- 13 Temmuz 2013
- 187
- 65
- Konu Sahibi caniremcan
24 haziranda dünyaya gelen 3.5 aylık meleğimle ilk günden bu yana uyku sorunları yaşıyorduk.tüm günüm onu uyutabilmek için ayağımda sallayarak geçiyordu.yapışık ikizler gibi olmuştuk.ev işi,yemek yapmak bir kenara saçımı taramak,duş almak için bile akşam eşimin işten eve dönmesini bekliyordum. 3 aylık olduğu günden bu yana yaptığım araştırmalar sonucunda çeşitli yöntemlerle karşılaştım.önce tracy hoggs yöntemini demedim.ama yatır kaldır işi benim böceğimde ters etki yaptı. Baktım olmuyor korkarak da olsa ferber yöntemini denemeye karar verdim.iki gündür uyguladığım bu yöntem mucize gibi bişey. Dün akşam saat yedi buçukta loş ışıkta kızımın altını değiştirmek,pışpışlayarak ayaklarına masaj yapmak suretiyle 15 dakikalık bir uyku rutini oluşturdum.sonra öperek alçak sesle konuşarak yatağına yatırıp odadan çıktım.tabi bastı yaygarayı. İlk seferde 3 dakika sonra odasına gittim. Bir dakika pışpışlayarak sakinleştirmeye çalıştım ve odadan çıktım.ikinci sefer 5 dakikada,bir sonraki sefer 7 dakikada gittim odasına.yaklaşık yirmi dakika sonunda kendi kendine uyudu. Bugün akşam uyuması 10 dakika sürdü.11 buçukta uyandı.emdi.yatağına yatırdığımda ayıktı.bir dakika kadar ağladı ve uyudu. Şunu söylemeliyim ki bu tablo her çocukta aynı olmayabilir. Ama eğer sabırlı olur ve ağlamasına tahammül edebilirsiniz bence işe yarayan bir teknik.dün sabah uykusunu iyi aldığı için AGU gugu konuşarak uyandı biriciğim.düzeni tam oturtmak için 10 gün kadar evden çıkmamayı düşünüyorum.inşallah herşey yolunda gider de güzel ve sağlıklı uykulara yatmayı öğrenir benim meleğim. ben deneyimlerimi paylaşmak istedim. Uygulayıp uygulamamak size kalmış tabiki.tüm annelere derin,uzun ve tatlı uykulu günler.