Fetal doppler kullananlar

larin5959

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2023
157
41
28
23
Merhaba anneler. 10 haftalık hamileyim ve bir önceki bebeğimi 7+3 te kalp durması sonucu kaybettim. Ben aranızda fetal doppler kullanan anne adaylarından veya bilgisi olan anne ve anne adaylarından biraz fikir almak istiyorum. Araştırdığımda 9.haftadan itibaren bebeğinin kalp atışlarını duyan anneler var. Elinde doppler olup kullanmayan anneler bana özelden de mesaj atabilir satın alabilirim. Çünkü içimdeki süpheleri bi nebze olsun gidermek istiyorum

Trendyolda satılıyor 9. Hafta yazıyor ama o haftada dinlemek Çok zor. 16. Haftadan sonra bebeği bulduğunuz taktirde duyuluyor

Trendyolda satılıyor 9. Hafta yazıyor ama o haftada dinlemek Çok zor. 16. Haftadan sonra bebeği bulduğunuz taktirde duyuluyor
Evet haklısınız. Aslında hani en çok satılan ürüne baktım. Kullanan anneler de memnun kaldığı cihazları falan memnunlar mı değiller mi ona göre alışverişini yapmak istiyorum bende

Evet haklısınız. Aslında hani en çok satılan ürüne baktım. Kullanan anneler de memnun kaldığı cihazları falan memnunlar mı değiller mi ona göre alışverişini yapmak istiyorum bende
Bende var. 16. Haftadan önce duyamamıştım. Birde sanki ağrı yapıyordu psikolojikte olabilir. Çok kullanmak iyi mi bilemiyorum. Şuydu benim ki çok mükemmel bir cihaz değil ama iş görür gene. Yani şöyle zaten 20. Haftadan sonra bebeğin hareketleri hissediliyor. 16. Haftadan önce kalp atışı duyulmuyor. Çok işlevsel değil gibi. Bir de sadece kalp atış sesi duyuluyor ekranda yazılanlar doğru değil. Ben aşırı memnun değilim. Daha kaliteli bir şey alırsanız bilemem tabi

Eklentiler

• IMG_0570.webp
    IMG_0570.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba anneler. 10 haftalık hamileyim ve bir önceki bebeğimi 7+3 te kalp durması sonucu kaybettim. Ben aranızda fetal doppler kullanan anne adaylarından veya bilgisi olan anne ve anne adaylarından biraz fikir almak istiyorum. Araştırdığımda 9.haftadan itibaren bebeğinin kalp atışlarını duyan anneler var. Elinde doppler olup kullanmayan anneler bana özelden de mesaj atabilir satın alabilirim. Çünkü içimdeki süpheleri bi nebze olsun gidermek istiyorum
Evde doppler kullanmadım ama hastaneye gittiğimizde doktorlar kac defa dinlemek istedi ama duyamadı hata en son 15 hastalıktı dopler ile baktığında yine duyamadı ultrasyonda bakik içim rahatladı evde kendiniz yaptığınızda doğru yeri bulamazsanız istemeden daha çok strese girebilirsiniz bende bi ara almak istiyordum böyle birsey yaşayınca vazgeçtim

Merhaba yukarıdaki hanımefendinin görselini paylaştığı cihazı 12.haftadan beri kullanıyorum şuan 24.haftadayım. Nerdeyse her akşam yada sabah bir kere dinlerim. Alırken bir de 1 litre ultrason jeli almıştım hala bitmedi. 16.haftadan sonra çok daha iyi duymaya başladım. 12-16. hafta arasında da duyuluyordu ama derinden geliyordu. Bu cihazı aile sağlığı merkezleri de kullanılıyor. Gayet güvenilir. Doktorum sadece erken haftalardayken sırtı dönük olursa duyamazsın sonra ağlaya ağlaya gelirsin demişti. Ama öyle bir şey de yaşamadık çok şükür ne zaman istesem duyabildim. Tavsiye ediyorum korkunuz endişeniz kalmaz hiç değilse. Allah korusun kötü bir şey olsa bile erken fark edersiniz ne biliyim kalbin her gün 150 atarken 120ye kadar düşmesi ve düzelmemesi bile bazen birçok soruna işaret edebiliyor.

** özellikle ilerleyen haftalarda kan akımı sesi, plasenta damar sesi ve sizin damar sesiniz aynı gibi duyulabilir ama mutlaka ayırt edilir. Zamanla kulağınız alışır. Örneğin 70-80 civarı hışırtı gibi atan bir ses varsa bu sizin damar sesinizdir, bebeğin kalp atışına yakın ama yine hışırtı gibi atan bir ses varsa bu plasentadan geliyordur. Bebeğin sesi daha çok at koşar gibi gelir ve daha gürdür

Son düzenleme:
Doktorlar bile kalp sesi dinletmiyor bebegı huzursuz ediyor doplerin gönderdiği ses dalgaları die . Eve alıp böyle bişeye sürekli maruz bırakmayın bebegınızi . 22 haftalık gebeyim kese görmeye gittiğimde dinledim bidaha da dinletmedi doktorumuz doğru bulmuyorum die

Doktorlar bile kalp sesi dinletmiyor bebegı huzursuz ediyor doplerin gönderdiği ses dalgaları die . Eve alıp böyle bişeye sürekli maruz bırakmayın bebegınızi . 22 haftalık gebeyim kese görmeye gittiğimde dinledim bidaha da dinletmedi doktorumuz doğru bulmuyorum die
Ses dalgası frekansları nasıl bebeği rahatsız edecek? Tabi bu trendyolda satılan dandik dopplerden bahsetmiyorum ama ultrasonda nasıl kalp sesi bebeği rahatsız ediyor ?

Ses dalgası frekansları nasıl bebeği rahatsız edecek? Tabi bu trendyolda satılan dandik dopplerden bahsetmiyorum ama ultrasonda nasıl kalp sesi bebeği rahatsız ediyor ?

Trendyolda satılan doppler dandik değil aile sağlığı merkezlerinde de kullanılıyor, ebeler tarafından da kullanılıyor. Kolay taşınabilir olduğu için tercih ediliyor. Arkadaşın dediği şey de kalp sesinin bebeği rahatsız etmesi değil, kalp sesinin alınabilmesi için cihazların kullandığı teknoloji yani ses dalgaları gönderip burdan gelen dönütü bize yansıtıyorlar. Cihazların çalışma mantığı bu

Merhaba ben bunu kullanmıştım. Büyük boy ultrason jeliyle kullanıyordum. Kendim yapınca bulamıyordum ama eşim yaptığında 13. 14. haftadan itibaren biz duyabilmeye başlamıştık. Bulamadığınız anlarda bulana kadar biraz tedirgin ediyor ama bunun sizi etkilemiceğini bilerek almanız gerekir.

Eklentiler

• IMG_7342.webp
    IMG_7342.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 15
Trendyolda satılan doppler dandik değil aile sağlığı merkezlerinde de kullanılıyor, ebeler tarafından da kullanılıyor. Kolay taşınabilir olduğu için tercih ediliyor. Arkadaşın dediği şey de kalp sesinin bebeği rahatsız etmesi değil, kalp sesinin alınabilmesi için cihazların kullandığı teknoloji yani ses dalgaları gönderip burdan gelen dönütü bize yansıtıyorlar. Cihazların çalışma mantığı bu
Tasınabilir dopplerden bahsetmiyorum marka farkından bahsediyorum bende gördüm ebelerde hamileyim ya hani.. üstelik ultrasonun çalışma mantıgını zahmet edip anlatmıssın ama zaten biliyorum benim merak ettiğim dış seslerden rahatsız olmayan (bazı durumlar haric) bebekler kalp atıs sesinden nasıl rahatsız oluyorlar diye sordum.

Bu arada hanımefendi bilimsel olarak bu imkansız birsey haberiniz olsun ses dalgasının (ultrasonda kullanılan frekans aralığı farketmeksizin) bebege zarar vermez bende haliye yanlıs anlayıp hanımefendiye sordum kendisi de bilmiyorum diyerek yanıtladı

16.haftadan itibaren aynı yukarıdaki letle esmde hemsire dinliyor kalp atısını her kontrolde. ona rağmen 16.haftada benim hemsire çok zorlanmıştı kalp atısını bulmakta. bebeği bulmak, kalp atısının en iyi duyulduğu bölgeyi saptamak zor olabilir ve sizi strese sokabilir. benim fikrim hiç gerek yok.

bebeği rahatsız etme konusunda ise benim doktorum 12.haftaya kadar bebeğin kalp atısını sadece doppler ile görüntüledi ama dinletmedi. ses dalgası evet ama bebekte ısınma yaptığını ve rahatsız edeceğini söyledi. zaten kalp atısını görüyoruz duymaya gerek yok bebek sağlıklı dedi. ilk kez 12.haftada duyduk kalp sesini. ondan sonraki kontrollerde bir daha dinletmedi. 25.haftada doktor değiştirdim ve o da dinletmedi 😂 nstye kadar duymadık kalp atısını tekrar.

hatta ve hatta 10.haftada kanamam oldu ve devlet hastanesine gitmek zorunda kaldım. orda da sadece kalp atısı görüntülendi, dinletilmedi.

bence takılmayın bunlara. cihazı alsanız da içiniz rahat etmeyecek. bu kadar kendinizi yormayın. kanama veya sancınız yoksa bebeğinizin sağlıklı olduğuna inanın.

Tasınabilir dopplerden bahsetmiyorum marka farkından bahsediyorum bende gördüm ebelerde hamileyim ya hani.. üstelik ultrasonun çalışma mantıgını zahmet edip anlatmıssın ama zaten biliyorum benim merak ettiğim dış seslerden rahatsız olmayan (bazı durumlar haric) bebekler kalp atıs sesinden nasıl rahatsız oluyorlar diye sordum.

İşte kalp atış sesi demek istememiş onu anlatmak istedim

Bu arada hanımefendi bilimsel olarak bu imkansız birsey haberiniz olsun ses dalgasının (ultrasonda kullanılan frekans aralığı farketmeksizin) bebege zarar vermez bende haliye yanlıs anlayıp hanımefendiye sordum kendisi de bilmiyorum diyerek yanıtladı

Ben de sizinle aynı fikirdeyim bir sıkıntı yok biz dinliyoruz her kontrolde. O doktor öyle tercih etmiş demek ki

Merhaba , doppler yoğun ve yüksek frekanslı ses ile çalışır . Bunu da odaklı olarak gönderir . Kaygınızı anlıyorum . 20.haftadan sonra steteskop ile bebeğinizin kalp atışlarını duyabilirsiniz . O vakte kadar sabredin . El doppleri'ni yoğun kullanmak bence sakıncalı olabilir . O noktada tıp dünyasında farklı görüşler var . Tartışmalı bir alan . Bir belirsizlik var . Örneğin bazı doktorlar hiç kalp atışı dinlettirmiyorlar . En iyisi en az müdahele olanıdır . Steteskop manuel bir cihaz olduğu için rahatlıkla kullanılabilir .

ben 12 haftalıkken almıştım şuan 19 hafta oldu hala duyamıyorum ama kiloluyum belki ondan benimki ilkinde kalp durması olmuştu çok korkarak geçirdim süreyi ama dopplerlede duyamadım malesef

Back
X