ferber yöntemini uyguladım,işte deneyimlerim

7 ayını doldurmak üzere olan kızım var. benim odamda beşiğinde uyuyor. şimdiye kadar sallayarak uyuttum. ama artık kendini atıveriyor. gece, salondaki sallanan beşiğimizi odaya getiriyorduk zar zor uyuyordu. ufak geliyor artık gözüme kızım rahat uyuyamıyor gibiydi sabaha kadar. yaklaşık 2 haftadır geceleri 9 da gece mamasını yedirip altını değiştiriyorum. burnu tıkanmasın diye burun fısfısını da sıkıp 10 gibi odama götürüyorum. benim yatağıma yatıyoruz. sarılıyorum, pışpışlıyorum, ninni söylüyorum. sağa sola dönüp sürekli ağzına bişeyler sokmaya çalışıyor.emzik falan pek işe yaramıyor. küçük bi ayıcık var onu seviyor ve genelde kulağımdan çekiştirip yanağımı yemeye çalışıyor :KK70: çok sürmeden uyuyor. biraz benim yatağımda uyuduktan sonra alıp yatağına yatıyorum ve uyku sırası bana geliyor :KK9::KK71: gece emmeye kalkıyor. sabah 8.30 - 9.00 gibi de uyanıyor. :nazar::KK200::emir_bebek:kahvaltı sonrası sabah uykumuz var bi de ama gündüz yine sallayarak uyuyor bakalım yavaş yavaş bıraktırıcaz inşallah :KK36:

Tebrik ederim sizi benim 1.5 yaşında kızım var . bebeklik döneminde uykuya geçişi çok çok zordu zorla uyutuyordum kendi kendine uyusun istedim hep ama olmadı. Şimdi eskiye göre biraz daha iyi uykusu gelince yatağıma yatıyoruz emerek uyuyo. Kendi kendine uyusun istiyorum sizce geç mi kaldım nasıl alıştırabilirim. Onu beşiğinde bırakıp da uyuyana kadar ağlamasına göz yumamıyorum dayanamıyorum :KK43::KK43::KK43:

teşekkürler :) ya ağlamasın zaten kıayamamm :KK43: yani belli bi rutin oluşturmaya çalışabilirsiniz hiç birşey için geç değil. belki şimdi bunların hiçbirini istemeyecek az büyüdüğünde uykusu gelince gidip yatacak. her çocuk farklıdır mutlaka. ama denemeden de bilemeyiz işte uyuyacak mı uyumayacak mı.. saat belirleyin mesela sürekli uymak çok zor biliyorum da mümkün olduğunca uymaya çalışın. karnını doyurun, bu havalarda her gün olmaz ama banyosunu yaptırın, yatacağı odaya gidin. ışıkları falan da kapatın. ninni söyleyin, gelecekle ilgili vaadde bulunun mesela :) ben parka gidicez diyorum :) sarılırken yuvarlanırken uyur sanırım. bir de uyuması için bi oyuncak gibi bişeye alışsa keşke. kızımın küçük bi köpekçiği var kolu bacağı ince her yerini ağzına sokuyo. komşumun kızı kenarları püsküllü bi minderle uyur mesela. burnuna sürtüyo püsküllerini.. inşallah alışır zamanla.

Merhaba kizlar benim 8 aylık kızım var doğduğundan bu yana emerek uyuyor. Son bir iki haftadır emiyo uyuyo ama yaptırırken uyaniyo yatirinca uyuyo kendi. Üç gundurde beşiğne koyuyorum oynarken uyuyo. :)
Keşke gecede kendi uyusa.. :) gece sallayarak uyuyo. Belkide karanlıktan korkuyo. Inşallah bizimde kendi kendine uyumasini öğrenir. :)

24 haziranda dünyaya gelen 3.5 aylık meleğimle ilk günden bu yana uyku sorunları yaşıyorduk.tüm günüm onu uyutabilmek için ayağımda sallayarak geçiyordu.yapışık ikizler gibi olmuştuk.ev işi,yemek yapmak bir kenara saçımı taramak,duş almak için bile akşam eşimin işten eve dönmesini bekliyordum. 3 aylık olduğu günden bu yana yaptığım araştırmalar sonucunda çeşitli yöntemlerle karşılaştım.önce tracy hoggs yöntemini demedim.ama yatır kaldır işi benim böceğimde ters etki yaptı. Baktım olmuyor korkarak da olsa ferber yöntemini denemeye karar verdim.iki gündür uyguladığım bu yöntem mucize gibi bişey. Dün akşam saat yedi buçukta loş ışıkta kızımın altını değiştirmek,pışpışlayarak ayaklarına masaj yapmak suretiyle 15 dakikalık bir uyku rutini oluşturdum.sonra öperek alçak sesle konuşarak yatağına yatırıp odadan çıktım.tabi bastı yaygarayı. İlk seferde 3 dakika sonra odasına gittim. Bir dakika pışpışlayarak sakinleştirmeye çalıştım ve odadan çıktım.ikinci sefer 5 dakikada,bir sonraki sefer 7 dakikada gittim odasına.yaklaşık yirmi dakika sonunda kendi kendine uyudu. Bugün akşam uyuması 10 dakika sürdü.11 buçukta uyandı.emdi.yatağına yatırdığımda ayıktı.bir dakika kadar ağladı ve uyudu. Şunu söylemeliyim ki bu tablo her çocukta aynı olmayabilir. Ama eğer sabırlı olur ve ağlamasına tahammül edebilirsiniz bence işe yarayan bir teknik.dün sabah uykusunu iyi aldığı için AGU gugu konuşarak uyandı biriciğim.düzeni tam oturtmak için 10 gün kadar evden çıkmamayı düşünüyorum.inşallah herşey yolunda gider de güzel ve sağlıklı uykulara yatmayı öğrenir benim meleğim. ben deneyimlerimi paylaşmak istedim. Uygulayıp uygulamamak size kalmış tabiki.tüm annelere derin,uzun ve tatlı uykulu günler. :-)
misafirlikte ne yapacaksınız peki?

teşekkürler :) ya ağlamasın zaten kıayamamm :KK43: yani belli bi rutin oluşturmaya çalışabilirsiniz hiç birşey için geç değil. belki şimdi bunların hiçbirini istemeyecek az büyüdüğünde uykusu gelince gidip yatacak. her çocuk farklıdır mutlaka. ama denemeden de bilemeyiz işte uyuyacak mı uyumayacak mı.. saat belirleyin mesela sürekli uymak çok zor biliyorum da mümkün olduğunca uymaya çalışın. karnını doyurun, bu havalarda her gün olmaz ama banyosunu yaptırın, yatacağı odaya gidin. ışıkları falan da kapatın. ninni söyleyin, gelecekle ilgili vaadde bulunun mesela :) ben parka gidicez diyorum :) sarılırken yuvarlanırken uyur sanırım. bir de uyuması için bi oyuncak gibi bişeye alışsa keşke. kızımın küçük bi köpekçiği var kolu bacağı ince her yerini ağzına sokuyo. komşumun kızı kenarları püsküllü bi minderle uyur mesela. burnuna sürtüyo püsküllerini.. inşallah alışır zamanla.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim inşallah işe yarar

misafirlikte ne yapacaksınız peki?
Teknik sorunlardan dolayı foruma girmeyeli uzun süre oldu.küçük meleğim artık nerdeyse bir buçuk yaşında...çok şükür uyku sorunlarımız onuncu ayımızda tamamen sona erdi.çok zorlamadan uyku rutinini uygulayarak yatırıp, iyi geceler dileyip,öpüp odadan çıkıyorum...çok şükür,maşallah diyeyim sorunsuz uyuyor.misafirlikte de aynı rutini uygulamaya çalışıyorum. Farklı ortamlarda güvensizlik hissettiği için çok zorlamadan yanında oturarak, ninni söyleyerek uyutmaya çalışıyorum. Eğer öyle de uyumamakta direnirse sallıyorum. Akşam geldigimizde normal sisteme dönüyoruz, sorunsuz uyuyor.çünkü kendi yatağında olmak güven veriyor.

Biz bebeğimizi Ferber'le uyutmaya başladıktan sonra hırçınlıklarının hepsi bitti. Mutlu mesut bir bebek çıktı ortaya. Çünkü uykularını düzenli bir şekilde alabilmeye başladı. Düzenli uyku uyuyamayan bebekler benim gördüğüm kadarıyla hırçın ve huysuz oluyorlar. Biz de bir kere o ağlamadan uykuya yatıramamıştık. Evin içerisinde sürekli bir ağlama hali vardı. Ferber'le ağlaması, öncesindeki ağlamalarına kıyasla hiçbir şey değil. Üstüne üstük göz altları mor, uykusuz ve huysuz bir bebeklesiniz. Ferber'i herkese gönül rahatlığıyla öneririm. Uygulaması çok zor. Onun çığlıklarını dinlemek gerçekten hiç kolay değil. Ama değer. Bence bebeğinize verebileceğiniz en güzel hediyelerden birisi.

Şimdiye kadar Ferber aleyhine ispatlanmış bir araştırma olmadığı için (bu yöntem 30 kusür yıldır uygulanıyor) bence psikolojik de bir sıkıntısı yok. Dediğin gibi ben tam tersi etkisini gördüm. Yepyeni mutlu bir bebek. Ama uygulamadan önce kesinlikle dikkat etmeniz püf noktaları var.

Son düzenleyen: Moderatör:
7aylık kızım mememde uyuyor
Kendi kendine uyusun istiyorum ferberi denedim bir kere dayanamadım çok kötü ağlıyor :110:
Yok mu kendi kendine uyumasını sağlayacak çözüm :olamaz:

Bebeğimiz yanında istediği için değil bir türlü uyuyamadigi yorgunluktan bithap düştüğü için ağlıyor çünkü sallamaya uyuyan bir bebek bı sure sonra uyumuyo kucakta uyuyan bebek bir süre sonra uyumuyo memede uyuyan bebek bir süre sonra uyumuyo uyuyamadigi için yorgunluktan bitkinlikten ağlıyor zaten gün içerisinde önemli olan ilgi şefkat güven ve sevgi aşılanıyor uyuya uyuya büyüyen bebekler için uyku bir problemse en etkili çözümün uygulanması şarttır bence

Biz bebeğimizi Ferber'le uyutmaya başladıktan sonra hırçınlıklarının hepsi bitti. Mutlu mesut bir bebek çıktı ortaya. Çünkü uykularını düzenli bir şekilde alabilmeye başladı. Düzenli uyku uyuyamayan bebekler benim gördüğüm kadarıyla hırçın ve huysuz oluyorlar. Biz de bir kere o ağlamadan uykuya yatıramamıştık. Evin içerisinde sürekli bir ağlama hali vardı. Ferber'le ağlaması, öncesindeki ağlamalarına kıyasla hiçbir şey değil. Üstüne üstük göz altları mor, uykusuz ve huysuz bir bebeklesiniz. Ferber'i herkese gönül rahatlığıyla öneririm. Uygulaması çok zor. Onun çığlıklarını dinlemek gerçekten hiç kolay değil. Ama değer. Bence bebeğinize verebileceğiniz en güzel hediyelerden birisi.

Şimdiye kadar Ferber aleyhine ispatlanmış bir araştırma olmadığı için (bu yöntem 30 kusür yıldır uygulanıyor) bence psikolojik de bir sıkıntısı yok. Dediğin gibi ben tam tersi etkisini gördüm. Yepyeni mutlu bir bebek. Ama uygulamadan önce kesinlikle dikkat etmeniz püf noktaları var.
Püf noktalar nedir yardımcı olur musunuz

X