Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi ferro sanol damla??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bizde günde 8 damla kullanıyoruz.
ferro sanol'un dişleri sararttığını duydum. bu konuda bilgisi olan varmı??

selam tuanam bızede 4.ayda s.ocagından vermıslerdı 9damla demıslerdı uzerlerınede hep yazmıslar 9dmla dıye kılosuna gore demedıler bana gecen gıttıgımde yıne verdıler 6aylıktı ozaman yıne 9damla dedıler.içmedıgını anlattım ver zorla dıyolar çocuk yedıgını kustuktan sonra nasıl vereyım ben o iğrenç şeyi tok olmasına ragmen kusuyor. bız her kullanısımızda öğürüyoruz gerı çıkarıyoruz.3kere vişne suyuyla verdım zar zor öğüre öğre içmişti ve iştahı çok açılmıstı kızımın sonra her içisınde kustu bende vermedım bırdaha ama iştahı iyi açtıgını söyleyebılırım.

Demir kullamnımı konusunda maalesef ezbere iş yapılıyor bence.
4 aydan sonra bebeğin vücudunda depolanan demir artık yeterli gelmeyeceği için tedbiren kullandırıyorlar bu damlaları.
Tamam,eski şartlar,böyle bir uygulamayı zorunlu kılmış olabilir ama günümüzde hem anneler bilinçli,hem de yedirdiğimiz mama vs. de zaten demir var.Hem de çok şükür çocuğumuza verdiğimiz gıda çeşitlerimiz zengin.
Ki zaten doktorlar da bu konuda hemfikir değiller ki.Pek çok uzman kan tahlili yapılmadan ezbere damla kullanılmamasından yana.
Mesela üstlerdeki bir arkadaşın doktoru tahlil istemiş ve çocukta kansızlık çıkmamış.
Ne malum bizim çocuklarımızda kansızlık olduğu?
Aslında hepimizin izlemesi gereken yol bu.Tahlil yaptırıp ona göre vermeliyiz damlaları.
Çünkü vucudun ihtiyacı yokken demir yüklemek te iyi değilmiş..

bende oğluma kullandım 4. ayından itibaren felaket kusuyordu hatta kilo alışı yavaşlamıştı bu yüzden ben süt türevi şeyler kusturuyo sanıyordum tek tek herşeyi denedim ve damlanın daha ağırlıklı kusturduğunu anladım ve kestim.şimdi doktorumuz bize yeni bir ilaç verdi nutrigen ferromixin. toz halinde bir kullanımlık poşetler halinde vitamin mineral takviyeli yemeğine karıştırılıyo rengi yada kokusu yok ve iştahta açıyo. ben çok memnun kaldım .diğer ilaçlardan şikayeti olanlar doktorlarına danışsınlar bence

bu edmir kullanımında çok tereddütte kaldım ya benım oglum da kusuyor.Zaten demir giib ihtiyaçları karşılaması için hem ek gıdaya baslıyoruz bır de damla verıyoruz.2 gundur vermıyorum hıc kusmuyor.zaten kusan bır bebek degıldı

hayret, bizim doktor bu zamana dek hic bahsetmedi bu kan damlasindanbenim oglum 6 bucuk aylik oldu,sadece dogdugundan beri d vitamini aliyor,baskada birsey vermedi,sizin bebeislerin kan damlasi ilacina ihdiyaci oldugunu doktormu söyluyor,tahlil felanmi yapiyor,gerekliyse bizim doktor neden söylemedi,alala sasirdim ya,ben almanyada yasiyorum yoksa buranin uygulamasi dahami farkliki yarin sorucam doktora...

seli seni tebrik ederim, çok doğru yazmışsınalkisalkisalkis

Ben de demir damlasını kullanmadan önce doktorlarınız tahlil yaptı mı diyecektim??
Demirin fazlası hastalık durumunda vücuda zarar çünkü ve maalesef bunu birçok doktor bilmiyor.
Biz hiç kullanmadık. 6 aylıkken tahlil yapıldı kan değerleri normaldi zaten anne sütü alıyordu. Vitamin verir gibi kan damlası yazıyorlar. Hayret diyorum:enbuyukkk:

kilo alımı az olunca iştah arttırıcı ve demir ihtiyacını karşılamak için veriyorlar ama bıraktım ben de.bu doktorların da ne yaptıkları bellı olmuyor bırı baska dıyor otekı baska

amaaaan bu doktorlarda tuhaf canim,gittim sordum doktora demir icin tahlili ne zaman yapiyorsunuz yapilcakmi kan tahlili diye,evet bu hafda getirin yapalim bi dedi,yani ben söylemesem yapmicakmi,benmi söylemeliyim herseyi ya,yakinlarimda bi cocuk doktoru bulursam degisdirecegim,hic memnun deilim.

bizede sağlık ocağından verdiler 4. ay bitiminde ama drumuz 5 aydan sonra dedi üstelik demir kullanımı çok dikkat edilmesi gereken bişi. bizim tahlildede kansızlık çıkmamaıştı. ağır geliyor bebeişlere sanırım .

arkadaşlar benim oğlum 8.5 kilo ben 14 damla veriyorum .Çnk ferro sanol damla biraz az etkili bir damlaymış.Emilimi zor oluyormuş.Ama ferrum ise daha etkiliymiş. Bizim doktorumuz o sebebten 14 tane damlatın dedi.

slm bayanlar..beni kızıma dr.ferro sanolü.sabah akşam 7 şer damla ver dedi.ama türkiyeye gittiğimde sağlık ocağı sadece sabah demişti siz nasıl veriosunuz??

canım kılosu çok sa onun için sabak akşam ver demıştır doktor bana da sabah 5 akşam 5 dedı doktorum

kilosu çok değil.az aksine acaba diyorum bende ondanmı.ama nitekim artık değiştirdim o dr.u.bu gittiğimde kilo başı 1 damla dedi.
buyur burdan yak
atospatos senin dediğin mantıklı geldi aslında acaba dinlesemimişimki.
amaaan çok kafam karıştı benim ya napim acaba??

valla bilmiyorum ben doktorumuza çok güveniyorum.Ama sen bilirsin. bu kontrolümüzde farklı bir damla önermesini isteyeceğim çnk oğlum çok zor içiyor midesi bulanıyor.

arkadaşlar malesef demir damlalarının tadı çok kötü ve dişleri boyuyor,ben oğlumda kullanmadım ama yeğenimden biliyorum,çocuk arada kusuyordu:S bakın bir araştırın şimdi tek kullanımlık toz formda demir takviyeleri var,yemeğin içine günde bir tane koyuluyor,tadını farketmeden yiyor. ben Nutrigen çok kullandım araştırıyorum da ablama da sonradan Nutrigen ferromixin aldırdım,2 kutu kullanınca demir depoları doluyormuş,inanın çok memnun kaldı çocukla savaş bitti:) çok pratik günde bir tane yemeğe karıştır ver eczaneye de bir sorun dünya sağlık örgütü de öneriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…