Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Ferro Kan İlacı Hakkında

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

4. ay kontrollerinde ferro kan ilaci verdiler..sabah aç karna 9 damla ve en az 1 saat sonra süt ve süt ürünlerini bebğinize verebilirsiniz dediler...
bu sabah verdim igrenç bi tadı var tabi,,,2 saat sonra mamasını verdiğimde bütün mamayi kustu ilk defa bebeğim böle kustu boguluyor sandim...biraz zaman geçti severek yediği sütlü pirinçli mamasını verdim onda da midesi kalkar gibi oldu ve yemedi...bu ilaç bunlari yaparmi ya..zaten zar zor besliyordum şimdi daha bi kötü oldu

bu konuda tecrübesi olan varmi...bişeylere kariştirp verebilirmiyim bu ilaci???

Merhaba,

Bize bu kadar katı kurallar koymadılar, 2 saat önce falan.. 10-15 dakika öncesinde veriyorum ben, beslenmeden.. Bizim sabah 4 akşam 4 damla, 8 damlayı birden tek seferde vermemi istemiyor doktor. Bir şeylere karıştırıp vermek de demir emilimini azaltıyor. Bence siz de tek seferde 9 damla vermeyin. Bizim doktorumuz yavaş yavaş arttırmıştı dozu.. Belli ki bebeğinizin de küçük miktarlara ihtiyacı var başlangıçta alışması için..

merhabalar...
benim bebeğimde o kan damlasını içmemişti. eczanede parayla satılan başka bir demir ilacı var sanırım ferrum ford onun tadı ve kokusu ötekine göre daha iyionu kullanabilirsiniz.
veya şöyle bir şey kullanabilirsiniz NUTRIGEN - Ferromixin Toz (Şase)

Son düzenleme:
Bize doktor aç karnına demedi kızlar ya
Bende mamasını yedikten sonra içiriyordum o zaman hatamı ediyorum?
bu zamana kadar bi işe yaramadı mı yani

biz ferrum fort kullanıyoruz.aç tok bişey demediler.eczanede üstüne tok diye işaretlenmiş,ben de tok karnına veriyorum.

Ben sabah kalktığında aç karnına veriyorum yarım saat sonra kahvaltısını ediyor sütle karışmaması gerekiyor demirin çünkü.Eczaneden parayla alıyorum Ferrum 6.5 lira karamel tadında çok güzel sağlık ocaklarında verilenler çok kötü resmen pas tadı var çocukların kustuğu kadar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…