Ferberi nasıl uyguladın?umarım yatağına bırakıp saatlerce ağlamasına seyirci kalmamışsındır..
ben kitabını aldm,okudum.çok çok mantıklı.yöntemi uygulamaya hala cesaret edemesem de (kızım ağlayınca kusuyo birde yatağından atlayabiliyor malesef,bunlar biraz gözümü korkutuyor) kitap çok şey öğretti bana.her zam başarlı olamasam d agenel bir düzen,yatış kalkış saatleri var artık.
kitabı okumadıysan uygulamanı asla önermem,kulaktan dolma bilgilerle yapılacak şey değil.daha da sorunlu olabilir her şey,ama yok okuduysan orda zaten neler olması gerektiği anlatılıyor.
Ben daha anne olmadım ama uyku konusunda 'Mahallenin en mutlu bebeği' kitabını tavsiye ederim. Oldukça ünlü bir kitap, kızım doğunca yöntemleri uygulamak istiyorum. İnternette ayrıca çeşitli videolar var bu konuda. Bebekleri sakinleştirme ve uykuya hazırlama yöntemleri gibi. Bana çok mantıklı geldi. Bebeği kundaklayıp, yan şekilde kolun üzerine yatırıp, pelte gibi sallayarak ve kulağına keskin bir şekilde 'şşşşşşşşşşş' sesini vererek uyutma üzerine dayalı. Emzik de kullanılabilir. İzlediğim videolarda bebeklerin hızla sakinleşip uyuduğunu gördüm. Yazarı Harvey Karp.
Allah bağışlasın 9 aylık bi oğlum var.Uyku sorunumuz evdeki tüm bireylerin hayatını etkiler durumda artık.Eşim ve bende uykunun damlası yok,6 yaşındaki kızım bebeği uyutup ona bi masal okuyabileyim diye elinde kitapla heykel oluyordu hergece.Sonunda doktorumuzun tavsiyesi ve benim araştırmalarım sonucunda Ferber denemeye başladık bugün ilk günümüz hiçte öyle canice bi yöntem değil zaten bebek sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlıyor bence ve çok uzun süren ağlamaları olmuyor.Şimdilik işe yarayacak gibi duruyor ama benim için geceleri kendi kendine uyuyan bebek mucize demek.Allah yardımcımız olursa bizde bunu halledicez umarım.Bana sabır dileyin lütfen..
Bugün ferberde 2.günümüz ve oğlumu yatağına koydum ninnisini açtım,yüzüme baka baka uyudu hemde pışpışa gerek bile kalmadı mucize gibi.Şimdiye kadar bu aklım nerdeydi acaba eskiden olsa şimdi eşimin omzunda evde on tur atardı sonra bir saat emzirirdim böylece gece yarısını bulurduk.İnanamıyorum aylar sonra ilk defa oturup sessiz evimde kitap okuyabiliyorum :))