fesatmışım

Erkek arkadaşınızın parasindan size ne diyenlere katılmıyorum. Ciddi bir iliskiniz varsa ilerisi için para biriktirmeniz bunu planlamaniz konusmaniz gayet doğal.ama aile iliskisine karışmak için bir resmiyet gerekli ve daha fazla birbirini tanimak.sizin bu tartistiginiz konuyu yilarca evli insanlar bile oturtamiyorlar.abisi size misliyle odeyebilir ya da ödemez mağdur olursunuz.zaman gösterir.

Neden bu kadar eleştirildin hayret.

Ben seni kesinlikle anlıyor ve katılıyorum. Benzer bir durumu biz de yaşamıştık. Nişanlım askerden gelip işe girdikten sonra ailesi devamlı ondan para almaya başlamıştı. evlenebilmek için kenara attığımız paranın da çok büyük bir kısmını ailesine vermişti. bizim için birikim yapmamız gerektiğini söylediğimde karşı çıkıyor zamanı gelince hallederiz şimdi ailemi düşünmek zrundayım deyip duruyordu. fakat bu durum bizim evliliğimizi geciktirdi. bu konuda çok sert çıkıp onu karşına almana gerek yok. sadece sonuçlarının ne oalcağını, bu durumun sizin için birikim yapamamasının sizin kavuşmanızı uzatacağını söyle ve bu konuda net ol. kendi kararını kendi versin. biz de 5 senedir birlikteydik bu olduğunda,7.senemizde evlendik :) olacağı varsa olur. içine gireceğin aileye de antipatik gözükme, sevgiline de.

Ya arkadaşlar, "sen daha sevgilisin, karışma" ne demek yahu?

Sevgili oldukları için karışmaya hakkı var mı yok mu konusuna hiç girmiyorum. Bence gereksiz çünkü. Konu o değil ki.

Konu sahibi: "biz daha önceden plan yapmıştık sevgilimle,, o tazminat ile ev eşyasının bir kısmını nakit alçaktık" yazmış.

Ben diyelim konu sahibinin sevgilisinin bir erkek arkadaşı olsam. Yıllardır iş kurma hayalimiz olsa. Ben de katkıda bulunacak olsam. Bana günün birinde "tazminatımla seninle iş kurarız" demiş olsa. Bu lafın üzerine ben çok sevinsem, plan yapsak, hayal kursak. Sonra günlerden bir gün dese ki "Tazminatımı annem istedi, abim için harcanacakmış" ben derim ki "Abi oldu mu şimdi? Hani iş kuracaktık o parayla. Ben de teklif etmedim, sen dedin bana. Söz verdin, biz o kadar hayal kurduk seninle, plan yaptık. Şimdi caymak oldu mu?" O da dese ki "Ya annem istedi işte". Ben de ona derim ki "Annen isteyebilir tabii. Ne bilsin kadıncağız. Ama sen bizim onca yıllık dostluğumuza rağmen 'Anne ben Hasan'a o parayı şu iş için söz verdim. Şimdi sözümü tutmazsam ayıp olur. Seni de kırmak istemiyorum ama Hasan'a söz vermiş bulundum. Ayıp olur. Ne yapsak. Başka bir çare bulsak' diyemedin mi?

Beni suçlar gibi konuştuğu için çok bozulduğumu, bunun fesatlıkla ilgisi olmadığını, paranın onun parası olduğunu, istediğini yapacağını, ama ortada bir söz, plan olduğu için hayal kırıklığına uğradığımı söylerdim.

Böyle hayal kırıklığı yaşayan bir erkek arkadaşa da kimse "Hasan, sen onun nişanlısı veya karısı değilsin, parasına karışamazsın" diyemez. Konu karışma karışmama değil çünkü. Ortada verilen bir söz var. Ve verilen söz tutulmayınca insan kırgınlığını, hayal kırıklığını belirtebilir. Bu çok normaldir.

Olaya adamın yanındaki "kadının" ilişkinin aşamasına göre artan haklarına göre durumu yerine, biraz da, adamın yanındaki "insanın" durumu olarak bakmakta fayda var.

Son düzenleme:
Belki de bu olay unutulacak gidecek. Sana hak verdiğimi göstermek için yukarıdaki mesajımda biraz sert yazmışım. Ama bu mesajlardan etkilenip erkek arkadaşınla aranın bozulmasını istemem. Benden önce yazan katrina_89 güzel yazmış. "bu konuda çok sert çıkıp onu karşına almana gerek yok. sadece sonuçlarının ne oalcağını, bu durumun sizin için birikim yapamamasının sizin kavuşmanızı uzatacağını söyle ve bu konuda net ol. kendi kararını kendi versin." Katılıyorum. Pozitif düşünmek ve olmak da hep fayda var. İlişkini en iyi sen bilirsin tabii.

Son düzenleme:
bence haklısınız 4 yıllık bir ilşkiniz var ciddisiniz karışmanızdan doğal ne var.burda iş sevgilinize düşüyor oda benimde bir hayatım var demeli üstelik askerden geldikten sonra evlenmeyi düşünüyor.hee annesi derki yada abisi sen parayı ver biz sana geri öderiz siz buna laf etseydiniz o zaman haksız durumuna düşerdiniz.burda hatalı olan sevgiliniz illa fikrinizi söylemek için alyans takmak şart değil bana göre ortada ciddi bir ilişki var hakkınızda hayırlı olsun.

Tamm da herşeyden öte ne bu sinir ? Para gelip geçici , birbirinizle yüz göz olmaya ne gerek var. Zaten bende okudugumda annesi büyük oglu için ne yaptıysa küçüğüiçinde onu yapar diye düşündüm sonuçta oda evlenicek ailesi o kadar düşünüyodur heralde .

O para gittimi gelmez bir daha
Sevgiliniz abisine euro veya altın üzerinden versin size lazım olunca ödesin aynı değerden
Böylelikle abisinin işi görülür sizin paranız değer kaybetmez düğğn için harcamayı da asker sonrasına rahatlıkla sarkıtırsınız.
Ama bu durumu böyle anlatman lazım sevgilin kabul etmezse yapacak bişey yok şimdilik dış kapının mandalısın

bak canım keşke hiç karışmasaydın ben 6 yıllık evliyim eşim her ay kesin ailesinden birine para yedirir öyle karşılıksız falan çok büyük mevla lar degil ama parçaları bir araya getirince büyük oluyor kiradayız evimizdeki eşyalar 2. el bi çocuk var zaten zor geçiniyorlar yardım etmiyoruz bari paralarını almayalım demezler geçenlerde kv ve kp bize geldiler eşim cüzdanı sehpanın üzerinde unutmus kp oturu oturmaz selam yok sabah yok cüzdanı aldı içinden 10 tl attı cebine sinirden sabaha kadar agladım eşim felaket bozuldu gece içini çeke çeke agladı uyuyup kaldı maalesef böyle aileler var boşver para işlerine karışma kötü olan sen olursun

birlikte çabalayıp alabilmek için o parayı abisine vermesini istemiyorum işte.bizim için birikicekti
hata yapıyorsun adamı kendinden soğutacaksın bak bi adam para vermeyi kafaya koyduysa verir daha evlenmeden bu kadar müdahil olman sana eksi olarak geri döner ileride karşına çıkar ben sana söyleyim versin boşver heralde düşünecektir nasıl evlenecegini geçinecegini

annesinin şuan yaşadığı ev de onların.o orda yaşayacakmış.büyük oğlu verdiği evde.biz kirada
eviniz olmasını bu kadar istiyorsan biz annemle oturalım diyebilirdin bide bu açıdan düşün misal sevgiliniz kayınızdan pars isteseydiniz ve kız arkadası engellemeye çalışsaydı ?evli olsaydınız belki bi nemze karışabilme hakkınız vardı ama her adam karıştırtmaz o yüzden para meselerine hiç karışma

daha dış kapının mandalı olduğunuzun onların aile ilişkilerinize karışma hakkınız olmadığının farkında mısınız.?

Valla evlenmeyı dusunen adam abısıne para vermez bu 1 Yanı ben olsam vermem veremem,çünkü bende evlenecegım ayrıca o para gelmez sıze odenmez,ödensede yıllar sonra ödenır çok görduk oyle dıyenlerı tazmınatmış,abısı çeksın kredıyı sonra yavas yavas öder ödeyecekmıs ya sonucta ha sıze ha bankaya!

Ayrıca asla böyle bır adamla evlılık yapmam,bızden once benden once abım aılem var dıyecekse orada kalsın !

söyledim ama abisi bizim için para vericekmiş her ay evlendikten sonra ve bizde o verdiği parayla ev taksitine girecekmişiz.peşinat yokken aylık ev taksidi kaç paradır hiç tahmin edemiyo sanırım
Bekarken her ay kenara para koymayan evlenince hiç koymaz o parayı unutun siz,erkek arkadaşın kira ödemeyelim ve annem yanlız kalmasın diye beraber oturalım da diyebilir

Reactions: anu
4 yıllık ilişkiniz var tanışma olmuş evlilik düşünülmüş parmağınızda yüzük olunca konuşabilir yüzük olmayınca susmak zorunda mi olacaksınız 6 aylık 1 yıllık ilişkimi bu. Nişanlı olunca garanti mi oluyor yüzüğü atmayacaginizin ne garantisi var evliliğin bile garantisi yok. Abisi karısıyla kendi evinde kira vermeden rahat rahat otururken siz kredilerle borçlarla uğraşıyo olacaksınız. Hele bir de daha askerlik vs derken onlar çocuk planları bile yapmaya başlarlar.çocuk olduktan sonra hiçbirşey alamazsınız zaten. Abisi en fazla aynı yerde 1 yıl çalıştığına göre şimdiye kadar pek güvenilir gelmiyo 20 bini ödemek konusunda.. Ama yapacak birşeyiniz de yok su an sevgiliniz vercem demiş sonuçta ne deseniz boş artık. Kötü olan siz olmuşsunuz. Umarım müstakbel kv nin de sizin için planı vardır yoksa birlikte oturacakmissiniz gibi geliyor bana...

Bencede o para geri gelmez,bi ornekte biz, esim evlenmeden once calistigini vermis hep.o vermis ailesi yemis,abisinin dururmu yokken onlar bakmis cocuklarina,abisi askerdeyken ustelenmis tum masraflarini beraber yasiyorlarmis kavinvalideler hepsi,sonra esim ust kati yaptirmaya baslayinca problem cikarmislar abisi ve yengesi,kabullenemedi eltim ayri yasamamizi o kv yle yasamis 15 sene baskaslkari rahatmis fekan soylendi durdu banada,bi gun demediki esin bize cok hakki gecti tam tersini konustu ustelik. En iyisi bunlardan uzak durmak uzakta yasamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…