Ferrarisini Satan Bilge - Robin Sharma

1. bizim gibi manevi değerleri yüksek milletlerin böyle tavsiyelere ihtiyacı yoktur.
2. ben ferrarisini satan adama bilge demem.
3. saçma sapan bir kitap, tamamını okuyacak kadar tahammül edemedim.
4. bu kategorideki kitaplar manevi boşlukta kalan insanlara hitap edebilir,ama bana değil...

ben de bu kitabı geçtiğimiz haftalarda okumaya başlamıştım.( aslında okumak istediğim sıradaki kitabı henüz alamamıştım.) ancak 30-40 sayfayı okumakta bile zorlandım.

zevkler ve renkler tartışılmadığı gibi ihtiyaçlar da kişiden kişiye farklılık gösterir. bu 30-40 sayfalık bölümde kendime kattığım yeni bir bilgi olmadı. hatta bildiğim, benimsediğim bazı şeylerin tekrar tekrar yazılmış olması bunalttı. ama benim böyle düşünmemin sebebi, büyük olasılıkla zaten işimi hayatımın en önemli bölümü olarak görmemem, paraya tapmamam, sevdiklerime ve sağlığıma daha çok önem vermem, zaman ayrımamdır. benim böyle olmamın sebebi, ciddi sağlık sorunları, ameliyat atlatmış olmam ve hayatın pamuk ipliğine bağlı olduğunu genç yaşta yaşayarak öğrenmiş olmam ve sonrasında da özel hayatımla ilgili yaşadıklarımdır. yani "ben zaten biliyorum" ukalalığı değil söylemek istediğim.

beni de mesela stresle baş etme, sinirlere hakim olma ana konulu kitaplar etkileyebilir.

bır heves almıstım okumaya baslayınca cok sıkılıp bıraktım.burda gorunce yıne heves ettım tekrar denıyım bakalım.aklıma getırdıgınız ıcın tesekkurler

Çok önceden okudum, hatta aynı yazarın Koza Kelebeği bilmez ile Ermiş, Sörfçü ve Patron kitaplarını da okudum, ama hep aynı şeyleri anlatıp duruyor, sadece mekan ve kişiler değişik Tek hoşuma giden yanı dünya üzerindeki farklı kişilerin söylemiş olduğu söz alıntıları oldu o kadar....

ay bende yarıda bırakmıştım bu kitabı çok sıkıcı gelmişti baymıştı artık daha fazla tahammül edemedim bıraktım :teytey:

bu kitabı yazan Robin Sharma nın bu kitaptan kazandığı paralarla son model arabalarda gezdiğini duyunca kitabı okumaktan vazgeçmiştim :)

hiscim aynen senin gibi düşünüyorum çok isabetli alıntılar yapmış kalanı bana hiç bir şey vermedi. zamanımı çaldı diye ağır eleştri yapmayacağım ama bana uygun değilmiş almıştım kitabı alınmış okunmadan olmaz diye okudum işte

bende okuyup da beğenmeyenlerdenim içerikteki ögeler hiç bana göre değildi üstelikte ferrarisini satmasına değmedi bence:)))hayatımda da tabiki uygulanacak bir yanını görmedim bir gecede adama ders anlattı yaff

bir çırpıda okuyup bir çırpıda unuttuğum kitaplardan birisidir. Anlattıklarını uygulamak Türk insanı için çok zordur. Ancak adından anlaşılacağı gibi parasını ne yapacağını şaşırıp Ferrari almak gibi boşa savurma noktasına gelmiş artık parayla satın alacağı hiçbir şeyden haz duymayan insanlar için denemeye değer öğütler olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…