Ferritin

merve174839

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
60
-1
1
31
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ferritin 9.7
Demir ( serum) 48
Demir bağlama 322

Sizce demirim çok mu düşük doktor a gösterdik elzem bişey değil diye hap vs vermedi internetten bakınca düşük gözüküyor ne yapacağımı bilemedim sabahları zor uyaniyorum aşırı yorgun
Sizlerde de böyle mi demiriniz

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ferritin 9.7
Demir ( serum) 48
Demir bağlama 322

Sizce demirim çok mu düşük doktor a gösterdik elzem bişey değil diye hap vs vermedi internetten bakınca düşük gözüküyor ne yapacağımı bilemedim sabahları zor uyaniyorum aşırı yorgun
yani doktor elzem bir şey görmemiş pek de bir bilgim yok açıkçası benim de ferritin 29 çıkmıştı demir bağlama da 227 ancak şikayetleriniz geçmiyorsa tekrar baktırın ya da başka doktora baktırabilirsiniz geçmiş olsun 🖤

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ferritin 9.7
Demir ( serum) 48
Demir bağlama 322

Benim ferritin 17 bana demir hapı verdi doktorum,bilemedim şimdi

Ferritin alt seviye 13 zaten, niye ilaç vermemişse demiriniz de tuhaf zaten, hgb'niz nasıl, b12 ve dvit bakılmış mı.. Bizim aile hekimimiz bu değerleri görse ilaçsız çıkarmaz ordan

6 aylık hamileyim ferritin bende de bu seviyeye dustu doktor sabah aksam demir ilacina baslatti. İsterseniz baska doktora da gidin demir icin kontrol etsinler. Daha once de dusukluk vardi ben de ve hep ilaca baslattilar beni cocukluktan beri

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ferritin 9.7
Demir ( serum) 48
Demir bağlama 322

İlginç hap vermemesi
Benim 2 çıkmıştı diğer değerlerim de çok düşüktü
Dr sen nasıl ayakta duruyprsun demişti😂
Ayda 1 defa demir serumu almıştım
Şimdi de düşük ama en azından o kadar değil
Regliniz nasıl yoğun mu ?
Ondan da kaynaklı oluyor

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ferritin 9.7
Demir ( serum) 48
Demir bağlama 322

Tahlil yaptirdiginiz laboratuarin referans degerlerini de yazarsaniz daha anlasilir olur.

Ornegin,

Ferritin 9.7 (referans araligi 5-125) gibi

Her laboratuarin kullandigi degerler farkli oldugu icin, basliktaki diger arkadaslarla kendinizi kiyaslamaniz dogru olmaz. Doktor onemli degil dediyse onemli degildir, uzulmeyin.

Tahlil yaptirdiginiz laboratuarin referans degerlerini de yazarsaniz daha anlasilir olur.

Ornegin,

Ferritin 9.7 (referans araligi 5-125) gibi

Her laboratuarin kullandigi degerler farkli oldugu icin, basliktaki diger arkadaslarla kendinizi kiyaslamaniz dogru olmaz. Doktor onemli degil dediyse onemli degildir, uzulmeyin.
Referans değeri 4,6-204
Sonra merkezi bir yere gittim ordaki doktor Demir ilacı yazdı 3 aylık kullanacağım

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ferritin 9.7
Demir ( serum) 48
Demir bağlama 322

Değeriniz düşük. Doktorun ilaca gerek yok demesine şaşırdım. Ben bazen hastaneye randevu bulamayınca aile hekimine gidiyorum. Sağlık ocağında sistemden kan sonuçlarıma bakıp ona göre vitamin ilacı yazıyor doktor. Farklı bir doktora gidin mutlaka.

Değeriniz düşük. Doktorun ilaca gerek yok demesine şaşırdım. Ben bazen hastaneye randevu bulamayınca aile hekimine gidiyorum. Sağlık ocağında sistemden kan sonuçlarıma bakıp ona göre vitamin ilacı yazıyor doktor. Farklı bir doktora gidin mutlaka.
Başka doktora gittim oroferon verdi kullanıyorum 3-4 gündür ama buugn bı karın ağrısı ve ishal oldum gündüz içmiştim ilacı ama hala karnimda kipirdanmalar hafif binsanci var ilaç yapar mı böyle

Başka doktora gittim oroferon verdi kullanıyorum 3-4 gündür ama buugn bı karın ağrısı ve ishal oldum gündüz içmiştim ilacı ama hala karnimda kipirdanmalar hafif binsanci var ilaç yapar mı böyle
Ben de oroferon kullandım. Daha önce Ferro sanol hapı kullanıyordum. Bu ilaçlarda yan etki olarak ishal ya da kabızlık görülebilir. Hatta affedersiniz demir hapları dışkıda siyahlık olmasına da sebep olabilir . O yüzden endişe etmeyin.

Back
X