ferber yöntemini uyguladım,işte deneyimlerim

caniremcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2013
187
65
24 haziranda dünyaya gelen 3.5 aylık meleğimle ilk günden bu yana uyku sorunları yaşıyorduk.tüm günüm onu uyutabilmek için ayağımda sallayarak geçiyordu.yapışık ikizler gibi olmuştuk.ev işi,yemek yapmak bir kenara saçımı taramak,duş almak için bile akşam eşimin işten eve dönmesini bekliyordum. 3 aylık olduğu günden bu yana yaptığım araştırmalar sonucunda çeşitli yöntemlerle karşılaştım.önce tracy hoggs yöntemini demedim.ama yatır kaldır işi benim böceğimde ters etki yaptı. Baktım olmuyor korkarak da olsa ferber yöntemini denemeye karar verdim.iki gündür uyguladığım bu yöntem mucize gibi bişey. Dün akşam saat yedi buçukta loş ışıkta kızımın altını değiştirmek,pışpışlayarak ayaklarına masaj yapmak suretiyle 15 dakikalık bir uyku rutini oluşturdum.sonra öperek alçak sesle konuşarak yatağına yatırıp odadan çıktım.tabi bastı yaygarayı. İlk seferde 3 dakika sonra odasına gittim. Bir dakika pışpışlayarak sakinleştirmeye çalıştım ve odadan çıktım.ikinci sefer 5 dakikada,bir sonraki sefer 7 dakikada gittim odasına.yaklaşık yirmi dakika sonunda kendi kendine uyudu. Bugün akşam uyuması 10 dakika sürdü.11 buçukta uyandı.emdi.yatağına yatırdığımda ayıktı.bir dakika kadar ağladı ve uyudu. Şunu söylemeliyim ki bu tablo her çocukta aynı olmayabilir. Ama eğer sabırlı olur ve ağlamasına tahammül edebilirsiniz bence işe yarayan bir teknik.dün sabah uykusunu iyi aldığı için AGU gugu konuşarak uyandı biriciğim.düzeni tam oturtmak için 10 gün kadar evden çıkmamayı düşünüyorum.inşallah herşey yolunda gider de güzel ve sağlıklı uykulara yatmayı öğrenir benim meleğim. ben deneyimlerimi paylaşmak istedim. Uygulayıp uygulamamak size kalmış tabiki.tüm annelere derin,uzun ve tatlı uykulu günler. :-)

Ne güzel yaa. Benimkiler kocaman oldular hala ayakta sallıyoruz. Bende kendi kendilerine uyusunlar istiyorum artık. Tebrikler arkadaşım

Ben bebekleri aglatma taraftari degilim. Bebegimin bana ihtiyaci var diye dusunuyorum.okudugum bi kitapta dediginiz yontemle aglamasina 3-5 dk da olsa tahammul edilerek uyutulan cocuklarin anneyle guvenli baglanma kuramadiklarina rastladim. Bebeginiz sizi yaninda istedigi,kokunuzu duymak istedigi icin agliyor ve sizden umidi kestigi hayal kirikligina ugradigi icin pes edip uyuyakaliyor. Bu dusunceler bana mantikli geldi. Paylasmak istedim.
Meleginizi saglikla buyutun insallah:)

Ben bebekleri aglatma taraftari degilim. Bebegimin bana ihtiyaci var diye dusunuyorum.okudugum bi kitapta dediginiz yontemle aglamasina 3-5 dk da olsa tahammul edilerek uyutulan cocuklarin anneyle guvenli baglanma kuramadiklarina rastladim. Bebeginiz sizi yaninda istedigi,kokunuzu duymak istedigi icin agliyor ve sizden umidi kestigi hayal kirikligina ugradigi icin pes edip uyuyakaliyor. Bu dusunceler bana mantikli geldi. Paylasmak istedim.
Meleginizi saglikla buyutun insallah:)

İyi dileklerin için teşekkür ederim canım.inşallah hepimiz yavrularımızı sağlıkla büyütürüz.Araştırma yaparken bu yöntemin doğruluğunu savunanlarla beraber karşısında olanların fikirlerini de okudum.yöntem bana fazla disiplinli geldiği için önce tracy hogg denedim ama herşey daha da sarpa sardı.benim kızım kesinlikle bana sarılarak,yada göğsümde emerek uyuyan bir çocuk değildi.ayakta sallanarak uyutmaya çalışıyordum.uykudan gözleri kıpkırmızı olduğu halde bir türlü derin uykuya dalamıyordu. Sallanmak sadece başını döndürdüğü için sarhoş gibi oluyor.ayağından bıraktiğım zaman en geç yarım saat sonra,hatta çoğunlukla 10-15dakika içinde ayıkıyor ve uykusunu tam alamadığı için de çok keyifsiz ve ağlar bir halde oluyordu.bende en sonunda akşama kadar uykuya dalamadığı için feryat etmesi yerine bir süre ağlayıp sonra huzurla uyumasını ve mutlu uyanıp benimle daha güzel vakit geçirmesini tercih ettim. Evet onun gel beni kaldır dercesine ağlamasına dayanmak gerçekten zor. Ama diğer açıdan da gece ve gündüz tüm enerjisi bebeğini sakinleştirmeye harcayan bir annenin minik yavrusuyla keyifli vakitler geçirmeye pek hali kalmıyor.
Bu yöntemde şöylede bir durum var,bebeğimizi yatağına bırakıp ağlamaya terk etmiyoruz.uyku öncesi ninni söyleyip, sevip okşayıp, masaj yaparak ilgilendiğimiz bir süreç var.sonra belirli aralıklarla yanına giderek ona onu yalnız bırakmadığımızı hissettiriyoruz. Ve inanın düşünülenin aksine çok çabuk öğreniyorlar.saatlerce ağlamak söz konusu değil.en azından benim bebeğim için.
Bugün sabah 7:30 da kalkan bebeğimi 9:10 da odasına götürdüm.pışpışlayarak ayaklarına ve vücuduna masaj yaptım.kısacık bir ninni söylerek,öptüm ve yatağına bırakarak odadan çıktım.odadan çıktığım saat 9:18 di.ağlamaya başladı. 9:23 de yeniden yanına girdim ve pişpışlayarak onu sakinleştirmeye çalıştım.bir dakika sonunda yeniden çıktım.bir sonraki girişim 9:30 du ve kızım uyumuştu.ben yavaş yavaş faydasını görüyorum.deneyimlerimi de yöntemi doğru bulup uygulamak isteyenler için paylaşıyorum. Ama şunu da unutmamak lazım ki her çocuk farklıdır. Ve her annenin çocuğuna birşeyleri öğretme yöntemi de farklıdır. O nedenle hiçbir sistemi ve yöntemi körü körüne savunmam.

Ne güzel yaa. Benimkiler kocaman oldular hala ayakta sallıyoruz. Bende kendi kendilerine uyusunlar istiyorum artık. Tebrikler arkadaşım
Teşekkürler canım.inşallah sende yakında bir çözüm bulabilirsiniz.büyüdükçe daha da zor olur ayakta sallamak. Sallama süresi uzadıkça toplumlarda his kaybı olmaya başlıyor artık. :-)

Tebrik ediyorum keşke bende basarabilsem 1 yasina girdi halen ayagimdae halen cok sanslisiniz dişleri cikinca bozulmaz inş duzeniniz
Bu işin bir daha bozulmamak üzere bir düzende gitmesinin imkanı yok canım.sonuçta söz konusu olan bebişlerimiz.mutlaka zaman zaman değişkenlik gösterecek. Mesela başından beri bir nazi subayı gibi disipline etmiyorum kızımı.çok nadiren de olsa emerken uyuyor.tabiki de yatağında uyuyacak diye uyandırmıyorum.yada poposuna vurarak pışpışlanmaktan hoşlanacağını hissedersem istediğini yapıyorum,öyle uyuyor.aslında benim yapmak istediğim tek bir şeye bağımlı olarak uyumasına engel olmak.mesela yaklaşık on gündür kâh ağlayarak, kâh mızıldanarak, kâh kendi kendine konuşarak, bazen de başucunda poposunu tıpışlayarak uyuyor.ayakta sallanma faslı bitti,gerisi de yavaş yavaş oturacak inşallah.

Ayakta sallmamak için ferber yöntemi uygulamaya gerek yok bnce.. Madem herkes kendî fikrini söylüyo.. Ferber kim kardeşim..
daha 3.5 aylık bebek nasıl aglamasına gö yumuyosun anlamadım..
Tmm annein dinlenmeye uyumaya ihtiyacı var olmaz mı.. Ama en az 1 yasınakafar düzene girmez ki.. Ben 1 sene ayagımda vsalladım.. Sonra yanında yatmaya basladım.. 1 seneöle oldu böle oldu alıstı..agladıgı zaman yanındayım kızım demek gibisi varmı
Onun kokusunu cekıp uyumak gibisi varmı..
seni cok iyi anlıyorum.. Ama bu feber yöntemiyle uyuyan uyutmaya calısılan cocuklar hırcın oluyo..
Bende cok caresiz kaldım arkadasım.. Uykusuz kaldım.. Agladım.. Ama sabırla oluyo hersey..uyurken mi yaptınız cocugu der hep babannem..
Cocuklarımızın hayatları tabiki düzenli uykuolmalı.. Saati geldigimde yatmayı kakmayı bilmeli...
ama bunu hayal kırıklıgına ugratarak degil sevgiyle sefkatle sabır ve azımle yapmalıyız..
Bak hamileyim..uykumun en agır olduu dönemdeyim.. Uyumayım diye geziniyorum kk da
Nedn biliyomusun.. Kızım hasta ve odasında uyumak istiyo artık.. Yatmıyo benimle.. Bazen öle özlüyorum ki bana sarılıp yatmasını..
şimdi aklım onda istifar ederde duymassam nolur derdindeyim.. Ama o mışıl mışıl uyuyo..
bni yanlıs anlama kardesim.. Bnce uyku düzeni için basta sallamıcalsın ayagında istemiyosan dogar dogmaz kendi yatagında pıspıslıcan.. Gerek elini tutcan gerek sıvazlıcan aırtını ölede alısıyo.. Aglatma süresi inicektir zaman snra çocuk dicek tamam buraya yattıysam zaten komse yok yanımda aglasamda gelmicek kımse en iyisi uyuyayım..bazı annelere göre böle düşünürse cocuk güçlü olur.. Ama bnm süşüncem kısacası hiç işim olmaz.
Ben yawrumu cekerim sineme ohhhh.. Tutarım ellerini bide öpücük alırım .. Dünyaları verseniz degişmem..
ç
çok uzattım biliyorum ama 2 yasından sonra düEne giriyo eger basta yatagınızda yatırmadıysanız.. Kolay oluyo daha cok..
bn kızıma pembe cicekli bi oike aldım.. Aksam yatagını hazırlayınca annem bnm dadam( yatagım) sen dit diyo..
ki bn kızımı 1 yasına kadar ayagımda salladım.. 2 yasına kadar aynı odada bazen aynı yatakta yattım.. Ohhh ne güzeldi o ..günler..

Annesi 3.5 aylık bebek cok küçüüüük nolur aglatma onu...
ilk rahmine düşer düşmez nasıl sevindigini hatırla.. Nasıl sabırsızca bekledıgını hatırla..
siz bi defa 9 ay aynı bedendeydiniz.. Yawrun senin kokuna okadar alısık ki seni ister özler..
Nolur.. :KK43:

Ayakta sallmamak için ferber yöntemi uygulamaya gerek yok bnce.. Madem herkes kendî fikrini söylüyo.. Ferber kim kardeşim..
daha 3.5 aylık bebek nasıl aglamasına gö yumuyosun anlamadım..
Tmm annein dinlenmeye uyumaya ihtiyacı var olmaz mı.. Ama en az 1 yasınakafar düzene girmez ki.. Ben 1 sene ayagımda vsalladım.. Sonra yanında yatmaya basladım.. 1 seneöle oldu böle oldu alıstı..agladıgı zaman yanındayım kızım demek gibisi varmı
Onun kokusunu cekıp uyumak gibisi varmı..
seni cok iyi anlıyorum.. Ama bu feber yöntemiyle uyuyan uyutmaya calısılan cocuklar hırcın oluyo..
Bende cok caresiz kaldım arkadasım.. Uykusuz kaldım.. Agladım.. Ama sabırla oluyo hersey..uyurken mi yaptınız cocugu der hep babannem..
Cocuklarımızın hayatları tabiki düzenli uykuolmalı.. Saati geldigimde yatmayı kakmayı bilmeli...
ama bunu hayal kırıklıgına ugratarak degil sevgiyle sefkatle sabır ve azımle yapmalıyız..
Bak hamileyim..uykumun en agır olduu dönemdeyim.. Uyumayım diye geziniyorum kk da
Nedn biliyomusun.. Kızım hasta ve odasında uyumak istiyo artık.. Yatmıyo benimle.. Bazen öle özlüyorum ki bana sarılıp yatmasını..
şimdi aklım onda istifar ederde duymassam nolur derdindeyim.. Ama o mışıl mışıl uyuyo..
bni yanlıs anlama kardesim.. Bnce uyku düzeni için basta sallamıcalsın ayagında istemiyosan dogar dogmaz kendi yatagında pıspıslıcan.. Gerek elini tutcan gerek sıvazlıcan aırtını ölede alısıyo.. Aglatma süresi inicektir zaman snra çocuk dicek tamam buraya yattıysam zaten komse yok yanımda aglasamda gelmicek kımse en iyisi uyuyayım..bazı annelere göre böle düşünürse cocuk güçlü olur.. Ama bnm süşüncem kısacası hiç işim olmaz.
Ben yawrumu cekerim sineme ohhhh.. Tutarım ellerini bide öpücük alırım .. Dünyaları verseniz degişmem..
ç
çok uzattım biliyorum ama 2 yasından sonra düEne giriyo eger basta yatagınızda yatırmadıysanız.. Kolay oluyo daha cok..
bn kızıma pembe cicekli bi oike aldım.. Aksam yatagını hazırlayınca annem bnm dadam( yatagım) sen dit diyo..
ki bn kızımı 1 yasına kadar ayagımda salladım.. 2 yasına kadar aynı odada bazen aynı yatakta yattım.. Ohhh ne güzeldi o ..günler..

Annesi 3.5 aylık bebek cok küçüüüük nolur aglatma onu...
ilk rahmine düşer düşmez nasıl sevindigini hatırla.. Nasıl sabırsızca bekledıgını hatırla..
siz bi defa 9 ay aynı bedendeydiniz.. Yawrun senin kokuna okadar alısık ki seni ister özler..
Nolur.. :KK43:

Verdiğin fikirler için teşekürler canım.öncelikle şunu söylemeliyim ki benim civcivim eğitimden önce de ağlamadan uyumayan bir bebişti.o yüzden kaybedecek bişeyim yok diyerek girdim bu işe.eğitimin ilk günleri de oldukça iyi gitti.ama son iki gündür ağlamalar artınca bıraktım yöntemi uygulamayı. Sonuçta on gün uyguladım yöntemi. Bu kadar sürede kendi kendine uyumayı öğrenemediyse daha fazla uzatmaya gerek yok dedim.ve dün akşam itibariyle bitirdim.kısaca denizin fendi annesini yendi.bu işten iyi bir sonuç çıktı.artık ayağımda sallamıyorum.başucunda pışpışlayınca uyuyor şimdilik. Bakalım zamana bıraktım.şimdilik diyorum çünkü bebeklere hiç güven olmuyor. Her an canlarının istediği gibi bir değişiklik yapabiliyorlar.
Yani bende bebişini saatlerce ağlatacak kadar gaddar bir anne değilim.sadece onun iyiliği için bir deneme yaptım.olmadı bıraktım.

Verdiğin fikirler için teşekürler canım.öncelikle şunu söylemeliyim ki benim civcivim eğitimden önce de ağlamadan uyumayan bir bebişti.o yüzden kaybedecek bişeyim yok diyerek girdim bu işe.eğitimin ilk günleri de oldukça iyi gitti.ama son iki gündür ağlamalar artınca bıraktım yöntemi uygulamayı. Sonuçta on gün uyguladım yöntemi. Bu kadar sürede kendi kendine uyumayı öğrenemediyse daha fazla uzatmaya gerek yok dedim.ve dün akşam itibariyle bitirdim.kısaca denizin fendi annesini yendi.bu işten iyi bir sonuç çıktı.artık ayağımda sallamıyorum.başucunda pışpışlayınca uyuyor şimdilik. Bakalım zamana bıraktım.şimdilik diyorum çünkü bebeklere hiç güven olmuyor. Her an canlarının istediği gibi bir değişiklik yapabiliyorlar.
Yani bende bebişini saatlerce ağlatacak kadar gaddar bir anne değilim.sadece onun iyiliği için bir deneme yaptım.olmadı bıraktım.
İşte bu ya.. Zaten anne olan anne kıyamz yavrusuna..
Canım annelik gercekten cok zor.. Hani bunu herkes sölüyo ama gekten öle.. Ben 6 ay salonda gece kngurıya takıp gezdirdigimi biliyorum..
Yawas yawas oluyo annesi.. Pıspıslayarak uytmak en iyisi.. Hani sesini duyuyoya o ona yeter bile ..
Kendi yatagında alıssın tek tawsıyem bu.. Yoksa daha cok kücük seninde dedgin gibi 10 gün düzen kurar 11. Gün bozulur..
Uyku düzeni gercekten cok zor kurulabılecek bı düzen.. Ama anneyiz bunun üstesindende geliriz evelAllh..
Bn ayagımda sallamayı kendi lehime kullandım.. Ama 1 yasından sonra hemen bıraktım artık pıspıslayarak yanında olarak bazen sarılarak bazen elini tutarak..oluyo ya rabbm kolylıgını veriyo..
Calısmıyosan gündüz o uyurken uyu gülüm kendinide dinlendir..
Daha yolun basındasın.. Gazı olur sancısı olur bi düzen oturmaz sen üzülürsün.. Boswer suan nasıl uyrsa öle olsun..
Bazı şeyleri biz anneler abartıyoz bnde dahilim..hepsinden gectim sonucta.. Cok abarttım sorun ettim .. Daha neler ya..
Ama inan herseyi iyiye yorup düzene koymasıda bnm elimdeymiş..
Hem düşünsene rabbm muhafazaetsin ya saglık problemi olsa evlatlarımızın onunla ugrassak..bütün halimize hamdolsun..
Uykuda girecek inş yoluna arkadasım.. Ben elimden gelen bişi olursa inan bütün tecrübelerimi paylasırım bu konuda.. Sonucta mutlu anne mutlu bebek demek..
İyi geceler

İşte bu ya.. Zaten anne olan anne kıyamz yavrusuna..
Canım annelik gercekten cok zor.. Hani bunu herkes sölüyo ama gekten öle.. Ben 6 ay salonda gece kngurıya takıp gezdirdigimi biliyorum..
Yawas yawas oluyo annesi.. Pıspıslayarak uytmak en iyisi.. Hani sesini duyuyoya o ona yeter bile ..
Kendi yatagında alıssın tek tawsıyem bu.. Yoksa daha cok kücük seninde dedgin gibi 10 gün düzen kurar 11. Gün bozulur..
Uyku düzeni gercekten cok zor kurulabılecek bı düzen.. Ama anneyiz bunun üstesindende geliriz evelAllh..
Bn ayagımda sallamayı kendi lehime kullandım.. Ama 1 yasından sonra hemen bıraktım artık pıspıslayarak yanında olarak bazen sarılarak bazen elini tutarak..oluyo ya rabbm kolylıgını veriyo..
Calısmıyosan gündüz o uyurken uyu gülüm kendinide dinlendir..
Daha yolun basındasın.. Gazı olur sancısı olur bi düzen oturmaz sen üzülürsün.. Boswer suan nasıl uyrsa öle olsun..
Bazı şeyleri biz anneler abartıyoz bnde dahilim..hepsinden gectim sonucta.. Cok abarttım sorun ettim .. Daha neler ya..
Ama inan herseyi iyiye yorup düzene koymasıda bnm elimdeymiş..
Hem düşünsene rabbm muhafazaetsin ya saglık problemi olsa evlatlarımızın onunla ugrassak..bütün halimize hamdolsun..
Uykuda girecek inş yoluna arkadasım.. Ben elimden gelen bişi olursa inan bütün tecrübelerimi paylasırım bu konuda.. Sonucta mutlu anne mutlu bebek demek..
İyi geceler
Teşekkürler canım hem desteğin hemde tecrübelerini benimle paylaştığın için.bende onun uykusu düzene girsin,kendi kendine uyumayı öğrenip daha sağlıklı olsun,ben de dinlenebileyim ve onunla daha kaliteli vakitler geçirebileyim diye bu sistemi uygulamaya çalıştım.ama dediğin gibi bir süre onların hayatımızda hüküm sürmelerine izin verip sonrada bazı düzenleri yavaş yavaş oturtmak gerekiyor.işin açıkçası başlangıçta sanki herşey çok kolay olacakmış gibiydi.ama her geçen gün ağlaması arttıkça insan dayanamıyor.şimdilerde uykusu önceye nazaran daha düzenli çok şükür.söylediğin son sözünde o kadar haklısın ki.varsın emmek için,keyfi öyle istediği için uyumasın.yeter ki sağlıklı olsun,canı yanmasın.Allah tüm bebekleri korusun,kötülüklerden,sağlık sorunlarından esirgesin.sonrası bir şekilde halloluyor zaten.

en svdiğim şey kızım göğsümdeyken ona sarılıp uyumak asla dayanamıyorum ağlamasına uyuturken zorlanıyorum ama onu ağlatmaya da yüreğim dayanmıyo beni koklayarak uyuyo bazen ve dünyanın en mutlu insanı ben oluyorum ben de kızıma sarılıp onu koklayarak uyuyorum. ben başaramadım bu yöntemi :-) dayanamadım daha doğrusu. peki gündüz nasıl uyuyo

en svdiğim şey kızım göğsümdeyken ona sarılıp uyumak asla dayanamıyorum ağlamasına uyuturken zorlanıyorum ama onu ağlatmaya da yüreğim dayanmıyo beni koklayarak uyuyo bazen ve dünyanın en mutlu insanı ben oluyorum ben de kızıma sarılıp onu koklayarak uyuyorum. ben başaramadım bu yöntemi :-) dayanamadım daha doğrusu. peki gündüz nasıl uyuyo
Bende dayanamadım ve bıraktım canım.önceleri asla emerken uyumayan kızım şimdilerde ara ara emerek uyuyor. Bazen pışpışlanarak, bazen de sallanarak.uykuları çok hafif.gündüz üç defa,en fazla birer saat uyuyor. Gece de neredeyse her iki saatte bir ayaktayız.gece kalkıp yatmaktan, sürekli emzirmekten takatim kalmıyor. Boşuna bu zorlu yolu denemedim yani.onda da başarısız oldum.artık başa gelen çekilir diyerek büktüm boynumu.napim,canı sağ olsun.varsın emmek için uyansın.sağlıklı olsun da...

Bende dayanamadım ve bıraktım canım.önceleri asla emerken uyumayan kızım şimdilerde ara ara emerek uyuyor. Bazen pışpışlanarak, bazen de sallanarak.uykuları çok hafif.gündüz üç defa,en fazla birer saat uyuyor. Gece de neredeyse her iki saatte bir ayaktayız.gece kalkıp yatmaktan, sürekli emzirmekten takatim kalmıyor. Boşuna bu zorlu yolu denemedim yani.onda da başarısız oldum.artık başa gelen çekilir diyerek büktüm boynumu.napim,canı sağ olsun.varsın emmek için uyansın.sağlıklı olsun da...
aynen öyle hiç dayanamıyorum ağlamasına kızımla aramdaki bağı bozmak istemem ona sarılıp uyumak çok güzel :)

1,5 yaşında bir kızım var, hepimizin yavrusunu Allah bağışlasın.
kitaplara, çocuğu kendi uyuyan annelere bakınca içim gidiyor ama ben yapamıyorum.
emziriyorum ve doğduğundan beri mememde uyuyor. sonra yatağına götürüyorum. sabaha karşı "anneeee" diye bağırıyor, belki bazılarınız yadırgayacak ama koynuma alıyorum. babası, o, ben miss gibi uyuyoruz, koynuş koynuş.
o da rahat uyuyor ben de.
bazen kızıyorum kendime yanıma aldığım için ama sonra annemin lafı geliyor aklıma "bir kaç zaman sonra o seni istemez yatağında" :KK66:
daha çok küçük zaten yavrucağınız ohoooo daha neler eder o size, nasıl oynatır parmağında. he yapabilene bravo, imreniyorum ama ben beceremedim ve gördüğüm kadarıyla herşeylerini onlar çok güzel ayarlıyorlar. saati, düzeni belli olduktan sonra her şey yoluna giriyor sanki.

Bende bu yöntemi uygulayan ve başarılı olanların hikayelerini okudum ve bir cesaret giriştim canım. Gerçekten yapabilenlere helal olsun.ama maalesef bizde işe yaramadı.bir yere varamadığımızı anlayınca bıraktık.şimdi nasıl isterse öyle uyuyor bakalım.bazen pışpışlayarak, bazen sallayarak, bazen emerek,bazen de kendi kendine.artık onu üzmeden orta bir yol buluruz inşallah.

hiç zorlamayalım anneler en iyi yöntem herkesin kendine uyguladığı bende denedim kızımı yatağına yatırıp uyumasını bekledimo ağladı ben ağladım dayanamadım kucakladım, sarılarak uyuduk, emerek uyuduk anna kız olmanın tadını doya doya yaşadık sonra kızım kendi kendine uyumayı da kendi kendine öğrendi, emmeyi de kedisi bıraktı, tuvalete gitmesi gerektiğine de kendisi karar verdi ve kızım 2. yaşını kutladıktan 1 hafta sonra onun için hazırladığımız ama kıyıpta ayıramadığımız odasına gitti bir akşam "burda uyuyalım mı" diye sordu ve artık kendi odasında kendisi uyuyor, ha yine uyuyana kadar yanındayım, kitap okuruz, gıdıklamacılık oynarız, yıldız sayarız, şarkı söyleriz, koklaşırız ve iyigeceler anne dediğini duymadan çıkmam odadan.. doya doya yaşamak lazım bu günleri hızlı büyüyorlar Meleklerimiz... öpün koklayın sevin... şımartmakla sevmek aynı şey değil... sevildiği için yımarmaz hiç bir çocuk sevgi eksikliğinden arsiz olur. SAYGILAR

Ferberin kitabini okumanizi tavsiye ederim.bebegim ile uyku sprunumuz hat safhada bende denedim oyle cok aglamadi 10 dk da uyudu uc gun cok guzel sekilde devam ettik evde olamadigim bir zaman esim uykusu yok uyumadi deyip kucagina aldi film koptu.kitapta ayrintilar var en onemlisi 5/6 aylik olunca baslanmasi mesela

24 haziranda dünyaya gelen 3.5 aylık meleğimle ilk günden bu yana uyku sorunları yaşıyorduk.tüm günüm onu uyutabilmek için ayağımda sallayarak geçiyordu.yapışık ikizler gibi olmuştuk.ev işi,yemek yapmak bir kenara saçımı taramak,duş almak için bile akşam eşimin işten eve dönmesini bekliyordum. 3 aylık olduğu günden bu yana yaptığım araştırmalar sonucunda çeşitli yöntemlerle karşılaştım.önce tracy hoggs yöntemini demedim.ama yatır kaldır işi benim böceğimde ters etki yaptı. Baktım olmuyor korkarak da olsa ferber yöntemini denemeye karar verdim.iki gündür uyguladığım bu yöntem mucize gibi bişey. Dün akşam saat yedi buçukta loş ışıkta kızımın altını değiştirmek,pışpışlayarak ayaklarına masaj yapmak suretiyle 15 dakikalık bir uyku rutini oluşturdum.sonra öperek alçak sesle konuşarak yatağına yatırıp odadan çıktım.tabi bastı yaygarayı. İlk seferde 3 dakika sonra odasına gittim. Bir dakika pışpışlayarak sakinleştirmeye çalıştım ve odadan çıktım.ikinci sefer 5 dakikada,bir sonraki sefer 7 dakikada gittim odasına.yaklaşık yirmi dakika sonunda kendi kendine uyudu. Bugün akşam uyuması 10 dakika sürdü.11 buçukta uyandı.emdi.yatağına yatırdığımda ayıktı.bir dakika kadar ağladı ve uyudu. Şunu söylemeliyim ki bu tablo her çocukta aynı olmayabilir. Ama eğer sabırlı olur ve ağlamasına tahammül edebilirsiniz bence işe yarayan bir teknik.dün sabah uykusunu iyi aldığı için AGU gugu konuşarak uyandı biriciğim.düzeni tam oturtmak için 10 gün kadar evden çıkmamayı düşünüyorum.inşallah herşey yolunda gider de güzel ve sağlıklı uykulara yatmayı öğrenir benim meleğim. ben deneyimlerimi paylaşmak istedim. Uygulayıp uygulamamak size kalmış tabiki.tüm annelere derin,uzun ve tatlı uykulu günler. :-)

X