnl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zhdnl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
10
1
1
28
Tüp bebekle hamileyim çift transfer olmuştum bir tanesi de ikiye bölünüp tek yumurta ikizi olmuş yani üçüz gebeyim doktorlar çok riskli olduğunu hepsini kaybedebileceğimi söylüyorlar. Bir çok kötü örneği de var maalesef karar vermesi çok zor ve korkunç bir şey olduğunun farkındayım çok üzgünüm. Aynı süreçlerden geçmiş arkadaşlarım varsa konuşmak istiyorum 11 haftalığım zamanım daraldı

merhaba ben de aynı durumdayım. pazartesi 8.hafta kontrolümde birinin bölündüğünü öğrendik. şoktayız. gelişimi şuan normal hepsinin. ama dr 11. hafta ve 12. haftada gel dedi. durumuna bakılacak ve perinatoloji takip edecek dedi. biz devam edemeyiz dedi. bölünen aynı kese içinde ve aynı noktadan besleniyormuş. arada zar olup olmadığıyla ilgili bilgi vermedi henüz. negatif örnek de pozitif örnek de var fakat kabul etmek gerekir ki daha riskli durumdayız.

sizi hangi bölüm takip ediyor ölçümler nasıl?
başka çocuğunuz var mı?

peki gelişimleri nasıl? tek kesedekilerin arasında zar fln var mı? gelişim haftayla uyumluyken bunu önermediler herhalde?

peki gelişimleri nasıl? tek kesedekilerin arasında zar fln var mı? gelişim haftayla uyumluyken bunu önermediler herhalde?
Gelişimleri şu an aynı 1 2 günlük farklar var o da normalmiş ancak bu haftalarda zaten sıkıntı olmuyormuş 18. Haftadan sonra başlıyor genelde sıkıntılar dediler. İkize ya da teke düşürmeyi öneriyorlar ama yine bana bağlı herşey. Erken doğum ve düşük riskinden dolayı rahim taşımaz diyorlar. Bir sürü de okudum bu işlemi reddedip erken doğumla kaybedenleri. Sağlıklı doğanlar içinde çok azdı. İkizlerde kendi içinde riskli arasında zar var tek plasentalı maalesef içim hiç rahat değil hiç birine dokunmak istemiyorum ama hepsini de kaybedersem ben tekrar toparlanamam çok korkuyorum günlerdir gözümün yaşı dinmedi

Bende tesadüf eseri öğrendim normalde 11. 12. Haftada rutin kontrole gidecektim. Hem devlet hem tüp bebek doktorum takipliydim lekelenmem başladı sonra kanamaya döndü acilde baktılar bebeğimin biri 4 gün geri dedi birinin keseside büyüktü birisi küçüktü benim içim rahat etmedi asla tüp bebek doktoruma gittim. Kanamam için normal dedi olabilir bebeklere baktık gayet açık bi şekilde göründü ilk defa 9. Haftada o da bana risklerden bahsetti özel perinatoloğa yönlendirdi gittik orda ikizlerimin birisi 3 gün geride çıktı onu da anlamadım bütün riskleri soğuk kanlılıkla söyledi ikizlere işlem yapmak istiyor ama benim ikizlerim üstte tek olan bebeğim altta bununda riski var bilmiyorum kafam çok karışık. Normalde işlem için randevu aldık önümüzdeki çarşamba tekrar bebeklere bakıp ölçümlerini yapıp karar verilecek ama ben yine pazartesi öbür doktoruma da danışacağım o bana tek olan bebeğini tercih ederler demişti. Kafayı yiyeceğim işlem anını hayal ettikçe canımdan can gidiyor benim başka bebeğim yok ilk bebeklerim olacaklar
Ve çok zorluklarla sahip oldum onlara tüp bebek hiç kolay bir süreç değil tekrar olsa asla düşünmem

evet malesef cok zor süreç bir de sonucunun böyle sevinmek yerine endişeyle kafayı yedirtmesi daha zor. ben tansiyon 7-3 hem de çalışıyorum herkes soruyor kimseye anlatamıyorum. şunu asla yapmam bunu yapmam demiyorum ama umudumu yitirmiycem. yaşanacakmış bu günler demek ki.

bir de şunu anlamadım neden tek olanı almayı tercih ediyorlar?? sıkıntı diğerinin aynı kese ve plasentada oluşu

Evet sevinemedik maalesef. Sıkıntı 3 bebeği rahmimizin taşımama ihtimali erken doğum ve düşüklerde hepsini kaybetme riski. Benim tansiyonum normal evde takip etmiyorum faranjit geçirdim öksürük 10 gün sürdü perişandım gebeliğimin başından beri de hep rahatsızlığım var hasta gibiyim mide rahatsızlıklarım zaten ayrıca zorluyor -7 kilodayım kusma iştahsızlık her şey var. Bende normalde çalışmaya devam ediyordum ama psikolojik olarak iyi değilim başka bişey düşünemiyorum. Tüp bebek doktorum tek olanı alırlar ikizler kalır demişti, perinatolog ikizleri alıp tek bırakmak istiyor ben hala katar vermiş değilim. İkizlerin kendi içinde riskleri var evet ama sanki ikizler kalırsa vicdanım daha rahat olur gibi geliyor bilmiyorum en risksizi tek gebelik. Çarşamba günü olacak çok az kaldı. Siz kaç haftalıksınız sizede redüksiyon önerdiler mi ne düşünüyorsunuz ? Tek yumurta ikizlerinin çoğunluğu sanırım tek plasentalıymış o da bir risk birine bişey olursa ötekinede olur dedi.

bana henüz bir öneride bulunmadılar. bu gün 8+3 üm. tek söylediği bölünen mo mo ikiz düşük riski daha yüksek. 12. haftaya kadar bu bölünen ikizin biri geride kalarak sönebiliyor dedi. 11 ve 12. haftada gel bakalım sonrasında duruma göre perinatolog ile devam edeceksin dedi. başka hiçbir açıklama yapmadı. şoktan soru da sormadım. böyle bir durumda ne sorulur bilmiyorum ki çevremde de yok. ben de bulantı ve baş dönmesi halsızlık yaşıyorum. sık atıştırıyorum tuzlu ayran beyaz leblebi fln iyi geliyor.

buna tek iki olarak değil de risk yaratan varsa onunla başlamak lazım diye düşünüyorum. yani biri gelişimi geri ise veya geri olmakla birlikte diğerlerini de riske sokacaksa ona göre düşünmek lazım değil mi? geri olan tek olan mı? ya da çift olanın biri sıkıntılıysa alınabiliyor mu? riskleri neler ıyı araştırmak lazım. keselerin konumları çok önemli. tecrübeli perinatolog olması da bi o kadar önemli. ya da gelişimleri iyi ise yine de birini hayattan koparmak neden?

Şimdi ben tekrar detaylı anlatayım benim 9. Haftada belli oldu 9+0 da perinatologa hemen randevu buldum doktorumun tavsiye ettiği. Doktor inceledi detaylı 40 dk ultrasonda baktı ölçümler yapıldı haftasına göre uyumlulardı hepside ama ikizlerin arasında 3 gün fark var şimdiden dedi tek sorun o ama bir gün önce kendi doktorum gördüğünde fark yoktu belki cihazdan kaynaklıdır.Şu an haftan küçük olduğu için yönlendirmemiş olabilir benim bebeklerimin arasında zar var. Zar olmazsa yapışıklık riskide oluyor malesef belki senin henüz görünmemiş olabilir.İkizlerin kendi arasında kan çalma riski var ilerleyen haftalarda aralarında gün farkı olunca lazerle damarlar yakılıyormuş ameliyatla kalp durma riski var aniden birine bişey olursa öbürüne de olacağı için perinatolog tek olan bebek kalsın diyor. Ama gittiğimde yine bebeklerim incelenecek ölçümleri yapılacak bir anormallik görülürse ona işlem uygulanacak. Bu işlem için en uygun hafta 11. Haftanın sonu gibi fazla büyümeden yapılması tavsiye ediliyormuş çünkü bebek içerde kalıyor zamanla küçülüp kaybolması bekleniyor maalesef. Şimdilik hepsinin sağlıklı olması normal sorunlar büyüdükçe başlıyor çünkü yüksek haftalarda da işlem yapılması sakıncalı. 19. 20 haftalarda serklajlı olmasına rağmen doğum yapıp bebeklerini kaybedenler çok fazla başka evladımda yok çokta riske atmak istemiyorum ama kalbim sıkışıyor bi yandan da. Bence sende doktorunun yönlendirmesini bekleme geç olabilir perinatolog a git

benim tek olan 3 gün ileri diğer ikisi günü ile uyumlu ölçüldü. bahsettiğiniz riskler var malesef dr ların korkutma sebebi de bu. merak ettiğim tek yumurta ikizi olan arasında şimdi fark varsa ilerde daha açılacağı anlamına gelir mi?

Evet onun belirtisi malalesef ama dediğim gibi başka yerlerde fark çıkmadı o yüzden inansam mı inanmasam mı bilemedim yani. Kendiliğinden kalp durması da olabilir herhangi birinde ama sizin dediğiniz gibi kendi kendine kaybolma hiç duymadım ki ikizlerde olursa bu durum diğerinin etkilenmemesi mümkün değil. Bebeklerimin konumu da sıkıntılı ikizler üstte tek olan bebeğim aşağıda rahim ağzına yakın Allah tarafından birine bişey olursa en azından ben müdahale etmemiş olurum diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi sizde hepsini riske atmak istemiyorsanız perinatolog bulun bu işlemi herkes de yapmıyor maalesef maddi olarak zorlayacak meblağlar istiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…