Doğruya doğru bozulman normal. Sevgililiği dış kapının mandalı olarak görüp her şeyi resmiyette hak gören bir insan olmadım ben. Benim borcum harcım varsa da sevgilim bilir, param varsa da bilir. Aynı şekilde bende parasını, maaşını bilirim. Şu an nişanlı değiliz diye bu da bizi maddiyatçı yapmaz. Evlilikle hayat müşterek hale gelmiyor. Öncesinde de biz paraya gelene kadar her şeyi paylaşıyor paraya gelince daha nişan yok demiyoruz bu nedenle bana ayıp gelmiyor. Seni anlıyorum.
Benzer durumlardan geçiyorum şu aralar evlenmek yoluna girdik ve girdiğimizden beri ailesi para konusunda beni endişelendiren şeyler yapmaya başladılar. Bir şey dememek için sürekli amaan bana ne diye kendi kendimi telkin etmeye çalışsam da can sıkıcı olabiliyor bu durumlar.
Ben sadece rahatsızlıklarımı sakince ve ailesini suçlamadan anlatıyorum. Sakince ama işi kavgaya çevirmeden. O da beni dinliyor hak veriyor yada vermiyor. Ben de fikrimi ve gerekçeklerimi söyleyip kenara çekiliyorum. Kendi içinde çözmesini bekliyorum. Sizde bu şekilde yapın. Sakince söyleyin ve bırakın o çözsün. Askerden dönünce sıkıntı çekebileceğinizi söyleyin ve bir daha hatırlatmayacağım sıkıntı yaşarsak da suçlamam ama bizi zor durumda bırakmak istemiyorum de. Sizi düşündüğünüzü bilsin yeter.
Bu kadar da gerilip üzülmeyin her şey olacağına varıyor. Ben gerilmemeye strese girmemeye çalışıyorum. Kendimi üzmemden değerli değil hiç bir şey.